2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bebeklerin çok mu zayıf? baya bi ek gıda veriyorsun sen de ondan sordum.

dün dr su da dahil 6. aya kadar kızımıza hiçbirşey vermicez dedi. hatta tattırma da dedi. ancak dilleriyle itme refleksi başladığında başlayabilirmişiz. zaten tahmin etmiştim ben böyle söyleyeceğini, boşuna her yerde 6 aya kadar SADECE anne sütü demiyorlar bence. Mamaya bişey diyemem o sonuçta ilave ama bu kadar ek gıda bana biraz garip geldi canım.

ek gıdalar için doktora sordugumda gözlerini bir patlattı lafımın gerisini getiremedim :)) çorbadan bahsediyosunuz kızlar ya kormuyomusunuz vermeye ben sadece 1 gün havuç suyu verdim 3 çay kaşıgı birdaha vermedim çokta sevmişti yavrum:))

Sakın pes etme mücadeleye devam geçici bir durum bende de oldu, direniyordu emmiyordu sütümü sağıp kaşıkla verdim 2-3 kere. Ben de senin gibi beni bıraktı aç kalacak ne yapacağım diye düşünüyordum ama kandıra kandıra gönlünü yapa yapa emzirdim. Şimdi iyi çok şükür sanırım bebeklerde 4. ay sendromu diye bir şey varmış. Etrafa ilgi artınca emmek istemiyorlarmış ya da kısa süreli emip bırakıyorlarmış. Ben de oğlumu emzirirken ses olmasını istemiyorum konuşmamaya çalışıyorum hemen mememiyi bırakıp dinlemeye geçiyor.

Son düzenleme:
merhaba anneler ve kuzuları,

biz 3. ay kontrolümüzden geldik, gelişimi gayet iyi, bu doktora ilk defa gittik, kadını pek tutmadım, normal ölçümlerinin dışında ekstra hiç bir şey yapmadı, oysa netten araştırdığım kadarıyla çocuğun refleks ve algılarını da kontrol etmesi gerekiyordu, bilmişlik taslamış gibi olmayayım diye bir şey demedim, muayene bitince dayanamadım, nesneleri takip edebiliyor, başını kaldırabiliyor, kalkmaya çalışıyor falan dedim... iyi dedi... akşamları göğüslerim sünger gibi oluyor, sütüm yetmiyor o yüzden geceleri 3-4 saatte bir mamayla besliyorum dedim, devam et dedi, 4 saatin sonunda beslenmezse kan şekeri düşermiş... ya ben kafayı yiyecem artık, orada peki dedim ama kafam çok karışık, bu durum 2. ay da sona ermiyor muydu, artık kendi acıktığında uyanmasını beklemeyecek miydik... kime inanacağımı, kime güveneceğimi şaşırdım...
zaten yanımda kimsem yok... annemi aradım söyledim artık uyandırma 4. ayına girdi diyo... kayınvalideme zaten çok kırgın ve kızgınım, kızım 14 günlükken geldi, 12 gün kaldı, bu çocuk doymuyo deyip deyip durdu, psikolojimin içine ettiler, benim nasıl sütüm olsun... görümcem benden 5 ay önce doğum yaptı, deli gibi sütü var, kayınvalidemle o da gelmişti bebeğiyle... ben yanında damla damla süt sağmaya çalışıyorum, o da ayy sütüm çok geliyo, çocuğun yüzüne fışkırıyo, senin sütün az, bu kadar az sütle doymaz tabi çocuk demişti... ulan 14 gün olmuş doğum yapalı, kızım 3028 gr doğdu, 3 günün sonunda 2500 gra düştü, ben nelerle uğraşmışım günlerce o çocuğu doyurucam diye, damla damla anne sütü, bi yandan mama, 15. gün kontrolünde 3250 gr olmuştu kızım... ama yaşadıklarımı bir ben biliyorum o günlerde... şimdi de eşim sağolsun... geçen akşam süt sağıyorum, sağayım da çoğalsın diye... bana diyor ki 1 saattir sağıyorsun bu kadar mı çıktı... sinirlerim bozuldu tabi... baştan zaten beynimin içine soktular o düşünceyi sütün az , sütün az... çocuk biraz fazla ağlasa eşim diyor ki sütle doymadı, aç bu çocuk aç, mama verelim... bi yandan bana kızıyor süt çaylarını neden içmiyorsun diye, unutuyorum, bazen vaktim olmuyor diyorum, bu çocuk hiç durmuyor mu diyo... bıktım bu cümleden de, annem de soruyor bazen, bu çocuk hiç durmuyor mu... günü gününe uymuyor ki...

