2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

carrefour gibi büyük marketlerde kay markanın keçi sütü var bilginiz olsun bende büyük oğlumda 1 sene kadar içirmiştim kolay buluyordum tadıda fena değil zaten

Aldığım değil ama gördüğüm bir markaydı bu canım ama gecenlerde bakanlıgın denetim sonucu teşhir ettiği firma adlarındandı.Keçi sütünün içinden inek sütü çıkmış denetimlerde. Firma yazılı bazı açıklamalar yapmış tabi;
Söz konusu dönemde köylerden toplanarak keçi sütü alımı yaparken şimdi sadece keçi çiftliklerinden alım yapıyoruz. Sütün analiz yöntemi DNA testi ile olmakta ve bu analizde, 1litre keçi sütünün içerisinde 1 damla inek sütü karıştığında inek sütü varlığı çıkmaktadır diye.
Tarım Bakanlığı 25 firmayı daha teşhir etti 06 Aralık 2012 Perşembe 11:19
-Balıkesir merkezli Mar Tüketim Maddeleri’nin Kay markalı yarım yağlı UHT keçi sütünde inek sütü bulundu. (Parti/Seri No: 143/2)

Son düzenleme:
Sürekli bunlarımı takip ediyorsun maşallah valla nasıl farkettin :)

valla tebrik ederim ben hala beceremedim hala kolda sallıyoruz kesinlikle ninni falan sökmüyo bizimkine bıraksan bütün gece uyumaz hatta bide ağlama krizleri geçirir inan çok denedim beşiğinde ninni söyleyip uyutmayı ama tam tersi dahada huysuz oluyo darısı bizim başımıza

yatağında küçük kuran var bide artık her gece uyumadan okuyorum ogluma bitmedi bu gaz illeti

valla ne denir bilemedim pes artık böyle çocuklarımızın hayatlarıyla oynuyorlar ya
bide Boluda bolana diye bir keçi sütü ve bu sütten yapılan peynir kaşar vs. markası var istanbulda değişik noktalarda var internet aracılığıyla istenilen yere gönderebilirler heralde ilgilenenler araştırabilir

iyi akşamlar kızlar bugün ödüm koptu resmen..

yaren kucağımda emziriyodum yeni uyanmıştı kundaklıydı (öyle uyuyor) bi süre memeden çekip kundağını açıyım rahat olsun dedim ağlamaya başladı.

bi an çok ağladı ve katıldı kaldı.kaldırdım devaö etti.kaskatı kaldı ağzı açık şekilde ağlar biçimde kaldım.bağırdım yareeen yarreeen diye ses yok kaldı öyle baya bi.bağırdım bağırdım en sonunda çok değişik bi sesle bağırark ağladı ve gözünden kocaman damla bir yaş geldi.tabi ardından da ben sarılarak hüngür hüngür ağladım

daha önce de böyle katılma tarzı şeyler olurdu kızarırdı ama çok kısa.bu sefer çok farklı oldu.ve o kendine geldikten sonra bi film şeridi gibi geçti gözümün önünden çok şey.bi süre ağlayarak kendime geldim.mahvoldum o an onun o ağlayaşını o halini görseydinz bi aklıma geldikçe kötü oluyorum. neyseki bitti gitti Allah beterinden saklasın.

artık en ufak ağlamasında bile yanındayım sizde ağlatmayın bebişlerinizi.benim gibi ömrünüzden ömür gitmesin.

sonrasondada bol bol öptüm yavrumu.bi an için bile onu kaybetmeyi düşünmek bile mahvetti beni,elim ayağım boşaldı sanki.neyse artık düşünmicem

Son düzenleme:

Canım Allah bir daha yaşatmasın . Cok üzüldüm . Rabbim kimseyi evladı ile sinamasin inşallah

Katılma Nöbeti
Bazı bebeklerin çok ağladıklarında ya da canları yandığında nefeslerini tutarak kısa bir süre oksijensiz kalmalarına KATILMA NÖBETı ismi verilir. Katılma nöbeti bir bayılma hali yani bir senkop durumunu tanımlar. Avaz avaz ağlamakta olan bebek birden nefesini tutar, morarır ve kendinden geçer. Bu durum en fazla 1-2 dakika sürer. Katılma nöbetleri genellikle 9 ay – 24 ay döneminde gözlenir, 3-4 yaşından itibaren görülmez olur. Bebek ve çocukların yüzde 3 ila 5’inde katılma nöbetleri dönem dönem söz konusu olabilmektedir, vakaların %25’inde ailede de bu duruma eğilim söz konusudur. Çok ağlayan, birden nefesini tutup moraran ve de kendinden geçen bebek görüntüsü anne ve baba için oldukça ürkütücü olmasına rağmen bu durum genelde zararsızdır. anne ve babayı çok üzen bu durum çok şükür ki bebeğin sinir sistemini etkilemez, bu durumda çekilen beyin elektrografileri her zaman normal olarak bulunur.Bazı bebeklerin neden nefeslerini tutup morardıkları tam olarak bilinmese de, yapısal özellikler büyük önem taşır. Çok yoğun ağlayan bebekte sık soluma ile kan karbondiyoksit düzeyinin aşırı düşmesi, bu sorunu yaşamaya eğilimli bebeklerde solunumu ve kan dolaşımını düzenleyen mekanizmaları etkileyebilmekte ve bebek kısa bir süre nefes alamamaktadır. Bu durum havale ile karıştırılmamalıdır, havale geçiren çocukta başlangıçta avaz avaz ağlama söz konusu değildir ve havale geçiren çocukta morarma nöbet sırasında değil, nöbet sonrasında gözlenir.

