2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim sıpa sadece memede uyuyor gezerek emmeyide cok seviyor bende gaz sorunu oldugundan kıyamıyorum gezdiriyorum valla ayaklarım kopuyor.

canım dr umuz biogaia diye bir damla verdi bitkisel ve bağışıklık güçlendirici,bağırsak florasını güçlendiriyor gaza iyi geliyor araştır derim.2 gündür sorunsuz uyku :)))

sağdığın sütümü verıosun yoksa saklıomusun?

canım göğsüm acıdığında biberonla o sütü veriyorum uyanmadan 30 dk önce sağıyorum.bazen de uyuyunca.buzdolaba atıp bir sonraki uyanmasında benmari usulü biberonu ısıtıp içiriyorum sütü

canım dr umuz biogaia diye bir damla verdi bitkisel ve bağışıklık güçlendirici,bağırsak florasını güçlendiriyor gaza iyi geliyor araştır derim.2 gündür sorunsuz uyku :)))

Canim sadece bunumu kullanıyorsun gaz icin. Eger memnundan bende alayım . Yavrum perişan oluyor gazdan

Kizlar cok fena mide bulantisi ishalim bebeginmi emzirsem mi bilemedim. Oda olurmu benim gibi sutten. Nolur bi akil verin

günaydınnnn...
bu sabah 2 saat uyumuşum ay nasıl iyi geldi. ama hiç istemediğim bir şeyi yaptım sonunda yorgunluktan ayağıma koydumda uyudum. 3 gecedir alışkanlık edindi gece bir ağız açıyo memeden çekince cingar çıkıyo artık süt müt kalmıyo sabah hatta öğle ediyo memede yok orda uyuycak beyefendi. eee tabi ne kol kalıyo ne meme bu sabah artık çıldırdım koydum ayağıma son üç güne kadar geceleri ben emziriyodum babası gazını çıkarıp yatırıyordu uyuyordu ama üç gündür durum değişmeyince yıldırdı resmen eh eh eh eh.
neyse sıradan başliyim. demircan cım şu an gazcılar civarındayım ertuğrulkente gidicem. hem kafa dinlemek için hemde okul için malum büyük oğlum üçünü dolduruyo iki senesi var ve ordaki bir ilköğretimin hem öğretmenleri hemde eğitimi çok iyi zaten düşünce vardı o tarafa gitmeye ama bu sene değildi kısmet artık.

canım eğer ailede egzama varsa vakit kaybetmeden bir dermotoloğa göster. ve mustella nın şampuanıyla, yüz temizleme jelini öneririm. büyük oğlumda var egzaman benim ve ilk ayda baş gösteriyor zaten. birde kasıklarınada dikkat et egzamanın belirti yerlerinden biride kasıklardır. ve aman dikkat et çocuk doktoruyla işi çözmeye çalışma hemen kortizonlu kremlere yöneliyorlar ki o da ileriki yıllarda egzamanın daha kötüye gitmesine sebep oluyo. eşimde ypılmış o hata adamcağız şimdi pek çok şey yiyemiyor, ve kortizona alerjen geliştirmiş vücut.
sorma canım daha öncede söylemiştim yan komşumun çamaşır makinası giderinde sorun var benim mutfağa veriyo. elli kere dedim şunu banyonun giderine veriver yada klozete diye ama nafile bu yüzden miniğim 7 günlükken farketmeyip suya basıp düşmüştüm kucağımda çocukla. oda yetmedi hala devam aynı hikaye. birde altımdaki tutturdu akıyoda akıyo banyodan diye kaç tane usta geitrttik zaten 8 aylıkken bütün banyoyu kırdırmıştım her şey yeni yapıldı. yine tutturdu kırdır diye ustalar geliyo bu bi seneden önce kurumaz boşa kırmayalım bekleyin yine damlarsa kırarız diyolar ama kadında anlıcak kafa yok o zaman sarardı ya tutturdu kırılıcak diyoda başka bişey demiyo. eşim kuduruyo çocuk daha küçük evde onca toz toprak ya mikrop kaparsa diye ama kime anlatıyosun. yani anlıycağın ruh sağlığım için taşınıcam canım.
Bebegim 20gunluk altını değiştirirken giydirirler biryerine zarar vericek diye çok korkuyorum
aman canım sakin. ilk bebeiş heralde çok doğal böyle duyguları yaşaman ilkimde ende öyleydim şimdi bunu yoğuruyorum tabiri caizse Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz zaten o nasıl bir hikmetse farkında olmadan zaten koruyorsun onu. farketmeden yumuşak davranıyorsun, sanki yıllardır aynı şeyi yapıyormuşsun gibi hareket ediyor insanın elleri hattta dikkat et bak fakrediceksin.

