canım dün senin bebişten bahsederken benimki de hasta oldu sanırımhapşırıyor, sık öksürüyor,burun da tıkalı azcık daha önce kullandığımız öksürük şurubundan vericem burun damlasından inş düzelir
emzir yatağına at bu arlar bi 5 dkka kadar sallıyorum uyuyor
yok canım başka rota yaptırmadım çoğu bebekde alerji yapmış.sağol canım arada hapşıruyor ateşle mücadele ettik.geçti inşallah
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
3. ay aşısına götürcem yarın rota dışında ne var başka?ateş yapıyor mu?
benimkide bi süre kendi kendine uyuduemziğini veriyordum eme eme uyuyordu.ne olduysa huyu değişti.ya kucakta uyuyor ya da beşikte sallıcan. sallamak zor gelmiyorda kendi kendine uyumaya alışmışken huy değiştirmesi insanı sinir ediyor.amaan sağolsunlarda sallayalım napalım
Kızlar ben oğluma günde 1 kere falan mama veriyorum, onun dışında hep anne sütüyle besliyorum, zaten mamayı sevmiyor, acaba açmı bırakıyorum oğlumu, 120'lik içiyor sadece.
yaaa devletimiz hiçmi düşünmüyor 3 aylık bebeği bırakıp nasıl işe başlayabilirim.imkanı olan alıyor ücretsiz izin ya olmayan.çokk üzülüyorum bebişlerin karnı doyucak belki ama ya annesinin sevgisi onun yeri nasıl doldurulacak
yokk canım bizim bebeklerde artık az emmeye başladı en azından benimki öyle
hazırlanmış biberon maması kaç saat dışarda bekleyebilir.?bazen kızım uyanmaya yakın hazırlıyorum uyanmıyor?ben de bekletiyorum.1 saat geçtiyse döküyorum.Merhaba,
Ben Beslenme Uzmanı Zeynep Yılmaz,
Aptamil devam sütünü verebilmenin farklı yolları da var,
KAŞIKLA VEREBİLMENİZİN YOLLARI:
Aptamil devam sütünü hazırlayıp(150 veya 180 ml) içine kahvaltı malzemelerini karıştırarak koyulaştırıp kaşıkla yedirebilirsiniz.
Aptamil devam sütünü hazırlayıp içine Milupa 8 tahıllı ve ballı yada Milupa 7 tahıllı ürününü karıştırarak koyulaştırıp kaşıkla verebilirsiniz.
Aptamil devam sütü içine meyveler ekleyerek koyulaştırabilirsiniz. Muz, elma, armut, şeftali, kayısı uygun meyvelerdir. -Aptamil devam sütünü bebeğinizin sebze veya mercimek çorbalarına ekleyebilirsiniz.
Milupa sebzeli kavanoz mamalarına Aptamil devam sütü ekleyerek sütlü sebze çorbası yapabilirsiniz. -Aptamil devam sütü ile bebeğinizin muhallebisini yapabilirsiniz. (200 ml su 2 tatlı kaşığı pirinç unu ile pişirilir, pişme işlemi bittikten sonra 6 ölçek Aptamil devam sütü ilave ederek karıştırılır, muhallebiniz hazırdır)
BİBERON İLE VEREBİLMENİZİN YOLLARI:
Aptamil devam sütünü tatlandırmak için biberon içine
1. 1çorba kaşığı kadar 8 tahıllı ve ballı veya 7 tahıllı kaşık maması katabilirsiniz veya
2. 1 tatlı kaşığı pekmez katabilirsiniz veya
3. 1/4 muz ilave ederek veya 40 ml kadar armut suyu ekleyerek bebeğiniz için daha lezzetli bir süt hazırlayabilirsiniz.
yok tatlim yetmiyor 2 ayliktan itibaren mama takviyesi yapiyoruz
bir ilac verdiler ama piyasada yokmus zaten eczaci ferrum olabilir dedi simdi arayip sorucam
senin ufakliklar nasil senınle aramızda 15 gun varmıs bizde 3.5 aylık olduk sukur bırı sakın de dıger kızım pöööfff yane haşatımı cıkarıyor ama acayıpp cilveli:* ben bebelak kullanıyorum sen
canım bebelac benim kızı kabız yaptı dün ıkınmaktan bir hal oldu 2. gün kaka yaptı ama diş macunu gibi koyuydu nerdeyse bağırsağında kuruyacakmış.
