Bbenimde ilk cocugumda yapmiSti k vit. Ignesi ama bunun daha dusmedi gobegi. Ondn korktum. Yarin aldik randevu gidcez haysirlisiyla bise cikmaz insalah
kabızlık bizde de var. günde 4 kere falan kakasını yapardı şimdi 1 kere yapıyor o yapana kadar da gözümüz popoda kalıyor. ve ben poposunu çok kurcalayaıap parmaklamakta istemiyorum, masajlar ise yarıyor ama bazen. senin ikiler bir de allah kolaylık versin...
Aynı dert bende de var emzik arastırıyorum yine birde damaksız aldıracam onu deneyecem.Kucagada alıstı surekli kucagımda bugun 2bucukta yiyebildim birseyler aclıktan ölecektim.Beşiktede yatmıyor yanımızda yatacak illa bu uzmanlar 3ay birseye alısmaz diye nasıl diyorlar anlamadım :)
arkadaşlar muhabbete çok katılmasamda ara ara girip takip ediyorum sizi, benim kızımda 17 günlük oldu bugün, 10. günden itibaren çok fena gaz sancımız vardı, doktorumuz metsil verdi ama çözüm sağladığını söyleyemicem, neyse dün bir de eczaneye sorayım dedim Allah göndermiş beni, eczacı bayanında 6 aylık bir oğlu varmış, bizde çok çektik ama ben şöyle bir çözüm buldum dedi: Şimdi anlatıyorum: bebeğinizin ayak bileklerini üst üste geçirip karnına doğru hafifçe itip popoyu biraz yukarı kaldırıyosunuz, bir kaba bebeğinizin poposunu yakmıcak sıcaklıkta su hazırlıyosunuz ve o suyu pamukla bebeğinizin popo deliğine 1 kaç damla sıkıyosunuz, bunu yapıncaya kadar bir kaç kere tekrarlıyosunuz, bizim kız anında yaptı ve çok rahatladı, eczacı bebeğin oradaki kaslarını uyardığı için kakasını hemen yapacağını söyledi ve hiç bir zararı da yok dedi, bir deneyin derim:)
kizlar bir de birsey kesfettim
dun bizim sipalar durmadan agliyorlardi ya sutum bir artti bir artti anlatamam (ki onlari avutmaktan su falan da icemedim dogru durust)
burda bir arkadas demisti galiba revolution di aglayinca sutunuz artar diye walla denedim artiyor
canım ben de o yöntemi kullanıyorum hemen cırtt yapıyor.bir de z.yağı pamuğa batırıp pıt pıt hafif dokunuşlar da işe yarıyor.ama mesele bebeğin altını açmakta bezini açtırırken hele de sancısı varsa yıkıyor ortalığı
ben de emzik gibiyim. ne zor ismis bir bileni bulmak. kimisi her istediğinde emzireceksin özgüveni gelisecek diyor. kimisi de 15 dk dan sonra emziem gaz olur diyor. bebegimden ne istediğini anlamak için bir ip ucu bekliyorum o da yok...offf offf cocuklar doğdu dertler başladı. hangisini anlatsam uykusuzluğumumu , sürekli emmek istemesinimi yoksa gaz probleminimi? gaz için bişeler öneren varmı arkadaşlar.
bana hastanede 2'3 saatte bir mutlaka uyandırın. memede uyuya kalmasına izin vermeyin demisti hemsireler.kızlar yaa bişe daha ben geceleri oğlanı uyandırıp emziriyorum mesela 4 saat önce emmiş oluyo. sizler ne yapıyorsunuz. uyandırmalımıyım acaba. genelde arastırdım kilosu normalse uyandırmayın diyor ama bizimki daha yeni doğdu fikriniz ne acep ?
