2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ah canimm bizde de durumlar hic farkli degildi (simdi biraz biraz duzeliyor) hatta bir gun araliksiz 6 saat emzirdim ikisini birden (memeden ayrilan basiyordu yaygarayi) cildiriyordum
kusmalarini hic demiyorum bile birgun kizimin iki burun deliginden ve agzindan sut fiskirdi resmen ben de bir panik bir panikk :))
memeden ayrilmamalari genelde tam doymadigi icin oluyormus onu ogrendim , oteki turlu memeden az sut gelse bile (doymadigi halde) memede kaliyor ki nasilsa damla damla da olsa geliyor diye
kusma konusunda emzirken de memeden ayirip bir gazini cikartiyorum sonra tekrar memeyi veriyorum boylece kusmalari da en aza iniyor (ama kesilmiyor dr dedigine gore 1 - 1,5 yasina kadar surebilirmis:))
Surekli aranıyor mızmızlanıyor sadece goguste susuyor emiyor emiyor kusuyor yapısık geziyoruz :) İlk sut son sut kavramı kalmadı emzik alsa en azından bi duzende emer bende anlarım midesine gideni iyi kotu :)

Senaysen'cim hayırlı olsun.
Yarı kırk yada kırk çıkması için bişey yaptınızmı?
Bizim yarı kırkımız çıkacak bişeyler söylediler, yapsammı diye düşünüyorum...

KOmsunda diyor 8ay surdu kızımın kusması diye insallah oyle uzun surmez, bende direkt yatırmamaya calısıyorum artık ama zaten osekilde uyutuyoruz oyle tutunca falanda uykusu acılıyor tekrar memeyle kandırmak gerekiyor :)

ben de bilmiyordumm aktardan aliyorsun ufak hindistan cevizi gibi bisi. onu rendeliyorsun (rendenin en ufak tarafiyla) bir kavanoza koyup basucundan ayirmiyorsun :))
Bu arada muskatı aktardan mı alıyorsunuz hiç bilmiyorum ben oyle birseyi

banyo coook faydali birsey :)) birak alti kirli kalsin tatlim 40 gunluk annelik de birsey ogrendim uyuyan bebek hicbirsey icin uyandirilmaz !!!! yoksa burnundan fitil fitil gelir:))

sagol canim senin de hayirli olsun.
aslinda yapmak istiyordum cok da heves etmistim ama 40 ucurmamiz bayramin birinci gunune denk geldigi icin arada kaynadi. sadece banyoda tuzladik 40 kere su doktuk dua okuduk vb. daha bir suru seyler soylemislerdi ama yapamadik.
yari 40 kirkmizda sadece evden ciktik gezmeye gittik :))
Senaysen'cim hayırlı olsun.
Yarı kırk yada kırk çıkması için bişey yaptınızmı?
Bizim yarı kırkımız çıkacak bişeyler söylediler, yapsammı diye düşünüyorum...

bizimkiler elektrik supurgesi ve sac kurutma makinesi sesiyle uyuyor (Sehir efsanesi gibi gelirdi ama walla ise yariyor) . babamiz sesleri cd ye cekti basucumuzda duruyor yatinca calmaya basliyoruz onlar da uykuya geciyorr :)

biz tuzlamayı bebek doğunca yaparz.
40 ın da da anne bebek banyo yapar
birde yasin filan okurz inş.
gezmeye filanda gidebilirz artk...
daha önce aşı vs yoksa dışarı çıkmayz biz.

Onuda duymustum birde mutfakta aspirator sesi ile buyutenler var :) Daha neler normal gelecek kim bilir bize :)

ya hayat kurtariyor. birgun uyumuyorlar altlari temiz karinlari tok gazlari yok. ama ikisi birden ciyak ciyak :)) dedim daha kotu de olamaz ya sac kurutma makinesini calistirdim biri 3. dk da digeri 5. dk da uyudu :)) bu gidisle hersey normall pratik annenin el kitabi mi yazsak acaba yasadiklarimizdan :)
Onuda duymustum birde mutfakta aspirator sesi ile buyutenler var :) Daha neler normal gelecek kim bilir bize :)

tuzlamayi nasil yaparsiniz canim ?

bebek eve gelir gelmz banyo yapmadan önce
koltuk altı boynu terleynce koku yapar diye düşünülen yerleri
özenle olmak üzere tüm vücudu tuzlanır.
kundaklanıp bir süre beklenir sonrada banyo yaptırılır.

Kızlar benim oğlan memeye yapışık yaşıyo, napıcam bilmiyorum uyanıkken kendi başına durmayı bilmiyor, öyle etrafa falan bakınmak gibi güzel huyları yok:) direk meme istiyor. Doyduğuna da eminim kilo alımı iyi ve bezleri sık kirletiyor. Napıcam bilmiyorum:) Al işte, şu yazıyı yazarken bile mıkırdanmaya başladı yatakta:)

benimkide memeci,tok hala meme istiyo ya. emziğide beğenmiyo meme açıyorum kapıo hop hop:)

benimkide memeci,tok hala meme istiyo ya. emziğide beğenmiyo meme açıyorum kapıo hop hop:)

Birkac gundur bende de aynı dert var.Onceden emmesi iyi değil diyordum şimdide yerine koyamıyorum :) Hayır emdigi içinde dursa yine dayanılır ama emiyor kusuyor surekli kıyafet değiştirmekten bıktım iki dakika uyusa kesin kusacagı için yine yanından ayrılamıyorum.Emzik alacakta agzına sıgan bi emzik bulsam sorun kalmayacak

ben 6 tane farklı emzik aldım, avent, nuk, nuk kauçuk, bebedor, chicco, amerikadan dr brown bile getirttim, yok bana mısın demiyor, hepsini pırrttt ağzından atıyor, ben ısrar edersem başlıyor yaygara koparmaya:) emzik yerine benim meme anlayacağınız. sanırım bir çoğumuz aynı dertten muzdaribiz =) halimiz dumannnnnn

benim oğlum allahtan emzik alıyo o en büyük kurtarıcı benim için.karnını doyuruyorum emzikle uyuyo

Kendimi gördüm sende, işine gelirse az bi emiyo bırakıyo, memeye yapıştırsam memnun olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…