2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

30 cc derken tek göğüsten mi ikisnden mi??

Tam ikisinden değildi aslında birinden cok az cıktı benim bi gogsumden digerine gore daha gec geldi sut sanırım iyi veremedim bebege birde dikişlerden kendim alamıyordum ya ondan olabilir.Yani bir bucuk gibi birseydi :)
Ama cok uzun sure ugrastım birde surekli suya gidip masaj yaptım

Son düzenleme:
ne yiyip içiyorsun canım yaaa :):) maşallah vallaaa..bende öyle akma falan yok yaa :):)

Valla bu süt olayını bende anlamadım pek
İlk basta cok zor geldi 4gunun sonunda geldi zavallım 3gun bosbos emdi sarılık oldu
Sonra diger haftada eylemcbnin dediği gibi akıyordu birini emzirirken digerinden bebenin ustu batıyordu ki ne yeme ne dinlenme vardı
Şimdide goguslerimin hiç doldugunu hissetmiyorum bombos geliyor ama yine yemem dinlenmem yok tek basımayım
İki gundur yetmiyor bile olabilir cok mızmızlanıyor ve gogsumden inmiyor

Son düzenleme:

valla bende yetip yetmediğini anlamıyorum.. ben ikisinide emziriyorum sonrasında göğüsleri boşaltmak için sağıyorum ve çıkanıda emzirmenin ardına veriyorum ama ne derece doyuyor bilemiyorum... bi de senin bebiş kaç kg doğdun canım.. benimkinin kilosu da az... kilo alımı oldu mu senin bebişte?

Süt olayı herkeste farklıdır kızlar, sakın başkasının süt oranına ve gelişine göre kendinizinkini ölçmeyin. Boşuna strese girersiniz. Olayı şöyle açıklayayım.

Benim göğüslerim de çok bekleyince sertleşip doluyor, içi boş sanıyordum, meğer göğüslerim büyük olduğu için böyleymiş, yani tank büyük o yüzden belli etmiyor dolduğunu:) Hiçbir zaman akmadı fışkırmadı, ay ne üzülüyodum "benim sütüm akıyor" diyenleri gördükçe, benimki neden akmıyor diye. Ama arkadaşımın sütü şakır şakır akmasına rağmen doktor kontrolünde bebeğin hiç kilo almadığını, takibe alacaklarını söyledi, ve 2 haftalık takip sonucu SÜTÜNÜN BEBEĞE YARAMADIĞINI, bu nedenle mama takviyesine başlatacağını söyledi. Yani sütün şakır şakır gelip gelmemesi bi ölçüt değil. Göğüsleriniz boş gibi gelebilir, hatta daha az süt gelebilir, ama sizin sütünüz yağlıdır ve bebeğe doyum sağlıyodur, bunu bilemezsiniz o yüzden telaş yapmayın. Şöyle düşünün, 2 kase su mu daha doyurucudur, 2 kase çorba mı?

Bu arada normal doğum yapmama rağmen sütüm 3 gün az geldi, ısırgan otu çayının inanılmaz faydasını gördüm arada hala içiyorum, günde 1 bardak. D..ğa adlı markanın organik var, sallama çayı, hem pratik hemen bardağa koy, ben soğutup tepeme dikiyordum tadını beğenmediğim için. Artı tahin helvası ve boza da coşturuyor haberiniz olsun.

