2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün doğum parası için sgk'ya gittim. Sizi de bilgikendireyim. Benim işyerim fındıklıya bağlı. Fındıklı müdürlüğüne gittim. Sahil yolundaki büyük binada yapılmıyor işlemler, az ileride vakıfbankı geçtikten sonra bir pastane var elifli galiba o sokakta soldaki bina 4. Kat. Numaratör var, sıra alıp bekleniyor. 11 gibi gitmiştim 20-30 dkya halloldu, çok beklenmiyor. Hastane 37. Hafta raporu ile doğumdan sonraki raporu yollamış zaten sgkya. (Elden almıyorlar, mutlaka hastane göndermeliymiş) muhasebecimiz de internete gerekli girişleri yapmış. Benden de nüfus cüzdanı, doğum belgesi aslı ve 32. Hafta çalışabilir raporunu istediler. Emzirme parası için de orda matbu dilekçe var, o imzalanıyor. Başka yapılacak birşey yok. 10 gün sonra herhangî bir ziraat bankasından tc ile alacakmışım. 89 tl emzirme yardımı. Bunu çalışmayanlar da alabiliyor. Diğer para da sgkya yatan prim üzerinden hesaplanıyor.
Eğer bebekle gidecekseniz emzirme odası da var 4. Katta.

walla canim ben hiccc alinmam tam iki tane canavar var ben deee
kucak bizde de var had safhada bu ara
dudak emme bizde de var cok cok bir emiyor ki sorma
sonra parmak falan degil bildigin el emiyor bilegine kadar sokuyor agzina sonra da kus kus yapiyorr

Ben de dün gitmiştim Aslında artık hiçbir evrak için gitmeye gerek yok biliyo musunuz?Raporların hepsini hastane sgk ya gönderiyor,ben 32.hafta çalışabilir raporunu götürdüm ama zaten dosyada varmış,doktorum imzayı siyah tükenmez kalemle atmış,onlar da fotokopi sanmışlar aslını istediler,ama doktorun kaşesi ve evrak kayıt numarası maviydi ,hiç farketmemiş dangalaklar,varolan evrakı tekrardan götürdüm yani,gösterince de "aaa pardon" dediler,ulan dedim "sizin aaa pardon dediğiniz şey için sabahın köründe yavruyu emzirdim erkenden,işten izin aldım,sarıyer'den beşiktaş'a geldim,sadece aaa pardon !!!!!",biraz dikkatli yapsalar işlerini kimsenin gitmesine gerek kalmıycak
Maaşın tamamını mı alıyoruz bu arada,kesinti oluyor mu,bilgisi olan var mı?

Üst dudak mııı,benimki iki elini birleştiriyor,ikisini birden sokmaya çalışıyor,bir de hırslı ,vazgeçmiyor,kedi kuyruğunu kovalar ya o hesap

bu modeller hep aynı benimki bazen tırnağını damağına batırıp acıtıyo,kendi kendine sinirleniyo sonra,hııı hııııı diye azarlıyo kendini şebelek

kızlar benım oglumde el emıyor
gece bazen cop cop sesı ıle uyanıyorum
uyanmıs ıkı elıde agzında oluyor aglamıyor ellerını emınce cok mutlu oluyor
elını cekıp emzık sokuyorum kusacak gıbı yapıyor asla tutmuyor

ayrıca 5 gundur
cıglık atıyor ve kahkaha ılede guluyor

canım su tsh yuksek cıkmıstı ya ne oldu sureklı takıp ettırıyo musun bız 2kere tekrarlattık normal degerden 2fazla cıktı dusmemıstı bıdaha ama doktor normal oldugunu soyledı.sızde durumlar nasıl

Yüksek çıktığı halde nasıl normal dedi ki,önemli çünkü bu durum.Bizim de topuk kanından aldıklarında yüksekti ,çapaya gittik,1 ay arayla 2 defa ölçtüler düşük çıktı ama yüksek çıksaydı ilaç tedavisi olucaktı.Bence ihmal etmeyin...

