herkese günaydın;
kaç gündür sadece iki üç saat uyku ile ayakta duruyorum.. bebeğim sürekli bir inleme halinde sürekli ıhhh ıhhhh diye ses çıkarıyor ve uyumuyor.. sanırım gaz sancısı dedikleri bu olsa gerek... ne olur neler yapıyorsunuz sizler kızlar bana bi yol gösterin mahvoldum resmen depresyonun eşiğindeyim....bir bebek hiç uyumaz mı yaaaa....uyusa bile ıhhh ıhhh seslerini çıkarmaya devam ediyor....
selammm taze annişlerr...
ben bu gün çok fenayım sabahtan beri bi sıkıntı bi ağlama hali ne birşey görmek istiyorum ne duymak.bıraksınlar durmadan ağlıyim. ama onuda yapamıyorum bu sefer büyük oğlum etkileniyo oda başlıyo ağlamaya iyice zıvanadan çıkıyorum. noldu bana böyle hiç anlamadım. sabah rutin gece uykusuzluğuyla yarı uyur yarı uyanık 6 da güne başladık bişey yoktu. ufaklık emiyo evde herkes uyuyo bende bir yandan kucağımda onu emziriyorum bir yandan büyüğümüze bişeyler hazırlamaya çalışıyorum. ( 7 de onun kalkma saati çünkü ve sofrada değişik bişeyler olmazsa kahvaltı etmez ) sonra birden ne olduysa bir öfke, bir isteksizlik, bir ağlama geldi. ama kendimi tutamıyorum. sandalyelerden birine bıraktım kendimi miniş kucağımda o emiyo benim gözlerimden süzülüyo derken büyüğü kalktı öyle görünce beni babasını kaldırmış eşim geldi ufaklığı kucağımdan aldı. dolaptaki hazır sütlerden ısıtıp vermiş uyutmuş büyüğünüde doyurmuş dedesinin pc ye yollamış beni apar topar odaya götürdü zaten. ama yok durmuyo öğlen 12 civarıydı susabildiğimde ama hala var. birde işin kötüsü heralde moral bozukluğundan göğüslerim bomboş normalde bu kadar saat emmicek taş gibi olurlardı biraz önce eşim geldi hadi biraz dışarı çıkalım sakinleşirsin dedi. git dedim bu haldemi dışarı çıkıcam gözler şiş kendime bakasım yok. ufffff anlıycanız çok fenayım kızlar. ona koş, buna yetiş, sürekli güler yüz, sakin olmaya çalış derken pil bittii acil şarja ihtiyacım var galiba ama nasıl olcak bilmiyorum. benim gibi olanınız varmı ????
kızlar bebeğine gaz için gerçek kimyon çayı içiren var mı?nasıl yapılcağını bilmediğim için kendim yapıp içiyorum piyasadaki katkı maddelileri almıyorum nasıl yapılıyor sahi????
dr browns biberondan çoook memnunum.cidden emerken köpük çıkmaması mucize.avent köpürüyor ama
peki sütünün o an yeterli geldiğinden eminmisin? çünkü emerken su lıkırtısı gibi seste çıkıyor boğazından benımkınden,gogsumu çekip bakıyorum dudağının kenarında süt birikmiş oluyo ve emın oluyorum.
selammm taze annişlerr...
ben bu gün çok fenayım sabahtan beri bi sıkıntı bi ağlama hali ne birşey görmek istiyorum ne duymak.bıraksınlar durmadan ağlıyim. ama onuda yapamıyorum bu sefer büyük oğlum etkileniyo oda başlıyo ağlamaya iyice zıvanadan çıkıyorum. noldu bana böyle hiç anlamadım. sabah rutin gece uykusuzluğuyla yarı uyur yarı uyanık 6 da güne başladık bişey yoktu. ufaklık emiyo evde herkes uyuyo bende bir yandan kucağımda onu emziriyorum bir yandan büyüğümüze bişeyler hazırlamaya çalışıyorum. ( 7 de onun kalkma saati çünkü ve sofrada değişik bişeyler olmazsa kahvaltı etmez ) sonra birden ne olduysa bir öfke, bir isteksizlik, bir ağlama geldi. ama kendimi tutamıyorum. sandalyelerden birine bıraktım kendimi miniş kucağımda o emiyo benim gözlerimden süzülüyo derken büyüğü kalktı öyle görünce beni babasını kaldırmış eşim geldi ufaklığı kucağımdan aldı. dolaptaki hazır sütlerden ısıtıp vermiş uyutmuş büyüğünüde doyurmuş dedesinin pc ye yollamış beni apar topar odaya götürdü zaten. ama yok durmuyo öğlen 12 civarıydı susabildiğimde ama hala var. birde işin kötüsü heralde moral bozukluğundan göğüslerim bomboş normalde bu kadar saat emmicek taş gibi olurlardı biraz önce eşim geldi hadi biraz dışarı çıkalım sakinleşirsin dedi. git dedim bu haldemi dışarı çıkıcam gözler şiş kendime bakasım yok. ufffff anlıycanız çok fenayım kızlar. ona koş, buna yetiş, sürekli güler yüz, sakin olmaya çalış derken pil bittii acil şarja ihtiyacım var galiba ama nasıl olcak bilmiyorum. benim gibi olanınız varmı ????
aynı hrçınlaşmalar bizdede var malesef artık bir psikologtan yardım almayı düşünüyorum çünkü tek başa çıkamıyacağım.canım seni o kadar iyi anlıyorumki.birtaraftan kızımı emzirmeye çalışıyorum diğer taraftan oğlum kucağıma çıkıp oturuyor.bazen 3 ümüz birden ağlıyoruz.diğer taraftan oğluma yemek yapmak zorundayım ikisinin temizliği bazen çıldırıyorum.oğlum kızımdan çok ağlar oldu.çok hırçınlaştı.
