bu bebekler ne zaman buyucek bazen cınnet gecırıyorum resmen
dun aksam ben de eşime galıba ben bakamıcam dedım allahım cok zormus gercekten ya. bir günü bir gününü tutmuyor bir bakıyosun sakin bir bakıyosun mız mız mızzzz delirdim ben de
Kızlar 2 SORUM VAR
1-bebişiniz emdi-altı temiz ve uyumadı.ne yapıyorsunuz?benimkinin gözler faltaşı gibi açık oluyor uyumak istemiyor uykusu olmuyor.2-3 dk kucakta gezdirme konuşma vb yapıyoruz sonra ağlıyor zırlıyor.oyalayamıyorum siz neler yapıyorsunuz?çabuk sıkılıyor sıpalar.
2-GÖZLERİ ŞAŞI BAKIYOR MU NE YAPIYORSUNUZ EŞİM ELİNİ YÜZÜNE KAPATIYOR ŞAŞI BAKMASIN DİYE.GÖZ KASLARI GELİŞMEMİŞ BUNLARIN KORKUYORUM ÖYLE BAKINCA.
BİR DE İLKSÜT-SONSÜT DENGESİZLİĞİ DİYE BİŞEY VARMIŞ.KÖPÜKLÜ KAKA ARAŞTIRMASI YAPARKEN BULDUM. EMERKEN GELEN İLK SÜT İŞTAH AÇICI-TATLIYMIŞ.SONLARA DOĞRU GELEN SÜT KARBONHİDRAATLI VE DOYURUCUYMUŞ.BEN DE İKİ GÖĞSÜ AYNI ANDA EMZİRİYORDUM AMA DOYMAMASINI BUNA BAĞLIYORUM.İKİSİNDEN DE İLK SÜTÜ ALIP DOYMUYOR.BİR GÖĞÜS BİTENE KADAR 2-3 AYRI SEANSTA VERİYORUM.
Benimde gece haric hep bos gibi sertlik gece oluyor. Ozellikle beyaz uzum yiyip yattigimda. Suyu merak etmistim bi olcusu yok anladigim kadariyla. Bekletip bi sonraki ogunde iciyomusun bu karisimi suzup bekletip tabi1 yemek kaşığı IHLAMUR
1 yemek kaşığı REZENE
1 yemek kaşığı KURU ISIRGAN YAPRAĞI
1/2 yemek kaşığı ANASON
1/2 yemek kaşığı KİMYON
CANIM BEN KİMYONU BİRAZ DAHA CANLI KOYUYORUM.KAYNAR SUYU BU KARIŞIMIN ÜZERİNE DÖK KAPAĞI KAPAT 15 DK DEMLE.BEN ÜZERİNİ GEÇENE KADAR SU KOYUYORUM.DAHA HIZLI SÜT DOLUYOR CİDDEN.AMA BENİM SAĞ GÖĞÜS BOŞ GİBİ DAHA FAZLA SÜT ÇIKIYO.SOL GÖĞÜS DOLGUN VE SERT AMA AZ SÜT ÇIKIYOR.AĞRI SIZI DA YOK NEDEN ACABA
Ben hemen pesine veriyorum mamayi. Gozle gorulur bu etki yok. Sabri yok memeyi cektimi basiyor yaygarayi. Karni tam doyana kadar agzi dolu olsun istiyor. Emzirme suresini biraz uzun tutuyorum sut olnadigi halde. En azindan anne sutu biraz karninda tek badina dursun diedün ve önceki gün 2 saatte bir emzireim dedim.2 saat sonra uyandı.malumsüt depolarımız bu tempoya yetişemedi.
