2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğiniz kaç aylık

19 Aralık'ta 5. ayımızı nitiriyoruz kısmetse

Anladım,reflü işi sıkıntılı iş,Allah kolaylık versin...

Klio alımının ilk aylara göre yavaşlaması normal değil mi,doktorumuz bize hep öyle söyledi.Yani düşünsenize her ay 1-1,5 kilo aldığını ; 1 yaşına gelince 13-14 kiloyu geçer bu tosunlar Uykuya zorlamama konusuna katılıyorum ama sallamama konusuna katılamıycam çünkü Umay artık memede uyumuyor eskisi gibi,zaten işe geliyorum , 2 defa biberondan süt alıyor uyumasına imkan yok.Ben ayağımda sallıyorum,annem ve bakıcı ablamız park yatağında sallayarak uyutuyor,babamızın kaslı ve şefkatli kollarında gezinerek uyuduğumuz d aoluyor tabi Artık iyicene büyüdükleri için emzirme işleri de sıkıntılı oluyo tabi,sıklıyolar mı ,doymuyolar mı ben de anlamıyorum ama eskisi gibi uzun uzun emmiyolar gerçekten...Katı gıdayla ilgili bişey söyleyemiycem ; henüz tecrübemiz yok,bakalım bu 5.ay kontrolümüzde ne diycek doktor teyzemiz ...

Ya şu odun kocaları okudukça nasıl ifrit oluyorum bilseniz Onları okudukça benimki evliya kalıyo yanında ,elini ayağını yıkayasım geliyo

Okuyunca ürktüm ...Çok geçmiş olsun canım ,artık büyüdüler ve çok hareketliler ,çok dikkat etmemiz lazım ...

İçilen süt miktarıyla ilgili bir konuşmaya cevaben yazmıştım ben 5 saati ...Ben hiçbirzaman emzirme düzeni yapamadım,Umay kendisi yaptı.İlk günlerde nerdeyse memeye yapışıktı,büyüdükçe mesafeyi uzattı.Şuanda 3-3,5 saatte bir emiyor,geceleri 5-6 hatta 7 saati buluyor ,hiç uyandırmadım başından beri,bi sıkıntı da yaşamadım ,acıkınca ciyak ciyak uyanıyor zaten

Maşallah tosunpaşaya

Bi sorun olmadığına sevindim canım ,bi daha yaşamazsınız umarım ...

Benim burcum da yay...Doğum günün ne zaman? Dün benim doğum günümdü Senin de bu aralardadır herhalde..
Oleyyyy ,yay burcu o kadar az ki,rastlamak kolay olmuyor Ben burcun sonua yetişmişim ; 20 aralık doğum günüm...Sana mutlu mutlu seneler o zaman , bütün sevdiklerinle

selam güzel anneler sizden bişey isticem ağustos ve kız bebek annesi olan arkadaşlarım resim varmı bebeklerinizin görmek istiyorum bnmde kızım olacaktı ne kadar merak ediyorum
Başına gelenleri okumuştum ; şimdi daha iyisindir umarım .Neyse ki bir yavrun daha var ,Allah ona sağlıklı bir ömür versin...Geçmiş sayfalarda resimler olucaktı ,seni üzmeyeceğine inanıyosan bak istersen ...

Geçmiş olsunnnnnnn...

Yukarıdaki sorumla ilgili kimse yorum yapmamış herkesin çocuğu güzel güzel oynuyor mu? Hiç bağırmıyor mu sizin bebişler?
4. Aya gircez 3 gün sonra sizinkiler ne durumda?
Soruyu şimdi gördüm ben ; topiğin en büyük bebeklerindeniz ama henüz oynama falan yok , bilinçli olarak bişeyler uzanmak falan da yok.Tesadüfen tutarsa anca işte...Anca biz oyuncakları tutarak , konuşarak falan oyalıyoruz işte...Oynarken bağırma yok da,keyiften sesler çıkarma var

Geçmişi okuyup bitirip ancak gelebildim ,
herkeslere GÜNAYDINNNNNNN... Yağmurlu ,buzz gibi bir İstanbul sabahı...Haftanız güzel geçsin arkadaşlar...

Merhaba ANNE ler... Okuyorum okuyorum ama yazmıyorum diye kimseyi kızdırmıyorumdur umarım... Bebeğime oyun halısı aldım.. Keyifle oynuyor, daha 3-4 gün oldu yalnız bırakılmak istemiyor.. elimiz hep onun üzerinde olacak. ama kas ve zeka gelişimi için çok faydalı buldum. Soranlar almayı düşünenler vardı paylaşayım...

