2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

22.08.2012 de kızımı dünyaya getirdim allaha şükür ama 2 gündür kanla yaşla ağlıyorum gögüs uçlarım çatladı sezeryan yaralarım açıyor çatlaklar için öneri bekliyorum

canım geçmiş olsun ben tam yara olmak üzereykn galiba kurtardım hemde silikon uçla emzirmeme rağmen çatlamaya başlamıştı zeytinyağını kızdırp soğuttum onu sürüyorum birazda göğüs pedine sürüp kapatıyorum acısı geçti bide lansinoh sürüyorum hangisi iyi geldi bilmiyorum ...

22.08.2012 de kızımı dünyaya getirdim allaha şükür ama 2 gündür kanla yaşla ağlıyorum gögüs uçlarım çatladı sezeryan yaralarım açıyor çatlaklar için öneri bekliyorum

bende kızdırılıp soğutulmuş zeytinyağı ve lansinoh sürüyorum göğüs pediyle kapatıyorum..bi faydasını görmedim
emzirirken çok ağlıyorum..dünde bi arkadaşım göğüs kalkanı getirdi bana nuk markası...kapatıyosun üstünde delikleri var hava alıyo...
emzirdikten sonra devamlı takılıyo duruyo hem lansinoh sürünce kalkan tutuyo herhangi biyere temas etmiyo sanırım bu şekilde daha faydalı olabilir.

aynı gunde doğmuş kızımlaa allah analı babalı buyutsun cnm benim.yara olmadan onlem amaçlı kullandığım kantaron yağı var onerebileceğim ama emzirmeden once ıslak pamukla temizleyip oyle emdiriyorum yara falan olmadı aktarda bulmuştum kulak copuyle suruyorum iyi geliyor

canım soğutulmuş z.yağı-lansinoh ve garmastan kullanıyorum bir de ılık suyla duş yapıp sürüyorum acısını alıyor bu aralar açıyorum evde hava alıyor.işe yaradı gibi.ne zamana kadar sürecek acaba bu süreç

benim 15 gün oldu...umarım en kısa zamanda geçer...bazı kişiler 20 gün kdr sürdü dediler ama bakalım herkesin aynı değildir.
yapçak bişi yok bekleyip görcez..katlanmaya çalışcaz

bende çatladıktan sonra aldım o uçları ama hala açıyor dediğini yaptım inş işe yarar yoksa yarın gögüs pompası alıcam

bir bakarım canım duymadım onu hiç daha önce

eşime yarın aktardan aldırırım canım inş yararını görürüm .seninde kızını allah analı babalı buyutsun.ben senin doğumunu beklerken sezeyana girmek zorunda kaldım

sezeryan doğum yaptığım için sürekli hırkayla gezdiriyorlar canım ne açması

kızlar merhaba su an 40+3 oldum ama aklımı karıstıran bırsey var dr um cumartesı gunu bana 1 cm acılman var dedı pazartesı sunı sancıu verelım dedı suyu tam sınırda dedı 66mm kalmıs suyu sızın su ıle ılgılı bılgısı olan varmı suan normal dogum gozukuyor ama sunı sancıyı epıduralsız yapacagım ıcın bır kac gun dha beklemek ıstıyorum ben sızdende fıkır alayım dedım

..Bebeğimi eşimin işi nedeniyle köyde dünyaya getirdim. Doğumda ebe yardım etti. Her gün eve gelip nasıl emzirdiğimi kontrol ediyordu. Bir hafta olgunlaşmadı” dedi. Bu, sonra benim aklıma takıldı. Sütün olgunlaşması ne demektir?..

...Anne memesinde üretilen ilk sütten (kolostrum) sonra, 1-2 hafta içinde anne olgun süt üretmeye başlar. Olgun sütün yoğunluğu, hem besin bileşimi hem de görünüşü kolostrumdan çok farklıdır. Bu süt daha sıvı ve daha mavimsidir. İnek sütünden de daha sulu görünür. Pek çok anne bu nedenle, sütlerinin sulu olduğunu ve bebeklerini besleyemeyeceğini ve bu durumu kendileri için özel olduğunu düşünürler. Bu inanç yanlıştır. Sütte doğal olarak beklenen değişim gerçekleşmektedir. Bu nedenle endişe etmeye gerek yoktur...

canım gece gündüz henüz ters olabilir bebişinde. ayrıca şuan için uyandır yeni doğan sarılığından korumanın tek yolu beslemektir.10 gün sonra bırak kendi düzenini kursun.
muffincim aman canım bu kadar kasma kendini süt içinde endişe etme mümkün olduğunca duş al, bol sıvı tüket. herkesin yöntemi faklı ben bozada buldum çareyi o maşallah arttırdı sütümü.ve bol bol emzirme bebekle ne kadar temas ederse göğüs o kadar artıyo.ve garip bir inanış bebişin biraz ağlamasına izin verin yok yok şaka değil ve dikkat edin bir süre sonra o ağladığı an göğüsleriniz sızlıyor ve süt damlamaya başlıyor

mrb bnmde 1 cm acılmam var çatı muayenesinde biraz da zorladı dogum baslasın die ama daha tık yok ( bebek gelmezse 40+2 cuma günü suni vercek bana da ama su ile ilgili bi sorun yok çok şükür o konuda bi fikrim yok oyuzden