kızlar bişi sorcam.sütten hemen sonra mama verdiğiniz oluyor mu?1 dk bile geçmeden mesela.bazen yetmeyince ardından mamayı dayıyoruz.zararı olur mu ki 2 farklı maddenin ard arda alınması
Bende aksamlar esimle yikiyorum tek basima cesaret edemedim nasil yikarim bilemedim yikayabilirsen tecrubeni anlatirsan svinirim cunku aksam zor oluyor karni ac olmicak tok olmucak derken gec vakte kaliyor ve banyo sonrasi uyumuyor benim oglm.Biz artık evde yalnızız ve ben bugün kızımı yıkamak istiyorum tek basina yikayan varmi? File ile tek basima rahat yikayabilirmiyim
Biz artık evde yalnızız ve ben bugün kızımı yıkamak istiyorum tek basina yikayan varmi? File ile tek basima rahat yikayabilirmiyim
slm ciciler, şu lohusalık yada emzirme döneminde neler yapamayız diye bir dolu liste var ama ne ler yapabiliriz diye yok
ya ben bitki çayı hiç sevmemkahve içme , çay içme, hatta ayran a bayılırım onu da içme, su dışında ne içicem bennn kompostodan değişiklik istiyorum benn : google amcadan arattıklarımı görseniz :26:emzirme döneminde meyve suyu içilirmi ? yada ne içilir ?saç boyatılır mı ?
birde şu emzirme saatleri arasındaki süreye takıldım ben , benim ki en fazla 2 saatte bir emiyor , ama genelde 1,5 saate ayaklanıyor, geceleri o ara biraz uzayabiliyor , bu ara ne kadar olmalıki ben çözemedim? doktor bana öle bir kısıtlama getirmedi ama ,sizi okuyunca acaba mı diyorum ???
sonra gece bebişlerin alt değiştirme olayını nasıl yapıyorsunuz , ben genelde en fazla 3 saatte bir alt değiştiriyorum , çok mu kısa ? yada uzun mu,tabi hal böyle olunca bazen alt değiştirirken uyanıyor gecenin bir yarısı , sonra karga kahvaltısı yapıyoruz hep beraber ,ama değiştirmeden de içim rahat olmuyor , sanki pişik yapıcak yada ne biliyim öle pis kalırsa güzel uyuyamaz diye düşünüyorum ,:26:
napcam yaaa :26::26:
Kızlar 2 SORUM VAR
1-bebişiniz emdi-altı temiz ve uyumadı.ne yapıyorsunuz?benimkinin gözler faltaşı gibi açık oluyor uyumak istemiyor uykusu olmuyor.2-3 dk kucakta gezdirme konuşma vb yapıyoruz sonra ağlıyor zırlıyor.oyalayamıyorum siz neler yapıyorsunuz?çabuk sıkılıyor sıpalar.
2-GÖZLERİ ŞAŞI BAKIYOR MU NE YAPIYORSUNUZ EŞİM ELİNİ YÜZÜNE KAPATIYOR ŞAŞI BAKMASIN DİYE.GÖZ KASLARI GELİŞMEMİŞ BUNLARIN KORKUYORUM ÖYLE BAKINCA.
BİR DE İLKSÜT-SONSÜT DENGESİZLİĞİ DİYE BİŞEY VARMIŞ.KÖPÜKLÜ KAKA ARAŞTIRMASI YAPARKEN BULDUM. EMERKEN GELEN İLK SÜT İŞTAH AÇICI-KARBONHİDRATLI-TATLIYMIŞ.SONLARA DOĞRU GELEN SÜT YAĞLI VE DOYURUCUYMUŞ.BEN DE İKİ GÖĞSÜ AYNI ANDA EMZİRİYORDUM AMA DOYMAMASINI BUNA BAĞLIYORUM.İKİSİNDEN DE İLK SÜTÜ ALIP DOYMUYOR.BİR GÖĞÜS BİTENE KADAR 2-3 AYRI SEANSTA VERİYORUM.
