2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aç tok farketmiyor sadece ogün duşa girmeyin diyorlar aşıdan sonra. Benimde bugun vardı gitmedim yaptırmıcam. Zaten kucaktan inmiyor birde kol agrısı cekmeyim dedim :)

cnm yaptır bence sonradan zaten hiç yaptırmıyosun zaten 3.doz olduğu için çok ağırmıyor.1 2 gün sızlama oluyor ama dayanılmıcak gibi değil.ben sezeryanla doğum yaptım o dikiş ağrılarıyla emzirmek ölümdü zaten aşının acısı vız geliyo

ben rota asısı yaptırmadım cok yan etkısını goren olmus cocugun buutun duzenı degısmıs flan fılan ınsallah pısman olmam :44:

hayırlısı olsun rota çok tehlikeli komsunun kızı 2 yaşında oldu kaç tane serum yedi.su gibi ishaldi .

Ben de yaptirmadim. Doktor yaptirsaniz iyi olur dedi bugun ama ben de yan etkileri duydugum icin yaptirmadim. Allah sagligini korusun kuzumun ve butun kuzularin

bizim doktorumuz yaptırmakta ısrarlı idi hatta devletinde bu aşıyı zorunlu aşılar içerisine almamasının ücreti olduğunu söyledi, ebemiz genellikle önermediklerini hatta aile hekimimiz olan doktorun da kendi kızına yaptırmadığını , eğer rota virisü bulaşabilecek kişiler ile iletşime geçmiyorsa bebek gerek olmadığını söyledi, nedir mesela bu kişiler roto virisü çoçuklar ile iletişimde olan kişilerde olumuş daha çok , yani yuvalardan ,okuldan çoçuğunuz geliyorsa, çoçuk doktorları , alt açma yerlerinden vb.bulaşır dedi, he biz yaptırdık , huyu değiştimi ?? bilemiyorum var bir huy değişikliği ama 3 .ayı bitirdi belki ondandır bir ara uykusuzluk vurdu ondan olabilir,kakasını eskisi kadar sık yapmıyor ondan olabilir, vb.
yarın tetanoz aşım var. aç mı gitmem gerekir kızlar???

aç , tok farkediyormuyduki, bana kimse öyle bir şey söylemedi

kızlar bebişlerinizin bıngıldakları nasıl ? küçülmeler başladı mı ? bi de yastık kullanıyomusunz ben hiç kullanmadım

benim bebiş i hastanede getirdiklerinde yastıklı idi , hep te yastık ta yatıyor , sadece kafası değil omuzlarıda yastıkta olucak şekilde yatırın demişti ilk doğumdaki ebe , o zamandan beri yastık sürekli var ,

Aç tok farketmiyor sadece ogün duşa girmeyin diyorlar aşıdan sonra. Benimde bugun vardı gitmedim yaptırmıcam. Zaten kucaktan inmiyor birde kol agrısı cekmeyim dedim :)

ya başlamışken bitirse idin , sonra yeniden başlaman gerekirse yasık , gerçi ben 2.çoçuk düşünmüyorum ama yinede başlamışken bitsin istiyorum , Allah korusunda bi kaza flen olursa bir daha aşıyla uğraşmıyayım diye

yaa canım ben de oğlanda ne heveslerle almıştım hiç kullanmadı gayet kendi çabalarıyla yürüdü..müzelik oyuncaklarının arasına kaldırdık onu da şimdi 2.sıpa kullanır mı bilemiyorum artıkk:))
kızlar tavsiyem heves edip de çok fazla oyuncak almayın çocuklara.çoğuyla ilgilenmiyolar bile.evdeki doğal eşyalar daha çok ilgilerini çekiyor.hem gereksiz masraf yapmış oluyorsunuz.bugün tv de çocuk pedagogu da aynı şeyi söyledi.çok oyuncak çocuğu tatminsiz yaapar onun yerine çocuklarınızla yarım saat fazla vakit geçirin diye..

evet olmuştum.
ne zaman uyguluyorlar canım?

bana hamilelikte aşı yapılırken aşıyı takip edebilmem için gideceğim tarihi yazdıkları bir kağıt vermişlerdi ben ona göre gittim , genelde kendileri çağırıyordular hamile iken ama şimdi çağırmadılar , genelde hepimiz aynı dönemde olduğumuza göre senin de şimdilerde 3.dozu olmam gerekli diye düşünüyorum , istersen aile hekimliğini arar sor , valla her kayıt var onlarda ...