Kizlar cok fena mide bulantisi ishalim bebeginmi emzirsem mi bilemedim. Oda olurmu benim gibi sutten. Nolur bi akil verin

ben 2011 ağustos annesiyim..)) benede de olmuştu..Dr, sen hasta olduğunda bağışıklık sistemin devreye girdiği için rettiğin st çok daha faydalı olur mutlaka emzir demişti...Ellerinin temizliğine dikkat et...Olmazsa emziriken maske tak..Ama emzir

Canim sadece bunumu kullanıyorsun gaz icin. Eger memnundan bende alayım . Yavrum perişan oluyor gazdan

Nolur bana kızmayın ama nacizane bişey söylemek isterim buradan benim gibi bebişi gaz sancısı yaşayan tüm annelere:

Bu damla şurup vs leri vermeyelim, doğadan gelmeyen hiçbir şeyi o minnacık bedenlere sokmayalım. Nitekim gaz bi hastalık değil ve doktorumun söylediği şu ki gaz bebeğe zarar veren bişey de değil, önlemeye çalışmayın, bırakın o ağlarken siz de ona masaj ninni ayakta gezdirme vs gibi şeylerle destek olun... Ama bedeni, organları ve bağışıklık sistemi KENDİ KENDİNE güçlenmeyi ve gelişmeyi öğrensin.. Bizler müdahale etmeyelim. Zaten o damlaları şurupları da biz ebeveynler kendimiz için veriyoruz, çünkü bebişlerimizin ağlamasına dayanamıyor, biraz rahatlasın ağlamasın acı çekmesin diye veriyoruz ama acı çekmiyor ki, bebeklerin tek bildikleri iletişim yolu ağlamak! Tekrar söylüyorum bu geçici bi süreç..Sabredicez,,sadece sabır güzel anneler... :) Hep beraber sabredicez...uykusuz geceler gündüzler... (bu arada 2 saatlik uykuyla ayaktayım hala:))

benim gibi uykusuz anneler merhaba
ne olacak böyle benmki mızır mızır sabaha kadar
kimse yok yine bende biraz uyuym
bıcırık banyo oldu uyuyrr

bizde pamukçuk oldk teyzeler..
dilimzde fazla yokta yanaklarımzn iç taraflarında var.
karbonatlı suya tülbenti ısladm temizlemiştim dün ama bugün yine olmş
gece emzirdikten sonrada yapamamki sürekli aynı şeyi..
ağzı sütlüyken uyuduğu için oluyomş ilerlemese bariyaaa:26:

kızlar oğlum kakasını yapamıyor,normalde günde 3 kere yapardı ,kızarıyor,ıkınıyor sonra ağlamaya başlıyor ,ne yapabilirim?

geçmiş olsun canm emzirdikten sonra 2 çay kaşığı su verirsen olmaz hem yaz günü yanmasın

kızlar oğlum kakasını yapamıyor,normalde günde 3 kere yapardı ,kızarıyor,ıkınıyor sonra ağlamaya başlıyor ,ne yapabilirim?

ayy kıyamam o sorun bizdede vardı kabız sanmıştım ama zorlamadan poposunda çatlaklar oluşmuş onun için yapamıyormuş dr iki tane krem verdi her bez değiştirmede karıştırp sürüyrm rahat yapıyor artık

geçmezse bende pazartesi doktora götürüyüm artık, belki bizimkide ondandır.

ben bi kase suya 1 tatlı kaşığı dolusu karbonat hazırlamıştım, hep yanıbaşımda duruyor, her emzirmeden önce memenin kahverengi kısmını batırıp çıkarıyorum, öyle ıslakken veriyorum memeyi. Ağzında hiç pamukçuk olmuyor, doktorum bile şaşırdı aferin dedi, deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…