2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

biz geldik kızımla 22/08/2012 de 8 saatlik suni sancıdan sonra hiç açılmam olmayınca genel sezeryanla dünyaya getirdim meleğimi

benim oğlumda emziği tam tutamıo biraz emio sonra çıkarıo sonra ağlama krizleri doğru dürüst uyumuo offf ne gecem ne gündüzüm var.3saat uykuyla duruyorum hergün offf off ne yapcam bilmiyorum

benim başından beri göğüslerimde hiç sorun olmadı çok şükür ve bunun için hiçbişey kullanmadım.

bence bunun tek sebebi bebeğin doğru emmemesi, kuzum hiç ucunu almadı hep komple almaya çalışıyor ve ben herzaman kendi sütümle siliyorum uçlarını

***ALINTIDIR***Bitkilerle Gelen Güzellik sitesinde rastladığımız anne sütünü artıran bitkiler şöyle:

Ada çayı
Amber kabuğu
Anason (20 gram susam, 10 gr anason ve 500 gr bal karıştırılır ve macun haline getirilir. Bundan günde 3 çorba kaşığı yenir)
Antep fıstığı
Civanperçemi
Çemen
Çörek otunun bal ile karıştırılması
Dereotu
Deve dikeni salatası
Enginar
Erik kaynatılarak balla karıştırılması
Fesleğen (Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanılır. Bunların çayı demlenir. Bundan 1- 2 bardak içilir)
Geven
Havuç
Hayıt
Salatalık
Hurma
Kimyon
Kişniş
Kuşkonmaz
Lahana
Marul (tohumundan günde 4- 5 gr yenirse etki gösterir)
Maydanoz
Melek otu
Nane
Rezene
Salep
Taze üzüm
Yer elması
Zencefil

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan anne sütünü artırıcı kürler:

Her gün iki porsiyon taze beyaz üzüm yemek anne sütünü artırıcı etki yapmaktadır.
Sabah ve akşam yemeklerinden önce dereotu tüketmek sütünüzün artmasını sağlar.
Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre su ile haşlayın. Elde edilen incir suyunu ikiye bölerek sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez için.

Bu kürleri aynı anda uygulamayın. Kürlerin uygulama süreleri bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulamayı bırakın. Bir hafta süre ile uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrar kür uygulama ihtiyacı duyarsanız bu kez başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örnek olarak, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktıktan sonra ileri bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu ya da kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Anne sütünü artıran yiyecekler:

Tahin helvası: Anne sütünü artırır. Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.
İncir: Anne sütünü artırır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir. Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır. Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar ameliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.
Dereotu: Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

sezeryanolanannişler sizde içiniz boşalıyormus gibi hissediyormusunuz sanki bir boşluk varmıs gibi içiniz geçiyormu bende kansızlık oldu sizdede varmı

15 günü doldurunca veriyolar d vitamini şeker.sıcak su torbası nıye koyuyosun ısınmıyomu ayakları. kakao yağından bişi olmaz bence kokusu kalmıştır onun.

sağol canım.şükür şimdilik bişey yok gaz dışında.zavallım 2 büklüm oluyor uyurken c harfi gibi kasıyor kendini içim gidiyor
tamam canım kusma filan yok allahıma şükür ay anne olmak ne zormuş sürekli tetikte olmak

Gecmisi okuyamadım ama esim sağolasın benim yerime yazmış hiç beklemezdim ama heyecanımı buradan paylaşması çok hoşuma gitti :) 22.08.2012 saat 22 de normal doğumla bebeğime kavuştum. Dogum hikayemi geniş bir vakitte yazacağım inş. Bebek bambaşka bir duyguymus 3 geçedir damla uyumuyorum ama çok rahatım yine de darısı bekleyen arkadaslarımızın basına inş. :)

canım evet eşin yazmış ve çok sevindim benim eşim gibi bizim aramızdaki bağa önem veriyor olmasına sevindim.. benimde bebeğim 4 kilo civarında senin doğumununda çok küçük olmadığını gördüm .. bugün son idi normalde ama 27 sinde yatış verdi doktor suni ile denicez sanırım. bebeğin kilolu olduğu için özellikle merak ediyorum. yakın zamanda yazarsan çok çok memnun olurum en azından biraz korkuma engel olabilirim diye umud ediyorum. RABBİM ANALI BABALI SAĞLIKLA BÜYÜTMEK NASİP ETSİN İNŞ..

canım eğer mumkunse normal doğumu dene bak ben sezeryanoldun kan değerim7 ye dusmus simdi iştahsızlık isteksizlik surekli uyuma isteği ama uyuyamama ve için bosalıyormus gibi hissediyorum inşallah kimse yasamaz cok zor durumdayım inşallah lohusa depresyonuna girmem

Biz kilosunu 3300 biliyorduk en son doğumdan 4 gun önce başka hastane oyle söylemişti tarttiklarinda 3700 deyince çok şaşırdım sürpriz oldu, seninki de iyiymis ama inş benim gibi bir sürprizle karsilasmazsin :) yine de normal dogum tavsiye ederim yalnız ikinma aşamasında dikkatli ol ben sanırım kendimi fazla zorladım suan oturup kalkarken çok zorlanıyorum ve afedersin büyük abdestimi yapamadım henüz orda şişkinlik var geçmesini bekliyorum ayrıca 6 dikişim var devlet hastanesi olduğu icin oyle epidural falan yok ağrı hafifletici bir iğne yaptılar sadece ben her acıyı hissettim açıkcası dogum ani 5 dakikada gerceklesti ama sonrası biraz daha zorladı beni rahmi temizlemek dikis falan acı verdi. İnş gonlunce bir dogum yasarsın Allah evladına tez zamanda kavuştursun :)

