2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ilk 10 gün gece uyumuyordu ama gunduz uyuyordu sonrasında hep bu sekilde 5 dakika oda kucakta olacak kucuk bey. Bırakınca aglıyor, gece illa yanımızda yatacak inat edersem besikte yatsın alıssın diye pişman ediyor bizi. Uykusuzluktan bittim bende dün gunduz 3saat uyudu 20gunden sonra şok oldum acaba hasta mı diye endise ettim bu seferde :) Eşimi bile arayıp uyuyor bu cocuk dedim 1 saattir :)
Lavabo olayı bende de aynı gunde bir defa eşim gelince kosuyorum :) Banyo coook lüks durmayınca cıkıyorum sadece emince sakinleşiyor

canım bizimkide oyleydı ben doymadıgnı dusunup emzırıyordum.doktor kontrolde kızdı.15 gunde 1kılo almıs saglıksız kılo almıs her agzını aradıgında emzırmıssı dedı.karnına bastırdı bak dedı yıne agzı aranıyor ama aclıktan degıl canı yanıyor dedı.onun tek bıldıgı emmek dedı.3saatte bır emzıreceksın dedı.sımdı oyle yapıoruz.hem sutunun 3saat durması gerek mayalanması gerek dedı.ozaman doyurucu olurmus süt katılasırmıs.gaz sansını azaltırmıs.bu yontemı uygulamaya calısıoruz kıyametı koparıo saatı yaklasınca ama emzırmıyorum 3saat dolmadan artık.eskısı kadar gazı yok.daha once her saat bası ıkınıyor sık sık kaka yapıodu sımdı ıdare eder ıste
ben sagmıyorum ama sag gogsumde hıc agrı sızı akma olmuyo.sol gogsumde hep agrı sızı dolgunluk oluo.sık sık camasırıma sut akıyo.bırı daha fazla uretıyo sanırım:44::44:
Kizlar bisi sorcam sizeee. Cok afedersiniz bebisinizin gazi cok kokuyormu? Bizimki buyuk insandan beter masallah
ewet ya ozellıkle bır mısafır varken bır yapıyor kokutuyor ortalıgı bu cocuklar bızı vezır de eder rezıl de valla

bizde oyleyız canım yaa.uykusuzluk benı mahvedıyor.dıyorumkı bebişe bırı baksa bana git ıstedıgın kadar yat dese kac gun uyurum acaba.ben dogumdan berı hıc 4saat uyumadım yaaa.en fazla 2bucuk saat uyudum cok ozledım uyumayı.hamıleyken uykusuzluktan sıkayet ederdım ahhhh ahhh o gunlerı ozledım allahım.

ya bıde gece bebegı al emzır besıge koy tekrar emzır koy derken benım aklım ucuyo.bazen uyanıyorum yatagın ıcınde bebegı arıyorum ellerımle sonra kendıme gelıorum besıge bakıorum.acaba sıyırıyomuyum artık kızlar sızede oluyomu aklımı yıtırıyorum

AYnı seyler bizde de var yorgunluktan yatarak emziriyorum gecenlerde uyuyakalmısım Allah esirgesin cok tehlikeli biliyorum ama insan tukeniyor bir yerden sonra. Artık yatmamaya dikkat ediyorum brkac gun once kucagımda emzirirken arkama dusuyordum bu seferde iki defa içim gecmiş offf yeter ya birazcık uyuyum dedim kızdım koca koca acmıs gozzlerini bakıyor hala sıpa artık kızmamızı falan anlasınlar istiyorum valla :)

Bizimkininde gazı cok kokuyor. Ama valla o kokuyu koklarken Allah'a şükrediyorum . Her pırt benim icin ayrı bir mutluluk

aynen valla bır pırt sesıne dunyada en cok sevınen ancak bır ANNE dır.hele soyle arka arkaya yapıyor ya esımle nasıl hosumuza gıdıyor gulmekten yıkılıyoruz.oglusda anlayıp sınırlenıyo sankı ne guluyosunuz be der gıbı bakıo
AKPAK
canım bende tel tokanın tersıyle temızledım.gece buhar makınesı calıstrdım bugun ıyıyız cok sukur.sagoltavsıyen ıcın.burnu tıkanınca emmek ıstemezmıs doktor demıstı.