Diğer şeylerle uğraşmanıza gerek yok, tabi üşenmezseniz yapabilirsiniz, bu arada tahin helvasının bozanın ayarını kaçırmayın, 2. aydan sonra azaltmalıyız ki kilo almayalım:)) zaten doktorlar 40'ından sonra düzene oturur diyolar, 40 çıkana kadar yesek içsek yeter:)

İdrarını takip edince ve aglamadıgı için doyduguna karar vermiştim ama iki gundur hem surekli mızmızlanıyor hemde çişi duzenli değil bunlar gazına mı baglı bilemiyorum bende
Bizim tırtıl bayagı ufak 2200 44 cm olarak dogdu ilk kontrolde de hastaneyi cınlattı iki dakika durmadı doktor tartamadı sıpayı ne durumda bilemiyorum :)

benimkde 2700 doğdu ama hastane çıkışında 2520 idik... :):) inşallah sütümüz yarar da bir an evvel azıcık toparlanır bıdıcıklar :)

ne yiyip içiyorsun canım yaaa :):) maşallah vallaaa..bende öyle akma falan yok yaa :):)

canım ben iştahsızım bişey yiyemiyorum ama kayısı suyu, hoşaf, su cok tuketiyorum ayrıca kızımda kuvvetli emiyor kişiden kişiye değişiyor karsılastırma kendini bak bende depresyon geçiriyorum kimiside çok sukur hemen alışıyor bunyeden bunyeye değişiyor sakın takıntı yapma

kesinlikle katılıyorum

canım ben iştahsızım bişey yiyemiyorum ama kayısı suyu, hoşaf, su cok tuketiyorum ayrıca kızımda kuvvetli emiyor kişiden kişiye değişiyor karsılastırma kendini bak bende depresyon geçiriyorum kimiside çok sukur hemen alışıyor bunyeden bunyeye değişiyor sakın takıntı yapma

kesinlikle katılıyorum

benimkde 2700 doğdu ama hastane çıkışında 2520 idik... :):) inşallah sütümüz yarar da bir an evvel azıcık toparlanır bıdıcıklar :)

Ertesi gün tekrar tartmadılar ilk kontrolde de beyefendi huysuzdu biz zaten direkt 2 kilo diye baktık ödemi gidince oyle olur diye :)
İnşallah saglıkları yerinde olsunda zamanla kilo alırlar :)

kızlar biz bugun 1 aylık aşımızı olduk ,sağlık ocağını inletti ağladı bayağı kilosuda 5150 olmuş doğum kilosuda 3100 kıyafetide inersek 5 kg dedi hemşire gelişimi iyi çok şükür

bizimde göbek bağı düştükten sonra kanama oldu ama doktorumuz telaş yapmadı ve sanırım bezinden kaynaklandı, bize krem verdi doktor gazlı beze sürüp göbek inin üstüne kapatıyoruz bezi ile sıkıştırıp , o anda kapatmamıştık, ben biraz emzirmeye felen çalışırken hırpalandı , bezi sürtündü diye düşündük , doktorda bir şey demeyip, olur bunlar şeklinde deyince de panik yapmadık ,

don atlet yatıyorum:)) sezeryan yaptım bende bu sıcakta hırkamı hayatta gıymem

valla hırka abartılmış ya , ben çorap giyiyorum, üste don atlet ama ayakta çorap ama hırka ile insan kurdeşen döker gülüm ya ,

ya güzelim bunlar tehlikeli durumlar , sen bize sorarsın ne yapayım diye, her kafdan bir ses çıkar haklı olarak kafan daha çok karışır , bir de üstüne kendini suçlu hissedersin ben neden onlar gibi değilim , niye depresyondayım diye, o nedenle bence sen hiç bizimle takılmadan direkt profosyonel yardım al , kendini hiç bir şekilde suçlama , sorgulama bunda ayıp bir şey de yok , sonra hep birlikte kahve içiceğiz daha ,

aynen canım bende senin gibi don atlet oturuyorum kızımın sutune gaz geçecek diyede korkuyorum ama sıcaklardan durulmuyor

birkaç doktoradaha gorun hemen bir doktorun dediğini dinleme bence normal doğumu dene

ben zaten sezeryan olcam kadına geleyimde sende bak sizin dediğinizi okeylerim dedim 5 de cıkıyomuş en fazla 10 dk gec kalırım beklermisin beni dedim hayır beklemem dedi. benim problemim olduğunda beklemeyen dr ne guvencem yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…