22.08.2012 de kızımı dünyaya getirdim allaha şükür ama 2 gündür kanla yaşla ağlıyorum gögüs uçlarım çatladı sezeryan yaralarım açıyor çatlaklar için öneri bekliyorum
22.08.2012 de kızımı dünyaya getirdim allaha şükür ama 2 gündür kanla yaşla ağlıyorum gögüs uçlarım çatladı sezeryan yaralarım açıyor çatlaklar için öneri bekliyorum
canım soğutulmuş z.yağı-lansinoh ve garmastan kullanıyorum bir de ılık suyla duş yapıp sürüyorum acısını alıyor bu aralar açıyorum evde hava alıyor.işe yaradı gibi.ne zamana kadar sürecek acaba bu süreç22.08.2012 de kızımı dünyaya getirdim allaha şükür ama 2 gündür kanla yaşla ağlıyorum gögüs uçlarım çatladı sezeryan yaralarım açıyor çatlaklar için öneri bekliyorum
canım soğutulmuş z.yağı-lansinoh ve garmastan kullanıyorum bir de ılık suyla duş yapıp sürüyorum acısını alıyor bu aralar açıyorum evde hava alıyor.işe yaradı gibi.ne zamana kadar sürecek acaba bu süreç
canım geçmiş olsun ben tam yara olmak üzereykn galiba kurtardım hemde silikon uçla emzirmeme rağmen çatlamaya başlamıştı zeytinyağını kızdırp soğuttum onu sürüyorum birazda göğüs pedine sürüp kapatıyorum acısı geçti bide lansinoh sürüyorum hangisi iyi geldi bilmiyorum ...
bende kızdırılıp soğutulmuş zeytinyağı ve lansinoh sürüyorum göğüs pediyle kapatıyorum..bi faydasını görmedim
emzirirken çok ağlıyorum..dünde bi arkadaşım göğüs kalkanı getirdi bana nuk markası...kapatıyosun üstünde delikleri var hava alıyo...
Emzirdikten sonra devamlı takılıyo duruyo hem lansinoh sürünce kalkan tutuyo herhangi biyere temas etmiyo sanırım bu şekilde daha faydalı olabilir.
eşime yarın aktardan aldırırım canım inş yararını görürüm .seninde kızını allah analı babalı buyutsun.ben senin doğumunu beklerken sezeyana girmek zorunda kaldımaynı gunde doğmuş kızımlaa allah analı babalı buyutsun cnm benim.yara olmadan onlem amaçlı kullandığım kantaron yağı var onerebileceğim ama emzirmeden once ıslak pamukla temizleyip oyle emdiriyorum yara falan olmadı aktarda bulmuştum kulak copuyle suruyorum iyi geliyor
canım soğutulmuş z.yağı-lansinoh ve garmastan kullanıyorum bir de ılık suyla duş yapıp sürüyorum acısını alıyor bu aralar açıyorum evde hava alıyor.işe yaradı gibi.ne zamana kadar sürecek acaba bu süreç
Arkadaşlar merhaba,
24/08/2012 saat 14:38 'de Epiduralsiz Normal doğum ile bebeğimi kucağıma aldım. Allah herkese nasip etsin.. Hastane de süper jet doğum dediler:) Maşallah 6 saat suni sancı çektim.. Doğumn hikayemi uzun uzun yazıcam ama sorularım var...
Bebek en geç 2 saatte bir uyandırılıp süt verilecekmiş hastaneden öle dediler.. Benim bebeğim gece uyumuyor sabah ezanına kadar uyumuyor ne yapsakta ağlıyor gündüz ise mışıl mışıl.. Gece uyumuyor neden acaba ?
Uyuduğunda da 2 saat sonra emzirmek için uyandırıyorum. Annem yapma diye ama kan şekeri düşermiş yapmak lazımmış..
Bu konularda ne diyorsunuz ?
Gece neden uyumaz ki ?