ama sabır diyorum bu günler geçicek büyücekler tabi bu arada biz biraz yıpranıcaz.
allahım yavrularımıza sağlık versin.onlara sağlık sorunu vermesin.herşeye iyi yönünden bakmaya çalış.
annen yada kaynanan yokmu belki arada onlardan destek alabilirsin.biraz kendine vakit ayırırsın.
yani sabır arkadaşım sabır bak 1 ayları doldu bile
Selam canım ailenle geçireceğin vakitin cok olması değil kaliteli olması önemli olan!herkese her yere yetişeceğim derken kendini hirpaliyorsun bir donem bendede vardı ama moralini yüksek tut sen ne kadar dinlene bilirsen ailen icin daha verimli olursun esın haklı temiz hava cok iyi gelir kadinlar icin özellikle alışveriş rahatlatır.kendine vakit ayırmalısın unutma KALİTELİ VAKİT her seyin çözümü.
herkese selamlar
bu aralar pek foruma giremiyorum malum ramazan çıkınca bebek görmeye gelenler arttı. Hemde bebekle uğraş hemde onlarla uğraş tüm vaktim gidiyo. Bebişim 47 günlük oldu geçen hafta kontrolümüz vardı çok şükür kilo almaya devam ediyo boyuda uzamışAma 40 çıktıktan sonra snki huyu değşti. çok ağlıoy ve uyumasıda azaldı gibi. Emme süresi de arttı gibi eskiden daha az emerdi. Mamayı azaltmaya çalışıyoruö ama aç kalacak diye içime sinmiyo. Gaz sancısı için metsil diye bir damla kullanıyorum ama onuda az kullanıyorum bağırsak tembelliğine sebep oluyomuş.
canım topıgın bırınde bulmustum yaptım ama bebişime vermek ıstemedım kendım ıceyım dedım.kımyonu yemeklerde cok sevmeme ragmen ıcemedım.agzıma 1kasık kımyon atıyorum ardından su sısesını dıkıyorum tepeme.faydası oldumu bılmıyorum pek goremedım.ayrıca rezenede ıcıyorum hergun 1bardak.damla kullanmak ıstemıyorum ama kontrole gıdınce doktorumdan bıtkısel bırsey ısteyecegım.oncekı kontrolde fıtıl yazmıstı gaz ıcın.cok mecbur kalırsanız yarım fıtıl verını dedı.ama bız vermek ıstemedık.yavrum hıc uyuyamıyor.ozellıkle gecelerı 1saat uyuyor ınleyerek aglayarak uyanıyor emıyor yatıyor yıne yenı bastan....
kımyon cayı tarıfı:
yarım kahve fıncanı su
yarım caykasıgı kımyon
kup sekerının 1/4u kadar toz seker
hepsını 1dakıka kaynatıp ılık olarak 1 cay kasıgı ıcırılır.
muskatı denemek ıstedım ama nette uyusturucu etkısı var kesınlıkle vermeyın dıyor.SENAYSEN..... kullanıyordu acaba doktorumu tavsıye ettı merak edıyorum.
canım topıgın bırınde bulmustum yaptım ama bebişime vermek ıstemedım kendım ıceyım dedım.kımyonu yemeklerde cok sevmeme ragmen ıcemedım.agzıma 1kasık kımyon atıyorum ardından su sısesını dıkıyorum tepeme.faydası oldumu bılmıyorum pek goremedım.ayrıca rezenede ıcıyorum hergun 1bardak.damla kullanmak ıstemıyorum ama kontrole gıdınce doktorumdan bıtkısel bırsey ısteyecegım.oncekı kontrolde fıtıl yazmıstı gaz ıcın.cok mecbur kalırsanız yarım fıtıl verını dedı.ama bız vermek ıstemedık.yavrum hıc uyuyamıyor.ozellıkle gecelerı 1saat uyuyor ınleyerek aglayarak uyanıyor emıyor yatıyor yıne yenı bastan....
kımyon cayı tarıfı:
yarım kahve fıncanı su
yarım caykasıgı kımyon
kup sekerının 1/4u kadar toz seker
hepsını 1dakıka kaynatıp ılık olarak 1 cay kasıgı ıcırılır.
muskatı denemek ıstedım ama nette uyusturucu etkısı var kesınlıkle vermeyın dıyor.SENAYSEN..... kullanıyordu acaba doktorumu tavsıye ettı merak edıyorum.
sabahın 7 sinden beri cadı kızm kucağmda.. gazı var sanrm..
banyo yaptırdm karnına masaj yaptm
humananın rezene-kimyon çayından içirdm
üzerine tekrardan emdi nihayet uyudu
benmde gözlerm kapanıyo.
ayakta uyukluyormm
Allah yardımcımz olsn..
4-5 saatlik uykuyla geçiyo günlerimz..
Slm kızlar nasılsınız, benimde eşim bugün işe başladı, oğlumu tek yıkadım, sabah 7'de uyandırdı oğluşum bu bahaneyle eşime kahvaltı hazırladım. dikişlerim henüz düzelmedi canım sıkılıyor, korkuyorum süresi çok uzar diye.
Kanamada tam gaz devam ediyor, oğlumunda gaz sancıları başladı, çok ağlamıyor ama çok zorlanıyor yavrum, bugün depresif günümdeyim
kızlar bebeğim 20-25 dk emiyor emmeyi bırakmak istemiyor ağzından alınca kızıyor.sizde de var mı*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?