benım oğlusumda cok sık hıckırık tutuyor ve cok uzun suruyor bazen 10 -15dakıka...dıyaframı gelısırmıs ama gunde 3-4kez tutuyo baska bı sebebı olabılır mı sızde de var mı.duduk yutmus gıbı otuyo yavrukusum
olmazmı ya yavrum cok cok dıye cekıyo sonra genzıne kacıyo.mınık dudaklarıyla oksurmeye calısıyo benım rengım atıyo o kendıne gelene kadar.cok panıklıyorum.bıde alnına neden bastırılıyo canım bırcok kısde gormustum ama bır baglantı kuramadım:44::44:
cok guzelmıs gozumde canlandı cok hosuma gıttıayyy yerım ben onlarıııı
bızımde ılk zamanlar 3saat uyuyordu bana yetmıyordu 3saatlık uyku sonra 2saate dustu sımdı gaz sancılarımızla bırlıkte 1saat uyuyor oda aglaya sızlaya.bugun zınco aldım bakalım ıse yarayacak mı.halıne sukret mufıncımmm
canım allah yardım etsın ama ınsan uykusuz olunca cok sınırlı oluyor.ayrıca bır canlının bakımını ustlenmek sorumlulugunu almak urkut
uyor ınsanı.bıraz sabret hepsı gececk ben oyle telkın verıyorum kendıme.lohusalık psıkolojısı cok zormus vesselam.herseye aglamak ıstıyorum bırınde emzırırken aglayasım geldı bebegım hıssettı sanırım annesının uzgun oldugunu o gece hıc uyumadı yavrum.neyse sabır sabır yaaa sabır....
ısıtılıp soğutulmuş gerçek zeytinyağ üstüne bazen garmastan bazen lansinoh krem sürdüm ama önce ılık suya tuttum sonra yağı sürdüm.iyi geldislm annişlerr ben 2 hafta sonra doğum yapıcam göğüslerim şimdiden yara oldu çok hassaslaştı lanolin krem kullanıyorum ama daha etkili bi krem varmı kullananlar yardımcı olsun lütfeeeeennnnnn
Canim bizimkininde gaz sancilari cok ve cok acayip alisti kucakta hoplamaya benim derdim uyurken yataginda yatsin kucakta degil. Su saat oldu daha yeni uyudu neymis yaninda yatsin ona bakarmis. Hic iyi olmuyo bole kalp kirmaktan korkuyorum artik.canım benim de eşiö hoplatıp sıplatmaya alıştırdı onda susuyor bir de kucağa alıştı ama ne yapayım ağlatmamam lazım bebeği göbeğinden kan gelmişti.şükür geçer gibi oldu ama huy edindi ayakta gezinmeyi.
Allah yardımcın olsun,laf anlamayana laf anlatmak kadar zor şey yok şu hayatta...Benzer sorunu ben de yaşadım sayılır,ben de uyuturdum bebişi,arkamı bi dönüyom almış kucağına,neymiş "gözünü açmıştı ben de aldım" , baktım her seferinde aynı şey,dedim artık " gözünü açsa bile alma yatağından,ağlarsa ben alırım "
15 gün zor dayandım valla,herkes bilirkişi,bir daha doğurursam 40. güne kadar misafir bile kabul etmiycem,çocuk şakına dönüyor.
