2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canim kendimize yaptigimiz corbalardan veriyorum yalniz aci katmiyorum icine
mesela mercimek corbasi icin sogani , patatesi , havucu rendeliyorum
tereyaginda kavuruyorum bir kase mercimek katiyorum ustune etsu atiyorum

Benim oğlum 3 aylık daha ek gıdaya geçmedim ama ilk oğlumda doktorun bana başlangış olarak önerdiği çorbayı anlatayım.havuç,patates ve pirinci haşlayıp blendırdan geçiriyodum bebek alışınca içine bulgur ve sebze eklemeye başladım yani patates,havuç,pirinç,bulgur,kereviz veya brokoli bazen ıspanak,bezelye tabii etsuyuda.Soğan ve patlıcan koymayın soğan gaz yapıyo patlıcanda 2 yaşına kadar yasak.Et suyunuda kasaptan kemik alıp haşlayıp süzüyodum buz kalıbına döküp her kasesine bitane çıkarıp atıyodum.Kızlar bulguru çorbaya azda olsa katın zeka geliştirici etkisi varmış.

Kızlar asımızı olduk iki saat huysuzlandi birazcık sonrada uyudu..cay kasığıyla agri kesici verdim ateş ve ağrıya karsı simdilik uyuyor bakalım gece ne olacak.. Fakat aşıdan sonra dogru düzgün emmedi biberonla kasik mamasi verdim zorlaya zorlaya onu icti.. Bende ria taktirdim cok ağrıli bir işlem degildi bu streste gitti üstümden gelecek ay kontrol var bu arada kasik mamasından günde kac kez kaçar cc veriyorsunuz??
Benim minnos kizim bu ayda 700 gr almış 5400 gr olmuş çiti piti bir kiz olacak anası gibi :))
yarın bende çorbaya başlayacağım buzluga et suyu koymuştum buz kalıbına günlük onunla çorba yaparım diye demekki yanlız degilmişim...
Bende bebelac kasik mamasi ve cam kavanozdaki elma havuç puresini veriyorum pureden iki kasik ama sulandirip veriyorum yorgurda gelecek ay geçmeyi planlıyorum..

Bu arada kizim ilk bacaktan Vurulurken hic ağlamadı ama ikinci bacağa geçtiğinde ilaç yakıyor bir dk ağladı iç ceke ceke sonra sustu ama aralarda mizirdandi bacağı hareket edince agri yapıyor..

Canım ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Sol göğsümden su gibi süt geliyor ve sol göğsümle emzirdiğimde oğlum daha çabuk acıkıyor. Aşağıda paylaştığım yazıda belirtildiği gibi gaz yapıyor ve dışkısı da yeşil oluyor. Acaba çaresi nedir?

Yeşil Dışkı ve Gaz

Debbi Donovan

Soru: Oğlumun dışkısı yeşile döndü ve gazı var. Dışkı örneğinin sonucunu beklediğimiz sırada soya destekli hazır mama yedirdim. Dışkısı koyu sarıya döndü. Test sonuçları negatif çıktı ve emzirmeye yeniden başladım. Dışkısı tekrar yeşil oldu. Dışkısının yeşil olmasına ben mi sebep oluyorum?

Cevap: Yeşil dışkı ve gaz genellikle ilk süt ile sonraki süt arasındaki dengesizlikten kaynaklanır ve genellikle bebeklerde görülür. İlk süt beslenmenin başında gelen az yağlı süttür. Sonraki süt ise çok yağlıdır.

Bu sorun genellikle annenin sütü çok olduğunda ortaya çıkar. Aynı zamanda bebek bir göğsü emdikten sonra aradan belli bir süre geçtikten sonra diğer göğsü emmeye başladığında da ortaya çıkar. Ve bebek verimli bir şekilde süt ememez. Böylece bebek daha fazla ilk süt alıp daha az sonraki süt almış olur. Bu da bebeğin karnının ağrımasına, gaza ve yeşil dışkıya sebep olur. Daha fazla ,,ilk süt içen bebeğin daha sık emzirilmesi gerekir. Çünkü bebek çok yoğun ancak az kalorili sütle beslenmiş olur. Aynı zamanda bebeğinizin dışkısının yeşil olması ve sancısının olması fazla miktarda şekerden de kaynaklanabilir.

Az yağlı yiyecekler (genellikle ilk süt) hızla sindirilir. Bebek kısa bir süre sonra tekrar acıkır. Bu annenin süt üretimini uyarır ve fazla süt oluşumuna sebep olur.

