2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de kolumda gezinerek uyutuyorum, nasıl yapıyorsun ninni söyleyerek uyutma işini? Ben denedim ama olmuyor, yatırdığım anda katıla katıla ağlıyor.

2 adet bebe bisküvisi, çeyrek yumurta sarısı, tuzu alınmış yarım kibrit kutusu peyniri sütle karıştırıp veriyorsun. İnşallah işine yarar ben açıkçası bir kere yaptım bir daha yapmadım.

Benim de sol göğsümde sulu süt çok oluyor ve fışkırıyor. Sağ göğsümden daha rahat emziriyorum ve sola geçeyim biraz sulu süt içsin diyorum, geçtiğim anda kıyamet kopuyor. Tavsiyen için teşekkürler bir deneyeyim bakalım. Peki sende durum şuan nasıl, düzeldi mi?

selam güzel anneler sizden bişey isticem ağustos ve kız bebek annesi olan arkadaşlarım resim varmı bebeklerinizin görmek istiyorum bnmde kızım olacaktı ne kadar merak ediyorum

evet kolları üşür die yapıodum dün gece dediğin gibi yaptım bi sorun yaşamadık kıpırdamamış minnak
Oh çok güzel pıtırcığının kollarını yerler :) benim oğlum genelde yüzükoyun uyuyor ama sırt üstü yattığında zaten hiç bir şekilde kollarını içine sokmam imkansız çünkü kafasının üstüne iki yana açarak uyuyo :)ama böyle uyuduğunda en fazla 1 saat uyuyup uyanıyor, derin uykusunu yüz üstü uyuyabiliyo. Birde ben sırt üstü yatırmaktan çok korkutorum bir dizi izliyoruz eşimle breaking bad diye orada uyuşturucu kullanan kadın (yan yatmazsa uyuşturucunun etkisinden kendini bebekler gibi döndüremezmiş) kusmuğunda boğuldu. Bende onu izlediğimden beri gece sırt üstü yatırmıyorum zaten bizimki nerdeyse 1 aylıktan beri yüzükoyun uyumak istiyor. Aslında yüzükoyun yatan bebeğin ağız kenarlarında karbondioksit gazı mı ne öyle bişey birikşyormuş buda sebepsiz bebek ölümüne neden olabiliyormuş. Hepsi korkutucu olduğu için bende her gece okuyup 7nas-7felak-7ayetel kürsi okuyup allaha emanet edip yatıyorum. Hepimizin bebişleri allaha emanet olaun sağlıkla sıhhatle büyüsünler inşallah

geçmişş olsunn bir daha olmasın ,

selam güzel anneler sizden bişey isticem ağustos ve kız bebek annesi olan arkadaşlarım resim varmı bebeklerinizin görmek istiyorum bnmde kızım olacaktı ne kadar merak ediyorum

Beyza cım , bu seni daha fazla yıpratır, konuşmak çok kolay ve anlayamam seni biliyorum ama bence yapma bunu ,

geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın çok zor bir durum .yaşamayan bilmez.ben de çok yıprandım kızımın sağlık probleminden dolayı.canım kanında neden olmuş enfeksiyon?

Ancak 3 günde bir girebiliyorum artık foruma hastalıktı ataktı derken duman etti bizi vallahi.Canım doktora sordum aksıran tıksıran biri öpmüşse olur dedi bilmiyorum tatmin edici bi cevap olmadı ama annemler gripti onlardan da geçmiş olabilir.Yalnız ne burun akıntısı ne öksürük hiçbişey yoktu muayenede de,neden oldu anlamadım.

Çok geçmiş olsun canım,en korktuğum şeylerden biri,neyseki bişeyi yok.

Canım çok geçmiş olsun ben de benzerini yaşadım işte 1 hafta önce gerçekten çok zor Allah beterinden sakınsın,yavrularımızla sınamasın.

Canim o aci haberi verdiginde sen hepimizden daha guclu duruyordun simdi uzme kendi. Kolay degil yasadigin sey bizim seni anlamamiz cok zor ama nacizane fikrim yapma bunu kendine.

benim oğlum yapardı bunu bebekken, 3-4 kere olmuştur. ama sonra geçti Allahtan, insan çok korkuyo gerçekten. geçmiş olsun

bizde de olmuştu canım aynısı, doktora gitmiştim hem sağlık ocağına hem de dermatoloğa. kortizonlu krem verdiler. 1 aylık falandı ondan ben kullanmak istemedim. bepanten sürdüm geçmezse kortizonluyu kullanırım dedim geçti. arkadaşım demişti pişik olmuş diye, sanırım pişik olmuş, bepanten iyi geldi. bi kuru tutmayı dene bakalım.