Biz kilosunu 3300 biliyorduk en son doğumdan 4 gun önce başka hastane oyle söylemişti tarttiklarinda 3700 deyince çok şaşırdım sürpriz oldu, seninki de iyiymis ama inş benim gibi bir sürprizle karsilasmazsin :) yine de normal dogum tavsiye ederim yalnız ikinma aşamasında dikkatli ol ben sanırım kendimi fazla zorladım suan oturup kalkarken çok zorlanıyorum ve afedersin büyük abdestimi yapamadım henüz orda şişkinlik var geçmesini bekliyorum ayrıca 6 dikişim var devlet hastanesi olduğu icin oyle epidural falan yok ağrı hafifletici bir iğne yaptılar sadece ben her acıyı hissettim açıkcası dogum ani 5 dakikada gerceklesti ama sonrası biraz daha zorladı beni rahmi temizlemek dikis falan acı verdi. İnş gonlunce bir dogum yasarsın Allah evladına tez zamanda kavuştursun :)

arkadslar kötü bi haber olsada sizle paylaşmak istedim 22 agustos bayramın 3. günü öğlen baslyan sancım ve sonra gelen kanamamla acile ggittik annem ve kayınpedermle ebe cagırdılar nst ye baktı maalesef kal atısı yoktu bebeğimin baska ebe cagırdılar tecrübeli oda baktı inşallah yanılıyoruzdur ultrasonda sorun çıkmaz ama maalesef bebek ölü dedi dr geklsin baksın dedi dr da tatil dönüşüğndeymiş geldi ultrasonda baktı ve oda bebeğin öldüğünü söyledi anestezistin olmadıgını sabah alacaklarını söylediler gece 11 de yatırdılar serum taktılar sabaha kadar sancı çektim ağrı kesici yapamazlarmış.sabah sezeryana aldılar gecem sabahım ağlamakla geçti gerçi sancıdan üzüntümü bile yasayamadım sabah ameliyata girdim spinal anestezim yapıldı ve 5 dakika sonra 09.00 da bebeğim çıkmış ben anlamadım sonra bitmiş bi şekilde odama çıkardılar beni çok ilgilendiler sagolsunlar benimle agladılar valla.babamıza aksam üstü teslim ettiler bi o gördü bebeğimizi ama YIKILDI BİTTİ TABİİ ama bana hiç belli etmemeye calışıyo bana benziyomuş meleğim kilosu 3350 boyu 49 cm herşeyi güzeldi hiç bi sorunu yokmuş ama ebenin dediğine göre 2 gün olmuş en az karnımda öleliş 2 günüde geçmezmiş ama.hiç bi sorun kalmadıgına göre ve içerdede çıktıgına göre kakasını yutmuş günü geçince yutar bebekler benm bildiğim .bu nasıl bişey anlamıyorum ama şükür rabbime bana hep dua ettiğim için dayanma gücü sabrını veriyo dicek bişey yok kelimeler anlamsız rabbim düşmanıma bile yaşşatmasın bu acıyı.

Canim allah sabir versin. Kelimeler cok anlamsiz bole bi durumda. Acini cok iyi anliyorum. Buyuk bi korkuyla bende yavrumu dunya ya getirdim her an bi haber bekledik bisi olucakmi die ve 22 gundur bunun etkisinden cikamiyorum. O yuzden rabbimden sana cok buyuk sabir diliyorum.

gögüs uçu çatlaklarına ne iyi gelir

neler denemedim ki! ne kremler pomadlar, hatta kuyruk yağı aldırdım kocama, tavada hafif ılıtıp göğüs uçlarıma sarıp yattığımı bilirim...çaresizlik işte.. ama sana diyeceğim şu ki; hepsi yalanmış! Olay tamamen yanlış emzirmekte! Sakın sadece ucunu vermeé Memenin tamamını sokmaya çalış, ben ağzına tepiyordum, hatta 15-20 defa denediğim oluyordu. Hala öyle aslına bakarsan, göğüs ucum çıkık değil çünkü. Dediğim gibi kahverengi kısmın tamamına yakınını tepmeye çalış. Bunun yanında sırrım karbonatlı su oldu. Çünkü doktorun söylediği şu: bebeğin ağzında oluşman bakteriler, hassaslaşan göüs uçlarını yara yapıyor. Her emzirme öncesi ve sonrasında meme ucumu küçük bi kaseye hazırladığım karbonatlı suya batırdım (1 kahve fincanı suya bir çay kaşığı karbonat). Batır ve silmeden emzir. Oğlumun ağzında pamukçuk bile oluşmadı, doktor hayret etti:) 2 haftaya düzelecek göğüs uçların, sadece biraz sabır,,,,ve doğru emzirme tekniği :)

Şok oldum, son gebelerde takibimdeydi, sendende haber bekliyordum.
Yazacak bişeyde bulamıyorum, Rabbim sabırlar ve ilk bebeğine uzun ömürer versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…