- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
benim doktor 3 ay sonu kontrolünde şu ana kadar hiç olmayan tükürük bezleri oluşmaya başlayacak o nedenle bol bol tükürük oluşucak onlardan baloncuk da yapar demişti,bizim de tükürük lerimiz fazla, tahminimce sizde böyle bir durum yaşıyorsunuz ,
hem emziren hem mama veren arkadaşlar mamayı neyle yediriyosunuz ben kafayı ycem valla ya kaşıkla vermek eziyet hem dökülüyo hemde yetiştiremiyorum diye basıyo yaygarayı biberonla versem hemen memeyi bırakıcak gibi oluyo napıcam ben ya
bizim saglık ocagı 18 kusur olctu canım.daha dogrusu saglık bakanlıgından gelen sonuc oyleydı.sonra ozele kendı doktorumuza gıttık 6bucuk cıktı.oay kı bebekler ıcın bu deger normaldi.referans araklıklarına gore.oyuzden doktor normal dedı ılac baslamadık hıc.sonra tekrarlattık 6cıktı yıne normal degerler arasındaymıs.ben saglıklı bır ınsanda kac olmalı dedım en fazla 4-5dedı.oyuzden ben yuksek kabl edıyorum hala.kontrole gıttıgımızde tekrarlattıracahgım.
sizin degerlerınız kactı kızlar????????????????????????????????
hem emziren hem mama veren arkadaşlar mamayı neyle yediriyosunuz ben kafayı ycem valla ya kaşıkla vermek eziyet hem dökülüyo hemde yetiştiremiyorum diye basıyo yaygarayı biberonla versem hemen memeyi bırakıcak gibi oluyo napıcam ben ya
Arkadasim hangi biberonu kullaniyosun bilmiyorum ama dogal akisli biberonlar daha ideal bunun icin ben dr brownsun biberonunu kullaniyorum oyle bir sorun olmadi
YA arkadaslar benim oglan onceleri dediginiz gibi iki elini birden agzina sokup cop cop emiyodu simdilrrde birr yapip dilini titrererek tukurcuklerini cikariyo ustu islandigi icin yakalik taliyorum artik o derece yoksa surekli ustunu degistirmek gerekiyo sizde de var mi bu birde ne kadar yiyorsunuz benim yagizim3 saatte bir 120 cc yiyor 3.5 ayligiz az geliyo bana sizinkiler nasil 3 aylik kontrolumuzde 7 kilo 62.5 cmdi
Kızlar hazır olun asının etkisinden kizim nerdeyse hic emmedi( gece tek meme emdi iki kere geri uyudu sabahtan beride zorla toplasan benden emdigi 50 cc olmamıştır zorla kasik mamasından verdim iki defa onuda reddediyor oyun yapa yapa 70 cc içirdim ikisindede ( simdi uyuyor bakalım uyandıkca emer inşallah
Umarım geçici bir durumdur
Bu arada benim kızımında kalçasında avcumun ici kadar morluk var büyüdükce geçiyor endişe etmeyin genelde esmerlerde daha cok oluyor bir göz kapağı ile kaslarının arasindada hafif kırmızı dogum lekesi var oda zamanla geçiyor genelde bebeklerde oluyor yegenimdede vardı simdi 3 yasında eser kalmadı...
kızlar baska bır forumda rastladımım hosuma gıttı sızlerle de paylasayım dedim
Bebekleriniz milyarlarca beyin hücresi ile doğar. Doğumdan üç yaşına kadar bu hücreler arasında trilyonlarca bağlantı oluşur.
3 yaşına kadar kullanılmayan beyin hücreleri ölür. ShockedShocked
Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için; anne babalar olarak elimizden geleni yaparız.
3 yaşından sonra yuvaya ve anaokuluna göndermeyi planlar, her türlü maddi desteği sağlamak için gece gündüz çalışırız. Aslında yaptığımız sadece 3 yaşından sonra elimizde kalanlar için çaba sarfetmektir.
