2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sizden başka beni kim anlayabilir kızlar...
Ah canım benim bende tiksindim artık insanlardan iyiliğini düşünüyor gibi zehirliyorlar insanı.
Benimde her meme verişimde süt geliyor ama gelgelelim çok sık emiyor diye sütüm doyurucu değil oluyor. Zayıf doğdu aylık 1 kilo alması az dediler hep gözleri doymuyor. Yani sütün gelincede bitmiyor o laflar. Düşün süt geliyor emdiğinde ama banada bayramda kaç kişi gece çok sık uyanıyor mama ver rahat edersin diye akıl verdi hadi al bide burdan yak. Mutlaka birşey buluyorlar yani ben bu bebeğin annesi benim onun için en iyisini ben bilirim politikasını uyguluyorum ve hafifce laf sokarakta bunu belirttim. Daha uzun sure kalsam onlarla daha sert belirtirdim kesin. Bebeğin sağlıklı mı tamam gerisi boş. Ondan boşvereceksin kimseye derdini anlatmaya calışma anlamazlar.
Kendimi takip edincede tamamen psikolojime baglı oldugunu anladım süt olayının. Yemeden içmeden duruyorum kafam rahatsa süt sorunu yok. Ama kafamı birseylere taktıysam ne yesem boş. Zor ama takmamaya çalış Allah sabır versin hepimize. O kötü düşünceleri kafamıza eken ve bebeklerimizin rızkına mani olanlarıda Allaha havale ediyorum.

Bugün okudugum bir yazıdan alıntı

Dr. Kadir Tuğcu, emzirmenin kadının beyninde oluşan bir hadise olduğunu belirtiyor: "Bir kadının emzirebilmesi için doğurması da şart değildir. Bir genç kız veya yaşlı bir kadın, örneğin anneanne veya babaanne bile bebeği emzirse bir süre sonra süt gelir. 'Süt nine' lafı da buradan gelir. Çocuğun annesi doğumda ölür. Süt verecek yeni doğum yapmış bir kadın bulunamazsa anneanne veya babaanne emzirir. Çünkü beyinde ilgili hormonun salgılanmasıyla süt gelmeye başlar."

Yani psikolojimiz önemli sadece

canım 100. baskı olacak beki ama incir suyu diyorum

amaaaan, bıktım bu bilmişlerden ya. herkeste aynı dert. ya ben kalkıp sizden akıl istedim mi, yok, e o zaman ne diye konuşuosunuz bıdı bıdı. herkes kendi büyüttüğüne baksın kardeşim, yardım istersem ozman söyleyin.
doktoru da salla, nasıl sütün olcak uyumayınca. hem diyosun yapması gereken kpntrolleri yapmadı. anca akıl versinler. kendinin çocuğu var mı acaba, tek başına mı bakıyo. bırak çocuu uyusun, sen de gece dinlenirsin, süt yaparsın. hiç de bişi olmaz bebişe, uyanınca verirsin. benim oğlumda 3 saatte bir emzirin dediler diye 6 saat uyuyan çocuğu uyandırıp verirdim sütü, sonra nooldu, uykusu parça pinçik oldu. 2 sene uğraştım deliksiz uyusun diye. sanki eskiden de 4 saatte bi kaldırıyolarmıymış, ne zman acıkırsa ozman meme. hepsi aç mı kalmış, zeka geriliği mi olmuş noolmuş. tövbe tövbeee.
görümcen de resmen gıcık, yeni bebek olan yere bebekle gelinirmi ya, gezmeye geliyo. madem öyle yetmiyomuş sütün, o versin kendi sütünden biraz noolcak, önce seni sonra onu emzirseydin.
benim de 2-3 gün sıfırdı süt, bebeğim o kadar uğraşıyodu, iki damla gelince uyuyuveriyodu yazık. annem kalkıp da demesin mi bilmem kimin fışkırıyodu hastanede. yok ya napıyım alla alla, su içe içe şiştim, olmuyodu süt. herşeyi biliyo o da, kilo vermem lazım bi koşu bandı alıcam diyorum, boşver diyo belini ağrıtıyomuş. ya zaten kilodan ağrıyo belim. ona inadıma alacam o hale getiriyo bazen insanı. neyse işte.

