kızlar evde çok rahat hazırlayacağınız tuzlu su tarifi veriyorum...bu tarifi kız kardeşimim oğlunu götürdüğü prof. Dr. Vermiş.çocuğu alerjik olduğu için enfeksiyonlara çabuk yakalanıyor.tuzlu su antibiyotik gibi burun ve genizi temizliyor.mikropları üremesini engelliyor.dr. U demiş ki gün içerisinde yapabildiğiniz kadar yapabilirsiniz..kız kardeşim bir kaç aydır bu karışımı düzenli olarak yapıyor.ve oğlunda farkedilecek kadar iyileşme oldu.sık sık hastalanmyor artık..
* 200 cc yani 1 su bard. Temiz su
* 1 çay kaşığı silme tuz..( deniz tuzu olursa daha iyi olurmuş.daha doğal.aktarlardan falan alabilirsiniz.)
* 1 çay kaşığının ucuyla ( yaani az bişey ) karbonat.
Ben bu karışımı evde daha önce kullandığım burun spreylerinin içine koydum..oğlumun burnuna fıslatıyorum bol bol..sümükler foraaaaaaa....tabii ben de sinizit olduğu için kendime daha da bol bol yapıyorum..am şırıngaya da çekip yapabilirsiniz..bol bol sıkabilirsniz..
Zaten dr. Lar denize girmeyi öneriyorlar.burun sinüslerinin açılması için..
aynen gerçekten çok zor bakmak benım psıkolojım bozuldu resmen .
bu arada bebeği ile dışarı gezmeye çıkan oldumu,ev değil ama alışveriş mrkezi gibi?
tepkileri ne ağlıyolarmı merak edıyorum dışarı çıkmak istiyorum artık,eve falan gıttımde dışarda dolaşmak isiitom:)
Biz artık evde yalnızız ve ben bugün kızımı yıkamak istiyorum tek basina yikayan varmi? File ile tek basima rahat yikayabilirmiyim
DÖNENCE ALMADIM DAHA KARAR VEREMEDİM HANGİSİNİ ALSAM DİYE.KIRMIZI-SARI VE SİYAH İLK GÖRDÜKLERİ RENKLERMİŞ DİKKAT ÇEKİCİ OLANLARDAN.ÖNERECEĞİN DÖNENCE VAR MI CANIM?
Biz artık evde yalnızız ve ben bugün kızımı yıkamak istiyorum tek basina yikayan varmi? File ile tek basima rahat yikayabilirmiyim
aynen gerçekten çok zor bakmak benım psıkolojım bozuldu resmen .
bu arada bebeği ile dışarı gezmeye çıkan oldumu,ev değil ama alışveriş mrkezi gibi?
tepkileri ne ağlıyolarmı merak edıyorum dışarı çıkmak istiyorum artık,eve falan gıttımde dışarda dolaşmak isiitom:)
Selam arkadaşlar,özellikle emzik vermeyi başaran arkadaşlar ; nasıl alıştırdınız?Ben bir-iki sefer denedim ama almadı,çok ısrar etmedim gerçi.Biran önce alıştırmak istiyorum aksi halde göğüslerime emzik muamelesi yapıyor,şimdi sorun değil de,işe başlayınca hiç durmaz diye korkuyorum(
Bende aksamlar esimle yikiyorum tek basima cesaret edemedim nasil yikarim bilemedim yikayabilirsen tecrubeni anlatirsan svinirim cunku aksam zor oluyor karni ac olmicak tok olmucak derken gec vakte kaliyor ve banyo sonrasi uyumuyor benim oglm.
ende bazen tek başıma yıkıyorum oğlumu.fileye yatırıyorum önce vücudunu yıkıyorum.sonra yüzüstü çevirip kolumda destekleyip kafasını yıkıyorum biraz zor oluyor ama yıkıyorum.
kırkı çıkınca değişir lafına hiçç inanmıcam artık.hala geceleri uyumuyoruz.sadece gündüz uykularımız azaldı.allah hepimizin sabrını arttırsın yavrularımıza sağlık versin
bizm şimdiye kadr öyleydi.
3 saat filann uyurdu kızm sonra yarm saate yakın beslerdm.
kırkımz çıktı sürekli meme istiyo artk bas bas bağırıyo..
büyüdükçe ihtiyaçları daha çok artarmş besine o yüzden sanrm
ben bir kere yıkadım, babası her akşam evde olduğu için tekrar denemedim. yıkarken banyo filesini bütün serdiğimde üşüdü ve huzursuzlandı ben de sadece başının geldiği yeri taktım başı file üzerinde vücudunun büyük kısmı da suyun içinde yıkadım. çok zorlamadı ama iki kişi iken daha kolay.
yeni keşfettiğimiz bir yöntem oldu; banyoya oturak koydum, ben girdim güzelce yıkandım, çıkmaya yakın babası oğlumu soyup getirdi. onu da oturup dizlerimin üzerine yatırdım. duşun fıskiye kısmı değil de altta kalan kurna kısmından akan suyla da güzelce yıkadım. en kolay ve pratik bu şekilde oldu. küvetinde çok daha zahmetli oluyordu. bir de banyo ben yıkanırken ısınmış oldu, hamam gibi. herkese tavsiye ederim.
biz 13 günlükken başladık çıkmaya. ondan beridir de 2-3 günde bir dışarıdayız. hafta içi avm, haftasonları da park, piknik yerleri, açık alanlarda. emzirme önlüğü aldım, çok rahat oluyor. aç olmadıkları sürece dışarıda, pusetlerinde çok daha sakin duruyorlar. acıkınca da giriyorum starbucks tarzı biryere, geçiriyorum önlüğü, kendime de alıyorum içecek birşeyler, emziriyorum. hatta en son arkadaşalrla dışarı çıkmıştık, açıkhava. emzirirken bir yandan da okey oynadım
dışarıda rahat emziremem dersen de avm lerde emzirme odası oluyor zaten, ama onlar çok havasız ve genellikle sıra falan oluyor. 1-2 kez orada emzirdim, sevmedim. önlükle dışarıda çok rahat. hem acıkırsa korkusu da olmuyor.
kızın küçükse kıskanması çok normal benm kızım 5 yaşında başlarda çok belli ediyordu kıskandığını ama atlattık maşaallah şimdi hiç kıskanmıyor 42günlük olduk ama kızım okula başladığı için çok zorlanıyoruzz Allah yardımcımız olsun
3 yaşında kızım çok hırçınlaştı çook darısı bizim başımıza bide biz atlatsak su kıskançlıgı stresten sacları dökülüyor resmen
ayy buyusunde kırp doksun napim :) ne istediğini bilmiyosun ağlıyo allahım deli oluyorum,dün çıldırtı beni saat 1 den akşam 9 a kadar uyumadı yarım saat uyudu yapmadığım şey kalmadı,gözler oldu kıpkırmızı ama uyumuyo inat. delirdim artık
Butun gun uyumayan oglum hala uyumuyor. Ve iki gundur kakasini yapnadigi icin surekli agliyo bagriyo ve cok huzursuz
günaydın kızlar,
yaa bu bebişleri artık en fazla kaç saat arayla emzirebiliriz?
ben 3 saat araya alıştırdım derken dün gece 10 da emdi uyudu ama birdaha gece 3 te uyandı, sonra sabah 6 buçukta, yani bütün gece neredeyse 1 kere emdi az değil mi yaa içime kurt düştü:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?