Korkuyorum yaa hep böylemi devam edecek, bu uykusuzluk hayatıma etki ediyor, dışarı bile çıkmak istemiyorum, arabasına koyup gezdiremiyorum ya yolda ağlayıp susmazsa diye çekiniyorum çıkmaya...

Bende besige alıssın diye surekli emzirip yerine koyuyorum gecen gece gozlerimi actım yanımda şaşırdım eşime sordum ki o kalkıp almaz falan bana der sen mi yanımıza aldın diye sordum yoo artık buyudu kendi gelmiştir diyor alay ediyor ben uyku sersemi susmuyor diye yanıma yatırmsım yine yorulup

Saglık ocagında agzını surekli acıp acıp kapıyor hemsireleri doktoru hep yaladı sıpa ac mı diyorlar 2saatte 1 emzir diyor hemsire ne 2 saati hep gogsumde dedim ozaman doymuyordur diyor ama almıs kilo idrarıda iyi. Sadece memede susuyor ve surekli aranıyor hep emziriyorum. Aslında gaz snacısından aglıyor susturamayınca emziriyorum acayip kısır bir dongu bu gazı artıyor gaz cıksın diye ıkınıyor hepsini kusuyor 3ay bi gecsin diye hayal kuruyorum bakalım :)

Ya okuduklarımda hep kendimi görüyorum.
Dışarıdan sallama alışmasın, kucağına alma alışmasın, emziğe alışmasın, mama verme memeyi bırakır gibi bir sürü şeyler söylüyorlar.
Ama bunları yapmadan sakinleşmiyorki bu çocuk, çeken bilir sonuçta, mama vermek istemiyorum ama yetmiyo süt doyuramıyorum oğlumu ne yapayım, aç bırakmak dahamı doğru sanki.

allah korusun canım dıkkat et ınsan dayanamıyor uykusuzluga ama yatarak emzırme yıne de
valla bızde de oyle durumlar canım.bazı arkadaslar 4-5 saat uyuyor yazınca sok oluyorum.gece o kadar sık kalkıp besıge bakıyorum kı dengem altust durumda.besiğe koydugumu unutuyorum.aglama sesı besikten gelıyor ama ben ısrarla yatakta bebek arıyorum.sonra kendıme gelıyorum
canım ac oldugu ıcın degılmıs gaz sancısından yapıyor ve emerek rahatlamak ıstıyor emınce sakınlesıyor.ama sık sık emdıgı ıcın mıdede yarı hazmedılmıs sutle hezmedılmemıs sut karısıyor dırek bagırsaklara gaz olarak gecıyor bu boyle devam edınce ıskence hıc bıtmıyor.bıde sutun mayalanması gerekıomus dedımya.3saat duaracak dedı doktor kalınlasacak daha doyurucu olacak.yoksa su gıbı sutu emer ve doymaz tekrar tekrar emmek ıster dedio gunlergecsın valla bende 40ı cıksın artık dıye hayal kuruyorum

Çok mantıklı gercekten zaten süt üretimine bile fırsat vermiyor ki bebe bi gogsumden dusmuyor bildigin dudak tiryakisi oldu
Bende emzirmek yerine baska sekilde oyalayım diyorum ama ne emzik alabldi nede o sac kur.makinesi sesi gibi seslere kanıyor ondan surekli kucakta gezidiriyorum, kollarım kopuyor ayaklarım şişiyor oyalansında sut olsun azıcık diye valla :)
Bi şöyle kendi kendine yatsa etrafa bakınarak ne guzel olurdu :)

bende artık anlamıyorum bu insanları..mama verme seni bırakır diyolar.herkes emzir diye başımda sanki ben bayılarak mama veriyorum oğluma..doymuyo ağlıyo uyumuyo yavrum.bazen memede süt kalmıyo hem emmeye çalışıyo hem ağlıyo.ben doyuramıyorum oğlumu