kizlar biz ek besinlere basladik bu arada
mercimek corbasi yayla corbasi bal peynir masallah deyin teyzoslari
Bişey sorucam ; bu katı gıdaya geçiş tam olarak ne zaman,6. ay bitince mi,6.aya girince mi ?Düz mantık düşünüyorum ; ilk 6 ay sadece anne sütü ise 6 ay bitince ...Ama herkes yavaştan başlamış sanki ya,şaşırdım
kızlar daha çok erken biliyorum ama özellikle eski anneler cevaplasın lütfen.
mama sandalyesi olarak bi öneriniz var mı? kullanıp (ya da kullanandan duyup) memnun kaldığınız?
Canım ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Sol göğsümden su gibi süt geliyor ve sol göğsümle emzirdiğimde oğlum daha çabuk acıkıyor. Aşağıda paylaştığım yazıda belirtildiği gibi gaz yapıyor ve dışkısı da yeşil oluyor. Acaba çaresi nedir?
Yeşil Dışkı ve Gaz
Debbi Donovan
Soru: Oğlumun dışkısı yeşile döndü ve gazı var. Dışkı örneğinin sonucunu beklediğimiz sırada soya destekli hazır mama yedirdim. Dışkısı koyu sarıya döndü. Test sonuçları negatif çıktı ve emzirmeye yeniden başladım. Dışkısı tekrar yeşil oldu. Dışkısının yeşil olmasına ben mi sebep oluyorum?
Cevap: Yeşil dışkı ve gaz genellikle ilk süt ile sonraki süt arasındaki dengesizlikten kaynaklanır ve genellikle bebeklerde görülür. İlk süt beslenmenin başında gelen az yağlı süttür. Sonraki süt ise çok yağlıdır.
Bu sorun genellikle annenin sütü çok olduğunda ortaya çıkar. Aynı zamanda bebek bir göğsü emdikten sonra aradan belli bir süre geçtikten sonra diğer göğsü emmeye başladığında da ortaya çıkar. Ve bebek verimli bir şekilde süt ememez. Böylece bebek daha fazla ilk süt alıp daha az sonraki süt almış olur. Bu da bebeğin karnının ağrımasına, gaza ve yeşil dışkıya sebep olur. Daha fazla ,,ilk süt içen bebeğin daha sık emzirilmesi gerekir. Çünkü bebek çok yoğun ancak az kalorili sütle beslenmiş olur. Aynı zamanda bebeğinizin dışkısının yeşil olması ve sancısının olması fazla miktarda şekerden de kaynaklanabilir.
Az yağlı yiyecekler (genellikle ilk süt) hızla sindirilir. Bebek kısa bir süre sonra tekrar acıkır. Bu annenin süt üretimini uyarır ve fazla süt oluşumuna sebep olur.
Bu durumla başa çıkmak için bebeğinizin tatmin olduğunda ve duyduğunda göğsü bırakmasına izin verin ve istediği zamanlar emzirin.
yok canım başka rota yaptırmadım çoğu bebekde alerji yapmış.
benimkide öyleydi kendi uyuyordu şimdi değişti diş annesi diş
Allahtan çok sallama gereği duymuyor
benim canım o bahtsız insan:)) bebişi 1 saatliğine bıraktığım için sorun olmadı.okula giderken de sağıp bırakıyorum o gün kaç saat gideceksem ona göre biberonlara sağıyorum birer içimlik bırakıyorum.biz daha mama almadık hiç çok şükür. bugn kuzum çok hasta aşırı öksürüyor ve balgamı var.doktor şurup verdi.bir de iğne vurdurdu 1 seferlik.canım sıkkın o öksürdükçe benim soluğum kesiliyor.tek güzel haber kuzum gayet iyi büyümüş.sakın mama falan verme böyle devam dedi doktor.canım sen de öğretmendin değil mi?resim öğretmeniydin sanırım.ya da aramızdan bir arkadaş resin öğretmeniydi.bu arada valla yazık olmuş sana.minicik bebekle dev kadroya hazırlık yap.küçüğü arkadaşına bırakmışsın.peki mama vb mi verdi.sensiz nasıl durmuş ?ay allah kolaylık versin
canım hiç erken değil bence.ben kızımı yarı oturur pozisyona getiriyorum mutfakta her işimi yapıyorum seviyor onda yatmayı.beni izliyor.
