- 5 Şubat 2010
- 5.866
- 25
- 163
bebeğiniz kaç aylık
19 Aralık'ta 5. ayımızı nitiriyoruz kısmetse
Anladım,reflü işi sıkıntılı iş,Allah kolaylık versin...canım 4 aylık oldu bugün oglum mama yiyor artık bıktı sanırım mamayıda zorla yiyor doktorumuz dedi başlıyalım diye ve oglumda reflü var katı gıdada kusması azalıyo bu yüzden katı gıda canım
Klio alımının ilk aylara göre yavaşlaması normal değil mi,doktorumuz bize hep öyle söyledi.Yani düşünsenize her ay 1-1,5 kilo aldığını ; 1 yaşına gelince 13-14 kiloyu geçer bu tosunlarKızlar dün 4. ay kontrolümüz vardı ve oğlum maalesef 400 gr kilo almışİşin garibi sütüm de var ama emmiyor, ancak uyuyunca emiyor. Çok kısa emdiği için (5 dk.) ya sadece ön sütü alıyor ya da sütüm yaramıyor. :85:Ben aç kalıyor diye 2-2,5 saatte bir zorla emziriyordum, doktor 3-3,5 saatten önce emzirme veya ek gıda verme dedi. Ayrıca 2-3 haftadır çok huysuzdu ben hep uykusu var diye deli gibi sallıyordum. Doktor zorla uyutmayın, ilgi bekliyordur, ilgi gösterin, uykusu gelince uyusun ve sallayarak da uyutmayın dedi. Zaten elimizden geldiği kadar ilgileniyoruz ben sadece uykuya ihtiyacı var ve uykusu geldi, uyuyamıyor diye zorluyordum. Artık zorlamıyorum, ayağımda da sallamıyorum, internette hep 14-15 saat uyuması lazım yazıyordu, ona uyacağım diye gece uykuları da bozuldu. Fark ettim ki iyice uykusu gelince daha kolay uyuyor. Artık internette yazan herşeyi de çocuğa uygulamamaya çalışıyorum çünkü anladım ki kurallar bizimkine pek uymuyor. Emzirme konusunda da sütün yağlı kısmını alsın diye en son emzirdiğim göğsümden emzirmeye başladım. Ancak diğer göğüse geçince emmeyi bırakıyor.:44: Bu akşam 7'ye doğru ananesinin kucağında gezerken uyuyakaldı. 7 çeyrek gibi acıktı, en son emzirdiğim göğsümden emzirdim ve diğerine geçeyim dedim ama bizimki kıyameti kopardı çünkü beyefendinin uykusu bölündü. Bu arada ek gıdalara da başladık, elma suyunu sevdi ama doktorun kahvaltı için verdiği karışımı pek sevmedi. Bizde durumlar böyle fikirlerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim..
Ya şu odun kocaları okudukça nasıl ifrit oluyorum bilsenizBen bu kocamı bogacam yaa. Sinir oldum. 1 saattir cocuğu ayağımda sallayıp uyutmaya çalışıyorum . Cocuk tam dalıyor kanepede uyuyan kocam horlamaya başlıyor . Tabi o sesten de cocuk kalkıyor . Git yatağa yat diyorum yok. Kaldırmaya çalışıyorum bir afra bir tafra. Sanki bana marifet yapıyor orda yatmakla.
Okuyunca ürktüm ...Çok geçmiş olsun canım ,artık büyüdüler ve çok hareketliler ,çok dikkat etmemiz lazım ...Of ne kotu bi gundu bugun allahim bi daha yasatmasin kizlar bugun bebegim bazadan yere yuz ustu dustu yigenim gelmisti kucagindan kenara koymus ordan yere bende ayni odada sut sagiyodum hemen babasini arayip dr kostuk cok sukur bisi yok dedi hani bi yeri siserse yada kusarsa getir tekrar dedi bos yere film cekmiyelim dedi allahim kimseyi evlatiyla sinamasin o kare hic aklimdan cikmiyo Bebgimde cok korktu agladi bayaga