2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ön Süt

Ön süt, emzirme sürecinin başlangıcında gelen ilk süttür. Laktoz açısından zengin olduğundan daha tatlıdır. Bu nedenle de bebek için tadı daha güzeldir ve bebeğin anne sütünü emmeye başlamasını kolaylaştırır. Ayrıca bu sütte daha fazla su bulunduğundan bebeğin susuzluğunu da kolayca bastırır.

Son Süt

Son süt, emzirme sürecinin sonunda salgılanır. Daha kıvamlı ve yağ açısından zengin olup daha fazla enerji verir. Bebek için önemli olan bu son sütün bebeğe verilmesini sağlamak için emzirmenin her iki memeden kısa süreyle yapılması uygun değildir.

Bir memenin tamamen boşaltılması (10-15 dakika sürer) daha iyidir.

Yaşamın ilk haftalarında emzirme sıklığını sınırlandırmak tavsiye edilmez; bebeğiniz ne zaman emmek isterse anne sütünüzü veriniz.

Bebekler başlangıçta günde 12 ile 15 kere ve genelde düzensiz aralıklarla süt içeceklerdir, bebekler genelde altıncı haftadan itibaren düzenli olarak emmek istemeye başlarlar.

Mümkünse bebeğinizi, son süte ulaşıncaya dek tek bir memeden emzirin – bebeğiniz henüz doymadığını belirtiyorsa ikinci memeden emzirmeye başlayın.

Emziren anneler sigara içmemeli veya alkol almamalıdır.

Emzirirken herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuza danışmak önemlidir.

Kaynak: Milliyet

dun aksam ben de eşime galıba ben bakamıcam dedım allahım cok zormus gercekten ya. bir günü bir gününü tutmuyor bir bakıyosun sakin bir bakıyosun mız mız mızzzz delirdim ben de

aynen gerçekten çok zor bakmak benım psıkolojım bozuldu resmen .

bu arada bebeği ile dışarı gezmeye çıkan oldumu,ev değil ama alışveriş mrkezi gibi?

tepkileri ne ağlıyolarmı merak edıyorum dışarı çıkmak istiyorum artık,eve falan gıttımde dışarda dolaşmak isiitom:)

Canım valla ben de senin gibi oyalayamıyorum! Mesela dün akşamüstü 6da bi uyandı sabaha karşı 3.30a kadar uyanıktı! Dediğin gibi karnı tok, altı temiz ama yok yok uyumuyor! Hayır oyanlansa bakınsa neyse.. Biraz bakınıyo konuşuyoruz seviyoruz 10 dk sonra basıyo yaygarayı! Resmen çıldırdım gözümden uyku akarken!
Şaşılık benim oğlanda da oluyo! :S Ben de korkuyorum öyle bakınca bazen de gülüyorum komik oluyo! Ama normalmiş merak etme. Zaten dikkat ettiysen ilk doğdukları zamanlara göre azaldı şaşı bakışları. Bizim ilk zamanlar çok sık oluyodu. Yavaş yavaş kontrol edebilcekler inş.
İlk süt-son süt konusuyla ilgili olarak bi şey diyemicem çünkü ben tek göğüsümü anca emzirebiliyorum zaten! O da anca 15 dk emip bırakıyo! Sonra ağzını bi kilitliyo ver verebilirsen memeyi! Hep aç kalıyo sanıyodum ben de ama 1 ayda 1300 gr almış nasıl aldıysa!

Benimde gece haric hep bos gibi sertlik gece oluyor. Ozellikle beyaz uzum yiyip yattigimda. Suyu merak etmistim bi olcusu yok anladigim kadariyla. Bekletip bi sonraki ogunde iciyomusun bu karisimi suzup bekletip tabi
Ben hemen pesine veriyorum mamayi. Gozle gorulur bu etki yok. Sabri yok memeyi cektimi basiyor yaygarayi. Karni tam doyana kadar agzi dolu olsun istiyor. Emzirme suresini biraz uzun tutuyorum sut olnadigi halde. En azindan anne sutu biraz karninda tek badina dursun die
Biz artık evde yalnızız ve ben bugün kızımı yıkamak istiyorum tek basina yikayan varmi? File ile tek basima rahat yikayabilirmiyim
Bende aksamlar esimle yikiyorum tek basima cesaret edemedim nasil yikarim bilemedim yikayabilirsen tecrubeni anlatirsan svinirim cunku aksam zor oluyor karni ac olmicak tok olmucak derken gec vakte kaliyor ve banyo sonrasi uyumuyor benim oglm.