geçen sene chicco dan almıştık çokta memnunum önerebilirim.
hangisi canım sizinki polly magic mi polly çift kılıflı mi? chicco çok ağır ve kolay hareket etmiyor diyorlar ama katılıyor musun? :44:
canım sen dua et öğretmen olduğun için.en azından belli saatler arası evladından ayrı kalacaksın.beninde kasım15te doğumiznim bitiyor,1 aylık yıllık iznimi kullanacağım inşallah aralık 15te işe başlayacağım.sabah 8 akşam 5 arası çalışan memurum.süt izni var güya 3 saat ilk 6 ay, ama nasıl ve ne şekilde verileceği muamma.oğlum daha 3 aylık.birde bunun yanında aynen senin gibi büyük oğlum var oda 2.sınıfta.ben hepsine nasıl yetişeceğim bilmiyorum.gurbetteyim,anne kayınvalide şansı sıfır.bakıcıdan başka çare yok.nasıl güvenip nasıl bırakacağım?of of çok üzülüyorum.inan oğlumun yüzüne bakınca aklıma geliyor bu sorunlar ve ağlıyorum.yavrumun kaderine bak!bakıcı ellerinde büyüyecek diye!ücretsiz izinde alamıyorum.ev kredisi çektik.amannn işte böyle,çalışan annelerin sorunlarıbenim canım o bahtsız insan:)) bebişi 1 saatliğine bıraktığım için sorun olmadı.okula giderken de sağıp bırakıyorum o gün kaç saat gideceksem ona göre biberonlara sağıyorum birer içimlik bırakıyorum.biz daha mama almadık hiç çok şükür. bugn kuzum çok hasta aşırı öksürüyor ve balgamı var.doktor şurup verdi.bir de iğne vurdurdu 1 seferlik.canım sıkkın o öksürdükçe benim soluğum kesiliyor.tek güzel haber kuzum gayet iyi büyümüş.sakın mama falan verme böyle devam dedi doktor.
benim de kulağım derste yüksek ses oldukça çok kötü çınlıyodu.meğer tıkanmış temizledi doktor ve orta kulak iltihabı var dedi.antibiyotik içmen gerek dedi.geçer inşallah.amannn bitmedi bizim evde bu sene hastalık
bu arada bebeşinide sanada çok çok geçmiş olsun.inşallah hemencecik atlatırsınızbenim canım o bahtsız insan:)) bebişi 1 saatliğine bıraktığım için sorun olmadı.okula giderken de sağıp bırakıyorum o gün kaç saat gideceksem ona göre biberonlara sağıyorum birer içimlik bırakıyorum.biz daha mama almadık hiç çok şükür. bugn kuzum çok hasta aşırı öksürüyor ve balgamı var.doktor şurup verdi.bir de iğne vurdurdu 1 seferlik.canım sıkkın o öksürdükçe benim soluğum kesiliyor.tek güzel haber kuzum gayet iyi büyümüş.sakın mama falan verme böyle devam dedi doktor.
benim de kulağım derste yüksek ses oldukça çok kötü çınlıyodu.meğer tıkanmış temizledi doktor ve orta kulak iltihabı var dedi.antibiyotik içmen gerek dedi.geçer inşallah.amannn bitmedi bizim evde bu sene hastalık
benim canım o bahtsız insan:)) bebişi 1 saatliğine bıraktığım için sorun olmadı.okula giderken de sağıp bırakıyorum o gün kaç saat gideceksem ona göre biberonlara sağıyorum birer içimlik bırakıyorum.biz daha mama almadık hiç çok şükür. bugn kuzum çok hasta aşırı öksürüyor ve balgamı var.doktor şurup verdi.bir de iğne vurdurdu 1 seferlik.canım sıkkın o öksürdükçe benim soluğum kesiliyor.tek güzel haber kuzum gayet iyi büyümüş.sakın mama falan verme böyle devam dedi doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?