mama takviyesi yapan anneler mamayı ne ile veriyosunuz.doktorum kaşıkla ver diyo ama beceremiyo yemeyi yavrum dökülüyo hep
Sabret sabret de insanlara sabredemiyorum. Cok fena takiyorum. Dogumda baska sikintilar simdi baska sonra bekle ki sut olcak....olmazmı ya yavrum cok cok dıye cekıyo sonra genzıne kacıyo.mınık dudaklarıyla oksurmeye calısıyo benım rengım atıyo o kendıne gelene kadar.cok panıklıyorum.bıde alnına neden bastırılıyo canım bırcok kısde gormustum ama bır baglantı kuramadım:44::44:
cok guzelmıs gozumde canlandı cok hosuma gıttıayyy yerım ben onlarıııı
bızımde ılk zamanlar 3saat uyuyordu bana yetmıyordu 3saatlık uyku sonra 2saate dustu sımdı gaz sancılarımızla bırlıkte 1saat uyuyor oda aglaya sızlaya.bugun zınco aldım bakalım ıse yarayacak mı.halıne sukret mufıncımmm
canım allah yardım etsın ama ınsan uykusuz olunca cok sınırlı oluyor.ayrıca bır canlının bakımını ustlenmek sorumlulugunu almak urkut
uyor ınsanı.bıraz sabret hepsı gececk ben oyle telkın verıyorum kendıme.lohusalık psıkolojısı cok zormus vesselam.herseye aglamak ıstıyorum bırınde emzırırken aglayasım geldı bebegım hıssettı sanırım annesının uzgun oldugunu o gece hıc uyumadı yavrum.neyse sabır sabır yaaa sabır....
bizde 90cc ye geçmiştik ama benide emdiği için fazla geldim sanırım 60 bazen 75 cc veriyrm maşşaallah 120 ii yiyor ama sdc mama sanırımCanim benim bebisim ilk dogdugunda 2 gun yogun bakinda kaldi ve 30 cc ile baslamislar mamaya. Sutum olmadigi icin bende 30 la devam ettim bi sure sut cok az olgundan 60 ciktik ve simdi 90 cc veriyorum bugun 1 aylik ve doymadiginda bi 30 daha ekleyip 120 yapiyoruz. Dr sorarsak da bebek biberonu birakana kadar ver dio ama okadarda cok fazla bence.
dr browns biberonunu bende kullanıyrm hem genzine kaçmıyor hemde gazı önlüyor gerçekten süperkızlar bebeğine gaz için gerçek kimyon çayı içiren var mı?nasıl yapılcağını bilmediğim için kendim yapıp içiyorum piyasadaki katkı maddelileri almıyorum nasıl yapılıyor sahi????
dr browns biberondan çoook memnunum.cidden emerken köpük çıkmaması mucize.avent köpürüyor ama
şu ana kadar hep biberonla verdik benide emiyor ama inşaallah bırakmaz artık şansımıza doymuyr çünki sütümlebenimde sanırım sutum yetmiyo yada doymuyo bilemedim gitti. mama veriyorum geceleri yoksa 2 gecedir uyuyamadı. ne zaman 60cc mama verdim uyudu. demekki anne sutuyle doymuyo değilmi. ben önce emzirip ağlarsa eğer mama veriyrum. benim kızımada ben böle yapmıştım ama bi anda memeye iğğğ cekti ve almadı o zaman hep mama verdik. . mama konusunda dikkatli olmak lazım yoksa anne sutunden kesiliyolar. :18:
ay şu gaz sorunumuz çözülecek kadar buyusek artık( kaka yapamıo oğlum bugun gece 4 ten beri ağla ağla bi hal oldu,yapmadığımız şey kalmadı kayınvalidemler bir kez zorla kaka yapabildi ıkınıyo sürekli huzursuz. şimdi uyudu biraz
Guzel anneler meraba. Herkes gibi bende cok giremiyorum. Okadar bunaldimki yavrumu emzirirken bari girim derdimi anlatim yoksa catlicam dedim.
Yeni yeni lohusa bunalimindan cikarken yeniden bunalima giricem sanirim. Ben yavrumun sagligi ile ugrasirken bi yandanda kafayi kayinvalideme takmis durumdayim. Cocuk cok gazlu die huysuzlaniyor. Uykudan uyaniyor. Ve her seferinde kucaguna aliyor yada evirip ceviriyor. Yada tum uykusunu kucaginda bi yastikta sallayarak gecirtiyor. Kac kez soyluyorum uygun bi dille ama yok. Bi haftaya kalmaz gidecek ben burda tek basima kimsem yok. Hep kucaktami durucak bu cocuk.ya siz iykusunda bebegi bi oyana bi buyana ceviriyomusunuz. 30 gunluk duzenimiz alt ust oluyor. Napcagimi sasirdim. Bide lohusa kadina yardim cocuk bakarak degil isini gucunu yaparak olur. Nedir benim kaderim anlamadim gitti yaa.
