Seninkilerle aynı gibi izlenimlerim benim de ... Herkes genelde pozitif geliyo bana ( yay mıyım neyim :))
Boğmana gerek yok canım ver eline çocuğu bu ne be, tek başına yapmadın ya çocuğu tutuştur eline bırak uyutsun sen git yayak odana kapa kapını çocuk ağlarsada biraz bırak ağlasın nihayetinde oda babası, erkeklere çok yüz vermeye gelmiyor sadece senin çocuğunmuş gibi davranmasına müsade etme.
ben işten geldikten sonra kocama genelde çöpleri kapının önüe koymasını söylerim yemekten sonra hadi altını al derim, başta mırın kırındı bi çıkardımı pençelerimi benim şerrimden dilimdense yapmayı tercih ediyor artık :) sonra alıştı, yoruluyo aman o erkek falan demeyin yaptırın. Ben beceremiyorum dersede başında dikilip el sürmeden tarif edin böyle yapacaksın şöyle yapacaksın diye. Bak baklım bir daha uyuyor mu koltukta :)
bide sende başka odada uyut çocuğu ninlilerle falan, hem etrafta uyaran olmadığı için yalnız senin sesinle daha huzurlu ve kolay uyuduğunu göreceksin
birde burdan sallayarak uyutan annelere tavsiye 5. Ay çımadan sallamayı bıraktınız bıraktınız, bırakmadınız yandınız
bende kolumda sallardım önceden birde odada gezinetek uyuturdum Alp etrafa bakınır bakınır sonunda yürümenin ve sallanöanın etkisiyle uyurdu. Artık hiç sallamıyorum aadece ninni söylüyorum başını okşuyorum. Başta kolay olmadı ama şimdi alıştı. Ninniyi duyunca hemen kaydırıyor gözleri. Bu arada uyku ninnisi oldupunu anlaması için sadece tek bir ninniyi defalarca söylüyorum.
canım merhaba öncelikle allah bebeğine uzun ömürler versin,doktor kahvaltı için karışım verdi demişşşsin nasıl bi karışım merak ettim çünkü benimki bayaa iştahsız kilo alımı çok yavaş bir bebek belki bende işe yarar
Biberınla vermeyi denedinmi sütünü? Belki biberonla alır göğsünden fazla süt gelip onu tıkıyor olabilir oda bundan rahatsız oluyor olabilir. Biberonu denemediysen denemelisin mutlaka birde her iki göğsünün ilk akış hızını sağıp biberona al kalan yaplı tarafları ve akış hızı yavaşlamış bir şekilde vermeyi de deneyebilirsin bir sonraki emzirmendede sağdığın sütü (aslında suyu) içirki susuz kalmasın bebişin. Bizim ilk aylarımızda böyle bir problem olmuştu dr'umuz bana bunları tavsiye etmişti bende bir seferinde göğsümün tamamını sağıp biberonla verdim sütü, bir sonraki seferinde emzirdim gibi bir program yapmıştım ki göğsümün akışına da alışsın diye çünkü benim sol göğsümden gelen süt çok oluyor çekmediği zaman bile 4-5 delikten birden fışkırıyordu oğlum o zaman çok ağlıyordu ve bundan hiç hoşlanmıyordu.
bu arada dr erhan ateşin kitabında kahvaltı örneği varsa bakıp yazayım size ?
Ben de kolumda gezinerek uyutuyorum, nasıl yapıyorsun ninni söyleyerek uyutma işini? Ben denedim ama olmuyor, yatırdığım anda katıla katıla ağlıyor.
Oh çok güzel pıtırcığının kollarını yerler :) benim oğlum genelde yüzükoyun uyuyor ama sırt üstü yattığında zaten hiç bir şekilde kollarını içine sokmam imkansız çünkü kafasının üstüne iki yana açarak uyuyo :)ama böyle uyuduğunda en fazla 1 saat uyuyup uyanıyor, derin uykusunu yüz üstü uyuyabiliyo. Birde ben sırt üstü yatırmaktan çok korkutorum bir dizi izliyoruz eşimle breaking bad diye orada uyuşturucu kullanan kadın (yan yatmazsa uyuşturucunun etkisinden kendini bebekler gibi döndüremezmiş) kusmuğunda boğuldu. Bende onu izlediğimden beri gece sırt üstü yatırmıyorum zaten bizimki nerdeyse 1 aylıktan beri yüzükoyun uyumak istiyor. Aslında yüzükoyun yatan bebeğin ağız kenarlarında karbondioksit gazı mı ne öyle bişey birikşyormuş buda sebepsiz bebek ölümüne neden olabiliyormuş. Hepsi korkutucu olduğu için bende her gece okuyup 7nas-7felak-7ayetel kürsi okuyup allaha emanet edip yatıyorum. Hepimizin bebişleri allaha emanet olaun sağlıkla sıhhatle büyüsünler inşallahevet kolları üşür die yapıodum dün gece dediğin gibi yaptım bi sorun yaşamadık kıpırdamamış minnak
iyi akşamlar kızlar bugün ödüm koptu resmen..
