2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kaçıncı ayda kullanılan mamalr bunlar, 6.aydan sonra ise ; ben de istiyorummmm...

19 aralık ta 5 ayımız bitiyor , 19 temmuz doğumlu Umay...

Kaba motor hareketlere örnek:
3. Ay bittiğinde eller orta hatta birleşir, bebek kendi organlarını keşfetmeye başlamıştır artık.
İnce motor hareketlere örnek:
Oyuncaklara bilinçli olarak uzanma 5. Ay bittiğinde gerçekleşir, bu bebeğin göz-kas koordinasyonunu sağladığını gösterir. Bunu en geç 6. Ayına kadar yapması gerekiyormuş canım, istersen önüne kırmızı küçük ponpon kırmızı küçük balon uzatıp elini ona uzatması için onu teşvik etmeyi deneyebilirsin.k
onu detayına modern benek bakımı kitabından ulaşabilirsin

İstediği zaman uzanabilir ,ben gelişimiyle ilgili bi endişem olduğunu yazmadım ki ; kilosu , boyu , sese dönmesi ,oyuncağı tutması , dönmesi , hoplaması ,zıplaması vs. şeylere hiç takılmıyorum ,sadece sizinkiler nasıl gibisinden sorulara cevaben yazıyorum bazı şeyleri.Her bebek aynı kiloda,aynı boyda doğmadığına göre ,anne karnında aynı gelişimsel süreçlerden geçmediğine göre gelişimleri de aynı olmayacaktır .Her ay doktor kontrolündeyiz zaten hepimiz , o bir sorun yok dediğine göre , iyi kötü herkes kendi çocuğunu gözlemliyodur heralde ,sağlıklıysa gerisi teferruat...Geç yürüsün,geç konuşsun hiç önemli değil benim için , genel anneler gibi "benim çocuğum çok zeki" iddiam yok , sağlıklı olsun yeter bebişim ...

Ben
bu söylediğine katılmıyorum o zaman o çocukta bir problem oluyor ama biz farkedemiyoruz. Zaten aile hemkimine değilde özel doktora biçin gidiyoruz. Bebeğin sadece kilosunu boyunu aşısını takip etsin diyemi, Hayır. Gelişimini takip etmesi için gelişim takibinide doktorlar 4 ana geupta inceliyor;
1-kaba motor hateketleri,
2- ince motor hareketleri,
3- iletişim kurma ve dil gelişimi,
4- kişisel-sosyal gelişim.
kısaca özel dıktorunuz aşıları, beslenme önerileri ve büyüme ve gelişim takibini yapıp sağlam çocuk izlenimini yapması gerekiyor.
Örneğin ;1. Yaşını dolduran çocukta iletişim kurma ve konuşma becerisinde ilerleme kaydedemeyen bir çocukta belirgin ama zararsız bir gecikme olabileceği gibi otizm şüpheside söz konusu olabilirmiş. Emeklemek yerine popo üstü ileleyen bebek normal olabileceği gibi ka tonusu güçsüzlüğü (hipotoni) olabilirmiş. Kısaca bebeğin beklenen ayda beklenm şeyleri gerçekleştirmemesi soruna işaret edebilir o yüzden kimi geç kimi erken dememek lazım.
Birde bilgi için söylüyorum bebeğin farklı atlarında farklı şekillerde yapılan denver gelişimsel tarama testi varmış dr karınızla görüşebilirsinşz belki bu konuyu ben 12 sinde drumuza sorucam.

amann benimkiler cabuk konussun yoksa ben kafayi yiycemmmmmm

bebeğimi çeşitli testlerden geçirdim:i) duymasında sorun yok, canı istemezse dönüp bakmıyo sese, ama başka şeye odaklanmamışsa sesin olduğu yööne dönüyo:) ama ses kaynağını pek aramıyo:)

Yok yanlış anladın beni, benim sana bir ithamım olmadı yasa şöyledir falanda demedim bildiklerimi paylaştım. Ben sadece aşısını kilosuna sağlığına bakmıyorum daha hassas davranıyorum bu nedenle çok inceliyorum belkide fazla inceliyorumdur. Ama şurası bir gerçek tüm anneleride kendim gibi zannediyorum tavsiyeydi benimkisi lütfen yanlış anlama kendimi ben senin yerine koyunca bu durum beni endişelendirirdi kesin dr da alırdım soluğu yada arar kafasını şişirirdim ama bu benim abartmamdanda kaynaklanıyor olabilir. Kusura bakma.

Yanlış anlamadım kendi durumumu özetledim sadece Annelik çok farklı gerçekten de,herkesin hassasiyetine saygı duymak lazım.Ben anne olmadan önce de böyleydim ; rahat ,çok ince eleyip sık dokumayan , asla pimpirikli almayan ,hatta olamayan ,sıkıntıya gelemeyen vs. vs. Evet annelik biraz hassaslaştırdı ama yok , hala aynıyım sanırım
Hamileliğim ilk dört ayını hastanede geçirdim,su bile içemedim,sadece serum yedim,doğurduğum günün sabahına kadar bulantı ilacı kullandım,39 haftanın sonuna kadar da midem bulandı,bebeğim çok erkenden doğum kanalına girdi,son haftaya kadar yürümedim sayılır,sadece ayağa kalktım,bebeğimi besleyebilecek hiçbirşey yiyemedim,kan ilacını bile damardan aldım,tek bir hap içemedim,yani kısacası kabustan beter bir hamilelik geçirdim ama bir o kadar da kolay bir doğumum oldu,bütün bunlara rağmen tek bir kere bile doktorumu arayıp da şu nedir bu nasıldır diye sormadım,hatta benim tahlilleri falan çıkışta asistanı bana veriyodu,onları bile almadım hiç.Sadece doktoruma ve hislerime güvendim.Sanırım şimdi de öyle yapıyorum ; biraz tembelim sanırım,böylesi işime geliyor ...Bu rahatlığım başıma iş açmaz dilerim ki

Merhaba güzel anneler, gece uykularımız o kadar düzensiz ki gündüz fırsat bulduğum zamanlarda uyumaya çalışıyorum, şmdi uyudu da ancak yazabiliyorum...Bebişimin gelişimi şu şekilde: canı isterse sese tepki veriyor, eşyalara henüz uzanamıyor, ellerini ortada birleştiriyor bir de son günlerde yeni huy edindi dilini çiğniyor.Canını acıtmasından korkuyorum

Bu da benim bebitom :)

Eklentiler

• $1353848239505.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 24

Uykum var ama boşuna bekleme uyumucam anne der gibi bakıyor
Burdaki sırma saclı bebeklerden sonra oglum gibi az saçlı ( kel işte belki alınırsın diye az saçlı olsun seninki ) bebek görmek güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…