Bu durumla başa çıkmak için bebeğinizin tatmin olduğunda ve duyduğunda göğsü bırakmasına izin verin ve istediği zamanlar emzirin.

Kizim 1,5-2 saat uyuyduktan sonra aglayarak uyandı emerkende ağlaya ağlaya emdi ve tekrar uykuya daldı sanırım ası agri yaptı (( inşallah gece ağlamaz gözlerinden boncuk boncuk dokuyor yavrum...

Kizim 1,5-2 saat uyuyduktan sonra aglayarak uyandı emerkende ağlaya ağlaya emdi ve tekrar uykuya daldı sanırım ası agri yaptı (( inşallah gece ağlamaz gözlerinden boncuk boncuk dokuyor yavrum...

cnm gecmıs olsun bebeklerımz aynu kg senın pramatur oldugu halde masallahı varmıs

cnm gecmıs olsun bebeklerımz aynu kg senın pramatur oldugu halde masallahı varmıs

Evet canim premature 4 ay bitti bugun düzeltilmiş 2,5 aylik oluyor görüntüsü cok güzel ne kilolu nede zayıf boyu 58 cm olmuş ama ebemiz kilosunu pek beğenmiyor her ay gittiğimizde zayıf buluyor daha ne olacaksa bu bebek erken doğdu ölümden dondü ben bu hale getirebileceğimi bile kestiremiyordum.. Su anda coook cok mükemmel bence varsın zayıf bulsun cokta tın :))
CANIM sen minnoslara bor günde nasil besliyorsun?? Ben sağarken iki göğsümden 70-100 cc arası sağıyordum artık emebiliyor o yüzden sağmıyorum sabah ve aksam üzeri 100 cc kasik mamasi oglenleride meyve puresi aralardada emıyor gündüz 4-5 kere emıyor aksamdan sabaha kadarda 4-5 kere emıyor ve ancak bu kadar kilo alıyor doyduğuna eminim çünkü daha fazlasını almıyor kusuyorki böyle bile cogu zaman kusuyor
Gerçi benim bebekliğimde boyleymis doyduğumda zerre bile yemezmisim narin çiti piti bir kizmisim ama kızımın boyu uzun olacak babası gibi :))

kizlar biz ek besinlere basladik bu arada
mercimek corbasi yayla corbasi bal peynir masallah deyin teyzoslari

1 yasından once bebeklere bal yasak ama bunu butun doktorlar bas bas bagırıyor. ne olur sende dıkkat et. arkadasımın bebegını oyle acıle kaldırdılar doktordan da bı ton azar ısıttı ne olur bal konusunda dıkkat et dıgerlerıne masallahhhhhhhhhhhh

ben daha cesaret edemedım hala

Benim oğlumda doğru dürüst gündüz uykusu yok yaa, gece 2 gibi yatar sabah 7'de uyanır 11-12'ye kadar illa meme ağzında olacak ben kalkınca hemen arkamdan uyanıyor, mecbur yanında yatıyorum. Yatana kadarda toplamda 2 saat bile uyumuyor. Birde kucak istemesi yokmu, bazen bunaltıyor beni...

Ben versemde çok az veriyorum, çay kaşığının ucuyla ara sıra çorba veriyorum, henüz fazlasına cesaret edemedim, 4. ayını doldurunca başlayacağım.
Şimdi alışsın diye az az veriyorum.

cnm bnım ya sen bırak sen o hemsırelerı anca soylerler ne yasadıgını anne bılır valla canım bence super kızının kg ben 3.5 aylık olmusum kuveze gırmedıgı halde anca bu kadar aldı senın kuzun neler neler yasadı oooo atlamıs gecmıs bızıde gecer kesın senın sutun 100 cıkıyorsa yermezz bebelsıne 3 4 ay arası bebekler 200cc doyuyor cnm sen kasık maması yapınca ıcıne toz halıne getırılmıs bebe buskıvısı koy 3 cay kasıgı bak nasıl yer dene bı

cnm ya senın ısınde zor kucak ısteyen bebek cok corlar senı ıs guc nasıl yapoıyosun uyumuyormusta Allah yardım etsın acaba cok memede durması doymadıgı ıcın mı

Kızlar ben oğluma günde 1 kere falan mama veriyorum, onun dışında hep anne sütüyle besliyorum, zaten mamayı sevmiyor, acaba açmı bırakıyorum oğlumu, 120'lik içiyor sadece.

sağol canım arada hapşıruyor ateşle mücadele ettik.geçti inşallah
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
3. ay aşısına götürcem yarın rota dışında ne var başka?ateş yapıyor mu?

anaaaa bi büyüsünler cırcır cır kız milleti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…