2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya uyutmak problem değil de uyanıkken kucak harici durmuyor.yani 3 saatmi uyanık 3 saat kucaklarda.işim zor yani.yatırıyım bi yarım saat bile uyanık dursa diyorum yoookk.işim zor yanii
canım ben bu sıpacağımda tesadüfen bir çözüm buldum. bi gün balkonda kucağımda kene gibi yapışmış nasıl yapılcak bu işler diye bakınırken bir gurup roman gördüm birinin kucağında bağlı iki elinde torbalar niye olmasın ki dedim ve hava sıcak diye ince namaz örtüsüyle kucak gibi bir omzumun üzerinden birde koltuk altımdan geçirerek bağladım ufaklığı göğsüme o gün bir uyku ki anlatamam hem ben rahatlıkla işimi gördüm, hem büyük başına gider dürtermi diye düşünmedim hemde o huzurla uyudu şimdi arada da çok sıkıştımmı yapıyorum tavsiye ederim özellikle huzursuz olduğu zaman ilaç gibi geliyo
kızlar ben asıl ne merak ediyorum biliyormusunuz? bebegi yataginda kendi kendine uyumaya nasil ve ne zaman alistiracagiz? fikri olan var mi?.
canım göbeği düştüğü gibi alıştırmalara başla. ben ilkimde yapmıştım ve sonra bir ara dişti hastalıktı düzeni bozulur gibi oldu ama kolay döndü yine.belli bir saat edin, o saat gelince ( acıkmayada başlasın o arada ) önce soy hafif bir masaj yap bu onu oyalar, sonra ılık ve kısa bir duş, sonra tüm ışıkları kapat evde sessizliği sala ( uyku saatini bilsin ) ve kucağına alarak artık meme olur, mama olur neyle besliyorsan yumuşak bir sesle ninni söyleyerek yedir, son gazını çıkardığın gii yatağına yatır ve halen dalmamışsa hiç ses çıkarmadan bir kaç defa hafif hafif başını yukarıdan aşağıya gözlerini kapar gibi okşa ve uyumasada yatağında bırak ( yanlız loş ışık ve sessizliği kesin sağla )bunu en az 1 ay sürekli yap saati kaçırmamaya dikkat et. sonrasında tuttki gece bir yere gittin geç kaldın vs. hiç endişe etme bir alıştın mı bir daha kaç yaşına gelirse gelsin bu rutini uyguladığın an aynı düzene döner
bir ayın sonunda yeni doğan sarılığı ihtimali kalkıyormuş, 2. ayın sonunda da şekerinin düşme ihtimali bu sebeple 2. ay dolana kadar sık dişini canım. sonrasında bırak uyusun
kızlar imdatt! mememi emzik yaptı benim bücür! ay kaç çeşit emzik verdim almıyor çıldıracağımmm! :)))
ondan bi tanede bende vardı deliricektim bir ay boyunca sonunda yeter dedim. bir gün 6 saat memede kaldı saçlarım diken oldu artık bunaldım. evde 10un üzerinde emzik hiç birini almıyo. tam bırakıyorum bağrıyo eşim daha doymadı heralde diyo sonunda başlarım doymasına al sen emzir o zaman demiştim artık nasıl bunaldıysam. ve o gün son oldu en fazla 20 dakka emziriyorum bakıyorum uyukluyomu ayaklarını gıdıklıyorum yüzüne hafifçe üflüyorum kuvvetli çekmiyo emzik gibimi çekeli hemen bırakıyorum. bağırırsın bağırsın almıyorum memeye tavsiye ederim dene.
şuanda bebeğimin ağzının heryeri pamukçuk olmuş. Neden olur bu pamukçuk, karbonat sürüyorum ( kulak kürdanına gazlı bez sarıp dilinde gezdiriyorum 2 gündür) sonuç alamadım birde doktorun

günaydınnn anneler bugün ilk aşımızı olduk çok şükür iğne batınca ağladı birazcık o kadar sonra tekrar uyudu
3200gr doğmuştu ertesi gün 2600gr düşmüştü kuzum ememediği için
bugun bir aylığız 4100gr Allah nazarlardan saklasın boyumuz 49cm 56cm olmuş maşşallah
bu arada kızımıda tarttırdım 5 yaş 4 aylık 24kg 118cm olmuş yarmagül kızım
ayy insan ne kadar çokkkk mutlu oluyor yavrularını ii hallerini gördükçe
rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın inşaallaahhh

canim cok gecmis olsun , bir daha hic yanmayalim ama su seker aklinda olsun ise yariyor
Geçmiş olsunnnn,seni en iyi ben anlarım sanırım,3 gün önce ben de elimi kızgın yağla yaktım,3 parmak bandajlı geziyorum (

bizimkiler ilk bir haftada dustu ama bence sorun olmaz
kızlar bbeğ,m 12 günlük ama hala göbeği düşmedi sizinkiler ne kadar sürdü doktora mı sorsam bi sorun olur mu ?

