kızım 12 günlüktü baş başa kaldığımzda..
tansiyonm yükselmişti o gün..hayatmda unutamayacağm günlerden.
uyurken bile 2 dkk bir gelip bakardm.
bugün 4. haftamz doldu çoğu şeye alıştk çok şükr..
seninde bugünün depresif geçebilir ama geçici bir durum merk etme.
kanamam benmde devam ediyo bazı arkadaşlar 40 gün sürdü diyolar.bekliyorm biran önce bitmesini sıkldm artk.
seni endişelendirmek istemem ama dikişlerinin düzelmesi lazm bu zamana kadr..
düzelmediden kastın nedir oda ayrı konu.. inş ağrın yoktur.
kızlar bebeğim 20-25 dk emiyor emmeyi bırakmak istemiyor ağzından alınca kızıyor.sizde de var mı*
ağrım yok canım, oturabiliyorum üzerine ama yanlış oturunca acı hissediyorum.
Canımı sıkan şey iplerin henüz düşmemiş olması, nasıl ipse anlamadım, geçen gün biri düştü, sanırım bi tane kaldı...
selam hatunlarrr... sütü az olanlarla paylaşmak istediğim bişey var,
biz 1 aylık olduk anne sütüyle besleniyoruz ama son zamanlarda oğlum daha çok istemeye ve sanki doymamaya başladı, ben de merak edip 2 gün önce sütümü sağıp vereyim dedim, 2 emme arası 2 göğsümden toplam 60 cc anca çıktı ve moralim bozuldu, gerçi oğlum 4900 olmuş maşallah cumartesi kntrolde dr gayet iyi dedi, neyse ben de başladım nasıl sütümü arttırırım diye dellenmeye2 gün boyunca kilo kilo (!) yeşil üzüm, tahin helvası ve tabak tabak kısır yedim içtiğim suyun haddi hesabı kalmadı böyle yiyincede ve dün gece yatmadan yine sağayım dedim tek göğsümden 110 cc sağdım ve yorulduğum için bıraktım, oysa devam etsem eminim 160-180 cc gibi çıkardı
ayrıca bebeğim emdikten sonra gazını çıkarmakta biraz zorlanıyordum bazen artık dayanamayıp çıkarmadan yatırıyordum ve tabi gaz sancısı sonunda kusma oluyordu..
uzman tv de bir teyze gaz çıkarmayı çok güzel anlatmış sağolsun2-3 gündür bu yöntemle hemen çıkıyor gazımız
Bebeğin gazını en kolay nasıl çıkarırız? - UZMANTV
videoda da söylediği gibi emme işlemi biter bitmez anında kaldırın bebeği, ben daha kaldırırken omzuma koymadan çıkarıyor gazını,hatta memeyi bırakmasını beklemiyorum, doyduğunu anladığımda memeden çekip hemen kaldırıyorum
Canim normal dogum yaptın degilmi?benimde hala ağrılarım var cok oturduğum zaman agriyo bazen bebeğimi uzanarak emziriyorum Perşembe gunu 1 ay olucak kanamam cok olmadı benim hala devam ediyo ama cok az
ay şu gaz sorunumuz çözülecek kadar buyusek artık( kaka yapamıo oğlum bugun gece 4 ten beri ağla ağla bi hal oldu,yapmadığımız şey kalmadı kayınvalidemler bir kez zorla kaka yapabildi ıkınıyo sürekli huzursuz. şimdi uyudu biraz
Canim benimkide dünden beri aynı tam yapamiyo aslında mama takviyesi yaptığımdan beri boyle birtek kendi sütümü verdigim zaman boyle degildi ama dünden beri kıvrım kıvrım kivraniyo göğsümün üstüne koyduğum zaman rahatliyo heralde bizde hep o pozisyondayiz rabim yardımcımız olsun
kısırı severim bende deniycem daha fazla sütüm olsun,birde helva. zaten bulgur süt yapar diyeduymuştum çoğu kişi bulgur pilavını tercih ed,o ama kısır daha ıyı bi fikir:)
kızlar bulgur, soğan gibi şeylerin hem süt hemde gaz yapıcı etkisi olduğunu biliyoruz değil mi?
ben ilk başlarda bulgur pilavı yiyodm anck bu acı gerçeği duyunca
tahin helvası ve humuna still tea de karar kıldm işede yarıyor.
ay amin canım ya,valla bende bittim oda bitti. zombi gibi dolşıom evde surat beş karış:)
Vallah canim ben artık dun dayanamadım zar zor uyutum bulaşıkları yikarken bir ağlıyorum eşimde bir telaş zavallı niye ağlıyorsun bosu bosuna diyo hem dun cok uykusuz kaldım hemde bebeğim cok ağladı oyle olunca doğal
Olarak bizde patlak veriyoruz
gaz sorunu 2 gündür bizdede var eczaneden gaz damlası aldım biraz rahatlattı ama gene sabaha karşı sancılanıyosürekli karnını ovuyorum.emerek uyumak istiyo, sürekli emziriyorum ama doymuyo sütüm doyurucu değil gün içinde istememsemde mama takviyesi yapıyorum.demin emerek uyuttum yatırdım gene kendini uyandırıyo yemek yapıcam yapamıyorum napalım artık akşama kahvaltı hazırlarım.
ne yicez arkadaş onu yeme bunu yeme:))) çocuğum 1 yaşına gelsinn:))) humana çayı bende içiorum süt yeterlide daha fazla olsa daha guzel olur tabi.
aynen kahvaltı hazırla tabi yapacak bişey yok mecbur bebkle ilginlenmek zorundasın babada buldugunu yesın artık:))
süt çok fazla olunca genzine kaçıyo kızımın sizde de oluyo mu?
elim ayağıma dolaşıyo benm..
hemen omzuma alıp alnını çekiyorm bugün bayağı bir tıkandı nefesini toplayana kadr zorlandı
tekim birde evde emzirmekten korktuğm oluyo walla :)
nadirende olsa bazen sütüm fazla geliyo yada ağznda biriktiriyo bende korkuyorum zaman
mama takviyesi yapan arkadaşlar varmı acaba? ben çok üzülüyorum ama veriyorum mecburen günde 3-4 kez 30 - 50 cc arası veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?