2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hani bebek aranmıyorsa istemiyorsa belli bir düzende emzirmeyi teklif etmeli bebege ama benim oglum sık emiyor. Belli bir düzen koymaya calışmıyorum ki henuz uykusuna bile bir duzen koyulamamıs bebeklerin emmesine duzen koyamayız. Ne zaman isterse ozaman emziriyorum. Doktorların bu gözlem ve söylemleri çokta saçma geliyor. Bir öğünde şu kadar cc içmeli gibi yada 2saatten once emzirme sindiirm 2saatte gercekleşir gibi...
5 kişi yanyana gelelim aynı saatte aynı miktar yemeği yiyelim hepimiz farklı saatlerde acıkırız. Herkesin sindirimi farklı.
Yine mama veren arkadaslarda strese giriyor mesela bir ogunde bu kadar içmeli... Kim karar vereblir nekadar olacagına sadece bebek karar vereblir. Yazık bizde dinliyoruz yok cok az yedi diye uzuluyoruz.

ayyy canım benim yaa geçmiş olsun inşallah bişey olmaz Allah korumuştur benim de bu aralar en çok korktuğum şey düşürmek dönmüyo ama ya dönerse diye çok dikkat ediyorum

aynen bende bu aralar düşer diye çok korkuyorum.beşikte durmayınca çekyatı açıyorum o şekilde yatırıyorum.yani kapalıyken koyamıyorum artık.

Aynen öyle ama işte 2,5 saatten önce emen çocukta reflü oluyormuş. Ancak bende umursanadım kendi dr'umuz düzen kurmaya çalışma çok erken diyince ama çok şükür oğlum düzen kurdu artık gündüz 2,5-3 saaten evvel emmiyor genelde ve geceleride 4-5 saatten önce uyanmıyor gece yatmadan önce iyi emiyor 150-160cc, gündüz isr genelde 110-130cc arası emiyor hangi göğsümden nekadar süt çıktığını bildiğim için emme miktarını elimle göğüsümü yoklayarak anlıyorum. Aslında kalanını sağmam lazım ama üşengeçlik ediyorum genelde

ya kızlar benim bebiş 3. ayını doldurdu 4de girdi artık bi sorunumuz var beşiğinde uyurken nasıl yapıo bilmem kayıp battaniyenin altında kalıverio ağlamaya başlıo çok fena görmem die ödüm kopuo 2 kere aynı şeyi yaptı duymamda boğuluverir die korkuyorum napıcam kızlar:44:

Arkadaşlar benim oğlum sürekli bağırıyor oyun halısına yatırıyorum ayaklarını piyanoya vuruyor eliyle oyuncağın birine uzanıyor tutuyor sadece bşr yandan da aynada kendine bağırıyor sürekli, yada ev tipi ana kucağında otururken yine bağırıyor, uine ana kucağının peluş oyuncaklarına uzanıp ağzına sokmaya çalışıyor tüm oyuncak oynamamız bukadar benim gibi ağustos ortası doğum yapan annelere sormak istiyorum sizdede oyun oynaması bu kadar mı ve bağırıyormu?

Canım ben bundan korktuğum için hiç battaniye kullanmıyorum. Ya uyku tulumu giydiriyorum ya da böyle zarf gibi katlanan battaniyeler var ya (fermuarlı ve çıtçıtlı, bebişin kollarının üstünden kapanıyo) ondan kullanıyorum. Normal battaniye beni de çok korkutuyo Allah korusun..

ben doğduğundan beri kollarının altından örterim ve kenarlara sıkıştırırım battaniyesini yada yorganını sıkıştırınca korkmuyorum çekemez dye

canım saol cevabın için en iyisi bi uykun tulumu alyım çıt çıtlı kundağı küçük geliyodu hadi battaniye kullanayım dedim korktum valla dediğin gibi yapayım

Biz geldiiiikkkkk 4.ay dr kontrolümüzde vardı bugün 3.ay gitmemiştir kontrole. Bayana bi büyümüş benim paşa. 8kilo olmus boyunda 69cm üst sınırda dedi doktorumuz ama diyorum ya hep bende eşi, de biriyiz biraz.:))
Ek gıdaya başlayalım artık dedi mama aldığı için bakalım nasıl olacak ek gida işimiz bizden haberler boyle

canım merhaba öncelikle allah bebeğine uzun ömürler versin,doktor kahvaltı için karışım verdi demişşşsin nasıl bi karışım merak ettim çünkü benimki bayaa iştahsız kilo alımı çok yavaş bir bebek belki bende işe yarar

Maşallah kuzuya bildigin tosun olmuş

<br>
Bebekler özellikle ağır yorgan baytaniye altında bırakılmamalıymış, nefeslerini tuttukları için allah korusun boğulurlarmış kısacası endişende çok haklısın, bebişini dırt üstü yatırıyorsan eğer kollarını dışarda bırakarak koltuk altındanda yorganı- battaniyeyi sıkıştırarak ört kollarını açıkta bırak, merak etme kolları üşümez. Kollarınıiçeri sokuyorsan tutup yüzünün üstne kaldırıyordur.

Biberınla vermeyi denedinmi sütünü? Belki biberonla alır göğsünden fazla süt gelip onu tıkıyor olabilir oda bundan rahatsız oluyor olabilir. Biberonu denemediysen denemelisin mutlaka birde her iki göğsünün ilk akış hızını sağıp biberona al kalan yaplı tarafları ve akış hızı yavaşlamış bir şekilde vermeyi de deneyebilirsin bir sonraki emzirmendede sağdığın sütü (aslında suyu) içirki susuz kalmasın bebişin. Bizim ilk aylarımızda böyle bir problem olmuştu dr'umuz bana bunları tavsiye etmişti bende bir seferinde göğsümün tamamını sağıp biberonla verdim sütü, bir sonraki seferinde emzirdim gibi bir program yapmıştım ki göğsümün akışına da alışsın diye çünkü benim sol göğsümden gelen süt çok oluyor çekmediği zaman bile 4-5 delikten birden fışkırıyordu oğlum o zaman çok ağlıyordu ve bundan hiç hoşlanmıyordu.

bu arada dr erhan ateşin kitabında kahvaltı örneği varsa bakıp yazayım size ?

carrefour gibi büyük marketlerde kay markanın keçi sütü var bilginiz olsun bende büyük oğlumda 1 sene kadar içirmiştim kolay buluyordum tadıda fena değil zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…