Akşama kadar şenşakraktı oglum şimdi ateşi var bakalım geceyi nasıl gecirecez
Biz sallanmayı bırakmadan evvel nelere tepki veriyoruz neyle ağlamamızı kesiliyor neyle sakinleşiyoruz onları tespit ettik. Sonra oğlumu da oynatarak(ama öğrenmesi için hep aynı hareketi yaparak-mesela ben ayaklarını oynattım hep elimle) sadece bir hareketli şarkı dinlettim günde 5-6 kere ve hergün (o şarkımız: yalın'ın kasma şarkısı) öğrendiğini şarkıyo çalıp ayaklarını ben oynatmadan onu izledim o gözümün içine bakıp resmen ayağını hafifçe oynatıyor hadi oynat beni diye :)
bunların dışında çok tavsiye ettiğim White Noise Baby Care Masters diye bir albüm var içinde anne karnındayken duyduğu kalp atışlarından o ortamın sesine (hani bat çektirirken bizimde duyduğumuz ses varya o) , okyanus sesine, fan sesine kadar birsürü hem doğa sesi hemde böyle bebeğin algılarındaki sesler var. Biz artık okyanus sesi ve dağdan su akış sesine sakinleşiyoruz.
Birde mozart, bethoven, vivaldi, bach gibi sanatçıların albümlerini yine oğlum için kullandığımız ipod'a indirdik. Arada bunlarıda dinletip alıştırmaya çalışıyorum. (Alışınca onunla sakinleşiyor)
bu yukarıda yazdıklarımın hepsi kucağımda uyutmadığımda ağlamaya başladığında yapacaklarım oluyor.
Sıra uykuya geldiğinde başta kucağıma alıp sallamadan kucağımda tutup ninni söyleyip ( uyku ninnisi olduğunu öğrenmesi için tek bir ninniyi defalarca söylüyorum) başını yanaklarını okşadım, birde yine sadece uyuyacağı zman dönencesindeki cırcır böceği sesini açıyorum. Diğer zamanlarda onu hiç çalmıyorum.
tabi başta uyumadık ağladık hemde çok ama ağlamasına izin verdim ( katılmadan tabi) çübkü ağlamak bbişlerinizi çok yoruyor. Fazla ağladığındada yıkarıda anlattıklarımla sakinleştirip öpüp kokladım. Ama sonra yine kucağıma yatırıp sallamadan ninni fln cırcır böceği... Zorlu bir süreç sonunda uyuyor. Çünkü bi sadece kucakta sallanmıyorduk, kucakta uyumayınca babasıyla evi gezerek uyuyordu, öylede uyumuyorsa pusetine oturtup sallıyorduk, çok kötü zamanlardı
şimdi öğrendi annesi ninniyi söylemeye başladığında cırcır böcekleri öttüğünde ve başı okşansığında uyku zamanı olduğunu suratıma bakıyor bakıyor , bazen onu okşarken elimi yanağında yakalayıp sıkı sıkı turuyor ve uyuyor. Bazen bunkadar kolay olmuyor yine ağlıyor ozaman yine sakinleştirici yönetemler devreye giriyor.
zor bir süreç apladığında ve onu ağlarken bıraktığında çok üzülüyorsun sonradan vicdan aAbı bile çektim ama sonuç odaklı savranınca düşündümki bir gün gelip onu böyle sallayamadığımda konu ayağımda, çarşaf arasında sallamaya ve huzursuz bir uykuya geçiş yaşayacağımızı düşünerek katlandım şimdi çok şükür çok huzurlu ağlamadan uyuyoruz.
Gazlı oldupunuz geceler uykuya geçemediği için yine kucağıma alıp uyutuyorum ama asla sallamıyorum ve kimseninde sallamasına iin vermiyorum çünkü sıpalar hemen alışıp sürekli onu istiyorlar.
allah yardımcınız olsun tez zamanda bırakır bebişleriniz inş sallanmayı
akşama kadar şenşakraktı oglum şimdi ateşi var bakalım geceyi nasıl gecirecez
Eki Görüntüle 563180
tükürüklerine bakın yaa
pantolon paçalarınıda kendi çekiyor tam gülüşünü yakaladım dedim çekiyim üstünü düzeltemedim tos tosumun
Günaydın herkese bizde aşıdan geldik 4.ayımız bitti çok şükür
4.ay hamileliğimiz dün gibi tabi hafta hesaplarından kafamız karısıp ayları hesaplayamasakta
Annemgilin oradaki sağlık ocagı aşımızı yapmadı,aynı şehir içinde ise illa ki kendi semtinize gideceksiniz dediler.
Aşının birinde hiç ağlamadı dayısına gülüyordu hatta ama sanırım zaturreydi onda bastı cıglıgı :)
Ateşi cıkarsa yarım fitil ver dedi hemsire , şurup sordum anne sütü ile beslenen bebeğe şurubu 6.aydan sonra tavsiye ediyoruz dedi.