Geçmişi okuyup bitirip ancak gelebildim ,
herkeslere GÜNAYDINNNNNNN... Yağmurlu ,buzz gibi bir İstanbul sabahı...Haftanız güzel geçsin arkadaşlar...

sana da günaydııın, bu hafta çok ama çok işim var, ama hiç yapasım yok, kk da gezinmek istiyorum sadece :44:
herkese iyi haftalarrr

Kızıyoruz ,yazıcaksınnnn Oyun halısı bize 2 tane hediye geldi ama pek oynamıyor Umay ,aslında sırtüstü yatmayı sevmediği için sıkılıyor.Park yatağın oyuncakları vardı onları da astım,bayağı zengin çeşidimiz oldu ama yok, hiç ilgilenmiyor bile ...

sana da günaydııın, bu hafta çok ama çok işim var, ama hiç yapasım yok, kk da gezinmek istiyorum sadece :44:
herkese iyi haftalarrr

Valla benim de o kadar yoğun ki,geçen hafta da öyleydi bu hafta da , amaaaa kk da gezinmeden motive olamıyorum

gunaydinn biz geldikk
saglik ocagina gittik bugun 7,5 ar kg olmusuz teyzoslar
artik et de yiyebilirler dediler ben de balik vermistim zaten
sizde haberler nasil ?

Günaydın herkese bizde aşıdan geldik 4.ayımız bitti çok şükür
4.ay hamileliğimiz dün gibi tabi hafta hesaplarından kafamız karısıp ayları hesaplayamasakta
Annemgilin oradaki sağlık ocagı aşımızı yapmadı,aynı şehir içinde ise illa ki kendi semtinize gideceksiniz dediler.
Aşının birinde hiç ağlamadı dayısına gülüyordu hatta ama sanırım zaturreydi onda bastı cıglıgı :)
Ateşi cıkarsa yarım fitil ver dedi hemsire , şurup sordum anne sütü ile beslenen bebeğe şurubu 6.aydan sonra tavsiye ediyoruz dedi.
Sağlık ocagında kadınlar yine aaa senin bebeğin mi diye şaşırdılar küçükte değilim ki ya 25 yaşındayım beni küçük görüyorlar hep

Kan damlasını sordum, önceden D vitamini gibi herkese veriyordu Sağlık bakanlığı artık kaldırdılar dedi. Kan tahlili yaptırmadan zaten gereksizdi gercekten, kabızlık falan yapıyordu dedi. Doktora gidip tahlil ver gerekli olursa kullanırsın dedi. Bende zaten boyle dusunuyordum içim rahatladı.

Ek gıda konusunu hiç açmadık, zaten surekli 6aya kadar su dahi verme diyorlar.
Oğlum 6.100 gram olmuş

günaydın herkese,

bizim kız mız mız mı olacak ne, ya da sizinkiler de mi öyle? ağlamıyor ama mızırdıyor. diger odadan kosuyorum bazen aglıyor diye ama yok ımmmmmmmmmmm eeeeeeegggk diye sesler hanfendide.

meraba arkadalar, size bişey sorcam , bebişleriniz seslere tepki weriyo mu, sesi arıyomu geldiği yönü bulabiliyomu? benim oğlum17 ağustos doğumlu, ama seslere pek tepki wermiyo, bazen dönüp bakıyo ama sese mi harekete mi tepki weriyo anlayamıyorum? sizin bebişlerde nasıl durumlar;*

Tmn cnn sabirsizlikla bekliyorum

5. ay bitti 6 ya girdik
dr da artik eti de rahatlikla yiyebilirler dedi
birde biz zaten 2 aydan beri mama takviyesi de aliyoruz
canım kaç aylık ki balık yiyebilirler dedin

aaa benimkiler de oyle
resmen kocakari gibi soyleniyorlar
ister agzinda emzik meme ne olursa olsun
zaten aglamasi rahatlikla ayirt ediliyor ciyaakk ciyaaakkkk
yahu yine atak midir nedir dun 2 saat kesintisiz agladik
gece de uyumadik
artik siyirdim parmak kadar cocuklarla kavga ediyorum
günaydın herkese,

bizim kız mız mız mı olacak ne, ya da sizinkiler de mi öyle? ağlamıyor ama mızırdıyor. diger odadan kosuyorum bazen aglıyor diye ama yok ımmmmmmmmmmm eeeeeeegggk diye sesler hanfendide.

tatlım zaten dr sordu çığlık atıyor mu diye, bu dönem çığlık atma dönemiymiş, ama dediğin gibi değil bizimki bildiğin mızlıyor aynı zamanda. ah bu benim kocanın çektiği, afedersiniz karı dırdırından tükenip gitcek zaten arkadaşları arıyo bazen akşamları napıyosun diye, "napiyim karı kızla uğraşıyorum" diyor

bu arada bizimki emziği almıyor artık öyle, halimi düşün

günaydın herkese,

mız mız değil,geveze olacak bunlar geveze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…