sizden başka beni kim anlayabilir kızlar...

bende hazır gıdaya karşı olanlardanım.ben oğlumda ilk yoğurtla başlamıştım.eğer ilk tatlı gıdalar ile başlarsanız sebzeleri daha zor alıyorlar bilginiz olsun.
ayrıca muhallebi çok besin değeri olan bir şey değil hem kilo yapıyor bebeği zayıf olanlar verebilir tabiki.

bu bahsettiğin kişiler artık ailen oluyor ama insan anlam veremiyor. yok kardeşim, kimse kimsenin yoldaşı değil. yalnız geldik yalnız gidicez ben bunu biliyor ona göre hayatıma zor da olsa herşeye katlanarak devam ediyorum.

canım öncelikle sütün sadece bebeğine özgü ve nasıl sen onu aylarca karnında taşıdıysan, senin kanınla beslendiyse şimdi de sütünle doyacak. bugünlerin geçip gideceğini unutma, ama önemli olan OLDUĞU YA DA VEREBİLDİĞİN kadar sütünü vermek. önce üzüntünü bi kenara bırak ve gelişimi iyi olan bi bebeğe sahip olduğun için gururla gerim gerim geril. kimsenin ne kölesi, süt ineği, laf çarpacağı duvarı ne de egolarını şişireceği insanlar değiliz. ANNEYİZ ANNE.

Sütün bol bol olsun inşallah.

Çok erken değil mi yaa,dünden beridir bu ek gıdalar konuşuluyor da ben hala anlayamadım.Doktorlar mı yönlendiriyor yoksa tecrübelerle mi hareket ediyosunuz?
valla cnm benım sutum cok az devamlı katkı maddesı mamayla besleyecegıme arada bır meyve ouresı vrıyrum bu bıraz daha bebege baglı cok skur sıkıntım olmadı
dr yok benım kendı tecrubemle yavas yavas ılerlıyorum

merhaba kızlar,
ben de eylül annesiyim. direkt dalıyorum ama endişelendim biraz ve siz benden daha erken doğumyaptığınız için size sormak istedim.
ben normal doğum yaptım. 1 ay sonra kanamam tam olarak bitti.1 hafta sonra az az tekrar geldi. neyse o geçti.
o da ne 1 hafta sonra tekrar geldi. adet gibi yoğun değil ama 3-4 gün az az sürdü. o da geçti.
1 hafta geçti az önce yine gelmeye başladı.
karışık oldu ama kısaca 1 hafta temiz 1 hafta az da olsa regl gibi. tam anlam veremedim. normal gibi geliyor ama olmayadabilir.
başına bu tür bişey gelen var mı?
sizlere de boooolllll sütlü, gazsız, boooollll uykulu günler geceler diliyorum..

yoo cok zayıf dgıl ek gıda arada kasık maması bazende elma puresı valla ne kadar erken tanısırlarsa o kadar ıı bence...

Haklısın,bizden başka kimse anlayamaz...Ben dahil burdaki herkes kaynana ,görümce,komşu,akraba,gerekli gereksiz birsürü insan tarafından tacize uğramıştır.Herkes bilirkişi bu bebek işlerinde,biz anneler hariç...
Benim bulduğum çareyi söyleyim ; hiç umursamamak.Hem etkili hem de rahatlatıcı.Etki edici çünkü ; karşı taraf daha çok sinirlenmek suretiyle karışmaktan vazgeçiyor.Rahatlatıcı çünkü ; artık kimseyi takmıyorsun veeee hafifliyorsun.Ha ondan sonra sütün gelir gelmez,mama verirsin vermezsin o senin sorunun,kimseyi ilgilendirmez,senin çocuğun o,herkes kendi doğurduğundan sorumlu...
Benim de ilk sütüm çok azdı,etrafımdaki herkesin -istisnasız herkesin- o kadar sütü varmış kiiiiiii elbiselerine akıyomuş,yapışıyomuşşşşşş...Ama ne hikmetse,4 aya yaklaştık,katı gıda muhabbetleri,herkes erkenden başlamış,zaten sütleri yokmuş,doktorlar ne biliyomuş,hemen başlamak lazımmışşşşş...Lan noollldduu,hani akıyodu sizin sütler,mandıra işleticektiniz hani?Niye başladınız 3.-4. ayda ek gıdalara?
Hiç kimseyi takma,ne kadar çıkıyosa o kadar anne sütü...
Eşine de de ki; az buluyosa kendini sağsın,hırs yapsın kendi çıkarsın sütü.Ya da azıcık anlayışlı olsun,moralini bozmasın da olan süt de kesilmesin...Benden selam söyle bi de...Konu komşu akraba neyse de şu eşler de patavatsızlık etmiyor mu,deliriyorum resmen...