yaren kucağımda emziriyodum yeni uyanmıştı kundaklıydı (öyle uyuyor) bi süre memeden çekip kundağını açıyım rahat olsun dedim ağlamaya başladı.
bi an çok ağladı ve katıldı kaldı.kaldırdım devaö etti.kaskatı kaldı ağzı açık şekilde ağlar biçimde kaldım.bağırdım yareeen yarreeen diye ses yok kaldı öyle baya bi.bağırdım bağırdım en sonunda çok değişik bi sesle bağırark ağladı ve gözünden kocaman damla bir yaş geldi.tabi ardından da ben sarılarak hüngür hüngür ağladım
daha önce de böyle katılma tarzı şeyler olurdu kızarırdı ama çok kısa.bu sefer çok farklı oldu.ve o kendine geldikten sonra bi film şeridi gibi geçti gözümün önünden çok şey.bi süre ağlayarak kendime geldim.mahvoldum o an onun o ağlayaşını o halini görseydinz bi aklıma geldikçe kötü oluyorum. neyseki bitti gitti Allah beterinden saklasın.
artık en ufak ağlamasında bile yanındayım sizde ağlatmayın bebişlerinizi.benim gibi ömrünüzden ömür gitmesin.
sonrasondada bol bol öptüm yavrumu.bi an için bile onu kaybetmeyi düşünmek bile mahvetti beni,elim ayağım boşaldı sanki.neyse artık düşünmicem
selam güzel anneler sizden bişey isticem ağustos ve kız bebek annesi olan arkadaşlarım resim varmı bebeklerinizin görmek istiyorum bnmde kızım olacaktı ne kadar merak ediyorum
geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın çok zor bir durum .yaşamayan bilmez.ben de çok yıprandım kızımın sağlık probleminden dolayı.canım kanında neden olmuş enfeksiyon?
Of ne kotu bi gundu bugun allahim bi daha yasatmasin kizlar bugun bebegim bazadan yere yuz ustu dustu yigenim gelmisti kucagindan kenara koymus ordan yere bende ayni odada sut sagiyodum hemen babasini arayip dr kostuk cok sukur bisi yok dedi hani bi yeri siserse yada kusarsa getir tekrar dedi bos yere film cekmiyelim dedi allahim kimseyi evlatiyla sinamasin o kare hic aklimdan cikmiyo Bebgimde cok korktu agladi bayaga
carrefour gibi büyük marketlerde kay markanın keçi sütü var bilginiz olsunbende büyük oğlumda 1 sene kadar içirmiştim kolay buluyordum tadıda fena değil zaten
yaren kucağımda emziriyodum yeni uyanmıştı kundaklıydı (öyle uyuyor) bi süre memeden çekip kundağını açıyım rahat olsun dedim ağlamaya başladı.
bi an çok ağladı ve katıldı kaldı.kaldırdım devaö etti.kaskatı kaldı ağzı açık şekilde ağlar biçimde kaldım.bağırdım yareeen yarreeen diye ses yok kaldı öyle baya bi.bağırdım bağırdım en sonunda çok değişik bi sesle bağırark ağladı ve gözünden kocaman damla bir yaş geldi.tabi ardından da ben sarılarak hüngür hüngür ağladım
daha önce de böyle katılma tarzı şeyler olurdu kızarırdı ama çok kısa.bu sefer çok farklı oldu.ve o kendine geldikten sonra bi film şeridi gibi geçti gözümün önünden çok şey.bi süre ağlayarak kendime geldim.mahvoldum o an onun o ağlayaşını o halini görseydinz bi aklıma geldikçe kötü oluyorum. neyseki bitti gitti Allah beterinden saklasın.
artık en ufak ağlamasında bile yanındayım sizde ağlatmayın bebişlerinizi.benim gibi ömrünüzden ömür gitmesin.
