- 16 Haziran 2011
- 4.328
- 19
- 108
Bizimki memekolik olduıgu için osekilde durmaz mumkun değil gece uykusunda bile saat bası kalkıyor iki fırt emiyor hiç yoktan
Ama bi arkadasım var iki hafta buyuk bebegi benimkinden gecen gun konustuk 6saat uyusa almasa zorlamıyorum dedi.Onun ikinci cocugu ve ilkini doktorların dediği gibi 2 saatte bir emzirmek içn surekli uyandııryordu ve hala cocugun uyku duzeni olusmadı o zorlamalarla. Dediği sey valla ozaman hata etmişim kilosunda da bi fark yok ikiside aynı gidiyor uyumak istiyorsa uyuyor..
yaa kızlar ben bazı geceler hayal görüyorum çok fena
gecen gece bir uyandım oturuyorum yatakta, bebeği emzirir pozisyonda, eşim beni öyle görünce bebek nerde dedi, ben de işte burda dedim kucağımı gösterip, hanii dedi, bir baktım yokkkk
yatakta bebek aradık gece gece, düştü sandım, bir baktım yavrum mışıl mışıl beşiğinde uyuyor
yine bazı geceler uyanıyorum eyvah ben neden yattım bebişi emziriyordum diyorum yine 5 dk bebek arıyorum yatakta, size de oluyor mu yoksa ben kafayı mı yiyorum
Bende de oluyor canım yabebek bebek diye diye kafayı yiyoruz hadi gözümüz aydın
ben de ilk haftalar gece2 satte bir hatta ssat kurup uyandırıyordum, sonra kendi uyanmaya başladı..
ama işte acaba dedim gece az mı emmiş, gerçi aç olsa uyumaz ya da uyanır heralde
Benim hiç olmadı ama yalnız değilsin emin ol cok fazla okudum o durumuyaa kızlar ben bazı geceler hayal görüyorum çok fena
gecen gece bir uyandım oturuyorum yatakta, bebeği emzirir pozisyonda, eşim beni öyle görünce bebek nerde dedi, ben de işte burda dedim kucağımı gösterip, hanii dedi, bir baktım yokkkk
yatakta bebek aradık gece gece, düştü sandım, bir baktım yavrum mışıl mışıl beşiğinde uyuyor
yine bazı geceler uyanıyorum eyvah ben neden yattım bebişi emziriyordum diyorum yine 5 dk bebek arıyorum yatakta, size de oluyor mu yoksa ben kafayı mı yiyorum
Artık uyandırmana gerek yok canım bırak uyusun hem uykuda onemli buyumesi için :)
Benim hiç olmadı ama yalnız değilsin emin ol cok fazla okudum o durumu
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...runlari/351067-anne-haller-biraz-gulelim.html
günaydın kızlar,
yaa bu bebişleri artık en fazla kaç saat arayla emzirebiliriz?
ben 3 saat araya alıştırdım derken dün gece 10 da emdi uyudu ama birdaha gece 3 te uyandı, sonra sabah 6 buçukta, yani bütün gece neredeyse 1 kere emdi az değil mi yaa içime kurt düştü:26:
ahahaa bu kadar tesadüf olur ben de 9 buçukta uyuyakaldım uyandığımda gece 2 idi bebiş uyuyordu emmedi derin uykudan.şekeri düştü heralde gidip sağdım 3 te anca verdim sütü.sağmak uzun sürdü.uzun süren uyku olmasın dedi dr kan şekeri düşer diye 2-3 saat denildi.sütü sindirmesi o kadar sürdüğü için sanırım
emzirme konusuna gelince bende bir kaç gündür bocalıyorum
oğlum bir emişte 5 ile 10 dakika arasında memede kalıyor ve daha tutmuyor. gecen gün 15 dk birini 15 dk diğerini emsin dye neredeyse 3 saatte bir emzirdim ama yine aynısı oldu en az 5 dk en fazla 10dakika emdi. ertesi gün çocuğum dün aç kaldı benim yüzümden bugün ne zaman isterse vericem dedim nerdeyse 1 saatte bir istedi yine en fazla 10 dk emdi bıraktı. gerçi göğsüm baya boşalıyor emmeye başlayınca ama bilmiyorum tabi durum ne
bir de bir gün neredeyse tüm gün uyuyo sadece emmek için kendine geliyor diğer günde uyumamak için direniyor. ne yapsam olmuyor uyku düzenini ben kontrol edemiyeceğim galiba kendi düzeni ni kendi kuruyor bu bebek gece 2 ye kadar oturuyor yahu saat 1 de uyursa oh bee diyorum
canım bütün bebekler kendi düzenini kendileri oluşturuyor bize de onlara uymak kalıyor
aslında bebek ne zaman isterse memeyi vermek lazım diyenler de var ama ben öyle yaptığım zaman sütüm kalmıyordu oğlum aç kaldığı için mama vermek zorunda kalıyordum,
şimdi baya zorlaya zorlaya en az 2buçuk saat arayla emziriyorum 10 dk ya yakın bir memeyi yine 10dk ya yakın diğerini emiyor ve her seferinde fazla fazla sütüm oluyor, 1 haftadır mamayı da kestim
kızlar 3 saatte süt de olgunlaşıyormuş.kısa süreli emzirirsek olmuyor sanırım.son süt denen bişey var yeni öğrendim.ilk emzirirken memeden önsğt geliyormuş tatlı-karbonhidratlı-iştah açıcı.onun arkasından doyurucu ve yağlı olan son süt geliyormuş asıll faydalı olan buymuş.memelerin ikisinden verirsek önsüt içecekleri için doymayabilirler diye düşünüyorum.besin değeri olan sonsütmüş.allah hepimize bol sonsütler versin şakır şakır.
süt arttırmak için ne yapılması gerek ? sütüm ilk günlere göre cok azaldı bu beni çok üzüyor oysaki ben en az 6 ay emzirmek istiyordum
süt arttırmak için ne yapılması gerek ? sütüm ilk günlere göre cok azaldı bu beni çok üzüyor oysaki ben en az 6 ay emzirmek istiyordum
gerçi her bünyede farklılık gösterir ama bana beyaz üzüm çok süt yapıyor, hümana devamlı içiyorum, bol su ve arada maltana içiyorum, bir de düzenli ve devamlı emzirmek çok önemli
ahahaa bu kadar tesadüf olur ben de 9 buçukta uyuyakaldım uyandığımda gece 2 idi bebiş uyuyordu emmedi derin uykudan.şekeri düştü heralde gidip sağdım 3 te anca verdim sütü.sağmak uzun sürdü.uzun süren uyku olmasın dedi dr kan şekeri düşer diye 2-3 saat denildi.sütü sindirmesi o kadar sürdüğü için sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?