kizlar bir de birsey kesfettim
dun bizim sipalar durmadan agliyorlardi ya sutum bir artti bir artti anlatamam (ki onlari avutmaktan su falan da icemedim dogru durust)
burda bir arkadas demisti galiba revolution di aglayinca sutunuz artar diye walla denedim artiyor
deneyeceğim bakalımarkadaşlar muhabbete çok katılmasamda ara ara girip takip ediyorum sizi, benim kızımda 17 günlük oldu bugün, 10. günden itibaren çok fena gaz sancımız vardı, doktorumuz metsil verdi ama çözüm sağladığını söyleyemicem, neyse dün bir de eczaneye sorayım dedim Allah göndermiş beni, eczacı bayanında 6 aylık bir oğlu varmış, bizde çok çektik ama ben şöyle bir çözüm buldum dedi: Şimdi anlatıyorum: bebeğinizin ayak bileklerini üst üste geçirip karnına doğru hafifçe itip popoyu biraz yukarı kaldırıyosunuz, bir kaba bebeğinizin poposunu yakmıcak sıcaklıkta su hazırlıyosunuz ve o suyu pamukla bebeğinizin popo deliğine 1 kaç damla sıkıyosunuz, bunu yapıncaya kadar bir kaç kere tekrarlıyosunuz, bizim kız anında yaptı ve çok rahatladı, eczacı bebeğin oradaki kaslarını uyardığı için kakasını hemen yapacağını söyledi ve hiç bir zararı da yok dedi, bir deneyin derim:)
bizimki 8. gün düstükızlar bbeğ,m 12 günlük ama hala göbeği düşmedi sizinkiler ne kadar sürdü doktora mı sorsam bi sorun olur mu ?
kızlar bbeğ,m 12 günlük ama hala göbeği düşmedi sizinkiler ne kadar sürdü doktora mı sorsam bi sorun olur mu ?
kızlar bbeğ,m 12 günlük ama hala göbeği düşmedi sizinkiler ne kadar sürdü doktora mı sorsam bi sorun olur mu ?
Merak etme düşer elbette, bizimki 18.günde düştü. Tişörtünde kan lekeleri oluyordu, 16. gününde doktora götürdük bir sorun olmadığını söyledi, kan lekelerinden dolayı 1 doz daha K vitamini yaptırdı. Ayrıca mikrop kapmasın diye de krem verdi. 2 gün sonra da düştü zaten bence endişe etmene gerek yok, ama kanama varsa yine de doktora göster bence..
Sevgili anneler emzik kullanan var mı? Annemin ısrarıyla dün gece emzik kullanmaya başladık ama iyi mi yaptık kötü mü bilmiyorum aslında hiç istemiyordum ama annem beni emzik gibi kullanmaya başladığını, emzik kullanırsam ikimiz için de daha iyi olacağını söyledi ve emziği ağzına verdi. İlk başta almadı ama sonraki denemelerde aldı ve sanki emziği alınca daha sakin bir bebek oldu. Ama ben kendimi suçlu hissediyorum şimdi sanki emzik vererek kendimden uzaklaştırdım onu çünkü o meme isterken bence anne sıcaklığını, kokusunu istiyor. Bu konuda düşünceleriniz nedir? Çok geç olmadan emziği unutturayım mı?
Sevgili anneler emzik kullanan var mı? Annemin ısrarıyla dün gece emzik kullanmaya başladık ama iyi mi yaptık kötü mü bilmiyorum aslında hiç istemiyordum ama annem beni emzik gibi kullanmaya başladığını, emzik kullanırsam ikimiz için de daha iyi olacağını söyledi ve emziği ağzına verdi. İlk başta almadı ama sonraki denemelerde aldı ve sanki emziği alınca daha sakin bir bebek oldu. Ama ben kendimi suçlu hissediyorum şimdi sanki emzik vererek kendimden uzaklaştırdım onu çünkü o meme isterken bence anne sıcaklığını, kokusunu istiyor. Bu konuda düşünceleriniz nedir? Çok geç olmadan emziği unutturayım mı?
canım ben de aynı duyguları hissederek verdim ilk zamanlar severek emiyordu şimdi emiyor bir süre sonra atıyor ağzından çok araştırdım kimileri verin ama 15 dk dan fazla emmesin diyor kimileri vermeyin diyor.bir de sindirimi kolaylaştırırmıymış ne.ve elini de emmeyi önlüyormuş.yalnız benimkie emziği atınca uyanıyor veriyorum uyuyor sonra yeniden başa dönüyoruz
şuanda bebeğimin ağzının heryeri pamukçuk olmuş. Neden olur bu pamukçuk, karbonat sürüyorum ( kulak kürdanına gazlı bez sarıp dilinde gezdiriyorum 2 gündür) sonuç alamadım birde doktorun verdiği bir şurup gibi bişi var onuda ağzına sıkınca hemen emi,yor, dilinde durması gerekiyormuş oysa. sizler neler yapıyorsunuz geçmesi için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?