2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm benim bebeğim 1 aylık ben sürekli BİOGAİA İSMİNDE DAMLA kullandım günde 5 damla sende dene istersen çok iyi geliyor şimdi ise ZİNCO DAMLA kullanıyorum günde 4 damla hemde sancıya iyi geliyor

selammm taze annişlerr...
ben bu gün çok fenayım sabahtan beri bi sıkıntı bi ağlama hali ne birşey görmek istiyorum ne duymak. bıraksınlar durmadan ağlıyim. ama onuda yapamıyorum bu sefer büyük oğlum etkileniyo oda başlıyo ağlamaya iyice zıvanadan çıkıyorum. noldu bana böyle hiç anlamadım. sabah rutin gece uykusuzluğuyla yarı uyur yarı uyanık 6 da güne başladık bişey yoktu. ufaklık emiyo evde herkes uyuyo bende bir yandan kucağımda onu emziriyorum bir yandan büyüğümüze bişeyler hazırlamaya çalışıyorum. ( 7 de onun kalkma saati çünkü ve sofrada değişik bişeyler olmazsa kahvaltı etmez ) sonra birden ne olduysa bir öfke, bir isteksizlik, bir ağlama geldi. ama kendimi tutamıyorum. sandalyelerden birine bıraktım kendimi miniş kucağımda o emiyo benim gözlerimden süzülüyo derken büyüğü kalktı öyle görünce beni babasını kaldırmış eşim geldi ufaklığı kucağımdan aldı. dolaptaki hazır sütlerden ısıtıp vermiş uyutmuş büyüğünüde doyurmuş dedesinin pc ye yollamış beni apar topar odaya götürdü zaten. ama yok durmuyo öğlen 12 civarıydı susabildiğimde ama hala var. birde işin kötüsü heralde moral bozukluğundan göğüslerim bomboş normalde bu kadar saat emmicek taş gibi olurlardı biraz önce eşim geldi hadi biraz dışarı çıkalım sakinleşirsin dedi. git dedim bu haldemi dışarı çıkıcam gözler şiş kendime bakasım yok. ufffff anlıycanız çok fenayım kızlar. ona koş, buna yetiş, sürekli güler yüz, sakin olmaya çalış derken pil bittii acil şarja ihtiyacım var galiba ama nasıl olcak bilmiyorum. benim gibi olanınız varmı ????

kızlar 1. ayınızda tam teşekküllü bir hastaneye çocuk doktoruna gittiniz mi?
yoksa sadece aile hekimliğinde aşısını mı vurdurdunuz?
Birde aile hekimliklerinde bebeğin kilosuna bakılıyor mu?:26:

ben sadece sağlık ocağına götürdüm,orda hem kilosuna ,boyuna,baş çevresine ve bıngıldağının ne kadar kapandığına bakıyorlar 2 aylık olunca hastaneye kalça çıkıklığı için götürcem tomografi çekeceklermiş doktormuz öyle söylemişti

slm kızlaarrrrrr
lütfen yarıdm edin.......
göğüs uçlarım acayip yara oldu bebişimi emzirirken çok ağrı çekiyrm......
siz bunu önlemek için neler yaptınız........

slm kızlaarrrrrr

slm benim böyle bi sorunum olmadı ama bepanten iyi geliyo diyolar merhemi.dr un önerdiği kremlerden daha iyi diyenler var.ama tabi kişiden kişiye göre değişir.tabi sürdüğün zaman emzirmeden önce göğüs ucunu temizleyeceksin

canım teşekkürler.....
şu temizleme olayındada bebiş mikrop kapar die çok korkuyrm,,,,,,,

slm kızlaarrrrrr

canım sorunun sadece ağrı ise garmastanı öneririm. gerçekten bulabileceğinin en iyisiymiş. ama durum daha vahimse örn benim ilk zaman yara açılmış ve kanamayla birlikte ihtihap kamaya başlamıştı. onada travazolu öneririm bende doktor tavsiyesiyle kullandım ancak travazol tedavi amaçlı bir krem ve onu sürdükten sonra 6 saat o göğüsten emzirme yapamıyorsun !!!!!! sonrasında ise çok iyi durulayıp bi 5 dk sağıp o sütü döküp sonra emzirebliyorsun !!!!

travazol u göğüs e de uygulanabildiğini bilmiyordum.mantar tedavisinde kullanmıştım ben onu antibiyotikli bi krem sanırım

slm kızlaarrrrrr

lansinoh krem sürddüm ve nuk marka göğüs kalkanı kullandım anca öle geçti..15 gün ağlaya ağlaya emzirdim.
şimdi yumuşadı allaha şükür

hmmmmmm..baya etkili bi ilaçmış .......teşekkürler bu arada......
uçları yara olmuş ,bi taneside sanki sarı iltihaplanmaya başlamış.....

Allah saglıklı, hayırlı ömürler versin insallah. Tabi bunun yanında huzurlu, düzenli uykular Sanada sabır ve bol süt
Sarılık olmayan yok gibi düşükmüşte şükür, birde biz 5.günde tahlil yaptırdık doktor 5.gun tavan yapar bugun dusukse artık yukselmez dedi tekrar gitmedik bile şükür.Mümkünse sabah güneşi alsın cam arkasından 10 dakika kadar :)

mama veren anneler bebişlere kaç cc veriyorsunuz
ilk doğduğunda 10 cc daha sonra 30 cc 60 cc derken bugun 90cc geçtik çokmu sizce bunun yanındada emiyor tabi 4 saate bir mama aralarda emziriyorm
sizlerin düzeni nasıl

Canim benim bebisim ilk dogdugunda 2 gun yogun bakinda kaldi ve 30 cc ile baslamislar mamaya. Sutum olmadigi icin bende 30 la devam ettim bi sure sut cok az olgundan 60 ciktik ve simdi 90 cc veriyorum bugun 1 aylik ve doymadiginda bi 30 daha ekleyip 120 yapiyoruz. Dr sorarsak da bebek biberonu birakana kadar ver dio ama okadarda cok fazla bence.

