2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kıslar
biz kızımı babasıyla yıkadık emzirdim şimdi uyuyor
tecrübeli annelere bir sorum var kızım ben tutuyorum yıkarken.
acaba zedeleme ihtimalim var mı bundan çok korkuyorum. koluma yatırıyorum.hani sert geliyomu dur.

sonunda evimizdeyiz...
29 agustos gebelik kolestazı gecırdıgım ve ölu dogum yapabilecegım tehlıkesı uzerıne beklemedıgımız bır anda sezeryana alındık. 30 aagustosun ılk dakıkalarında mınık kızımız bılge kucagımızdaydı. kolestaz yuzunden gozetım altında kaldık sonrasında bebegımız sarılık oldu ve bıtmek bılmeyen 2 gun ayrı kaldı. emme saatlerını ıple cektık. cok sukur evımızde yavrumuza kavustuk. 3350gr ve 50 cm boyunda cok sukur saglıklı bır bebek.

herkese günaydın;

kaç gündür sadece iki üç saat uyku ile ayakta duruyorum.. bebeğim sürekli bir inleme halinde sürekli ıhhh ıhhhh diye ses çıkarıyor ve uyumuyor.. sanırım gaz sancısı dedikleri bu olsa gerek... ne olur neler yapıyorsunuz sizler kızlar bana bi yol gösterin mahvoldum resmen depresyonun eşiğindeyim....bir bebek hiç uyumaz mı yaaaa....uyusa bile ıhhh ıhhh seslerini çıkarmaya devam ediyor....

Bebek bakımı gaz masajı ve egzersiz | Bebek ve Hamilelik | Bebisler.com - YouTube

canım bu adreste gaz masajı var bende bu adresi burada paylasan br arkadasımın sayesinde aldım uyguladım gayet iyi gaz cıkarıyor. birde ayaklarını ve sırtını sıcak tut ve soğuk birsey tuketme bol sıvı al gaz sancısı en aza iner hemipimiz gazsancısı cekiyoruz bizim pıtırcıkların bağırsakları alısmaya clısıyor yapacak bişey yok

ilk ay kontrolümüzde bizimde doktorumuz kolikli olduğunu söylemişti ufaklığımızın. ve kendisininde büyük oğlumla yaşıt bir kızı var ve benim kızımda da vardı boşa ilaç vermeyin ben doktorken çare bulamadım çocuk bedavaya ilaç kullandı durdu dedi. o ara milupanın yolladığı hoşgeldin bebek kitapçığındaki gaz için kullanılan rezene çayı dikkatimi çekti içeriğine baktım. ancak içindeki melisa direk uyutucu etkiye sahip olduğundan içime sinmedi. ve başladım araştırmaya içeriğindeki diğer bitkileri farkettim ki sancı, bağırsak hareketleri, mesane düzenleyici etkilere sahip olan sadece papatya çiçeği ve ıhlamur var içeriğinde bende boşa diğerlerini vericeğime bari sadece gözümün gördüğünü vereyim dedim ve koştum eczaneye ( büyük eczanelerde olmazsa aktarlarda ) bu iki bitkiyi aldım ve küçük birer tutam tulbent içine koyarak sıcak suda 5 dakika haşladık ( demleme yöntemi yani ) sonra soğutup onu vermeye başladım. maşşallah bu gün 4. gün ve ufaklık artık ve kendini paralıyo bağırırken nede yapamamazlığı oluyo. su yerine onu veriyorum. özellikle emdikten sonra bir iki damla hemen. bir kaç sonra bu karışıma tarçında ekliycem ( çubuk tarçın ) doğal antiseptik olarak ama 6 aydan önce kullanılması pek uygun değil. isteyenler deneyebilir.

canım seni o kadar iyi anlıyorumki.birtaraftan kızımı emzirmeye çalışıyorum diğer taraftan oğlum kucağıma çıkıp oturuyor.bazen 3 ümüz birden ağlıyoruz.diğer taraftan oğluma yemek yapmak zorundayım ikisinin temizliği bazen çıldırıyorum.oğlum kızımdan çok ağlar oldu.çok hırçınlaştı.
ama sabır diyorum bu günler geçicek büyücekler tabi bu arada biz biraz yıpranıcaz.
allahım yavrularımıza sağlık versin.onlara sağlık sorunu vermesin.herşeye iyi yönünden bakmaya çalış.
annen yada kaynanan yokmu belki arada onlardan destek alabilirsin.biraz kendine vakit ayırırsın.
yani sabır arkadaşım sabır bak 1 ayları doldu bile

