2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Oyle kolay alisiyorlarki canim 1 aylik oglum ve gayet guzel alisti bile kucaga. Bende normalde tek basima olucagim icin once annemin sonra kayinvalidemi yanima istedim ama beni dusunmeden hareket ediyor. Dun kac kez soyledim guya bana hak verdi ama 2 bucuk saattir oglum kucakta uyuyor emzirmek icin aldim. Yani bugunde zaten sikkin olan canim yeniden gayet fazla sıkıldı.
slmlar,40 ı çıkan arkadaşlara bi sorum var,doğum dr unuz 40 çıkınca muayeneye çağırdı mı muayenede neye bakıyor
Canim cicuk dr ayi dolunca degil 40 olunca cagirdi kalca ultrosonografiside cekilsin die. Kadin dogumcuya ayim dolunca gittim sezeryanliyim.40 olunca gelirsen dogum kontrol icin olur dedi. Tabi spiral tercih edilirse.
Canim bende aynen oyle. Her ogun 90 veriyorum daha aziyla doymuyor. Ben okadar ugrastimki hala ugrasiyorum sutum olsun die ama... 5 saat falam emzirmessem biraz oluyor sut o zaman bile mama ariyor. Hic ole likirti duymadim emzirirken 15 dk da emzirip birakmadin hic birakamadim eger biraktiysam az geliyo die cingar cikartiyodir

Bizde cocuk dr 40 dolunca gitcez ama dun kalp dr gidince tarttilar oglumu 1 ayda 1400 gr almis ama tabi mamayla. Benim dr da mamayi kes derse zor gunler bizi bekliyor. Cunku hep mamayla doyuyor.

kızlar ben asıl ne merak ediyorum biliyormusunuz? bebegi yataginda kendi kendine uyumaya nasil ve ne zaman alistiracagiz? fikri olan var mi?.

arkadaşım bebeğini hıçkırınca emziriyo geçiyo

kızlar ben asıl ne merak ediyorum biliyormusunuz? bebegi yataginda kendi kendine uyumaya nasil ve ne zaman alistiracagiz? fikri olan var mi?.

her zamn değil ama benmki uyuyor.
bebeğin uykusu yokken değilde uyku mahmurluğu olduğu zman
memeyi emip yorulduğu zman vs koyuyorm yatağa ağzına emzik veriyorm yada beşiğin üzerine
ışık gelmesn diye tülbent örtüp görüş alanından kayboluyorm.
eğer gazı vb sıkıntısı yok ise etrafı izleye izleye uyuyo.. en iyisi ennnn baştan alıştırmak sanrm 40 ı çıkmadan yani..

arkadaşım bebeğini hıçkırınca emziriyo geçiyo

emzirince geçer mutlaka da.. ya emerken genzine kaçarsa normalde bile üç buçuk atıyorm genzine süt kaçınca..
mecbur geçmesini bekliyorm ben omzuma alıp pış pışlıyorm..hem hıçkırmasıda gelişimini destekler kesmeye çalşmak doğru değil bence

benim size nacizhane tavsiyem günde iki bardak rezene cayı için süttende bebişlere geciyo rahatlıyolar ben denedim işe yarıyo tadını sevmiyorum ama soğuyunca bide tatlandırınca iciyorum denemeye değer

Bir iki ay öncesine kadr topiğimz hafta içi bu saatlerde ne yoğun olurdu :)
şimdide yoğunuz ama bebişlerden...

Selam herkese,

Bi sorum olacak,
Aşağıdaki takvim 1 aylık gösteriyor kızımı ama hesaplayınca Agustos 31 gün olduğundan ben ayın 7si gibi hesaplamıştım (08.08 doğumlu). Herneyse de ilk ay aşısı ve kontrolü için 1-2 gün gecikme sıkıntı yaratır mı? Ben halihazırda randevuyu cumaya almıştım, ona göre değiştiricem.

guzel anneler hepinizi cok opuyoruz. dunku depresifligimiz bebelerin butun gun aglamalarinin ustune 2 saat kesintisiz beraber aglamalari ile beraber benim aglama krizimle son buldu bugun cok sukur biraz daha iyiyiz. ama kizim hala kakasini yapamadi teyzoslar. zeytinyagi icirdim , poposuna surdum , masaj yaptim ama yok. gaz cikariyor kaka yok :2: oneleriniz olursa bekleriz. en son pazar aksamustu yapmisti.

ahh canim ellerine saglik ne guzel olur soyle cayla birlikte yesek
yine kimsecikler yokkkk
halbuki ben de size kek yapmıştım

walla ben yapiyorum canim cok mecbur olmadikca kucakta uyutmuyorum. Handanin dedigi gibi yapiyorum ama tulbent falan ortmuyorum. mıylarsa hafifce sirtini ya da gobegini sivazliyorum.

selam...
ben saglık ocagına sormustum gelemmezsem bir iki gun once veya sonra gelebilirsem onemli mi diye. bi sorun olmaz demislerdi.

kabızlık bizde de var. günde 4 kere falan kakasını yapardı şimdi 1 kere yapıyor o yapana kadar da gözümüz popoda kalıyor. ve ben poposunu çok kurcalayaıap parmaklamakta istemiyorum, masajlar ise yarıyor ama bazen. senin ikiler bir de allah kolaylık versin...

Bizimde pazar gunune denk geliyor canım saglık ocagında cuma mı geleyim dedim erken değil sonrasında gel erken olursa yapmayız dediler.Pazartesi gel dedi. Birkac gun once saglık ocagındaydım orada hemsire olmadıgından cogu kişinin 1ay kadar aksamış aşıları yeni yapıyorlardı sorun olmuyormus, hatta birinede aşı yetmedi isterseniz haftaya istemezseniz bir ay sonra yapalım diyordu hemşire sıkıntı olmuyormuş.

Şimdi hastaneyi aradım bizde pazar günü hastenede yaptıralım demiştik.Pazar günü aşı yapmıyoruz dediler. Cumartesi mesai saatlerinde yapıyorlarmış ama erken gelmeyin pazartesi gelin dedi çocuk hemşiresi.

offf offf cocuklar doğdu dertler başladı. hangisini anlatsam uykusuzluğumumu , sürekli emmek istemesinimi yoksa gaz probleminimi? gaz için bişeler öneren varmı arkadaşlar.

kızlar yaa bişe daha ben geceleri oğlanı uyandırıp emziriyorum mesela 4 saat önce emmiş oluyo. sizler ne yapıyorsunuz. uyandırmalımıyım acaba. genelde arastırdım kilosu normalse uyandırmayın diyor ama bizimki daha yeni doğdu fikriniz ne acep ?

kızlarrr nerdesiniz

Yenidoğan bebekleri 2 saatte bir emzirmek gerekiyormuş,eğer emmezlerse şeker değerleri düşüyor bu da onları daha fazla uyutuyormuş bence sen uyandırmasan bile memeyi ver zaten tam uyanık olmasa da yakalıyorlar,anne sütü 2 mama 3 saatte sindiriliyormuş bebeklerde.Bunlar benim bildiklerim yine de çocuk doktorunu ara ve danış derim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…