Biz artık evde yalnızız ve ben bugün kızımı yıkamak istiyorum tek basina yikayan varmi? File ile tek basima rahat yikayabilirmiyim

Ben 2 defa yalnız yıkadım daha sadece. File almadım herkes bebek usuyor dedi. Zor değil aslında yıkamak ama benim kollarım cook cabuk yorulur ondan hemen yoruluyor korkuyorum tutamam diye.Eşim hep tek basına yıkıyor su dokmeme bile gerek kalmıyor

Alt değiştirmeyi ilk baslarda yapıyordum gece şimdi yapmıyorum zaten kakasınıda becerip yapamıyor sıpa. Annem gece alt değiştirmeye alıstırma dedi bende baktım ayrıca bi pişik falan olmuyor artık değiştirmiyorum
Yeme içme konusunda da bende sıkıldım zaten sıcak gunlerde kan gibi su meyve suyu iç onu yeme bunu içme.
Hastaneden cıkmadan once diyetisyen geldi bi liste verdi 1ay bunları yeme sonrasında az az takip ederek yemeye basla dedi. Ozelikle bakliyatların hepsi listedeydi ee kış geliyor yemeye baslıcaz mecbur.
Birde süt içme demişti 1 ay. 10 gun once içtim şeker koyarak dokunmadı.2 gun once içtim yanında tatlı seyler var seker koymayım dedim beni mahvetti.Tesaduf mu yoksa seker gercekten gazını azaltıyor mu bilemiyorum

Pek sıkılmıyor kucakta gezmekten sıkılınca oturuyoruz biraz meme agzında yatıyor sonra tekrar geziyoruz ama kollar ayaklar dayanmıyor pek keşke sallamaya alıssa diye ugrasıyorum ama yok hiç sevmiyor sallamayı
Gözleri şaşı bakıyor daha normal diye endise etmiyoruz
Süt olayını anlamadım hiç bence uzmanlarda anlamadı herkes farklı birsey soyluyor :) Ben aynı gogsu veriyorum genelde arka arkaya cunku oyun amaclı emiyor en azından acıkınca diğerinde sut birikmiş olur diye havada yutsa bosbos emsin diyorum

Basini nasil yikiyosunuz

Dönencesini çalıştırmayı deneyebilirsin, biraz ilgisini çekiyor. Ben sürekli konuşuyorum onunla, son bir kaç gündür çok değişik yüzüme yüzüme bakıyor ilgiyle dinliyor ne diyorsam. Bir de kırmızı rengi çok severler, 10 dakikadır abisinin kırmızılı yatak örtüsüne bakıyor benim sıpa :) Yakınına kırmızı bir obje koymayı deneyin :)

Biz dün annemle 4 saat çarşıda dolaştırdık sıpayı. Hiç sesi çıkmadı. arada bir tanıdığın dükkanına girdik emzirdim yine dolaşmaya devam ettik. Gezmeyi müthiş seviyorlar. Yalnız eve gelince uyumak istemedi bir müddet. Gece uykusuna zor geçti ama gece güzel uyudu maşallah :) Daha önce de bir kere markete bir kere de alışveriş merkezine götürdüm sonuç aynı. Ya bakınıyor ya da mışıl mışıl uyuyor.

Basini nasil yikiyosunuz

Tek basına zor oluyor biraz baş, bir elimle iki kulagını tıkıyorum alt taraftan, bebegi asagı dogru tutup yıkıyorum. Biz banyoyu ısıtıp banyoda yıkadıgımız için fiskiye iyi oluyor. Uzman tvde de banyo videosu
Yeni doğan bebekler nasıl yıkanmalı? - UZMANTV
Bebek nasıl yıkanır? - UZMANTV

İki tane ayrı ayrı varmıs kolunuz kuvvetliyse kolayca yıkarsınız zaten ne ki kirleri :) Ben zorlanıyorum acıkcası ama zaten gucsuz olan kolaarım iyice halsizlesti kucakta gezdirmeyle

Son düzenleme:
40 mmız çıktıktan sonra daha çok ağlamaya başladık valla,h,ç b, değişme olmadı. bende umud edıodum

yeşilimsi ye katılıyorum.
kırkımz çıkınca iyice coştuk gündüz 2 saat olan uykularımz 40 dk ya düştü
işin kötüsü her uyanmada meme istiyo
üzülüyodm önceden kızm açlığını bilmyo ağlamıyo acıknca diye
şimdi göğsümü açmama fırsat vermyo yıkıyo gece ortalığı..
ara sıra mama veriyorm artk günde 2 defa filan (
doymuyo bazen napimm

bizm şimdiye kadr öyleydi.
3 saat filann uyurdu kızm sonra yarm saate yakın beslerdm.
kırkımz çıktı sürekli meme istiyo artk bas bas bağırıyo..
büyüdükçe ihtiyaçları daha çok artarmş besine o yüzden sanrm