guzel anneler ve anne adaylari ve tabii minnaklar biz geldik hepinizi de koccaman opuyoruzz

canim dogumdan once kullandigim demir ilacini hic kesmedi dr (bir de kanama gecirince gunde ikiye cikartti) yani evet kansizligim var kisacasi :)) icini ferah tut demir ilaciyla falan geciyor ama icin bosalmasini anlamadim. emzirdikten sonra hafif basin donuyormus gibi hissediyorsan o normal ama digerini bilmiyorum tatlim :44:
sezeryanolanannişler sizde içiniz boşalıyormus gibi hissediyormusunuz sanki bir boşluk varmıs gibi içiniz geçiyormu bende kansızlık oldu sizdede varmı

canim benim cok uzuldum.. ne desem bilemedim.. Allah evladina ve size uzun omurler ve sabir versin..

guzelim cook normal hatta ilerleyen zamanlarda bebeler susmayinca onlarla agliyorsun da haftasonu ben aglayinca kizim sustu anne elden gidiyor diye dusundu herhalde haa bu arada benim koca da arada beni cildirtiyor el kadar bebeyle kavga ediyor sussun diye o bagirdikca bebe hepten bagiriyor derin nefes al ortami terket ama kocana da cok yuklenme (onlarin da felegi sasiyor nasilsa :)))

canim benimkilerde de oldu hergun banyo yaptirip farkli taraflara yatiriyorum terlemesin diye ama hic bisi surmedim. bence surmene de gerek yok geciyor.
Kızlar oğluşum sıcaktan isilik oldu.Boynu eklem yerleri kırmızı isilik dolu.Eczaneye gittim sordum.Bepantene verdi.Bakalım sürdüm iyi gelecek mi ? aranızda bu sorunu yaşayan varr mı varsa öneriinizi nedir ?

20 - 30 cc haydi haydi yeter tatlim zaten yetmese sipalar yetmedigini anlatiyorlar merak etmee :)

guzel hayirli haberlerle gel misbonum.. dualarimiz seninle..

gozunaydin canim Allah anali babali saglikla buyutmeyi nasip etsin

gozunaydin canim Allah anali babali saglikla buyutmeyi nasip etsin

ben sadece lansinosh kullandim canim ama kendi sutunu sur ve memenin tamamini itelemeye calis agzina , belki gogus kalkanlari da ise yarayabilir. ama sezaryen yaralarinda sikinti olmamasi lazim bir dr na sor istersen

sağol çok mutlu oldum aksine yorumuna bende biliyorum ama dinletemedim bir türlü artık sürdürmüyorum mutlaka senin yönteminide bugün deniyeceğim:)

bebeğimin yüzü, saç dipleri hep sivilcelerle doldu. çok üzülüyorum ama netten araştırdım normalmiş ve yapacak birşey yokmuş

canım fırsat bulursan bi ara dolapta süt saklama işini anlatırmısın?direkt buzluga mı koyuyorsun cıkarınca ne sekilde ısıtıyorsunuz gibi.
Şimdi doyuyor sanırım ama herkes şimdi midesi kucuk birkac aya belli olur yetip yetmediği sutunun dyor acaba oldukca koysak mı?
Gerci emzik niyatine gogsumde kac gundur goguslerim bosbos ilk sutum geldiginde agırlasıyordu ilk emzirdigim gogsum şimdi fırsat kalmıyor dolmasına

kızlarrr biz geldik hastaneden..pespembe mavi gözlü bi oğluşumuz oldu.çok şükür korktuğumuz kadar küçük gelmedi.bi sıkıntımız da yokk..yatıyoruz kuzumla..

canım bende seni merak ediyordum mesajlardan buldum, gözünaydın sağlıkla almışsın kucağına ikinci kuzunu Allah kolaylık versin iki prensine bakarken

canım sağdığın sütü 1 gün normal buzdolabı rafında bekletebilirsin.az az geldiği için istersen 1 gün akşama kadar sağ,hepsini birleştirip süt saklama poşetlerine koy.üzerine tarih at ve derin dondurucuya koy.6 ay bişey olmuyor diyolar ama benim araştırdığım 2 aydan fazlası pek işe yaramıyor. çünkü süt,bebeğin o anki gelişim ihtiyacına göre üretilirmiş.yani çok faza bekletince bi esprisi kalmıyor.ben ilk oğlumda küvezde olduğu dönemler çok az süt alıyor diye poşet poşet stok yaptım ama şükür sütümün arkası geldi.ben de o sütleri hiç kullanmadım desem yeridir.taze olanı tercih ettim. kullanma konusuna gelince de, oda sıcaklığında erimesini bekliorsun.daha sonra içeceği kadarı biberona koy ve bir kabın içine sıca su koyup biberonu içine otut,ılıyınca verirsin.

ayy pardon bu arada fovfov bunu da demis :)) uykusuzluguma verin sekerler :)))
fovfov un dedigine ek olarak tatlim oda sicakliginda 4 - 6 saat duruyor buzdolabinin normal yerinde ise 24 saat.

Son düzenleme:

Çok sağol canım
İŞte millet panikletti daha bir aylık kilosunu bile ogrenmedik süt şimdi yetiyormu onu bile tam bilemiyorumda millet basladı sen daha biraz buyusun ozaman gor demeye süt yetmiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…