Muffincim bence de yıpratma kendini bu kadar. Bir şekilde büyüyecek bebeklerimiz ama bu arada biz sağlığımızdan olmayalım, bebişlerimizin bize ihtiyaçları var.
Benim kızım da eskisi gibi emmiyor. Bazen iki dk. emip sonra bırakıyor. Ben de çok zorlamıyorum mama filan da vermiyorum. Sonra çok acıkınca kendisi emiyor. Hepîmizinki aynı olduğuna göre dönemsel birşey demekki.
Kakası da hala bazen yeşil oluyor. 3. Ayda farklı bir doktora götürdüm ve çok memnun kaldım. Kakayla ilgili anne sütü alan çocuğun kakası yeşil de olur sarı da. Eğer kan varsa, çocuğun ateşi huzursuzluğu, kilo alma problemî varsa o zaman araştırılır dedi.
iki gün önce bende yazıştım canım benim bbeğimde memeyi bıraktı direniyor almıyor dün doktor kontrolümüz vardı doktora söyledim sağarak ver o zaman dedi önemliolan anne sütü alması dedi.. 6 ay sağaarak bebeğine sadece anne sütü verenler var hatta bir yıl ağarak bebeğine anne sütü verenler var dedi....sende üzme kendini iki satte bir sağ gelsede gelmesede sağ pes atme artacak sütün...bizim kızlar da memeden değil de biberondan alsınlar sütümüzü ama yeterki alsınlar... bende depresiftim bu konuda ama artık takmıyorum inan bana öyle olunca sütte artıyo...
Ağustos 2012 anneleri merhaba, nasılsınız,
Ben de kısmetse haziran 2013 de doğum yapacağım.
Şimdiden çok heyecanlıyım.
Benim kafama takılan bir konu hakkında sizden yardım rica ediyorum.
Ben 46 kiloyum ve boyum da 1.59
Eşim ise 1 83
boyum da kılom da cok az
bebek gelısemıycek dıye korkuyorum
sımdılık daha cok yenı oldugu ıcın gelısımı normal ama
zaman ılerledıkce rahım atıyorum 170 bır ınsana gore daha az buyuyebılecegınden bebıs de hem kısa hem kucuk olur yazı olur dıye korkuyorum
ıcınızde benım boy kıloma yakın olan var mı, bebıslerın boyları kılaları ne durumda
dogum yapan varsa onlar da yazarsa cok sevınırım
belkı sız degılsınızdır de tanıdıgınız vardır kısa boylu zayıf ama cocugu ne kadar dogdu
bilginiz varsa benımle paylaşırsanız cook sevınırım..
Hepinize yavrularınızla beraber mutlu bır omur dılıyorum..
Aminnn....
canm dün bizimde kakamız yeşil az ve tuhaftı ama aşıyla alakası yok çünkü biz aşıyı bugün olduk.biara bizim kakamızda değişti doktor içinde kan yoksa ateşi falan yoksa çok takma kafana arada bebeklerin kakasında değişiklik olur dedi bende takmamaya çalışıorumkızlar emzirmek için memeyi veriyorum 1 dk anca emiyor ağlaya ağlaya bırakıyor sinirlenip.süt de geliyor 4-5 farklı delikten geliyor gelmese tamam diycem.bu kızı anlamadım gitti.neden bunu yapıyor.bu arada dün rota aşısını yaptırdık kakası kına gibi yemyeşil ve diş macunu gibi koyuydu neden olabilir başınıza geldi mi?ay kakafobik olacam bu kız beni bakırköye yollatacak
bebeği diş çıkaran var mı arkadaşlar? varsa bu dönem nasıl geçiyor? biz çıkarıyoruz daha 2 buçuk aylığız erken ama çıktı işte biraz huzursuz şu sıralar sırt üstü yattımı kıyamet koparıyor huy değiştirdi resmen ya
oo geçmiş olsunn , kıyamam ben ona daha gaz sancılarıda geçmemiştir yahu ,nasıl anladınız diş çıkardığını , bize de örnek olsun bari ,ileriki dönemlerde hangi belirtiler, birde inşallah sorunsuz atlatırsınız bu dönemii , maşallah size
bebeği diş çıkaran var mı arkadaşlar? varsa bu dönem nasıl geçiyor? biz çıkarıyoruz daha 2 buçuk aylığız erken ama çıktı işte biraz huzursuz şu sıralar sırt üstü yattımı kıyamet koparıyor huy değiştirdi resmen ya
ilk eltim farketti diş olduğunu zaten ağzı köpük köpük oluyordu diş kaşıyıcı aldık yavrum daha tutamıyor ki arada biz kaşıyıp rahatlatıyoruz ama yine de daha çok küçük damağı zedelenir diye kendi kendine çıkmasını bekliyoruz, diş etleri ateşlenirmiş soğuk parmağımı dişinde gezdirince hoşuna gidiyor, alt damağında 2 küçük beyazlık var dişinin iki kenarıymış 1 aya tamamen çıkarmış, eltimin oğlu 10 aylık 3 bucuk aylıkken ilk dişini çıkardı genetik sanırım.
ilk eltim farketti diş olduğunu zaten ağzı köpük köpük oluyordu diş kaşıyıcı aldık yavrum daha tutamıyor ki arada biz kaşıyıp rahatlatıyoruz ama yine de daha çok küçük damağı zedelenir diye kendi kendine çıkmasını bekliyoruz, diş etleri ateşlenirmiş soğuk parmağımı dişinde gezdirince hoşuna gidiyor, alt damağında 2 küçük beyazlık var dişinin iki kenarıymış 1 aya tamamen çıkarmış, eltimin oğlu 10 aylık 3 bucuk aylıkken ilk dişini çıkardı genetik sanırım.