kızlar merhaba su an 40+3 oldum ama aklımı karıstıran bırsey var dr um cumartesı gunu bana 1 cm acılman var dedı pazartesı sunı sancıu verelım dedı suyu tam sınırda dedı 66mm kalmıs suyu sızın su ıle ılgılı bılgısı olan varmı suan normal dogum gozukuyor ama sunı sancıyı epıduralsız yapacagım ıcın bır kac gun dha beklemek ıstıyorum ben sızdende fıkır alayım dedım
sezeryanolanannişler sizde içiniz boşalıyormus gibi hissediyormusunuz sanki bir boşluk varmıs gibi içiniz geçiyormu bende kansızlık oldu sizdede varmı
arkadslar kötü bi haber olsada sizle paylaşmak istedim 22 agustos bayramın 3. günü öğlen baslyan sancım ve sonra gelen kanamamla acile ggittik annem ve kayınpedermle ebe cagırdılar nst ye baktı maalesef kal atısı yoktu bebeğimin baska ebe cagırdılar tecrübeli oda baktı inşallah yanılıyoruzdur ultrasonda sorun çıkmaz ama maalesef bebek ölü dedi dr geklsin baksın dedi dr da tatil dönüşüğndeymiş geldi ultrasonda baktı ve oda bebeğin öldüğünü söyledi anestezistin olmadıgını sabah alacaklarını söylediler gece 11 de yatırdılar serum taktılar sabaha kadar sancı çektim ağrı kesici yapamazlarmış.sabah sezeryana aldılar gecem sabahım ağlamakla geçti gerçi sancıdan üzüntümü bile yasayamadım sabah ameliyata girdim spinal anestezim yapıldı ve 5 dakika sonra 09.00 da bebeğim çıkmış ben anlamadım sonra bitmiş bi şekilde odama çıkardılar beni çok ilgilendiler sagolsunlar benimle agladılar valla.babamıza aksam üstü teslim ettiler bi o gördü bebeğimizi ama YIKILDI BİTTİ TABİİ ama bana hiç belli etmemeye calışıyo bana benziyomuş meleğim kilosu 3350 boyu 49 cm herşeyi güzeldi hiç bi sorunu yokmuş ama ebenin dediğine göre 2 gün olmuş en az karnımda öleliş 2 günüde geçmezmiş ama.hiç bi sorun kalmadıgına göre ve içerdede çıktıgına göre kakasını yutmuş günü geçince yutar bebekler benm bildiğim .bu nasıl bişey anlamıyorum ama şükür rabbime bana hep dua ettiğim için dayanma gücü sabrını veriyo dicek bişey yok kelimeler anlamsız rabbim düşmanıma bile yaşşatmasın bu acıyı.
kızlar az önce ablamları yolcu ettik.o kadar destek oldular ki allah razı olsun.moralim çok bozuk.uzak bir şehirdeler.o kadar iyi bir ablam var ki benim bütün gerginliklerime-lohusa ruh hallerime katlandı.onu bile tersledim.şimdi içime oturdu zırıl zırıl ağlıyorum.ailemin eski günlerini,herkes evlenip uzaklara gitmeden önce hepbirarada olduğumuz zamanlarını özlüyorum.onlara bişey olacak diye çok korkuyorum kızlar.ruh halim o kadar değişti ki kendimi tanıyamıyorum.çok yalnızmışım gibi.eşim de sinir etti zaten.bebeğin altını değiştirirken tartıştık.göbeğine dikkatsizz davranıyor zarar gelecek diye her seferinde uyarıyorum ama laftan anlamıyor.başını ve belini destekle hassas diyorum her seferinde sadece popodan destek oluyor.beni çıldırtmaya kararlı.el oğlu işte.ama ben herşeyi bebeğimin sağlığı için yapıyorum.anlamıyor kızlar.çok doluyum çok ağlamaktan ateşim yükselir genelde.işallah bu sefer olmaz.rüyamda bebeğimi kaybettiğimi gördüm.fatmaya o kadar üzüldüm ki rüyamda yaşadıklarımdan onu çok iyi anlıyorum.allah sabırlar versin.keşke evde yalnız kalsam da daha rahat ağlayabilsem
Kızlar oğluşum sıcaktan isilik oldu.Boynu eklem yerleri kırmızı isilik dolu.Eczaneye gittim sordum.Bepantene verdi.Bakalım sürdüm iyi gelecek mi ? aranızda bu sorunu yaşayan varr mı varsa öneriinizi nedir ?
Kızlar 10 gün oldu biz doğalı.şu an sağsam 20-30 cc süt geliyor iyi mi?bana az geliyor.mama vermek istemiyorum.ay dereotu sapı kaynatıp içiyorum.aslında yemekten önce 1 tutam yemek lazımmış ama olmadı yenmiyor.humana içiyorum.yaş incir-kuru incir suyu-siyah üzüm hoşafı.ay hoşaf oldum resmen nasıl artcak süt kızlar ya günde 2-3 lt su içiyorum.inek gibi çimen yesem olur mu
inanki öyle garip duygular içindeyimki namaza kalktıktan sonra uyuyamadım dalmışım biraz yeni kalktım .. sanki yarın olmucak gibi geliyor yada gelirse nasıl olcak diye bir sürü bir sürü soru kafamda.. hamileliğim boyunca o kadar ferahtı ki gönlüm neden son gün böyle oldum bilmiyorum ama ağlamak istiyorum moralim bir garip .. biliyorum böyle olmamam gerektiğini ama anlamıyorum.. dua ediyorum sadece.. aslında ağrı çekmekten korkmuyorum acı vermesi hissi beni korkutmuyor sanırım endişeliyim..
nolur dua edin neden böyle oldum bilmiyorum anlamıyorumda.. sanırım hamilelikte olacağım hassaslığı hiç yaşamadım geldi geldi son güün buldu beni :) suni ile rahat bir doğum yapmış olman rahatlattı beni. açıklığım olmazsa sancım olmazsa hiç işe yaramazsa diye düşnüüp duruyordum..