oğlumu uyutamıyorum, sürekli mem emmek istiyo ama süt kalmadı, mamada almıyor malesef, emziği alıp atıyor ne yapıcağımı şaşırdım

ii geceler anneler ve güsel bebişleri, hepsi de çok tatlılar maşallah, Allah bağışlasın. ben iki gündür anca mesajları okuyabildim topikteki, bi yandan kız uyumuyo, bi yandan oğlan bronşit oldu, bittim yaa. bi de sıpa habire bebeğin yanına gelip gelip öksürmüyo mu deli ediyo beni. neyse sakin ,sakin olmalıyım evett, derin nefesss.
eşimde saolsun işten geliyo yemeğini yiyo hooppp bilg. başına. hafta sonu da şehir dışına çıkcak, sıyırcam kesin
bu arada şunu farkettim ki ben 1. doğumda tamamlamamışım bu tetanoz aşılarını. ikincide de soran eden olmayınca aklıma şimdi geldi hehe. Allaha emanetiz valla.
hadi anneler, öptüm herkesi, bebişleri de tabii. ii geceler, kız uyumuşken bende nen nen yapıyım :)

Günaydın güzel anneler ve minnak kuzuları
Kizim hala emmiyor direniyor dünden beri kimyon cayı bile vermedim yarın sabaha kadar süre verdim hala emmezse Dr yolu görünüyor bize (
Sadece uykuluyken emıyor uyanikken kendini geri çekip ağlıyor acaba agzinda boğaza dogru pamukcuk olabilirmi diye düşündüm dünden beri karbonatli su ile siliyorum
Bizden son durum böyle malesef (

Bundan 10 gün önce nerdeyse aynı cümleleri kullanarak aynı şeyleri yazmıştım:)
Sanırım bu durum da 3. ay büyüme ataklarından. Benim de kızım nerdeyse 3 hafta boyunca aynı şeyi yaptı. Gece uyku arasında emiyor gündüz 2 dk emdikten sonra bırakıp memeyi ağlamaya başlıyordu. Bi yandan da emmek istiyor kendini memeye götürüp götürüp geri çekiyordu. Hatta burdan bir arkadaş gözün aydın senin kız ayakta emmek istiyor demişti. Gerçekten bi kaç kez ayakta emzirmeyi denedim ve emdi. Ama onunla da başa çıkılmıyor artık 6 kilo nerdeyse. Kollarımda derman kalmıyor. 3 hafta sürdü bu durum. Şu anda da ara sıra yapıyor ama epey azaldı. Ağustos annelerinin bir çoğu yaşıyor sanırım bu durumu...
geçen hafta doktor kontrolünde doktor gün içinde aldığı toplam miktar önemli gecesi gündüzü çok önemli değil dedi. Gece emiyorsa gündüz oyun yaptığından emmiyodur dedi. Kilo almış mı ona bakalım eğer kilo alımı durduysa mama takviyesi yapıcaz başka çaresi yok dedi. 800 gr aldığını görünce mamaya da başlatmadı. Sabırlı ol inşallah seninki de geçici bir durumdur.

canım profil resminde bebeği mama sandalyesine mi oturtmuşsun?daha erken değil mi aman dikkat et güzelim eğer oturtuyorsan daha gelişmedi kemikleri?ben oturtmuyorum bişey olur diye.

yok canım ana kucağında oturuyor ,ben de oturtmuyorum ama 6. ayı da dört gözle bekliyorum

Amincanim inşallah geçicidir 3 haftada uzunmus ya inşallah dayanabilirim Allah'ım güç versin... Dediğim gibi simdi uyuyor uyanacağı zaman ayikmadan alıyorum emziriyorum hemen lıkır lıkır emıyor uyanikken bazen bir iki çekip bırakıyor bazen onuda almıyor etrafı izliyor çoksinir bozucu bir durum bide yüzüme bakıp gülüyor sesler çıkarıp konuşuyor benimle ölünmü öldürünmü derler bizde aynen o hesap oluyor
Bu arada benim minnos gercekte 4 aylik ama düzeltilmiş 2,5 aylik oluyor premature annesiyim yani
Cok zormus premature annesi olmak aslında anne olmak zormus be ( ben cok güçlü bir yapıya sahibim ama ben bile pes ediyorum bazen
Sen nasil basa çıktın canim emmediginde baska mama yada sut sagip biberonla verdinmi??ben vermiyorum acıkırsa bir sekilde emer diye umut ediyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…