selamlaaarrrnabersınız hanımlar ve yavru canavarlarrrrrıı(umarım canavar dedıgım ıcın kımse alınmıyordur)
bizdeki gelişmeler susekılde
* 5-6gundur kucak ıstıyoruz bundan once hıc oyle bır huyu yoktu.sevmek ıcın kucagınıza aldıgınız anda tekrar yerıne bırakmak mumkun degıl.poposunun yere degdıgını hıssettıgı anda bır aglama bır aglama sormayın.kucaga almaya korkuyoruz
* bıde ac tok farketmıyor dılını ust dudagına degdırıp ust dudagını copcop emıyor.kotu bıseymıbu kızlar.
hoşçaakalın
Bugün doğum parası için sgk'ya gittim. Sizi de bilgikendireyim. Benim işyerim fındıklıya bağlı. Fındıklı müdürlüğüne gittim. Sahil yolundaki büyük binada yapılmıyor işlemler, az ileride vakıfbankı geçtikten sonra bir pastane var elifli galiba o sokakta soldaki bina 4. Kat. Numaratör var, sıra alıp bekleniyor. 11 gibi gitmiştim 20-30 dkya halloldu, çok beklenmiyor. Hastane 37. Hafta raporu ile doğumdan sonraki raporu yollamış zaten sgkya. (Elden almıyorlar, mutlaka hastane göndermeliymiş) muhasebecimiz de internete gerekli girişleri yapmış. Benden de nüfus cüzdanı, doğum belgesi aslı ve 32. Hafta çalışabilir raporunu istediler. Emzirme parası için de orda matbu dilekçe var, o imzalanıyor. Başka yapılacak birşey yok. 10 gün sonra herhangî bir ziraat bankasından tc ile alacakmışım. 89 tl emzirme yardımı. Bunu çalışmayanlar da alabiliyor. Diğer para da sgkya yatan prim üzerinden hesaplanıyor.
Eğer bebekle gidecekseniz emzirme odası da var 4. Katta.
selamlaaarrrnabersınız hanımlar ve yavru canavarlarrrrrıı(umarım canavar dedıgım ıcın kımse alınmıyordur)
bizdeki gelişmeler susekılde
* 5-6gundur kucak ıstıyoruz bundan once hıc oyle bır huyu yoktu.sevmek ıcın kucagınıza aldıgınız anda tekrar yerıne bırakmak mumkun degıl.poposunun yere degdıgını hıssettıgı anda bır aglama bır aglama sormayın.kucaga almaya korkuyoruz
* bıde ac tok farketmıyor dılını ust dudagına degdırıp ust dudagını copcop emıyor.kotu bıseymıbu kızlar.
hoşçaakalın
walla canim ben hiccc alinmam tam iki tane canavar var ben deee
kucak bizde de var had safhada bu ara
dudak emme bizde de var cok cok bir emiyor ki sorma
sonra parmak falan degil bildigin el emiyor bilegine kadar sokuyor agzina sonra da kus kus yapiyorr
Üst dudak mııı,benimki iki elini birleştiriyor,ikisini birden sokmaya çalışıyor,bir de hırslı ,vazgeçmiyor,kedi kuyruğunu kovalar ya o hesap
canım su tsh yuksek cıkmıstı ya ne oldu sureklı takıp ettırıyo musun bız 2kere tekrarlattık normal degerden 2fazla cıktı dusmemıstı bıdaha ama doktor normal oldugunu soyledı.sızde durumlar nasıl
kızlar benım oglumde el emıyor
gece bazen cop cop sesı ıle uyanıyorum
uyanmıs ıkı elıde agzında oluyor aglamıyor ellerını emınce cok mutlu oluyor
elını cekıp emzık sokuyorum kusacak gıbı yapıyor asla tutmuyor
ayrıca 5 gundur
cıglık atıyor ve kahkaha ılede guluyor
Gitmeyince böyle saçma sapan eksiklikler varsa çok uzuyormuş parayı almak. Sgkya gösterilen maaş miktarının 2/3 ü alınıyor. Miktarı hesaplayıp söylediler bana.Ben de dün gitmiştimAslında artık hiçbir evrak için gitmeye gerek yok biliyo musunuz?Raporların hepsini hastane sgk ya gönderiyor,ben 32.hafta çalışabilir raporunu götürdüm ama zaten dosyada varmış,doktorum imzayı siyah tükenmez kalemle atmış,onlar da fotokopi sanmışlar aslını istediler,ama doktorun kaşesi ve evrak kayıt numarası maviydi ,hiç farketmemiş dangalaklar,varolan evrakı tekrardan götürdüm yani,gösterince de "aaa pardon" dediler,ulan dedim "sizin aaa pardon dediğiniz şey için sabahın köründe yavruyu emzirdim erkenden,işten izin aldım,sarıyer'den beşiktaş'a geldim,sadece aaa pardon !!!!!",biraz dikkatli yapsalar işlerini kimsenin gitmesine gerek kalmıycak
Maaşın tamamını mı alıyoruz bu arada,kesinti oluyor mu,bilgisi olan var mı?
