2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar baska bır forumda rastladımım hosuma gıttı sızlerle de paylasayım dedim
Bebekleriniz milyarlarca beyin hücresi ile doğar. Doğumdan üç yaşına kadar bu hücreler arasında trilyonlarca bağlantı oluşur.

3 yaşına kadar kullanılmayan beyin hücreleri ölür. ShockedShocked

Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için; anne babalar olarak elimizden geleni yaparız.

3 yaşından sonra yuvaya ve anaokuluna göndermeyi planlar, her türlü maddi desteği sağlamak için gece gündüz çalışırız. Aslında yaptığımız sadece 3 yaşından sonra elimizde kalanlar için çaba sarfetmektir.

Bebeklerimizin kaderini değiştirmek bizim elimizde ve aslında çok kolay !
Yarınlarımızı bıraktığımız çocuklarımızın gelişimi için 0-3 yaş arasında onları destekleyin. !

Mümkün olduğunca çok sayıda beyin hücresi kurtarın ! !
ben yaptıklarımı anlatayım...bir kere ona bebek gidi değilde erişkin gibi davranıyorum ..gittiğimiz yerleri yaptığımız şeyleri ona anlatıyorum..oğlum bak bu yürüyen merdiven şimdi yukarı çıkacağız...şu an mavi badini giydiriyorum hadi sol kolunu kaldır giydirirken bana yardım et vb...

yeni yeni kokuları ayırt etmesini öğretiyorum ..meyveleri yada sebzeleri burnuna yaklaştırıp bak kavunu kokluyorsun..şeftaliyi kokluyorsun gibi...

kese dikeceğim içine kurutulmuş bitkiler..nane...papatya vs. koyup incelemesini sağlayacağım..hepsini ağzına alacak muhtemeln ama ağzına alırsa zararı olmayacak şeyleri seçeceğim...

sonra sıcak soğuk kavramlarını öğretiyorum...2 pet şişenin birine sıcak su birine soğuk su koyuyorum..eliyle dokunarak farklı olduğunu anlayabiliyorr...yada ben öyle umuyorum :)))))
...A L I N T I...

HIMMM ONDANMIYMIS SAGOL CANIM bılgılendırdıgın ıcın bızdede bu ara acayıp oluyodu on yuz bin milyon baloncuk cıkartıyo bızım kı

kızlar sizlerle birşey paylaşmak istiyorum.
çok kişi ek gıdaya geçiyor sanırım.ama ek gıda olarak hazır mamalardan veriyorsunuz sanırım.ben çok doğru bulmuyorum benim düşüncem tabiki bu.
sonuçta bunların hepsi hazır gıdalar.ben sadece anne sütü yetmiyorsa tabiki devam sütü veriyoruz ama ek gıda diye bu meyveli prinçli mamalar vermeyelim .
4 ay bitince meyve suyu sonra meyve ve sebze püresi 6 ay bitince kendi yaptığımız çorba,yumurta gibi verebileceğimiz çok şey olacak.bebişlerimizi hazır gıdalardan mümkün olduğunca koruyalım kızlar.

ben kırkından beri sabahları ve gece yatarken biberonla mama veriyorm çk şükr memeyide çok güzel alıyo diğer zmanlar..
bebekten bebeğe değişiyomş bu durum kimi bırakıyo kimi ikisinide idare ediyo
kaşıklada zor oluryaa Allah yardmcn olsn..

Bizim 2.de 17 çıktı ve ilaca başladık, diğer ay düştü hemen.

Arkadasim hangi biberonu kullaniyosun bilmiyorum ama dogal akisli biberonlar daha ideal bunun icin ben dr brownsun biberonunu kullaniyorum oyle bir sorun olmadi

Bu miktar konusu benim de kafamı kurcalıyor ama doyuyor neticede fazla takılmıyorum.Umay da 4 ayını bitirecek ayın 19 unda , 3-3,5 saatte 100 cc içiyor,fazlası hep kalıyor.Kilo alımı da gayet iyi,3 aylık kontrolde 6,600 gr - 63 cm idi.Herşey normal olduğu için takılmıyorum ben de yediği miktara,sütün içeriğiyle alakalı olmalı diye düşünüyorum...

Korkutmayın ama yaaaa,aşıya götürmiycem bu gidişle yavruyu

Kullanmadım ama nuby kaşık uçlu biberon diye bişey var,onunla verince memeyi bırakmıyomuş bebeler,bir dene istersen...