Ben 2 defa yalnız yıkadım daha sadece. File almadım herkes bebek usuyor dedi. Zor değil aslında yıkamak ama benim kollarım cook cabuk yorulur ondan hemen yoruluyor korkuyorum tutamam diye.Eşim hep tek basına yıkıyor su dokmeme bile gerek kalmıyor
Kızlar 2 SORUM VAR
BİR DE İLKSÜT-SONSÜT DENGESİZLİĞİ DİYE BİŞEY VARMIŞ.KÖPÜKLÜ KAKA ARAŞTIRMASI YAPARKEN BULDUM. EMERKEN GELEN İLK SÜT İŞTAH AÇICI-KARBONHİDRATLI-TATLIYMIŞ.SONLARA DOĞRU GELEN SÜT YAĞLI VE DOYURUCUYMUŞ.BEN DE İKİ GÖĞSÜ AYNI ANDA EMZİRİYORDUM AMA DOYMAMASINI BUNA BAĞLIYORUM.İKİSİNDEN DE İLK SÜTÜ ALIP DOYMUYOR.BİR GÖĞÜS BİTENE KADAR 2-3 AYRI SEANSTA VERİYORUM.
aynen gerçekten çok zor bakmak benım psıkolojım bozuldu resmen .
bu arada bebeği ile dışarı gezmeye çıkan oldumu,ev değil ama alışveriş mrkezi gibi?
tepkileri ne ağlıyolarmı merak edıyorum dışarı çıkmak istiyorum artık,eve falan gıttımde dışarda dolaşmak isiitom:)
Basini nasil yikiyosunuz
40 mmız çıktıktan sonra daha çok ağlamaya başladık valla,h,ç b, değişme olmadı. bende umud edıodum
canım bizim hiç gaz sıkıntımız olmadı çok şüküro yüzden hiçbişey kullanmıyorum,
sadece bazı geceler emzirdikten sonra gazını çıkaramadan yatırırsam uykusunda bağırıp çağırıyor ben de tekrar kaldırıyorum gazımız çıkıyor ..
bugün emzirme aralarını 2,5-3 saate çıkarabildim, inşallah bundan sonra 3 saat olarak devam edicem
yeşilimsi ye katılıyorum.
kırkımz çıkınca iyice coştuk gündüz 2 saat olan uykularımz 40 dk ya düştü
işin kötüsü her uyanmada meme istiyo
üzülüyodm önceden kızm açlığını bilmyo ağlamıyo acıknca diye
şimdi göğsümü açmama fırsat vermyo yıkıyo gece ortalığı..
ara sıra mama veriyorm artk günde 2 defa filan(
doymuyo bazen napimm
dün ve önceki gün 2 saatte bir emzireim dedim.2 saat sonra uyandı.malumsüt depolarımız bu tempoya yetişemedi.
kızlar bişi sorcam.sütten hemen sonra mama verdiğiniz oluyor mu?1 dk bile geçmeden mesela.bazen yetmeyince ardından mamayı dayıyoruz.zararı olur mu ki 2 farklı maddenin ard arda alınması
bu bebekler ne zaman buyucek bazen cınnet gecırıyorum resmen
aynen gerçekten çok zor bakmak benım psıkolojım bozuldu resmen .
Bu arada bebeği ile dışarı gezmeye çıkan oldumu,ev değil ama alışveriş mrkezi gibi?
Tepkileri ne ağlıyolarmı merak edıyorum dışarı çıkmak istiyorum artık,eve falan gıttımde dışarda dolaşmak isiitom:)
canım valla ben de senin gibi oyalayamıyorum!mesela dün akşamüstü 6da bi uyandı sabaha karşı 3.30a kadar uyanıktı! Dediğin gibi karnı tok, altı temiz ama yok yok uyumuyor! Hayır oyanlansa bakınsa neyse.. Biraz bakınıyo konuşuyoruz seviyoruz 10 dk sonra basıyo yaygarayı! Resmen çıldırdım gözümden uyku akarken!
şaşılık benim oğlanda da oluyo! :s ben de korkuyorum öyle bakınca bazen de gülüyorum komik oluyo!Ama normalmiş merak etme. Zaten dikkat ettiysen ilk doğdukları zamanlara göre azaldı şaşı bakışları. Bizim ilk zamanlar çok sık oluyodu. Yavaş yavaş kontrol edebilcekler inş.