meyve suyuyla başlarsanız, sebzelerde zorlanırlar bence de, bende yoğurt ve çorbalardan başlıcam, gerçi şimdiden arada bi çay kaşığı yaptığım çorbalardan veriyorum, alışsın tadına diye. güzin abla da okumuştum, bi çocuk doktoru yazmıştı, aklıma da yatmıştı, yok sebze püresi yok bilmem ne vermeyin çocuklara diyodu, onlar evde yemek yapmayan amerikalı kadınlar için. bizim evlerimizde zaten çorba pişiyor, onlardan verin diyordu tuzsuz salçasız -tabi blendırdan geçirmek lazım-. ama ben az biraz salçalı da vericem, eğer domatese alerjisi yoksa. çünkü domates baya alerjik bi gıda.

muffincim sen çok yoruyosun kendini, hep ilk bebeğimdeki kendimi görüyorum sende. keşke bu kadar yıpratmasan kendini. inan her şey olacağına varıyor. yesin mamayı yiyorsa, sen böyle üzülünce süt tümden kesilcek üzülme bu kadar. ona sağlıklı bi anne lazım, sen üzülürsen kim ilgilenicek onla. tahini de hep derler, sana da yarar inşallah.

tabiki biz anlarız 3 aşarı 5 yukarı aynı sorunları yaşıyoruz cnm bende bir koca var 5 kaynana 3 görümceye bedel :)) koca katili olucam korkuyorum:)))) sanki 5 çocuk büyütmüş bir anne benimki akıl vermekte önde koşturuyolar annemde kayınvalidemde kimden ne duyarsa sende yap ya bu çocuk deneme tahtasımı günde 40 defa arıyolar açmıyorum valla sinir hastası olucam yakında

canım bu arada kimsenin lafına aldırma bence banada diyorlardı.her konuda illaki bişiler denicek kafana takmıcan umursamıcaksın.en azından bebeğini düşün ki sütün gitmesin.

Bugun herkez sikintili ama hep sikntilarimiz ayni. Bende cok moralszim cocuklara bAkamiyorum emmiyor onlarda bir yandan. Ne meme ne biberon ac kaliyorlar bu sefer dahada sinirleniyorlar. Simdi bagira bagira uyuttum belki alirlar biberonu.

bizde 2 gündür hastayız anne kız
dün dr a gttk ilaç alıyoruz.hasta olunca huyu da değişti gece emmek için uyanıp snra tekrar uyuyan çocuk uyandı durmadı.1 saat sonra ancak uyudu.mesele uyku değil kızlar sadece benim ona bakabilmem için iyileşmeye ihtiyacım var iyileşmek için de dinlenmeye..
çok şükür bgn biraz daha iyim yarına bişeyim kalmaz inşallah.ailesinden uzak olmak çok zormuş

canim biberonu bagira bagira vermeye calis
benimkiler de bu ara biberonla kavga mi ediyorlar emiyorlar mi belli degil
emdirken odanin kapisini falan kapiyorum o derece
ama emdikten sonra rahatliyorlar
Bugun herkez sikintili ama hep sikntilarimiz ayni. Bende cok moralszim cocuklara bAkamiyorum emmiyor onlarda bir yandan. Ne meme ne biberon ac kaliyorlar bu sefer dahada sinirleniyorlar. Simdi bagira bagira uyuttum belki alirlar biberonu.

Canım hiç takma bence kafana.. Hepimiz aynı süreçten geçiyoruz ben millete "he "deyip geçiyorum! Hele bi ortama girince "niye memeni az veriyosun yoğurt mu mayalıcaksın" diyenlere "benim çocuğumun düzeni 2 saatte 1, yoksa zaten ben versem de almıyor" diyorum sert bi şekilde! Bozulan bozulsun umrumda değil!
Bu arada sen de İzmir'de oturuyordun di mi? Bebişini hangi doktora götürüyosun canım? Ben de İzmir'deyim ya o yüzden sordum.. :)

canim bu ara benimkiler de memeyle oynuyor cekiyor bir yandan etrafa bakmaya calisiyor sonra meme ucu yetismeyince asabiyet yapiyor normal yani
rotadan sonra da kaka normal tatlim

yok canım oymamıyor direk reddediyor kafayı geriye atıyor viyaklamaya başlıyor.nedenini bulsam çok sevinicem

