kızııımm aşkınız adam öldürür maşallahhhhhne güzel bir fotoğraf o
gercekten kırkı cıkınca değişeceklermi..... örnek ıstıyorum ...umut olsun..
kızın küçükse kıskanması çok normal benm kızım 5 yaşında başlarda çok belli ediyordu kıskandığını ama atlattık maşaallah şimdi hiç kıskanmıyor 42günlük olduk ama kızım okula başladığı için çok zorlanıyoruzz Allah yardımcımız olsuniki çocukluların durumu daha zor bende aynı durumdayım kardesi dogmadan önceki kızım gitti yerine baska bi çocuk geldi belli etmiyo severek bastırmaya calısıyo ama tenhada kıstırıncada kolundan tutup sallamak mı istersin kulagının içine bagırmakmı yoksa tam bebegi uyutmusken oyuncak sepetini ters cevirmek miaman allahım allah iki cocuklulara boooll boooool sabır versin
Valla bizimde surekli kusuyor fazlasını cıkarır diyor etrafımdaki herkes gunde kac defa ust kıyafet değiştiriyorum kusmuk kokusundan bıktım bi mis gibi kokmuyor bebe :)
Hıckırırken gazını cıkarmaya calısırken bizimde cok kusuyor normal olarak. Handan ın dediği gibi birde çökelek gibiyse sutun yarıyordur diyorlar etraftan.
slm ciciler, şu lohusalık yada emzirme döneminde neler yapamayız diye bir dolu liste var ama ne ler yapabiliriz diye yok
ya ben bitki çayı hiç sevmemkahve içme , çay içme, hatta ayran a bayılırım onu da içme, su dışında ne içicem bennn kompostodan değişiklik istiyorum benn : google amcadan arattıklarımı görseniz :26:emzirme döneminde meyve suyu içilirmi ? yada ne içilir ?saç boyatılır mı ?
birde şu emzirme saatleri arasındaki süreye takıldım ben , benim ki en fazla 2 saatte bir emiyor , ama genelde 1,5 saate ayaklanıyor, geceleri o ara biraz uzayabiliyor , bu ara ne kadar olmalıki ben çözemedim? doktor bana öle bir kısıtlama getirmedi ama ,sizi okuyunca acaba mı diyorum ???
sonra gece bebişlerin alt değiştirme olayını nasıl yapıyorsunuz , ben genelde en fazla 3 saatte bir alt değiştiriyorum , çok mu kısa ? yada uzun mu,tabi hal böyle olunca bazen alt değiştirirken uyanıyor gecenin bir yarısı , sonra karga kahvaltısı yapıyoruz hep beraber ,ama değiştirmeden de içim rahat olmuyor , sanki pişik yapıcak yada ne biliyim öle pis kalırsa güzel uyuyamaz diye düşünüyorum ,:26:
napcam yaaa :26::26:
Kızlar benim bebeğimde uykusunda ağlıyor resmen bağırıyor sanki canı yanmış gibi korkuyorum oyle olunca ama saniyelik hemen koşuyorum beşiğine ellini tutuyorum
benımkı her emzırmeden sonra kusuyor canım mıktarı bellı olmuyo ama bazen burnundan bıle gelıyor kusmuklar.bugun asımız var kılosu ıyıyse endıse etmeyeyım baribenımkıde kusuyo ama çok sık değil,endişelenecek bişey yok canım. fazlası çıkıyor ve 2. aya yakın artık kusma olurmuş.
aynen ya hele banyodan sonra mutlaka kusuyoruz hıc temız kokmayalım yanı gıdışlarımız kusmuk oluyoValla bizimde surekli kusuyor fazlasını cıkarır diyor etrafımdaki herkes gunde kac defa ust kıyafet değiştiriyorum kusmuk kokusundan bıktım bi mis gibi kokmuyor bebe :)
Hıckırırken gazını cıkarmaya calısırken bizimde cok kusuyor normal olarak. Handan ın dediği gibi birde çökelek gibiyse sutun yarıyordur diyorlar etraftan.
evet hıckırıkla bırlıkte oluyo bazen umarım gecer.valla ben gazını cıkartmaya korkuyorum foşşş dıye boşaltıyo ozaman içtiğini.canim benimkiler de oyle
anne sutunu ictiklerinde eger fazla emdiyse ya da gazi tam cikmadiysa ya da hickirikla beraber oluyor
eski mama daha cok yapiyordu simdiki bayaa azaltti
muhtemelen yenidogan reflusu
kg alimi normal oldugu surece endise edecek hicbisi yok
umarım gecer canım bızde anlattıgın gıbıyız.bende yuksek yastıkta yatırıyorum yan cevırıyorum mutlaka.agzına gelınce cok rahatsız oluyo sınırlenıp kafasını kuvvetlıce arkaya ıttırıyo ozamanda tekrar yutuyo...off ne yapacagımı sasırdım.doktorlara gore hersey cok normal dert degıl zatenMerhabalar güzel anneler ve bebekleri
Aynı problem bizdede var(
Her emzirdikten sonra nerdeyse 45 derece acı yapıyorum yastığının altına destek koyuyorum kiii yenidoganlarda bir yasına kadar yastiksiz yatması gerekir ;((
Kizim premature doğduğu icin prematurelerde reflu olma sıklığı fazlaymis fakat kalıcı olmasından korkuyorum
Burnundan azgından kusuyor ve tıkanıyor ağzından köpük çıkıyor tikandiginda
İlk haftalarda Dr kontrolünde olabilir endişe etme demişti fakat kizim harekt ettikçe yada ikindikca ağzına geliyor fakedip dik konuma getiremezsem kusuyor sayet diklestirirsemde geri yutuyor soluk borusuna kaçıyor ve buda hickirmasina sebep oluyor
Hıçkırıklarla ve kusma endisesiyle yasıyoruz bir an önce geçmesi icin dua edip duruyorum(
yok tatlım ya endıse edılmeyecek gıbı degıl kı.neyse bugun kılomuzu ogrenırız ıyıyse evham yapmayacagımyaa bizler ne evhamlı annleriz
kussun hayatm endişelenme hatta ben bazen kusunca seviniyorm sütüm ne güzel yetiyo çok diye :))
eğer tabiri caizse çökelek gibiyse sütün yarıyo demktr
Kiz biriniz burda bi karisimdan bahsettiniz 1 kasik rezene anasin falan onu yapicamda bu tarife nekadar su konuluyor. ? Benim sut yine bitti acil bisiler yapmaliyim
canım bizim hiç gaz sıkıntımız olmadı çok şükürO yüzden hiçbişey kullanmıyorum,
sadece bazı geceler emzirdikten sonra gazını çıkaramadan yatırırsam uykusunda bağırıp çağırıyor ben de tekrar kaldırıyorum gazımız çıkıyor ..
Bugün emzirme aralarını 2,5-3 saate çıkarabildim, inşallah bundan sonra 3 saat olarak devam edicem
canım saglık ocagının ucretsız olarak verdıgı monovit d3 adında damla kullanıyoruz.gunde 3damla.bız sımdılık mama kullanmıyoruz.bır doktoruna sor ıstersen ne anlama geldıgını
bu bebekler ne zaman buyucek bazen cınnet gecırıyorum resmen
canım öyle olunca da onu yutcak buna çarpcak telaşı oluyor.çok korkuyorum o dönemden.ben bakamayıp çalışcam sanırım umarım bakan kişi gözünü açar ebeveynler bakcak istemesem de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?