anam durumumuz ne enteresan hepimiz ince hesaplar peşindeyiz, kaç ml içti? kaç saat uyudu ,yada dakika, altı nı değiştirsem mi uyusa mı?
bu arada nacizane kızlar aç bırakmayın ya , çoçuklarımız çok küçük daha bize ihtiyaçları vaar, alın kucağınıza sevin emzirin , kendilerini yalnız hissetmesinler ,hiç inanmıyorum öle hemen herşeye alışır diye henüz çoğu 1 aylık , daha biz büyükler bile normalde uyur uyanırken hep aynı saatler de nasıl olmuyorsa , zaman zaman biz de gaz soruları yaşayabiliyorsak,vs.henüz 1 aydır dünya da olan bebeklerden beklemeyin bunu ,siz sakin olun ki onlarda olsun , valla emin olduğum bişi varki siz nasıl ruh hali içinde iseniz onlar da aynı hal içindeler, siniriniz üzüntünüz hep sütten geçiyor diye düşünün ağlamanın bebeğin konuşamadığı için iletişim yöntemi olduğunu hatırlayın , bebek bunlar elbetteki ağlayacaklar , bebekliklerinin şımarıklığını yapıyorlar, sonra sabır lı olmaya çalışın , onların herşeyi size bağlı babalarını bile tanımıyorlar şu anda , sevin , sevginizi gösterin bol boll, hee bunları birde kendi kocama öğretebilsem çok iyi olucak, çoçuk viyak dediğinde bizimki kaçacak delik arıyorr, bir triplerde niye ağlıyor , noldu , ne yapmalıyız, oooooooo gözünü korkutuyorum bunun diş çıkartması var daha die

bizim doktor da bu arada hiç öle emzirme demedi, o kendi düzenini kurucak dedi, meme de uyurda ,kusarda , sorun yoksa sağlıklı ise, o kendisi oluştur düzenini dedi, he ben gece gündüz e dikkat etmeye çalışıyorum ama, akşam bi salaklık yaptık , gece 3 saati geçti altını değiştirmedik diye uyuyan çoçuğun altını değiiştirdim , bu bir uyandı , sabah 4 e kadar hep ayakta idik ,mum yaptı bizi ,gündüz de misafir geldi, şehzademiz uyudu tabi , neyse ben kaçar , uyumazsam halüsinasyonlar görüyorum sonra ,

evet ilk cocugumda bende doymadı diyerek hem mama hem anne sutu verirdim ama bi gun mememi istemedi. bende hep mama vermek zorunda kaldım toplamda 3 ay felan emzirebilmiştim. ben yaşadım yanı bunu o yuzden mamayı kaşıkla vermek gerekirmiş. şimdide sadece gece mama veriyorum gunduz vermemeye calışıyorum. buda aynı banada doymuyo gibi geliyo arada kaşıkla vercem diorum veriyorum ama yinede anne memesi istiyo. inşallah bu emer en az 6 ayda kurtulurum ilkinin vicdan azabından.

bide şöyle birşey var benim kızım her ay 1 yada 1.5 kılo alırdı buda aslında sutun yettiğini gösterirmiş. ama bende artık emzirmekten hem yorulurdum hem artık acıya dayanamazdım. aynısını suan yine yaşıyorum emzirdim ve mama verdim aslında sorun mama vermek değil biberonla beslemek. biberonun ucuna alışınca memeyi reddediyor. o yuzden kaşıkla verilmeliymişşşş.....

bendede saat başı emzirmekten sut yerine gelmiyoo nerdeeee 3 saat emzirmicem. asker oluyoruz başında. gece mama verip uyuyunca anca doluyo sut sabahta o yuzden sanırım susuyo hemen doyuyo cunku

kaşıkla vermeyide denedim olmuyo ki dökülüyo emmeye çalışıyo kaşığı

Bende her 4 saatte bir mama veriyorum. Emiyor suan. Birakirmi die korkuyorum. İlk cocukta mama veriyodum diyince merak ettim nezamn birakti memeyi hep mama veriyormuydun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…