canım ilk olduğu için hep itina gösteriyorum ama salmak lazım sanırım çok ince davrandıkça tersi oluyor.süt normal standartlarında ama bu cadı ağzının tadını bilmiyo.biberonla verince sütü içiyor.ama beni ıııh

canim bu ara benimkiler de memeyle oynuyor cekiyor bir yandan etrafa bakmaya calisiyor sonra meme ucu yetismeyince asabiyet yapiyor normal yani
rotadan sonra da kaka normal tatlim

yok canım oymamıyor direk reddediyor kafayı geriye atıyor viyaklamaya başlıyor.nedenini bulsam çok sevinicem

canım ilk olduğu için hep itina gösteriyorum ama salmak lazım sanırım çok ince davrandıkça tersi oluyor.süt normal standartlarında ama bu cadı ağzının tadını bilmiyo.biberonla verince sütü içiyor.ama beni ıııh

kızlar bu arada çoğumuz aynı sorunu yaşıyor sıpaların emme sorunu.bu da bir büyüme atağı mı yoksa?

ewet bende duydum bunu annemler anlatmıstı yaslı bı kadın(babanne-anane) torununu emzırmıs sutu gelmıs mış mış....sok olmustum demek dogruymus.ııııı acaba erkekler ıcınde aynı sey gecerlı mıguzel olurdu yaa

aboowwww kaynanalar duymasın gızlı gızlı emzırırler valla

iki gün önce bende yazıştım canım benim bbeğimde memeyi bıraktı direniyor almıyor dün doktor kontrolümüz vardı doktora söyledim sağarak ver o zaman dedi önemliolan anne sütü alması dedi.. 6 ay sağaarak bebeğine sadece anne sütü verenler var hatta bir yıl ağarak bebeğine anne sütü verenler var dedi....sende üzme kendini iki satte bir sağ gelsede gelmesede sağ pes atme artacak sütün...bizim kızlar da memeden değil de biberondan alsınlar sütümüzü ama yeterki alsınlar... bende depresiftim bu konuda ama artık takmıyorum inan bana öyle olunca sütte artıyo...

Muffincim bence de yıpratma kendini bu kadar. Bir şekilde büyüyecek bebeklerimiz ama bu arada biz sağlığımızdan olmayalım, bebişlerimizin bize ihtiyaçları var.
Benim kızım da eskisi gibi emmiyor. Bazen iki dk. emip sonra bırakıyor. Ben de çok zorlamıyorum mama filan da vermiyorum. Sonra çok acıkınca kendisi emiyor. Hepîmizinki aynı olduğuna göre dönemsel birşey demekki.
Kakası da hala bazen yeşil oluyor. 3. Ayda farklı bir doktora götürdüm ve çok memnun kaldım. Kakayla ilgili anne sütü alan çocuğun kakası yeşil de olur sarı da. Eğer kan varsa, çocuğun ateşi huzursuzluğu, kilo alma problemî varsa o zaman araştırılır dedi.

Herkes kayınvalidesinden dertli. Benimki de aynı. Allahtan başka şehirde oturuyor. Bayramda geldi bir hafta kaldı, deli etti beni. Herşeyin en iyisini o biliyor. Hiiç takmamaya çalıştım.. Birgün de çok sinir etti beni, ben de kızımı ben doğurdum, tüm hakları bana ait, istediğimi yaparım dedim şakayla karışık, sonra biraz sustu.
Erkek anneleri bugünleri unutmayın sakın, siz de böyle cadı kaynana olmayın:))

olmıycam sözs....

Emiyor mu sağıyor musun ne ki gerçekten?Bayramda da kayınvalideme komşular tarafından sorulan soru : Annesini mi emiyor ? Yok aslında babasını emiyor da,işten geç gelince annesini emiyor

ay kahkaha ile güldüm hala gülüyorum , Allah hepinizin iyiliği versin ya geçen gün birine demiştim zaten hamile kadın ve yeni anne olmuş kadınlardan kork diye çok fenayızz çoookkk

ay yok artık , :26:aaaaaaa kaçıralım çoçukları valla alırlar ellerimizden zaten emziriyoruz diye pek tripliler, yok ''fazla uzun sürmüş emzirmek '' yok bilmem ne , sanki sınav varda en kısa emziren kazanıyor ,Heey Yaradan 'ım yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…