selam hatunlarrr... sütü az olanlarla paylaşmak istediğim bişey var,

biz 1 aylık olduk anne sütüyle besleniyoruz ama son zamanlarda oğlum daha çok istemeye ve sanki doymamaya başladı, ben de merak edip 2 gün önce sütümü sağıp vereyim dedim, 2 emme arası 2 göğsümden toplam 60 cc anca çıktı ve moralim bozuldu, gerçi oğlum 4900 olmuş maşallah cumartesi kntrolde dr gayet iyi dedi, neyse ben de başladım nasıl sütümü arttırırım diye dellenmeye 2 gün boyunca kilo kilo (!) yeşil üzüm, tahin helvası ve tabak tabak kısır yedim içtiğim suyun haddi hesabı kalmadı böyle yiyincede ve dün gece yatmadan yine sağayım dedim tek göğsümden 110 cc sağdım ve yorulduğum için bıraktım, oysa devam etsem eminim 160-180 cc gibi çıkardı

ayrıca bebeğim emdikten sonra gazını çıkarmakta biraz zorlanıyordum bazen artık dayanamayıp çıkarmadan yatırıyordum ve tabi gaz sancısı sonunda kusma oluyordu..
uzman tv de bir teyze gaz çıkarmayı çok güzel anlatmış sağolsun 2-3 gündür bu yöntemle hemen çıkıyor gazımız

Bebeğin gazını en kolay nasıl çıkarırız? - UZMANTV

videoda da söylediği gibi emme işlemi biter bitmez anında kaldırın bebeği, ben daha kaldırırken omzuma koymadan çıkarıyor gazını,hatta memeyi bırakmasını beklemiyorum, doyduğunu anladığımda memeden çekip hemen kaldırıyorum

Son düzenleme:
sabahın 7 sinden beri cadı kızm kucağmda.. gazı var sanrm..
banyo yaptırdm karnına masaj yaptm
humananın rezene-kimyon çayından içirdm
üzerine tekrardan emdi nihayet uyudu
benmde gözlerm kapanıyo.
ayakta uyukluyormm
Allah yardımcımz olsn..
4-5 saatlik uykuyla geçiyo günlerimz..

Son düzenleme:

canım topıgın bırınde bulmustum yaptım ama bebişime vermek ıstemedım kendım ıceyım dedım.kımyonu yemeklerde cok sevmeme ragmen ıcemedım.agzıma 1kasık kımyon atıyorum ardından su sısesını dıkıyorum tepeme.faydası oldumu bılmıyorum pek goremedım.ayrıca rezenede ıcıyorum hergun 1bardak.damla kullanmak ıstemıyorum ama kontrole gıdınce doktorumdan bıtkısel bırsey ısteyecegım.oncekı kontrolde fıtıl yazmıstı gaz ıcın.cok mecbur kalırsanız yarım fıtıl verını dedı.ama bız vermek ıstemedık.yavrum hıc uyuyamıyor.ozellıkle gecelerı 1saat uyuyor ınleyerek aglayarak uyanıyor emıyor yatıyor yıne yenı bastan....

kımyon cayı tarıfı:
yarım kahve fıncanı su
yarım caykasıgı kımyon
kup sekerının 1/4u kadar toz seker
hepsını 1dakıka kaynatıp ılık olarak 1 cay kasıgı ıcırılır.

muskatı denemek ıstedım ama nette uyusturucu etkısı var kesınlıkle vermeyın dıyor.SENAYSEN..... kullanıyordu acaba doktorumu tavsıye ettı merak edıyorum.

şimdi yavaş yavaş o lıkırdıyı duymaya başladım. ama sürekli emmek istiyo. göğüsler hep yara oldu. o dudak kenarında sutleri görmuyorum. biberondan içiyo mamayı demekki cekebiliyo emerkende memeyi çekiyorum bakıyorum sut varmı diye evet sıkınca sutte geliyo. ama huzursuzum bide benim ikinci cocuk yani. görende taze anne sanır

Selam canım ailenle geçireceğin vakitin cok olması değil kaliteli olması önemli olan!herkese her yere yetişeceğim derken kendini hirpaliyorsun bir donem bendede vardı ama moralini yüksek tut sen ne kadar dinlene bilirsen ailen icin daha verimli olursun esın haklı temiz hava cok iyi gelir kadinlar icin özellikle alışveriş rahatlatır.kendine vakit ayırmalısın unutma KALİTELİ VAKİT her seyin çözümü.

aynı hrçınlaşmalar bizdede var malesef artık bir psikologtan yardım almayı düşünüyorum çünkü tek başa çıkamıyacağım.

ayrıca ikinizde haklısınızda bendeki en büyük sorun ne annemin nede kayınvalidemin yardım edecek durumda olmamaları kardeş desen zaten yok annemde simetri hastalığı var ve ileri seviyede bir yere bir takılır en az 3-4 saat aynı şeyle oynar yani çocuk bırakamazsınız yanlarında oturmayı bile beceremiyor. kayınvalidem deseniz hem felç hem emes üstelik bayada karışık uzun mevzular. anlıcanız tek yardımcım eşim oda nereye kadar. ayrıca evde 6 nüfusuz bunları yemeği temizliği çamöaşırı bulaşığıda bende yani öyle bi saat olsun kafa dinliyim lüksüm pek yok tek lüksüm arada bir burdaki iki kelime işte. aman olsun bunada şükür ya buda olmasaydı

demircancım bu arada sağolasın bu benim bilmediğim bir yöntemdi birde onu deneyelim bakalım.