evet tatlim biraz garip ama oyle. insallah senin de bol bool sutun olsun kuzu beslensin
benim sipalar kabiz. dun dr a sordum 3. gundu dediki gunde 8 kere de normaldir 10 gunde bir kerede panik yapma dedi. cok zorlanirsa bir cay kasigi zeytinyagi icir iste poposuna sur vs vs dedi (hepsi burda yaptigimiz seyler). haa hala olmazsa o zaman fitil kullan ama bagirsaklari tembellige alistirdigi icin tavsiye etmem dedi
Bundan sonra biraz aglatim bende kuzumu sutum olsun insallah.

Kizlar sizlerin bebeler 24 saatte kac kere kaka yapiyor? Benimki 1 yada 2. Ewet bazen zorlaniyor. Mama verdigim icin mi 1 kwre yapiyor acaba?

canim ben de emzik karsitiyim ama kizimin kabizliginda cook huysuzlandiginda bir ara verdim. bence sadece ihtiyacin oldugunda kullanirsan faydali , hem senin kokunu alir hem de senin nefes almaya ihtiyacin oldugunda kurtarici olur emzik. ama surekli emzik vermeye hala karsiyim (Tabii bebeler ne gosterir bilinmez)

canım karbonatlı suya devam et.bızım cocuk doktoru emzırmeden once gogsunu yıkamalısın, annenın terı pamukcuk yapar dedı.
maasllah sıze canım.bızde 20gunluguz dort gozle 1aylık olsak 40ımız cıksa hersey rayına otursa dıye dua edıyoruz.
canım bır arkadasım soyledı aktardan haşhaş ezmesi almıs sutu cok artmıs ve yaglanmıs.belkı denemk ıstersın

prima premıum care den cok memnun kaldım gercekten sıvı kakayı emıyor.gecen gun yıne prıma nın yenıdogan ıcın olan farklı bır bezını aldım hıc memnun kalmadım dısına cıkarıyor hafıfte pısık oldu sanırım bezden kaynaklandı.yıne molfıxın hedıye bezlerı vardı onlarda rezalet.
kızlar 54lu prıma nekadar sure gıdıyor sızın bebıslere???????????????

canim soyle diyim iki bebek iki ayda prima premium care den 14 paket kullandik

Kızlar benim bebişim 52 günlük, 40 ı çıkar rahat edersin dediler ama ben bi değişiklik pek göremedim :93: var olan gaz sancılarımız tam gaz devam daha doğrusu akşam saat sekizde sanki kurulmuş gibi kuzum ister uyanık ister uyuyor olsun birden bağırıyo ve 2 saat sürüyo benim durumumda olan varmı..:97:

3 haftada 3 buçuk paket gitti 54 lükten canım hiç bekletmiyorum pişik olmasın diye

benim ilk bebişim öyleydi.akşam saat 7 de başlar 11 e kadar sürekli ağlardı.saç kurutma makinesi çok işe yarıyordu.birde eşimle battaniyeye koyup sallıyorduk.6 ay sonra düzeldi.

kızlar rezene çayı içiyorum 2 gündür ama kızım daha huzursuz olmaya başladı.acep bu çaydan olabilirmi.

canim soyle diyim iki bebek iki ayda prima premium care den 14 paket kullandik
maasallah sızınkılere tatlım.allah cebınıze bol bereket versın dıyım bari
3 haftada 3 buçuk paket gitti 54 lükten canım hiç bekletmiyorum pişik olmasın diye

bızde haftada 1paket bıtırıyoruz canım ayda 4 paket olacak sanırım

bebeğinizin kafası hep sağ da yada soldamı yatık,hiç dik yatmıo benımkı kafa sıvrı olacak:)

Benim oğlumda hep sola dönük yatıyor, sağa çevirsemde sola döndürüyor, bide kel zaten kafa iyice belli oluyor...

Yeşill sivri zeka olcak bizim ağustos bebeleri.benimki de öyle.ay şaka gibi şükür sırayla doğumları yaptık kurtulduk.şaka gibi dün ikili taramadan bahsediyorduk bugün gaz sancısı.iyiki tanımışız kızlar birbirimizi doğumlarımız keyifli oldu hepinizi seviyorum.

aynen ya,ama ben çözüm bulacam :) yan yatış yastığının tam ortasına koyacam kafayı:) gündüz yaparım gece ne olur ne olmnaz kafa düzelsin az ya:) bizde seviyoruz seni minnooş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…