40 cıkınca huyu değişti diye uzulmeyin bence cunku gaz sorunları 4-6 haftalarda tavan yaparmıs ayrıca buyume atagı dediğimiz olayın ilkide yine 6.haftada bi sorunu yoksada aglama nobetleri oluyor. Belki bunlardan birinin etkisi vardır

doymayınca napcaksn sütte yoksa..
çocuk bekleyemezki bende veriyorm walla bişide olmadı şükr..

Birde bazen uykusu oluyor ama inatla kıpkırmızı oldugu halde gozlerini geri acıyor ya o sıralarda kalbinizin uzerine basını koyup yatırın bayagı sakinleşiyor.Kalp sesi anne karnını anımsatırmıs. Ama en cok eşimde sakinleşiyor bizde gogus faktoru sesi azaltıyor :)

bu bebekler ne zaman buyucek bazen cınnet gecırıyorum resmen

Al benden de o kadr..
ama ben çözümü buldm ekimbaşnda annemlere gideceğim
annem şehir dışnda.
emzircem sonrası onlara ait :))
vur patlasn çal oynasın.
eve süt bırakıp
kuaförüme gitcem gezcem tozcam :)
taakiiii kociş gelip biiz alana kadr 15-20 gün kalırz ama sanrm..
değilse sıyırcam az kaldı yanii

Son düzenleme:
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.
Havuçsuz olanınıda gormustum bir yerde aynı tarifin

parka götürdük ailecek.uyudu.tabi karnı tok altı temiz.açık hava iyi geldi.1-2 saat gezdik.avm konusunda henüz hazır değilim sıkılıp cırlar basar yaygarayı gğvenlik bizi dışarı atar

napcaz biz bunlarla.gözleri zekeriyya b-eyaz gibi oluyor.maşallah benimki 300-400 gr arası almış.umarım bu ay iyi kilo alır.3. Aya doğru düzene girerler.bir sırrı olmalı canım oyalamanın.biraz büyük olsa oyun halısı alcam şu tekmelenip ses çıkaranlardan ama anlamaz daha.hep kucak hep kucak.kolum ağrıyor

canım akşam emziriyorum uyutup sağıyorum.emdiği göğüsten 10 cc emmediğinden 60-70 cc arası çıkıyor.ama 6-7 saat dolmuyor göğüsler.normal mi acaba?suyun ölçüsü vardır belki ama ben bulamadım canım.5-10 sayfa geriye gel kızlar yazmıştır belki.

YAPMA TATLIM NASIL DAYANCAZ AĞLAMA NÖBETLERİNE AY HEPTEN YANDIKK

doymayınca napcaksn sütte yoksa..
çocuk bekleyemezki bende veriyorm walla bişide olmadı şükr..

BAZEN HUMANA KİMYONLU REZENE VERİYORUM ARDINDAN ARTIK TİKSİNMEDEN İÇİYOR.AĞZI DA REZENE KOKUYOR ÇOK KOMİK.
HIMM HELE BEN DE BOZULUYORDUM BABADA HEMEN SESİ KESİLİYOR DİYE.VAY SIPA ONDAN BABADA SESSİZMİŞ DEMEK
MEMELERİ EMZİK GİBİ KULLANCAK SIPALAR.BENİMKİ EMZİRME POZİSYONUNA GETİREN KİM VARSA HEMEN EMZİĞİ ATIP BEKLİYOR.ÇOK KOMİK OLUYO.HERKESİ İNEK GİBİ GÖRME DURUMU

DÖNENCE ALMADIM DAHA KARAR VEREMEDİM HANGİSİNİ ALSAM DİYE.KIRMIZI-SARI VE SİYAH İLK GÖRDÜKLERİ RENKLERMİŞ DİKKAT ÇEKİCİ OLANLARDAN.ÖNERECEĞİN DÖNENCE VAR MI CANIM?

Son düzenleme:
ende bazen tek başıma yıkıyorum oğlumu.fileye yatırıyorum önce vücudunu yıkıyorum.sonra yüzüstü çevirip kolumda destekleyip kafasını yıkıyorum biraz zor oluyor ama yıkıyorum.
kırkı çıkınca değişir lafına hiçç inanmıcam artık.hala geceleri uyumuyoruz.sadece gündüz uykularımız azaldı.allah hepimizin sabrını arttırsın yavrularımıza sağlık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…