Bebeklerimizin kaderini değiştirmek bizim elimizde ve aslında çok kolay !
Yarınlarımızı bıraktığımız çocuklarımızın gelişimi için 0-3 yaş arasında onları destekleyin. !
Mümkün olduğunca çok sayıda beyin hücresi kurtarın ! !
ben yaptıklarımı anlatayım...bir kere ona bebek gidi değilde erişkin gibi davranıyorum ..gittiğimiz yerleri yaptığımız şeyleri ona anlatıyorum..oğlum bak bu yürüyen merdiven şimdi yukarı çıkacağız...şu an mavi badini giydiriyorum hadi sol kolunu kaldır giydirirken bana yardım et vb...
yeni yeni kokuları ayırt etmesini öğretiyorum ..meyveleri yada sebzeleri burnuna yaklaştırıp bak kavunu kokluyorsun..şeftaliyi kokluyorsun gibi...
kese dikeceğim içine kurutulmuş bitkiler..nane...papatya vs. koyup incelemesini sağlayacağım..hepsini ağzına alacak muhtemeln ama ağzına alırsa zararı olmayacak şeyleri seçeceğim...
sonra sıcak soğuk kavramlarını öğretiyorum...2 pet şişenin birine sıcak su birine soğuk su koyuyorum..eliyle dokunarak farklı olduğunu anlayabiliyorr...yada ben öyle umuyorum :)))))
...A L I N T I...
Korkutmayın ama yaaaa,aşıya götürmiycem bu gidişle yavruyu
Korkutmayın ama yaaaa,aşıya götürmiycem bu gidişle yavruyu
Aslinda hazir mama ve gidalara tamamen karsi bir insanim ama insani mecbur birakiyorlar.bu arada bir kac aya herkez ek gidaya baslayacak. Simdi ilk once meyve zebze suyu ve puresiylemi yoksa yogurtlami baslayacaz, yoksa muhallebi ilemi. Birde bu hazir muhallebi ve kavanozda mamalar var onlar hakkinda ne dusunuyorsunuz. Ben salcayi bile hazir almayan biri iken bunlari bebegime vermek garip geliyor. Ama bazi doktorlar bile oneriyormus.bende arastirma yapiyorum bebeklerim icin.
Aslinda hazir mama ve gidalara tamamen karsi bir insanim ama insani mecbur birakiyorlar.bu arada bir kac aya herkez ek gidaya baslayacak. Simdi ilk once meyve zebze suyu ve puresiylemi yoksa yogurtlami baslayacaz, yoksa muhallebi ilemi. Birde bu hazir muhallebi ve kavanozda mamalar var onlar hakkinda ne dusunuyorsunuz. Ben salcayi bile hazir almayan biri iken bunlari bebegime vermek garip geliyor. Ama bazi doktorlar bile oneriyormus.bende arastirma yapiyorum bebeklerim icin.
Meraba benim oglanlar ne meme aliyorlardi ne de mama. Dun sagdim icine su milupanin sutlu pirinclisi koydum aldilar valla. Ama daha kucukler ek gidaya gecmek istemiyorum.ne yapacam bilmem zaten sutum az onuda almiyorlar.
cnm ben ek gıdaya ılk olarak armut la basladım su 3 gun tesst yaptım alarjı olcaklamı dıye coj sukur olmadılar sonra 3 gun elma gene alerjı olmadılar cok sukur sımdı 3 bucuk aylıklar gunde bır ogun arı mamanın sutlu pırınclı kasık mamasını verıyorum ben bebekken annem banada vermıs arı mama cok guvenılır ananemden kalan marka 4 aylık olunca ıns sebze corbasına baslıycam patates,havuc,pırınc bu sekılde hergun mevsım sebzesı ekleyım valla cok ugrastırıcak bızı ek gıdalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?