herkese selamlar
bu aralar pek foruma giremiyorum malum ramazan çıkınca bebek görmeye gelenler arttı. hemde bebekle uğraş hemde onlarla uğraş tüm vaktim gidiyo. bebişim 47 günlük oldu geçen hafta kontrolümüz vardı çok şükür kilo almaya devam ediyo boyuda uzamış ama 40 çıktıktan sonra snki huyu değşti. çok ağlıoy ve uyumasıda azaldı gibi. emme süresi de arttı gibi eskiden daha az emerdi. mamayı azaltmaya çalışıyoruö ama aç kalacak diye içime sinmiyo. gaz sancısı için metsil diye bir damla kullanıyorum ama onuda az kullanıyorum bağırsak tembelliğine sebep oluyomuş.

mrb canım dr bana da metsil verdi gaz için günde 3 defa 8 damla dedi ama benimde içime sinmedi ve günde iki defa 6 damla veriyorum..sen ne kadar variyosun merak ettim..bağırsak tembelliğine sebeb olduğunu da bilmiyodum (

canim dr demedi muskati. kuzenim, bir arkadasim ve esimin ailesi (esimi buyuturken) kullanmislar. nette uyusturucu etkisi dediklerini biliyorum ama ben oyle bir etki gormedim. yani vermeden once ne kadar cinse verdikten sonra da o kadar cin. sadece uykulari daha kaliteli hale geldi ve aciyla uyanmasi azaldi. bir de bu aralar bebek termoforlari varmis onlari koyuyorum ayaklarinin altina uyurken surekli o da bayaa rahatlatiyor. yine bir de aklinizda olsun ben her gaz sancisiyla kalktiginda memeyi dayiyordum kiyamayip , meger bu da bir sonraki gaz sancisini tetiklermis. onun icin gazla kalktiginda sabirla cikartmaya calisiyorum. cikartmadan memeyi vermiyorum. kimyonu da hergun bir tatli kasigi toz halinde ben yutuyorum (bilmiyorum walla bir ise yariyor mu)

Slm kızlar nasılsınız, benimde eşim bugün işe başladı, oğlumu tek yıkadım, sabah 7'de uyandırdı oğluşum bu bahaneyle eşime kahvaltı hazırladım. dikişlerim henüz düzelmedi canım sıkılıyor, korkuyorum süresi çok uzar diye.
Kanamada tam gaz devam ediyor, oğlumunda gaz sancıları başladı, çok ağlamıyor ama çok zorlanıyor yavrum, bugün depresif günümdeyim

kızlar bebeğim 20-25 dk emiyor emmeyi bırakmak istemiyor ağzından alınca kızıyor.sizde de var mı*

Son düzenleme:

canım muskatla ilgili benzer bişey ben de duydum.bir de bu kimyon çayında şeker var atmasak olmaz mı?tülbentle iyice süzmek lazım boğaza yapışıyor kimyon

canım 5 saat uyumadı yani.allah sabır versin hepimize güya erkek bebeklerde fazla olurmuş ama benim kızımdada oluyor.sab simplex biraz işe yaradı.4 saatte bir 4 damla veriyoruz biz ayağına 2 çorap giydir derim ayağını üşütme.ben hem kendim giyiyorum hem de ona giydiriyorum.bir de günde 2 kez yarım kupa kaynar suya kimyon atıp çökeltip içiyorum.biraz düzelme var

Son düzenleme:

kızım 12 günlüktü baş başa kaldığımzda..
tansiyonm yükselmişti o gün..hayatmda unutamayacağm günlerden.
uyurken bile 2 dkk bir gelip bakardm.
bugün 4. haftamz doldu çoğu şeye alıştk çok şükr..
seninde bugünün depresif geçebilir ama geçici bir durum merk etme.
kanamam benmde devam ediyo bazı arkadaşlar 40 gün sürdü diyolar.bekliyorm biran önce bitmesini sıkldm artk.
seni endişelendirmek istemem ama dikişlerinin düzelmesi lazm bu zamana kadr..
düzelmediden kastın nedir oda ayrı konu.. inş ağrın yoktur.

kızlar bebeğim 20-25 dk emiyor emmeyi bırakmak istemiyor ağzından alınca kızıyor.sizde de var mı*

benm kızıma memeyi veripte almadığını görmedm ben.
sürekli aç gibi..
20 dk filan emziriyorm kendim çekiyorm göğsümü yoksa uyukluyo göğsümde sıpa ağzındann çıkarmıyo asla..
bıraksam saatlerce öyle uyuyacak.
doymamşsa uyanıp tekrar istiyo bir 5 dk daha diğer göğsümü emip uyuyo..
eğer sen göğsünü çekince uyumayp ağlıyosa emzirmeye devam et annesi doymuyodur kuzu..45 dk yı geçmessn tabi emme süresi o kadr süreden sonra bebek efor kaybedermiş biraz dinlensin doymamşsa sonra devam edersinz gerçi doymamasına imkan yok ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…