Sağlık ocagında kadınlar yine aaa senin bebeğin mi diye şaşırdılar küçükte değilim ki ya 25 yaşındayım beni küçük görüyorlar hep
Kan damlasını sordum, önceden D vitamini gibi herkese veriyordu Sağlık bakanlığı artık kaldırdılar dedi. Kan tahlili yaptırmadan zaten gereksizdi gercekten, kabızlık falan yapıyordu dedi. Doktora gidip tahlil ver gerekli olursa kullanırsın dedi. Bende zaten boyle dusunuyordum içim rahatladı.
Ek gıda konusunu hiç açmadık, zaten surekli 6aya kadar su dahi verme diyorlar.
Oğlum 6.100 gram olmuş
aşı mı oldunuz ?
Evet canım 4.ay asıları.9a kadar ateşi cıkmadıda şimdi ateşi var bezle dusurmeye calısıyorum birsey vermedim henuz.
Biz de bugün 4. ay aşımızı olduk, aşının ilkinde bizimki de ağlamadı ama diğerinde çığlık attı. Ateş için daha önce bize doktor minoset şurup vermişti, ondan verdim yine. Bize kan damlası verdiler neden size vermediler ki ya da neden bizimkiler Sağlık Bakanlığı kaldırdı demedi ki.
benim ki huysuzlanınca direk calpol verdim cnm...çok şükür ateş falan olmadı ..sen de calpol yada fitil ver tatlım
Evet canım 4.ay asıları.9a kadar ateşi cıkmadıda şimdi ateşi var bezle dusurmeye calısıyorum birsey vermedim henuz.
geçmişşş olsun bizdebugün olduk ,şimdlik bir şey yok ama inşallah sizde bizde kolay atlatırız
al benımkını vur senınkıne....hepsı aynımı ne bu agustos canavarları
karanlık ve yağmurlu bir ankara dan herkeze merhaba.
buğün 4.ay aşılarımızı olduk kızım pek ağlamadı.ama şimdi pek huysuz.
8.600 kg 64 cm olmuş.
kızımın saçları çok döküldü ya uzasında tokalar takayım
sütünüz bol bebişler uykucu gününüz güzel olsun
aynen ellerinden tutunca sanki havalancak gibi heyecanlanıyo yatırınca da sürekli eller ayaklar hareketli aldığı kiloları geri vercek çok fit olcak maşallah.. anası da biraz hareketlense iyi olucak aslında evde yürüme bantı var yürüyen koşan yok(
amin darısı bana diyorum
Kaçıncı ayda kullanılan mamalr bunlar, 6.aydan sonra ise ; ben de istiyorummmm...
istersen beni yazdırabilirsin iriss, ben kullanmıyorum mama
İstediği zaman uzanabilir ,ben gelişimiyle ilgili bi endişem olduğunu yazmadım ki ; kilosu , boyu , sese dönmesi ,oyuncağı tutması , dönmesi , hoplaması ,zıplaması vs. şeylere hiç takılmıyorum ,sadece sizinkiler nasıl gibisinden sorulara cevaben yazıyorum bazı şeyleri.Her bebek aynı kiloda,aynı boyda doğmadığına göre ,anne karnında aynı gelişimsel süreçlerden geçmediğine göre gelişimleri de aynı olmayacaktır .Her ay doktor kontrolündeyiz zaten hepimiz , o bir sorun yok dediğine göre , iyi kötü herkes kendi çocuğunu gözlemliyodur heralde ,sağlıklıysa gerisi teferruat...Geç yürüsün,geç konuşsun hiç önemli değil benim için , genel anneler gibi "benim çocuğum çok zeki" iddiam yok , sağlıklı olsun yeter bebişim ...
oo süpersin valla, takdir ediyorum böyle rahat anneleri. anneler sakin olunca bebişler de sakin oluyo, ve bu çok önemli. benim oğlum yaşıtlarından hep ileriydi, kız da öyle olur heralde, ben de bebbkten öyleymişim, 7 aylıkken konuşmuşumhatice demişim, komşu kızına seslenmişim. sonra noluyo, çocuklar kreşe bi başlıyo, o arayı hoop diye kapatıyo, herkes rahat olsun.
Ben
bu söylediğine katılmıyorum o zaman o çocukta bir problem oluyor ama biz farkedemiyoruz. Zaten aile hemkimine değilde özel doktora biçin gidiyoruz. Bebeğin sadece kilosunu boyunu aşısını takip etsin diyemi, Hayır. Gelişimini takip etmesi için gelişim takibinide doktorlar 4 ana geupta inceliyor;
1-kaba motor hateketleri,
2- ince motor hareketleri,
3- iletişim kurma ve dil gelişimi,
4- kişisel-sosyal gelişim.
kısaca özel dıktorunuz aşıları, beslenme önerileri ve büyüme ve gelişim takibini yapıp sağlam çocuk izlenimini yapması gerekiyor.