olmazmı ya yavrum cok cok dıye cekıyo sonra genzıne kacıyo.mınık dudaklarıyla oksurmeye calısıyo benım rengım atıyo o kendıne gelene kadar.cok panıklıyorum.bıde alnına neden bastırılıyo canım bırcok kısde gormustum ama bır baglantı kuramadım:44::44:
benım oğlusumda cok sık hıckırık tutuyor ve cok uzun suruyor bazen 10 -15dakıka...dıyaframı gelısırmıs ama gunde 3-4kez tutuyo baska bı sebebı olabılır mı sızde de var mı.duduk yutmus gıbı otuyo yavrukusum
depresifim sekerler bugun yorgunluk bir yandan kaka yapamamaya basladi ufakliklar durmadan agliyorlar hem de ikisi bir anda agliyor , bir yandan koca ilgi bekler , bir yandan bir de simdi ustume caydanliktan kaynar su doktum boydan boya onun acisi bir yandan canim burnumun ucundabu hafta sonu ya da onumuzdeki hafta basi karma asilarimiz da var onun panigi de diger yandann
off yaa..
Allah yardmcn olsn canm benm
bizde sıkıntımz var diye geçiniyoruz tek çocukla
2 çocuk derdi ikiye katlamak demek..
her zaman yaptığımz gibi dertlerimzn geçici olduğunu düşünelim
ya sabır çekerek geçecek bu günlerde..
depresifim sekerler bugun yorgunluk bir yandan kaka yapamamaya basladi ufakliklar durmadan agliyorlar hem de ikisi bir anda agliyor , bir yandan koca ilgi bekler , bir yandan bir de simdi ustume caydanliktan kaynar su doktum boydan boya onun acisi bir yandan canim burnumun ucundabu hafta sonu ya da onumuzdeki hafta basi karma asilarimiz da var onun panigi de diger yandann
Allah kolaylık versin iki çocuk çok zor kızım 5 yaşında ama onun bile zorluğu çok büyük gece oğluşum uyumuyor gündüz o uyurken bende dinleniyim diyrm bu kez kızım başlıyor anne uyuma diyee
geçmiş olsun canm nasıl yaktın kendini off en korktuğum şey yanmakk
Canim bizimkininde gaz sancilari cok ve cok acayip alisti kucakta hoplamaya benim derdim uyurken yataginda yatsin kucakta degil. Su saat oldu daha yeni uyudu neymis yaninda yatsin ona bakarmis. Hic iyi olmuyo bole kalp kirmaktan korkuyorum artik.
Ayni dert iste. Uyuyan cocuk gazdan surekli inleyerek uyuyo die zart zurt oyana buyana cevrilmez ki oylede boylede kendi isteyince cikariyor gazi. Soyle cevirdim bole gaz cikardi dedikce sinirden catliyorum inan.birakda kendi basina uyusun. Odama almadigima bin pisman oldum. En azindan su zamanlarda bu sikintilari biraz hafif atlatirdim.
Canim benim oglum dogdugundan beri mama yiyor biberonla beni de birakmadi insallah da birakmaz.
Sabret sabret de insanlara sabredemiyorum. Cok fena takiyorum. Dogumda baska sikintilar simdi baska sonra bekle ki sut olcak....
al benden de o kadr..
hani şu plastik oyuncaklar varya sıktıkça düdük çalan onlar gibi oluyolar
hıçkırması gelişiminin iyi olduğunu gösterirmiş endişe etme
ayrıca emdikten sonra hıçkırırsa doyduğununda göstergesiymş
slmlar,40 ı çıkan arkadaşlara bi sorum var,doğum dr unuz 40 çıkınca muayeneye çağırdı mı muayenede neye bakıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?