Çok ağladıktan sonra birden katılıp nefes almayan ve moraran bebek, katılma nöbetinin en belirgin olduğu anda beyin dokusu kısa bir süre oksijensiz kaldığından hemen açık havaya çıkarılmalıdır. Bütün yapılması gereken budur! Bebeğin ya da çocuğun yüzüne soğuk su dökmek, bebeği ters çevirmek, sallamak, sarsmak gibi uygulamaların bir anlamı yoktur. Katılma nöbetleri yaşayan bebeklerin bir kısmında belirgin kansızlık saptanabilmektedir, bu durum tedavi gerektirir. Kansızlık söz konusu değilse tek yapılması gereken, bu sevimsiz durumun kendiliğinden geçmesini beklemektir.

:)
Keçi sütü piyasada nadir olduğundan dikkatimi çekiyordu markette, haberde de hangiisnde ne çıkmış diye hayretle okurken farkettim.
Bende hamileliğim boyunca hep keçi sütü içtim desem yeridir :) ama piyasanın en iyisi diye bildiğim atatürk orman çiftliğinin günlük pastörize keçi sütünü içtim. Çok kokuyor yaf burnumu tıkayıp içiyordum başta sonra nesquikle içtim :))

sanırım bu ara herkes aynı sorunu yasıyor.buyume atagımıdır nedır.bızde dun 5-6saat kadar avm de gezdık alısverıs falan fılan donuste annemlere ındık.babam emırı severken bır aglamaya basladı ama ıılkkez oyle bırseye sahıt oldum buyuk bır ınsan gıbı aglıyor sapır sapır gozyasları...annem aldı sevdı sarıldı yoook...ben aldım optum bır durakladı tekrar devam ettı.bı tarafımı cıktı dedım anlamadımkı.emzıreyım belkı sakınlesır dedım yok kandıramadım kıpkırmızı oluyo uzunsure sesı cıkmıyo:44::44:cok caresız kalıyo ınsan.onlar bızım herseyımız yaaa kıyamamkı hepsı benım kzucuklarım allaha emanet olsunlar

evet kolları üşür die yapıodum dün gece dediğin gibi yaptım bi sorun yaşamadık kıpırdamamış minnak

allah bidaha yaşatmasın kendi başıma gelmiş gibi oldum bi an geçmiş olsun valla

Sabah çok trajikomik bir olay yaşadım desem yeridir :)

babamız işteydi ve ilk defa çocuğu tek başıma yıkayayım dedim, bizim burda güneş enerjisi vardı kışın ısıtmadığı için bu hafta elektrikli şohben taktırdık, neyse hazır sıcak su var diye çocuğun küvetini duşa kabin içine koyup fıskıye ile yıkarım diye düşündüm, herşeyini hazırladım odada sıcaktı havluya sarıp hemen odasına götürecektim, küvetini yarı sıcak suyla doldurdum fıskıyeyı kapattım boşa akmasın diye, çocuğu getirip küvetin içine soktum nasıl keyifliydi anlatamam ayaklarıyla her yeri cıp cıp su etti çocuğu köpükleyince durulamak için fıskıyeyi açtım bir süre soğuk aktı bende o sırada küvet içindeki suyu uşumesin diye elimle üzerine döküyordum ama sıcak su bir türlü gelmedi endişelenmeye başladım çünkü başını bile henüz yıkamamıştım, paşanın keyfi yerindeydi ama hala suyla oynuyordu, baktım sıcak suyun geleceği yok malesef küvet içindeki suyla durulayıp çıkmak zorunda kaldık, çocuğun üzerini giydirirken "bişeyi beceremedin anne" der gibi alaycı alaycı resmen gülmeye başladı bana babasıda akşam gelecek artık napalım yarın tekrar yıkarım

bu arada çocuğumun boynu bogazı hep sivilcelendi ya neden acaba? alerji olabilir mi bilmiyorum değişik bişey de yemedim, gerçi biraz kusmuklarından olabilir diye düşünüyorum ama sık sık ta mendilini değiştiriyorum ama yinede bazen boyun kısımları ıslanıyor günde 2-3 kıyafet değiştiriyor ama her zaman yetişemiyorum bazen ıslakta kalıyor banyoyu da haftada 1 yapıyorduk üşümesin diye şimdi 2 günde bir mecbur yaptırcam belki geçer sivilceler

yeşilimsi canım napıyorsun hiç sesiniz çıkmıyor göremyorum sizleri, eskiler kayboldular ya :) Rüzgar bebek nasıl? üzmüyordur annciğini inşallah, çalışmayada başladınız herşey daha zorlaşmıştır ama Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…