aman ona dikkat edin, daha geçen gün doktorumuz söyledi. İlacı 1 ay vrmesek 20 ay geri gidebilirmiş.
Bizimde artık düşük çıkıyor ama bırakmadık ilacı, 2 yaşına kadar devam...
Yüksek çıktığı halde nasıl normal dedi ki,önemli çünkü bu durum.Bizim de topuk kanından aldıklarında yüksekti ,çapaya gittik,1 ay arayla 2 defa ölçtüler düşük çıktı ama yüksek çıksaydı ilaç tedavisi olucaktı.Bence ihmal etmeyin...
Araştırırken öğrendiklerim,
* Mongol lekesi diye birşeymiş, doğuştan olurmuş
* Esmer bebeklerde, daha doğrusu esmer olacak bebeklerde bulunurmuş pigmentlerden dolayı
* Kimisi şanslı bebeklerde olur diyor
* Anne hamileyken ciğer yediyse olabiliyormuş
* 6 ay da sürebiliyormuş 6 yaşına kadar da
* Sezeryan normal doğum farketmemiş yaşayanlarda
* En komiği Hintlilerde ve Afrikada görülüyormuş, kimisi de Akdeniz ırkı özelliği diyor.
Neyse geçici birşey galiba
Bir de ben bezini bağlarken belini kaldırmak için elimi kürek gibi kalçasının arkasından kaldırıp öyle yerleştiriyorum, belki o da yapmıştır dicem ama o da masum bir neden. Umarım bir sorun değildir
YA arkadaslar benim oglan onceleri dediginiz gibi iki elini birden agzina sokup cop cop emiyodu simdilrrde birr yapip dilini titrererek tukurcuklerini cikariyo ustu islandigi icin yakalik taliyorum artik o derece yoksa surekli ustunu degistirmek gerekiyo sizde de var mi bu birde ne kadar yiyorsunuz benim yagizim3 saatte bir 120 cc yiyor 3.5 ayligiz az geliyo bana sizinkiler nasil 3 aylik kontrolumuzde 7 kilo 62.5 cmdi
diş çıkarıyor canım bende 3,5 aylığız . bizimki anne sütü ve
7150 almamış son 2 haftada hiç artık almaz dedi doktor bekleme 3 aylıkken 7150 ydi 62 cmdi
Erken degilmi dis icin bide parmagimla alt damagina baktim sertlik yok ama anlamadim oyun mu bildi onu acaba ne kadar yiyor peki tahmini doktor bana 3 saatte bier 150 yicek dedi ama gunduzleri 120 den fazla yediremiyorum dokuluyor mamalar hep hareketliler artik zaten kilo almazsa almasin ama yesin istiyorum gelusimi icin
Erken degilmi dis icin bide parmagimla alt damagina baktim sertlik yok ama anlamadim oyun mu bildi onu acaba ne kadar yiyor peki tahmini doktor bana 3 saatte bier 150 yicek dedi ama gunduzleri 120 den fazla yediremiyorum dokuluyor mamalar hep hareketliler artik zaten kilo almazsa almasin ama yesin istiyorum gelusimi icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?