merhabalaarrrr22.08.2012 sabah 8.23te kızım duru dunyaya geldiii annesii spinal sezeryan olduu ikimizde cokk iyiyizzz kızım annesi gibi uzun olacaktı evet doktorumuz oyle demişti ama herkesi baya sasırtarak 57cm dogdu bakalım ilerleme nasıl olacak 2metre olma kızım haa diyorum ara ara işe yarar umarım dogum hikayemi yarım saatte yazdım site hata verdi hepsiii silindi başka bigun yazmaya calışacam sinirlendimde biraz
24 ağustos saat 13:40'da Eylül Alya'ma kavuştum çok şükür epidural sezeryan oldu herşey çok güzeldi gayet sakın bir şekilde girdim ameliyata babamızda yanımızdaydı aynı zamanda doğum fotoğrafçımızda babamızdı:) meleğimizi ilk biz gördük harika bir duyguydu...bugün çıktık artık evimizdeyiz şükürler olsun bir ara doğum hikayemizi yazarız öpüldünüz teyzoşlar ve melekleri
öyle rastgele gezerken okudum umarım kızmazsın cevap verdim diye ben mayıs annesiyim sakın memene birşey sürdürme hatta balı asla nette oku bebeklere 1 yaşına kadar bal yasak. benim kızımda almadı bir mememi en başta başı yok diye biri tavsiye etti şimdi hangi memeni alıyorsa hep o tarafa yatırıyon ya alışıyor sende yastık yardımıyla aynı tarafa yatırıp öbür memeyi ver ben kızımı öyle alıştırdım bilmem anlatabildimmi memenin başını lansolin kremle bol bol ov zamanla az da olsa büyüyor
canım gece gündüz henüz ters olabilir bebişinde. ayrıca şuan için uyandır yeni doğan sarılığından korumanın tek yolu beslemektir.10 gün sonra bırak kendi düzenini kursun.
muffincim aman canım bu kadar kasma kendini süt içinde endişe etme mümkün olduğunca duş al, bol sıvı tüket. herkesin yöntemi faklı ben bozada buldum çareyi o maşallah arttırdı sütümü.ve bol bol emzirme bebekle ne kadar temas ederse göğüs o kadar artıyo.ve garip bir inanış bebişin biraz ağlamasına izin verinyok yok şaka değil ve dikkat edin bir süre sonra o ağladığı an göğüsleriniz sızlıyor ve süt damlamaya başlıyor
kızlarrr biz geldik hastaneden..pespembe mavi gözlü bi oğluşumuz oldu.çok şükür korktuğumuz kadar küçük gelmedi.bi sıkıntımız da yokk..yatıyoruz kuzumla..
canım fırsat bulursan bi ara dolapta süt saklama işini anlatırmısın?direkt buzluga mı koyuyorsun cıkarınca ne sekilde ısıtıyorsunuz gibi.
Şimdi doyuyor sanırım ama herkes şimdi midesi kucuk birkac aya belli olur yetip yetmediği sutunun dyor acaba oldukca koysak mı?
Gerci emzik niyatine gogsumde kac gundur goguslerim bosbos ilk sutum geldiginde agırlasıyordu ilk emzirdigim gogsum şimdi fırsat kalmıyor dolmasına
canım fırsat bulursan bi ara dolapta süt saklama işini anlatırmısın?direkt buzluga mı koyuyorsun cıkarınca ne sekilde ısıtıyorsunuz gibi.
Şimdi doyuyor sanırım ama herkes şimdi midesi kucuk birkac aya belli olur yetip yetmediği sutunun dyor acaba oldukca koysak mı?
Gerci emzik niyatine gogsumde kac gundur goguslerim bosbos ilk sutum geldiginde agırlasıyordu ilk emzirdigim gogsum şimdi fırsat kalmıyor dolmasına
canım sağdığın sütü 1 gün normal buzdolabı rafında bekletebilirsin.az az geldiği için istersen 1 gün akşama kadar sağ,hepsini birleştirip süt saklama poşetlerine koy.üzerine tarih at ve derin dondurucuya koy.6 ay bişey olmuyor diyolar ama benim araştırdığım 2 aydan fazlası pek işe yaramıyor. çünkü süt,bebeğin o anki gelişim ihtiyacına göre üretilirmiş.yani çok faza bekletince bi esprisi kalmıyor.ben ilk oğlumda küvezde olduğu dönemler çok az süt alıyor diye poşet poşet stok yaptım ama şükür sütümün arkası geldi.ben de o sütleri hiç kullanmadım desem yeridir.taze olanı tercih ettim. kullanma konusuna gelince de, oda sıcaklığında erimesini bekliorsun.daha sonra içeceği kadarı biberona koy ve bir kabın içine sıca su koyup biberonu içine otut,ılıyınca verirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?