bende kırada olmasaydım herseyı alırdım ogluma ama ev almak ıcın para bırıktırmem lazım, calısmam lazım tutumlu olmam lazımmmmmmdururum olasa ama hıc dusunmezdım
canım çoğumuzda var hayırdır neden emmiyor?şüphelendiğin bişey var mı_?benimki pamukçukmuş 2 tane dilde beyaz leke vardı geçmedi hemen karbonatlı su ile sildim çoğu geçti ondan emmiyormuş kızım.
kızlar bebişi konak olan var mı?zeytinyağlı karbonat sürüp banyo öncesi kabartıp taradık 3 farklı banyosunda.saçları döküldü çok kötğ oldu.yanlar var tepenin ön kısımı yok.kelaynak gibi.ne zaman gelir yenii saçlar?
Yaa kızlar bu tırnak kesme ısı ne zormus mıınnacık ecel terlerı dokuyoru keserken buyuselerde rahat kessek...
hem eğitimleri içinde para biriktirmek gerekli ne kaldı şunun şurasında 3 sene sonra başlıyacağız kreş mi, yuva mı sonra özel okulmu devlet mi, acaba ağustos anneleri bebişleri için para biriktiriyor topicimi açsak , birbirimizi gaza getirirdik :ben şimdilik biriktiremiyorum ama kirli çıkılar diye bir topic var , orayı okuyorum ara ara gaza geliyorum tasarruf anlamında epey bir faydası oluyor , boşa para harcamamak gerekli dimi ama
Amin canım hepimizin inşallah. Bir anne daha ne ister ki.Şimdiden hayal ediyorum onun düğününü:) Bu arada bebeşin de çok yakışıklı maaşallah. Bizimkini kilosu da aynı sayılır iki buçuk aylıkken 5.500 gr dı. Doktor normal dedi.
he ben detemmuz anneleri topic ine takılıyorum yan sayfadan bir ordan bir burdan yazışınca komik oldu :)))) noldu kız bastırıyormusun ayaklarını cimcimenin ,
bende hayal edıyorum ahhh dıyorum ahhh oglum evlenıcekde bende gorucem ınsallah ben gelınıme ne takıcagımı bıle dusunuyorum nedense besıbırlı takıntım vardır ınsallah allah nasıp ederse gelınıme takıcamkız annelerıne duyrulurrr
doktorumuz boyuna kılosuna bısey demıyor ama resımlerı gormuyormusun masallah hepsı tombık tombıkbırde bızım doktorumuzla sagllık ocagının tartısı arasında tam yarım kılo var saglık ocagına gore 6500 doktorumuza gore 6050 :26::26::26: bende anlamadım gıttı
aynen öyle canım allah yardımcım olsun:18::18:
canım ıkızlerımızın fotolorını merak edıyoruz ılk bebişlerimiz onlar bızım beklıyoruz foto
Ben bekarken hep hayal ederdım kaynanamla arkadas olucam bırbırımızı arayıp sorcaz gezcez tozcaz amaaa nerdee tam tersı oldu malesef ama ben kaynana olunca kısmetse hepsını yapcam glınıme
İkizler yormadı birde erkek bebek mi düşünüyorsun şimdiden maşallah
ahaha walla ben de dusunuyorum canim ikizden sonra tek bebek hayal ediyor insan
Bebekleriniz kusmaya başladığı an doktorunuzla paylaşın. Fışkırır tarzda ise sorun var demektir..
Bebek reflü şikayetleri şu şekilde..
- Fışkırır tarzda kusmalar varsa
- Kilo kaybı yada durma
- Öksürük varsa
- Salya varsa
- Aşırı derecede ağlama huzursuzluk uykusuzluk ama uyku halleri (gaz sancısı yapar ve mide ağrısı yapar.)
- Hırıltı
Eğer kilo alımında bir kötü durum yoksa 6. ayda oturmaya başlayınca geçildiği söyleniyor. Fakat kilo kaybı yada durması varsa reflünün tedavi yollarına gidin..
Benim bebeğimde de 3. ayında ki kilosunda 2. aydaki kilosunda değişiklik olmadığı gibi 200 gr da vermişti. Zayıflamaya başladı yani..
Mamasına gaviscon toz karıştırıp kullandık 2 hafta kadar tam anlamı ile geçmedi..
Bu sefer Mamasını değiştirdik milupanın AR kusturmayan mamasını kullandık çok işe yaradı. Ama gaviscon tozu karıştırmaya devam ettik kilosuna göre nasıl kullanacağınız yazıyor
Halen geçmeyince 15 gün içinde motilium şurup kullanmaya başladık.. yemekten yarım saat önce aç karnına surubu içiriyorsunuz..