Ilk süt-son süt konusuyla ilgili olarak bi şey diyemicem çünkü ben tek göğüsümü anca emzirebiliyorum zaten!o da anca 15 dk emip bırakıyo! Sonra ağzını bi kilitliyo ver verebilirsen memeyi! Hep aç kalıyo sanıyodum ben de ama 1 ayda 1300 gr almış nasıl aldıysa!
benimde gece haric hep bos gibi sertlik gece oluyor. Ozellikle beyaz uzum yiyip yattigimda. Suyu merak etmistim bi olcusu yok anladigim kadariyla. Bekletip bi sonraki ogunde iciyomusun bu karisimi suzup bekletip tabi
ben hemen pesine veriyorum mamayi. Gozle gorulur bu etki yok. Sabri yok memeyi cektimi basiyor yaygarayi. Karni tam doyana kadar agzi dolu olsun istiyor. Emzirme suresini biraz uzun tutuyorum sut olnadigi halde. En azindan anne sutu biraz karninda tek badina dursun die
bende aksamlar esimle yikiyorum tek basima cesaret edemedim nasil yikarim bilemedim yikayabilirsen tecrubeni anlatirsan svinirim cunku aksam zor oluyor karni ac olmicak tok olmucak derken gec vakte kaliyor ve banyo sonrasi uyumuyor benim oglm.
40 cıkınca huyu değişti diye uzulmeyin bence cunku gaz sorunları 4-6 haftalarda tavan yaparmıs ayrıca buyume atagı dediğimiz olayın ilkide yine 6.haftada bi sorunu yoksada aglama nobetleri oluyor. Belki bunlardan birinin etkisi vardır
doymayınca napcaksn sütte yoksa..
çocuk bekleyemezki bende veriyorm walla bişide olmadı şükr..
HIMM HELE BEN DE BOZULUYORDUM BABADA HEMEN SESİ KESİLİYOR DİYE.VAY SIPA ONDAN BABADA SESSİZMİŞ DEMEKBirde bazen uykusu oluyor ama inatla kıpkırmızı oldugu halde gozlerini geri acıyor ya o sıralarda kalbinizin uzerine basını koyup yatırın bayagı sakinleşiyor.Kalp sesi anne karnını anımsatırmıs. Ama en cok eşimde sakinleşiyor bizde gogus faktoru sesi azaltıyor :)
MEMELERİ EMZİK GİBİ KULLANCAK SIPALAR.BENİMKİ EMZİRME POZİSYONUNA GETİREN KİM VARSA HEMEN EMZİĞİ ATIP BEKLİYOR.ÇOK KOMİK OLUYO.HERKESİ İNEK GİBİ GÖRME DURUMUPek sıkılmıyor kucakta gezmekten sıkılınca oturuyoruz biraz meme agzında yatıyor sonra tekrar geziyoruz ama kollar ayaklar dayanmıyor pek keşke sallamaya alıssa diye ugrasıyorum ama yok hiç sevmiyor sallamayı
Gözleri şaşı bakıyor daha normal diye endise etmiyoruz
Süt olayını anlamadım hiç bence uzmanlarda anlamadı herkes farklı birsey soyluyor :) Ben aynı gogsu veriyorum genelde arka arkaya cunku oyun amaclı emiyor en azından acıkınca diğerinde sut birikmiş olur diye havada yutsa bosbos emsin diyorum
Dönencesini çalıştırmayı deneyebilirsin, biraz ilgisini çekiyor. Ben sürekli konuşuyorum onunla, son bir kaç gündür çok değişik yüzüme yüzüme bakıyor ilgiyle dinliyor ne diyorsam. Bir de kırmızı rengi çok severler, 10 dakikadır abisinin kırmızılı yatak örtüsüne bakıyor benim sıpa :) Yakınına kırmızı bir obje koymayı deneyin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?