Bir de biberon almıyordu benim oğlum ilk haftalarda almıştı sonra almadı haftaya işe başlayacağım sütümü sağıp bırakmam gerekiyor, meğer akışı az olduğu için almıyormuş süt gelmediğinden büyük delikli emzik aldım şimdi çok şükür içiyor rahatladım :)
oy çok küçük daha yaaa ,bizde de tükürükler var ama dişten değil sanırım zaten o kadar da beyazbir şeyler görünmüyor , gerçi artık baktırtmıyor ,valla çalışan tüm annelerin Allah yardımcısı olsun , ben evdeyken zorlanıyorum , size daha da zor ,birde işin içine özlem giriyorr ,
benimkide köpek dişlerinin oralar şiş ve bembeyaz çok huzursuz 3 aylıkkken başladı bizim sorun 4 aylık olcaz çıkarcak sanırım diş jelini nasıl sürcemi bilemiyorum
sizdemi diş çıkartıyorsunuz yahu,size de maşlllah, sen nasılsın bu arada dün doktor sonrası sendromu yaşıyordun , benimki çirkeflik yapmaya başlayınca yazamadım sana ,çok biliyor o doktorun diye, hatta herkes herşeyi ne çok biliyorr
offf Allahım yaa bebeğimin huyları gittikçe değişiyo ama olumsuz yönde uykusu iyice kötüleşti ne gece uyuyo ne gündüz hep kucak istiyo çok bunaldım gaz sancısıda cabası 3. aya gircez dahada kötü olduk nasıl düzelcek ben çok yoruldum artık biri bana akıl versin:26:
merhaba anneler ve kuzuları,
biz 3. ay kontrolümüzden geldik, gelişimi gayet iyi, bu doktora ilk defa gittik, kadını pek tutmadım, normal ölçümlerinin dışında ekstra hiç bir şey yapmadı, oysa netten araştırdığım kadarıyla çocuğun refleks ve algılarını da kontrol etmesi gerekiyordu, bilmişlik taslamış gibi olmayayım diye bir şey demedim, muayene bitince dayanamadım, nesneleri takip edebiliyor, başını kaldırabiliyor, kalkmaya çalışıyor falan dedim... iyi dedi... akşamları göğüslerim sünger gibi oluyor, sütüm yetmiyor o yüzden geceleri 3-4 saatte bir mamayla besliyorum dedim, devam et dedi, 4 saatin sonunda beslenmezse kan şekeri düşermiş... ya ben kafayı yiyecem artık, orada peki dedim ama kafam çok karışık, bu durum 2. ay da sona ermiyor muydu, artık kendi acıktığında uyanmasını beklemeyecek miydik... kime inanacağımı, kime güveneceğimi şaşırdım...
zaten yanımda kimsem yok... annemi aradım söyledim artık uyandırma 4. ayına girdi diyo... kayınvalideme zaten çok kırgın ve kızgınım, kızım 14 günlükken geldi, 12 gün kaldı, bu çocuk doymuyo deyip deyip durdu, psikolojimin içine ettiler, benim nasıl sütüm olsun... görümcem benden 5 ay önce doğum yaptı, deli gibi sütü var, kayınvalidemle o da gelmişti bebeğiyle... ben yanında damla damla süt sağmaya çalışıyorum, o da ayy sütüm çok geliyo, çocuğun yüzüne fışkırıyo, senin sütün az, bu kadar az sütle doymaz tabi çocuk demişti... ulan 14 gün olmuş doğum yapalı, kızım 3028 gr doğdu, 3 günün sonunda 2500 gra düştü, ben nelerle uğraşmışım günlerce o çocuğu doyurucam diye, damla damla anne sütü, bi yandan mama, 15. gün kontrolünde 3250 gr olmuştu kızım... ama yaşadıklarımı bir ben biliyorum o günlerde... şimdi de eşim sağolsun... geçen akşam süt sağıyorum, sağayım da çoğalsın diye... bana diyor ki 1 saattir sağıyorsun bu kadar mı çıktı... sinirlerim bozuldu tabi... baştan zaten beynimin içine soktular o düşünceyi sütün az , sütün az... çocuk biraz fazla ağlasa eşim diyor ki sütle doymadı, aç bu çocuk aç, mama verelim... bi yandan bana kızıyor süt çaylarını neden içmiyorsun diye, unutuyorum, bazen vaktim olmuyor diyorum, bu çocuk hiç durmuyor mu diyo... bıktım bu cümleden de, annem de soruyor bazen, bu çocuk hiç durmuyor mu... günü gününe uymuyor ki...
sizden başka beni kim anlayabilir kızlar...
bugün kaptım başka doktora götürdümevet sonuçta durum iyi sağol canım ..
sanada yakın 10 gün var arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?