Benim oğlanda sol elinin işaret parmağını katlayıp şapur şupur emiyo emzik vermeye çalışıyorum o inatla elini sokuyo.Sesle gülmeye başladı artık konuşunca cevap veriyo ilk kelimelerimiz gı ve dıl diyoruz.ellerini seyrediyo bunlarla ne iş yaparım diye planlar kuruyo galiba. Ayrıca soymaya korkuyorum çıplakken bir mutlu bir mutlu çırpına çırpına gülüyo giydirdiğim anda kıyamet kopuyo ancak memede susuyo altını almaya korkuyorum artık

Gitmeyince böyle saçma sapan eksiklikler varsa çok uzuyormuş parayı almak. Sgkya gösterilen maaş miktarının 2/3 ü alınıyor. Miktarı hesaplayıp söylediler bana.

aman ona dikkat edin, daha geçen gün doktorumuz söyledi. İlacı 1 ay vrmesek 20 ay geri gidebilirmiş.
Bizimde artık düşük çıkıyor ama bırakmadık ilacı, 2 yaşına kadar devam...

bizim saglık ocagı 18 kusur olctu canım.daha dogrusu saglık bakanlıgından gelen sonuc oyleydı.sonra ozele kendı doktorumuza gıttık 6bucuk cıktı.oay kı bebekler ıcın bu deger normaldi.referans araklıklarına gore.oyuzden doktor normal dedı ılac baslamadık hıc.sonra tekrarlattık 6cıktı yıne normal degerler arasındaymıs.ben saglıklı bır ınsanda kac olmalı dedım en fazla 4-5dedı.oyuzden ben yuksek kabl edıyorum hala.kontrole gıttıgımızde tekrarlattıracahgım.
sizin degerlerınız kactı kızlar????????????????????????????????

Canim benim bebegimde de var ama sadece kuyruk sokumunda

YA arkadaslar benim oglan onceleri dediginiz gibi iki elini birden agzina sokup cop cop emiyodu simdilrrde birr yapip dilini titrererek tukurcuklerini cikariyo ustu islandigi icin yakalik taliyorum artik o derece yoksa surekli ustunu degistirmek gerekiyo sizde de var mi bu birde ne kadar yiyorsunuz benim yagizim3 saatte bir 120 cc yiyor 3.5 ayligiz az geliyo bana sizinkiler nasil 3 aylik kontrolumuzde 7 kilo 62.5 cmdi

Son düzenleme:

diş çıkarıyor canım bende 3,5 aylığız . bizimki anne sütü ve
7150 almamış son 2 haftada hiç artık almaz dedi doktor bekleme 3 aylıkken 7150 ydi 62 cmdi

Kızlar hazır olun asının etkisinden kizim nerdeyse hic emmedi ( gece tek meme emdi iki kere geri uyudu sabahtan beride zorla toplasan benden emdigi 50 cc olmamıştır zorla kasik mamasından verdim iki defa onuda reddediyor oyun yapa yapa 70 cc içirdim ikisindede ( simdi uyuyor bakalım uyandıkca emer inşallah
Umarım geçici bir durumdur
Bu arada benim kızımında kalçasında avcumun ici kadar morluk var büyüdükce geçiyor endişe etmeyin genelde esmerlerde daha cok oluyor bir göz kapağı ile kaslarının arasindada hafif kırmızı dogum lekesi var oda zamanla geçiyor genelde bebeklerde oluyor yegenimdede vardı simdi 3 yasında eser kalmadı...

Geldık bız anneler bugun kızlarıma ek gıda verdım arı mamanın elmalı sutlu kasık mamasını yedırdım kucuk kase olarak sonra uyuttum bende yarım saatt uumusum ohh ııı geldı valla cok sukur Allahıma

diş çıkarıyor canım bende 3,5 aylığız . bizimki anne sütü ve
7150 almamış son 2 haftada hiç artık almaz dedi doktor bekleme 3 aylıkken 7150 ydi 62 cmdi

Erken degilmi dis icin bide parmagimla alt damagina baktim sertlik yok ama anlamadim oyun mu bildi onu acaba ne kadar yiyor peki tahmini doktor bana 3 saatte bier 150 yicek dedi ama gunduzleri 120 den fazla yediremiyorum dokuluyor mamalar hep hareketliler artik zaten kilo almazsa almasin ama yesin istiyorum gelusimi icin

bilmiyorumki canım 130 felan yiyodur

hem emziren hem mama veren arkadaşlar mamayı neyle yediriyosunuz ben kafayı ycem valla ya kaşıkla vermek eziyet hem dökülüyo hemde yetiştiremiyorum diye basıyo yaygarayı biberonla versem hemen memeyi bırakıcak gibi oluyo napıcam ben ya

benim doktor 3 ay sonu kontrolünde şu ana kadar hiç olmayan tükürük bezleri oluşmaya başlayacak o nedenle bol bol tükürük oluşucak onlardan baloncuk da yapar demişti,bizim de tükürük lerimiz fazla, tahminimce sizde böyle bir durum yaşıyorsunuz ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…