Tedavisi 1-3 ay arasında devam ediyor kusmalarına göre yani. Kusması kesilince ilaçlarıda sakın kesmeyin. Devam edin..
Ayrıca AR mama katı bir mama onun için mama aralarında suyu biraz fazla verebilirsiniz. Çünkü çok kurutuyor dudaklarından da anlayacaksınızdır.. yedirdikten 1 saat sonra su içiriyorum. Tekrar 1 saat sonra yine su içiriyorum.. Mamanın arkasından su içirmeyin. Yoksa Mamayı sıvı hale getirip tekrar kusmasını sağlarsınız..
Ayrıca mamayı tek seferde yedirmeyin. Ben 2 yada 3 parçada 5 10 dakikalık aralarla yediriyorum.. aralarda gazını da çıkartmaya çalışıyorum..
Mama araları 3 saat yada 3.5 saat aralarla yedirin. 1 saat 2 saat aralarla değil.. anca sindiriyor çünkü ve mideden sindirmesi kısa sürede olmuyor.. ben mesela 3.5 aylık bebeğime 3 yada 3.5 saat ara ile 180 yediriyorum. 1 günde 5 öğün olarak..
Yedirirken 45 derece eğimle yediriyorum.. yedirdikten sonra 15- 20 dakika kucağımda dik pozisyonda tutuyorum.. ve yatağıda yine 45 derece eğimli şekilde yatırıyorum.. Yatağının baş kısmını eğimli şekilde yastıklar koyarak yaptım..
Bu konuyu önemseyin.. çünkü ileride mide reflüsü kalıcı hale gelmemesi için. Yoksa mide ameliyatı olmak zorunda kalınabilinir..
Bu dediklerimi yaptığınızda ve düzelme yoksa kesinlikle çocuk gastrolojisine gitmenizi öneririm..
Reflü sorunu varken 350 lere düşerken yemesi günlük. Şimdi çok şükür 900 cc ye dayandık. 20 günde bu kadar yol katettik.. biraz dikkatli yedirmek gerekiyor.. moralinizi kesinlikle bozmayın. Ben çok bozmuştum. Sizde özenli davrandığınızda farkı ve iyileşmeyi göreceksiniz..
Geçmiş olsun tüm bebişlere ve annelerineee 
bi yerden alıntı :26: bende tüm belirtiler var
Tüm bebişlere 41 kere maşallah...ooo topic e girince gözümüz gönlümüz açılıyor yahu,maşallah ne güzelşeyler bunlar , Yaradan 'ım nazarlardan saklasın annelerine babalarına bağışlasın tüm hepimizinkileri tü tüüüü
he ben detemmuz anneleri topic ine takılıyorum yan sayfadan bir ordan bir burdan yazışınca komik oldu :)))) noldu kız bastırıyormusun ayaklarını cimcimenin ,
bizim doktor daa anladığım kadarı ileynn ilaç vb.şeyleri ilk etapta kullanmaya karşı , gözlerindeki çapak için aile hekimi damla vermiştide , '' bir daha kullanma'' dedi , konak içinde önce zeytinyağı ile sil sonra tara öyle yıkarsın oluşursa dedi, izim oluşmamıştıda ,sanki oluşucak gibi duruyordu o zaman sormuştum .ama mustel...nın konak şampuanı bir kerede geçiriyormuş diye duymuştum.buda bir ön bilgi olsun...
doguma kadar para bırıktırmısdım bbu ay bıttı paramız 15 gune doğum pramı alırım ama baktım kı paramız bıtıyor harcamalarımızı tek tek yazmaya basladım boylelıkle gereksız harcamalarımızı gormus olucaz. kırlı cıkıları bende okuyorum ara ara cok yardımı oluyor gercekten. yaptıgım en guzel sey mesela gecen sunnet parası ayırmısdım kaynanam karsıladı bende o parayı hemen altın yaptım attım kenera boyle etrafdan yardım gelınce gelen yardım kadar parayı saklıyorum. nasılsa yardım olmasa cebımden cıkıcakdı. cebımden cıkmıs gıbı saklıorum hemen altın yapıyorum. cok tutumlu gordum kendımıııııı
babası az kalsın kızımla futbol oynucak hadi ecrin nisam kalk diyorbasıyor çok şükür siz naptınız bastırıyormusun
buarada kızlar bebeklerimiz birgün karşılaşıyorlarmış ne güzel olur demiii
birde dünür oluyormuşuz zuhahahaha
ya kizlar bu kirli ciki olayi nedir biriktirmek lazim da iki bebegin masrafindan cok da firsat olmuyor ama
koyarim tatlim en kisa zamanda
ya kizlar yurutgec onerilerinizi bekliyorum ne almak lazim ?
fazla buyuk olmayan fazla pahali olmayan ?
malum eve iki tane gelecek donecek yer olmali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?