canim seni o kadar iyi anliyorum ki
hic mi durmuyor diyenlere 1 saat ver bakalim gorsunler
gecen kayinvalidem bana diyor aman ne var biberonla beslemekte diye
buyrun icirin dedim bir yudum iciremedi bebem bir de ustune kustu
haa anladi mi yooo yine ayni laf yine ayni

bir de su soruya gicigim
emiyor mu sagiyor musun
yahu ikisi de anne sutu degil mi
onemli olan anne sutu almalari degil mi
sana ne emerek mi aliyor biberonda mi

koptum muhtesemm
mandira ves esin sagsinnn

Emiyor mu sağıyor musun ne ki gerçekten?Bayramda da kayınvalideme komşular tarafından sorulan soru : Annesini mi emiyor ? Yok aslında babasını emiyor da,işten geç gelince annesini emiyor

ben de sagip tuvalete dokuyorum ya ondann herhalde
ben de her seferinde salak gibi acikliyorum
ya simdi bunlar iki tane ya olan anne sutu kursaklarindan esit gecsin diye sagip veriyorum diyorum
sonra onlar da diyor ki
heee tabii sagmak kolayina geliyor
Emiyor mu sağıyor musun ne ki gerçekten?Bayramda da kayınvalideme komşular tarafından sorulan soru : Annesini mi emiyor ? Yok aslında babasını emiyor da,işten geç gelince annesini emiyor

tabi canım, sağmak çok kolay ya... her defasında bütün parçaları tek tek ayır, sterilize et, tekrar birleştir, uzay mekiği legosu yapar gibi...

ben iyi anlarım neden dersen.kendi annem ilk günden beri sütün yetmiyor diyip psikolojimi bozdu.çocuk aç deyip durdu daha birsürü şey var ama unutmak istiyorum moral bozuyor anca.ne zormuş süt vermek inan.tahin pekmeze başladım bu hafta işallah faydası olur.kızım da emmek istemiyor ciyaklayıp reddediyor sanki zehir veriyorum.mamayla besleniyor moralim sıfır yine.

kızlar emzirmek için memeyi veriyorum 1 dk anca emiyor ağlaya ağlaya bırakıyor sinirlenip.süt de geliyor 4-5 farklı delikten geliyor gelmese tamam diycem.bu kızı anlamadım gitti.neden bunu yapıyor.bu arada dün rota aşısını yaptırdık kakası kına gibi yemyeşil ve diş macunu gibi koyuydu neden olabilir başınıza geldi mi?ay kakafobik olacam bu kız beni bakırköye yollatacak

tabii emdirip kurtulmak varken mamayi ver sonra biberonlari yika sonra firsat bul memeyi sag sonra sagarken bebeler aglasin kalk tekrar otur
tabi canım, sağmak çok kolay ya... her defasında bütün parçaları tek tek ayır, sterilize et, tekrar birleştir, uzay mekiği legosu yapar gibi...

Tabi tabi sagmak cok kolay. Emzirip kurtulmAk varken .bebekler bir yAndan ciyak ciyak. Biryandan biberonlar. Banada kendi annem neden sagiyorsun diyor. Goguslerden her zaman esit sut akmiyor.bebegin biri az emiyor. Aralarinda bir kilo fark. Ondan sonra bide ustune zayif bebegi az beslemissin diyorlar. Hala da niye sagiyorsun.

canim bu ara benimkiler de memeyle oynuyor cekiyor bir yandan etrafa bakmaya calisiyor sonra meme ucu yetismeyince asabiyet yapiyor normal yani
rotadan sonra da kaka normal tatlim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…