sonrasondada bol bol öptüm yavrumu.bi an için bile onu kaybetmeyi düşünmek bile mahvetti beni,elim ayağım boşaldı sanki.neyse artık düşünmicem
selam güzel anneler sizden bişey isticem ağustos ve kız bebek annesi olan arkadaşlarım resim varmı bebeklerinizin görmek istiyorum bnmde kızım olacaktı ne kadar merak ediyorum
Sabah çok trajikomik bir olay yaşadım desem yeridir :)
babamız işteydi ve ilk defa çocuğu tek başıma yıkayayım dedim, bizim burda güneş enerjisi vardı kışın ısıtmadığı için bu hafta elektrikli şohben taktırdık, neyse hazır sıcak su var diye çocuğun küvetini duşa kabin içine koyup fıskıye ile yıkarım diye düşündüm, herşeyini hazırladım odada sıcaktı havluya sarıp hemen odasına götürecektim, küvetini yarı sıcak suyla doldurdum fıskıyeyı kapattım boşa akmasın diye, çocuğu getirip küvetin içine soktum nasıl keyifliydi anlatamam ayaklarıyla her yeri cıp cıp su etti çocuğu köpükleyince durulamak için fıskıyeyi açtım bir süre soğuk aktı bende o sırada küvet içindeki suyu uşumesin diye elimle üzerine döküyordum ama sıcak su bir türlü gelmediendişelenmeye başladım çünkü başını bile henüz yıkamamıştım, paşanın keyfi yerindeydi ama hala suyla oynuyordu, baktım sıcak suyun geleceği yok malesef küvet içindeki suyla durulayıp çıkmak zorunda kaldık, çocuğun üzerini giydirirken "bişeyi beceremedin anne" der gibi alaycı alaycı resmen gülmeye başladı bana babasıda akşam gelecek artık napalım yarın tekrar yıkarım
bu arada çocuğumun boynu bogazı hep sivilcelendi ya neden acaba? alerji olabilir mi bilmiyorum değişik bişey de yemedim, gerçi biraz kusmuklarından olabilir diye düşünüyorum ama sık sık ta mendilini değiştiriyorum ama yinede bazen boyun kısımları ıslanıyor günde 2-3 kıyafet değiştiriyor ama her zaman yetişemiyorum bazen ıslakta kalıyor banyoyu da haftada 1 yapıyorduk üşümesin diye şimdi 2 günde bir mecbur yaptırcam belki geçer sivilceler
benim oğlum yapardı bunu bebekken, 3-4 kere olmuştur. ama sonra geçti Allahtan, insan çok korkuyo gerçekten. geçmiş olsun
bizde de olmuştu canım aynısı, doktora gitmiştim hem sağlık ocağına hem de dermatoloğa. kortizonlu krem verdiler. 1 aylık falandı ondan ben kullanmak istemedim. bepanten sürdüm geçmezse kortizonluyu kullanırım dedim geçti. arkadaşım demişti pişik olmuş diye, sanırım pişik olmuş, bepanten iyi geldi. bi kuru tutmayı dene bakalım.
Alp artık alıştı o göğsüme kendisi kontrollü içiyo ağzına fazla süt gelince çekiyor memeden kendini 2-3 yudumda ağızındakileri yutuyo arada da beceremiyo tıkanıp öksürüyor. Ama çok gazlı olduğumuz bir gündeysek o zaman o memede ıkınıp kendini kasarak memeden çekip ağlıyor. Bide her iki göğsündede sulu süt var canım diyelimki sağdan 100 ml çıkıyorsa ortalama 40-60 cc su oluyor. İşe yarar inşallahta bebişin alır kiloları ben bunu bir arkadaşımın kızı için önermiştim 1 ay sağıp içirdi sütünü ama hep sağdı o ( öyla yapmamalı ozaman memeyi almıyorlar) o ay kîloda atak yapmıştı 1290 gr almıştı ama memeyi bıraktı biberon alıyor sadece. İnş. Seninde kilo atağın olur ama hep sağmamali memeyi, emmeyle sağma bir olmadığı için ( sağmada arkadaki sütler tam boşalmıyor her zaman) süt erkenden kesilebiliyor. Aman kaş yaparken göz çıkarmayalımBenim de sol göğsümde sulu süt çok oluyor ve fışkırıyor. Sağ göğsümden daha rahat emziriyorum ve sola geçeyim biraz sulu süt içsin diyorum, geçtiğim anda kıyamet kopuyor. Tavsiyen için teşekkürler bir deneyeyim bakalım. Peki sende durum şuan nasıl, düzeldi mi?
Size çok detaylı anlatıcam bunu bugün, aslında dün akşam üstü yazmıştım ama şarjım bitti ve tüm yazdıklarım uçtu şimdi uyuyayım kalkınca bide oğluştan fırsat bulunca tüm detayıyla süreci yazıcam ama söyliyim birazcık gaddar olmak gerekiyor azıcıkbende kendimi tek sanırdım bizde kolda evde gezinerek uyuyoruz ve bazen saatlerce sürüyo nasıl bıraktırcaz bilemiyorum
Yukarıdaki sorumla ilgili kimse yorum yapmamış herkesin çocuğu güzel güzel oynuyor mu? Hiç bağırmıyor mu sizin bebişler?Arkadaşlar benim oğlum sürekli bağırıyor oyun halısına yatırıyorum ayaklarını piyanoya vuruyor eliyle oyuncağın birine uzanıyor tutuyor sadece bşr yandan da aynada kendine bağırıyor sürekli, yada ev tipi ana kucağında otururken yine bağırıyor, uine ana kucağının peluş oyuncaklarına uzanıp ağzına sokmaya çalışıyor tüm oyuncak oynamamız bukadar benim gibi ağustos ortası doğum yapan annelere sormak istiyorum sizdede oyun oynaması bu kadar mı ve bağırıyormu?
bebe bisküvisinde galiba süt var zaten peynir ve süt yiyemez içemez yavrum süt alerjisinden dolayı yinede çok saol2 adet bebe bisküvisi, çeyrek yumurta sarısı, tuzu alınmış yarım kibrit kutusu peyniri sütle karıştırıp veriyorsun. İnşallah işine yarar ben açıkçası bir kere yaptım bir daha yapmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?