ay bi de size de söyleyeyim aklınızda bulunsun. geçen hafta evde oturuyodum, bebek de yanımdaydı. bunun böyle ahtapot bi oyuncağı var, bi çıngırak, peluş. işte renkleri var, ve kolları olduğu için el koordinasyonunu geliştirsin diye veriyodum eline. yanımda yatarken baktım öksürüyo. çekiyim dedim gelmiyo. asılarak çektim anca alabildim. emmiş mi naapmış, ta boğazına kadar gitmiş. aklım çıktı valla. çıngırak bu diye bazen oyalansın diye mutfağa filan gidince veriyodum eline. ya ben yanında yokken soksaydı boğazına, Allahım korusun yarabbim. ay sinir bastı gene ya. oyuncak diye satıyolar bi de. aman diyim böyle ince uzun bişiler varsa atın hemen, vermeyin hiç bebişlere. Allahım ya..

Oksizinc sür iyi gelir yazın annemler daha yeni doğan bu üşür diyip oğlumu giydirdiler durdular çocuğumu isilik ettiler aynı gün soydum oğlanı bir dahada yazın yeni doğduğumuzda yarım kollu badi (bacaklar çıplak ayağına çorap)başka birşey giydirmelerine izin vermedim. Bebişlerin durması gereken sıcaklık 22 derece olmalıymış bu derecedeykende bîze dr'umuz bir yarım kollu badi üstünede bir uzun kollu badi giydir, altınada bir çorap onum üstünede ayaklı pijama yeter dedi. Ben iki uzun kollu badiyi üst üste giydirmiştim geçen ay kontrolünde fazla dedi. Aacaba hava soğuk diye bebişini çok giydirip terletiyor olabilirmisin? Oda isilik olmuştur. Birde oksizinc'i tam her yerine kullanmadan tenini sadece bir parça yerine sür bekle 1-2 saat alerji fln yapmasın. Bizim isiliğimizi iyi eden oksizinc popişine sürdüğümde poposunu yaktı oğlumun bildiğin soyuldu sonra dr bile şaşırdı bunun alerji yapmasına inanamadı ama boynunda yüzünde kullandığımda böyle bişey başıma gelmemişti. Bidr ince tabaka halinde iyice yedirerek sür ki bebişin oralarına elini değdirdiğinde eline geçmesin nede olsa ağızlarda tüm gün o eller

Alp artık alıştı o göğsüme kendisi kontrollü içiyo ağzına fazla süt gelince çekiyor memeden kendini 2-3 yudumda ağızındakileri yutuyo arada da beceremiyo tıkanıp öksürüyor. Ama çok gazlı olduğumuz bir gündeysek o zaman o memede ıkınıp kendini kasarak memeden çekip ağlıyor. Bide her iki göğsündede sulu süt var canım diyelimki sağdan 100 ml çıkıyorsa ortalama 40-60 cc su oluyor. İşe yarar inşallahta bebişin alır kiloları ben bunu bir arkadaşımın kızı için önermiştim 1 ay sağıp içirdi sütünü ama hep sağdı o ( öyla yapmamalı ozaman memeyi almıyorlar) o ay kîloda atak yapmıştı 1290 gr almıştı ama memeyi bıraktı biberon alıyor sadece. İnş. Seninde kilo atağın olur ama hep sağmamali memeyi, emmeyle sağma bir olmadığı için ( sağmada arkadaki sütler tam boşalmıyor her zaman) süt erkenden kesilebiliyor. Aman kaş yaparken göz çıkarmayalım

bende kendimi tek sanırdım bizde kolda evde gezinerek uyuyoruz ve bazen saatlerce sürüyo nasıl bıraktırcaz bilemiyorum
Size çok detaylı anlatıcam bunu bugün, aslında dün akşam üstü yazmıştım ama şarjım bitti ve tüm yazdıklarım uçtu şimdi uyuyayım kalkınca bide oğluştan fırsat bulunca tüm detayıyla süreci yazıcam ama söyliyim birazcık gaddar olmak gerekiyor azıcık ama o azıcık bile zor kıyamıyorsun ağlamasına ama kıymak gerekiyo fln

Yukarıdaki sorumla ilgili kimse yorum yapmamış herkesin çocuğu güzel güzel oynuyor mu? Hiç bağırmıyor mu sizin bebişler?
4. Aya gircez 3 gün sonra sizinkiler ne durumda?

2 adet bebe bisküvisi, çeyrek yumurta sarısı, tuzu alınmış yarım kibrit kutusu peyniri sütle karıştırıp veriyorsun. İnşallah işine yarar ben açıkçası bir kere yaptım bir daha yapmadım.
bebe bisküvisinde galiba süt var zaten peynir ve süt yiyemez içemez yavrum süt alerjisinden dolayı yinede çok saol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…