Kızlar kızım memeyı reddedıyor cok uzuluyorum bırakıcak dıye doyumluk degıl ama genede var kendını gerı atıyor gece 4.30 emdı 5,dk ustune mama 125cc verdım sabah 6 emmedı cıglık bastı 7 30 gene feryat fıgan dırettım bu arlarda hem agladı gozyasını gırdum uzulkdum cok ama napım bıberona alıstı korkuyorm bırkıcak benı dıye 8.30 gogsumde bagarı bagıra agkayarak bu arada 5dk falan emdı yawrum dayanamayım uyudu sımdı uyandı gene 2 3 dk emdı yaygara basarak mecmur mama yaptım ama bu sefer coook az yavas akıskanlı bıberon ucunu takıp ole verdm mamasını ama 15 dk ıctı sasakladı az gelıyo ya ohhh sabırlı oldu ve ıcerken hıııccc akmadı boyle denıycem belkı sabırlı olurda memeyıde emer canlar

Buna sevindim,biz normal insan gibi konuşuyoruz diye gülüyolardı bize Normal konuşuyoruz,günaydınlaşıyoruz,kahvaltıyı anlatıyorum,renkleri söylüyorum,yataktan geç alınca özür diliyorum ,eşim de öyle...Herkes gülüyo bize,doğru yapıyomuşuz ayol,pek mutlu oldum

Meraba benim oglanlar ne meme aliyorlardi ne de mama. Dun sagdim icine su milupanin sutlu pirinclisi koydum aldilar valla. Ama daha kucukler ek gidaya gecmek istemiyorum.ne yapacam bilmem zaten sutum az onuda almiyorlar.

Aslinda hazir mama ve gidalara tamamen karsi bir insanim ama insani mecbur birakiyorlar.bu arada bir kac aya herkez ek gidaya baslayacak. Simdi ilk once meyve zebze suyu ve puresiylemi yoksa yogurtlami baslayacaz, yoksa muhallebi ilemi. Birde bu hazir muhallebi ve kavanozda mamalar var onlar hakkinda ne dusunuyorsunuz. Ben salcayi bile hazir almayan biri iken bunlari bebegime vermek garip geliyor. Ama bazi doktorlar bile oneriyormus.bende arastirma yapiyorum bebeklerim icin.

gunaydin guzel anneler ve minnaklari

canim ben 2 aydir biberonla veriyorum beni de emiyorlar biberonu da aliyorlar
chicconun tek deliklisini kullaniyorum simdi onu da iki delikliye geciricem merak etme birakmaz seni

walla 4. ay asilarindan sonra beni simdi 6. ay asilari dusundurmeye basladi goturmesem mi acabaa
Korkutmayın ama yaaaa,aşıya götürmiycem bu gidişle yavruyu

cnm ben ek gıdaya ılk olarak armut la basladım su 3 gun tesst yaptım alarjı olcaklamı dıye coj sukur olmadılar sonra 3 gun elma gene alerjı olmadılar cok sukur sımdı 3 bucuk aylıklar gunde bır ogun arı mamanın sutlu pırınclı kasık mamasını verıyorum ben bebekken annem banada vermıs arı mama cok guvenılır ananemden kalan marka 4 aylık olunca ıns sebze corbasına baslıycam patates,havuc,pırınc bu sekılde hergun mevsım sebzesı ekleyım valla cok ugrastırıcak bızı ek gıdalar

Ben de bu hazır mamalar konusunda pek tedirginim açıkçası;zaten yiyeceği 1 ya da 2 çay bardağı meyve veya sebze püresi , onu da hazırlamak çok zor olmasa gerek.Büyük konuşmamak lazım,malum anne olduktan sonra bütün tükürdüklerimizi yaladık nerdeyse ama özellikle bu beslenme konusunda maximum direnç göstermeliyiz diye düşünüyorum,en azından kendi adıma.Doktorlar önerebilirler ama kendimiz için bile işlenmiş yiyeceklerden - dediğin gibi salçadan bile - kaçınıyorken,bebeklerimize vermek doğru gelmiyor.Sindirim sistemi ilk olarak hazır gıdayla tanışmamalı bence.

Meraba benim oglanlar ne meme aliyorlardi ne de mama. Dun sagdim icine su milupanin sutlu pirinclisi koydum aldilar valla. Ama daha kucukler ek gidaya gecmek istemiyorum.ne yapacam bilmem zaten sutum az onuda almiyorlar.

cnm mama yıyen bebeklere ek gıdayı 4 ayda baslamayı onerıyor dr.lar ben 3,ayda basladım o baska mesele bu arada hazır hıc bısey almıycam meyve puresı kendım yaopıcam corbalarıda muhallebılerıde 4., ayda not etmıstım bı kenara hepsının tarıflerınısı bu arada Yogurda 5,ayda baslıycam kendım mayalıycam ıns

Çok erken değil mi yaa,dünden beridir bu ek gıdalar konuşuluyor da ben hala anlayamadım.Doktorlar mı yönlendiriyor yoksa tecrübelerle mi hareket ediyosunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…