Allah yardımcın olsun tatlım senin işin cok zor hem iki bebek hem aileyi idare etmeye çalışmak patlamazsan kork bence yoksa dol dol sonu ne olacak :) Buda azda olsa rahatlama olmustur sana. Herseyi idare edebilmeyi güçlü olmayı istiyoruz ama unutmayalım ki bizde insanız kabul etmsekte bizimde sınırlarımız var annelik gücüde biryere kadar :)

mama veren anneler bebişlere kaç cc veriyorsunuz
ilk doğduğunda 10 cc daha sonra 30 cc 60 cc derken bugun 90cc geçtik çokmu sizce bunun yanındada emiyor tabi 4 saate bir mama aralarda emziriyorm
sizlerin düzeni nasıl

benimde sanırım sutum yetmiyo yada doymuyo bilemedim gitti. mama veriyorum geceleri yoksa 2 gecedir uyuyamadı. ne zaman 60cc mama verdim uyudu. demekki anne sutuyle doymuyo değilmi. ben önce emzirip ağlarsa eğer mama veriyrum. benim kızımada ben böle yapmıştım ama bi anda memeye iğğğ cekti ve almadı o zaman hep mama verdik. . mama konusunda dikkatli olmak lazım yoksa anne sutunden kesiliyolar. :18:

travazol u göğüs e de uygulanabildiğini bilmiyordum.mantar tedavisinde kullanmıştım ben onu antibiyotikli bi krem sanırım
benim ilk durum baya feciydi canım birde çabuk geçirmek için kullandık kadın doğum uzmanım önermişti.
hmmmmmm..baya etkili bi ilaçmış .......teşekkürler bu arada......
uçları yara olmuş ,bi taneside sanki sarı iltihaplanmaya başlamış.....
işte güzelim bendeki durum oydu. hem kan iltihap akıyordu bırak emzirmeyi üzerime bir şey giyerken ağlıyordum acıdan zaten bu kremide iki gün kullandım sadece geceleri o göğsü sağıp sürüyordum. 4 saat sonra sağıp ( o ara biraz dinlemesi gerekti ) ilkini sağıp döküp öyle verdim ama maşallah iki günde tertemiz oldu ne acı kaldı ne yaradan iz. boşa çekmişim bir hafta dedim sonra kendi kendime.

aynen öyle valla canım.dişimi sıka sıka sıkcak diş kalmamış onu farkettim. aman o üzülmesin aman öbürü darılmasın. özellikle büyük oğlumu üzmemek üzerine gelmiş gibi hissettirmemek için verdiğim çabayı anlatamam. birde dört evin bir torunuydu ve başka çocuk düşüncesi olmadığı için herkes sen diyordu birden durum böyle olunca yemeği reddetmeler başladı, yediğini kusmalar, tekrar bez bağlamaya başladık, kendi kendine yıkanan çocuk sen yıka sen getir demeye başladı.komşular ayrı terane, sürekli ilgi bekleyen kaynanam ayrı bi boyut, annem babam zaten toptan kaos. hakikaten bu boşalmayı yaşamasaydım heralde oynatırdım.ayyy Allah bi dahada göstermez inş. böylesini. insanın gözünün kararması çocuklarını gözünün görmemesi ne kadar kötü bişeymiş. önce duymak görmek istemiyorum diye ağlıyordum sonra ben napıyorum diye ağlamaya başladım aman çok şükür kendime geldim.

bende mama verenlerdenim.önce emziriyorum sonra mama veriyorum.başlarda 30la başladık şimdi bir aylık oldu bazen 60 bazen 90 veriyorum.bütün gün versem bütün gün yicek durumda oğlum.yarın doktor kontrolümüz var sorucam budurumu

Canim sadece bunumu kullanıyorsun gaz icin. Eger memnundan bende alayım . Yavrum perişan oluyor gazdan

canım valla anlamadım gitti.gaz oluşumu olunca sab simplex denen damlayı aldık bugün ilk kez kullandık.işallah kurtulur kızım.1 ay geçsin nursey harveys alcam onun methini çok duydum.bir de neo baby gripe mixture denen damla.biogaia denen damla gaz oluşumunu önleyiciymiş.bu diğer saydıklarım oluşan gazdan kurtariyor.bir de bir bebekte işe yarayan damla başka bebekte yaramayabiliyormuş diğer topiklerde okudum deniyoruz şimdilik

Anladım canim sagol. Biz simdi zinco ve simplex kullanıyoruz ama tam çözüm degil. Birde forumlarda gaz icin ilaç kullanmayın diyorlar ama ben ağlamasını geçtim cocuk gaz sancısı çektiğinde beslenemiyorda. Ne memeyi alıyor nede biberonu. El mahkum kullanıyoruz damlaları . Ya birde ben kızımda hiç gaz sıkıntısı yaşamamıştım . Bunda 3 haftadan sonra birden basladi. Bir anda eşekten dusmuse döndüm .

Benimde sutum yok. Emzirip mama veriyoruz. Cok uzuluyorum. Napicam bilrmedim

napcan biliyomusun dünür helva ye bildiğin tahin helvası arkasından hooop su.bende fayda etti.bir de taze incir.günde en az 2 lt su.stres yapma.göğsünü de hergün sıcak suda masajla ov(kaynar olmasın ) demedi deme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…