Örneğin ;1. Yaşını dolduran çocukta iletişim kurma ve konuşma becerisinde ilerleme kaydedemeyen bir çocukta belirgin ama zararsız bir gecikme olabileceği gibi otizm şüpheside söz konusu olabilirmiş. Emeklemek yerine popo üstü ileleyen bebek normal olabileceği gibi ka tonusu güçsüzlüğü (hipotoni) olabilirmiş. Kısaca bebeğin beklenen ayda beklenm şeyleri gerçekleştirmemesi soruna işaret edebilir o yüzden kimi geç kimi erken dememek lazım.
Birde bilgi için söylüyorum bebeğin farklı atlarında farklı şekillerde yapılan denver gelişimsel tarama testi varmış dr karınızla görüşebilirsinşz belki bu konuyu ben 12 sinde drumuza sorucam.
çok takma dicem ama nasılsa sen dilemicen, yapı meselesi işte. mümkün olduunca rahat ol canım, az stres rahat bebişşşben ilk bebeğimde kitaplar okudum kaç tane, annem dediki "kitap bu, al bunu oku". valla bazen çok filozofça laflar ediyo bu annem, ilginç vesselam.
amann benimkiler cabuk konussun yoksa ben kafayi yiycemmmmmm
bır bır bır bır bırtv de bi sütlü tatlı reklamı varya o geldi aklma, fil mi zürafa mı, tavşan mı geyik mi vs diyodu ya.
bebeğimi çeşitli testlerden geçirdim:i) duymasında sorun yok, canı istemezse dönüp bakmıyo sese, ama başka şeye odaklanmamışsa sesin olduğu yööne dönüyo:) ama ses kaynağını pek aramıyo:)
umursamaz bebişkoooo, erkek di mi. onlar bebekten öyle oluyolar demekkiii
bu tombul tombul memeler sarkıyoooooo nabernerde o eski victoria's secret sineler
ehe ehe. victorya diil, emines secret olacaz hehe. tombul viktorya
Merhaba güzel anneler, gece uykularımız o kadar düzensiz ki gündüz fırsat bulduğum zamanlarda uyumaya çalışıyorum, şmdi uyudu da ancak yazabiliyorum...Bebişimin gelişimi şu şekilde: canı isterse sese tepki veriyor, eşyalara henüz uzanamıyor, ellerini ortada birleştiriyor bir de son günlerde yeni huy edindi dilini çiğniyor.Canını acıtmasından korkuyorum
Bu da benim bebitom :)
maşalllaaaaahhh, cingöz mü ne
ya bu cocuk oturmak ıstıyor uyurken bıle kalkmaya calısyo kafaya koymus yapacak ??ne yapayım:44:
popısı pısık olmushugıesten sanırım esım cınko krem almıs ınsallah ıyı gelır prımaya gectım tekardan
boyun kokum kopacak bu da 3 olsun
ehe otursun otursun, sen de eline bişi ver, örgü falan örsün, boş durmasın
9 gibi kalktik busabah ve 4 e kadar sadece 15 dk ka uyudu oglum. Neden bukadar direniyo uyumamak icin anlamiyorum. Kucakta gezdirsem bi yarim saat daha uyurdu belki ama bi arada ayakta gezmeylede uyumadi. Sallayarak uyutamadigim cocugunu tek basina uyutmaya alustirmayi planliyorum bide peeehhhhh bi hayal mi neee
hayal evet, benimki öle kurala felan gelmiyo, kendi düzeni var. eğer bozarsam al sana o zman diye, daha da beter oluyo
bugün sabah kızımın kafası yatağa çarptı tak diye ses geldi buz koydum.şu an orası biraz sert ve kırmızı.ayrıca bugün ne biberon ne süt(beni emmeyi 1 haftadır reddediyor) emmek istedi.akşam mızırdandı biraz.30 cc emiyor bırakıyor.nedenini anlamış değiliz.3 ay 3 hafta 4 günlüğüz.desteğinize ihtiyacım var.hadi beni emmiyor biberonu neden istemiyor
geçmiş olsun canım ya, şimdi nasıl, daha iyi mi?
geçmişşş olsun bizdebugün olduk ,şimdlik bir şey yok ama inşallah sizde bizde kolay atlatırız
çok geçmiş olsuun, işallah yarına toparlarlar
bugün sabah kızımın kafası yatağa çarptı tak diye ses geldi buz koydum.şu an orası biraz sert ve kırmızı.ayrıca bugün ne biberon ne süt(beni emmeyi 1 haftadır reddediyor) emmek istedi.akşam mızırdandı biraz.30 cc emiyor bırakıyor.nedenini anlamış değiliz.3 ay 3 hafta 4 günlüğüz.desteğinize ihtiyacım var.hadi beni emmiyor biberonu neden istemiyor
Gazı vardır yada biz kaka yapamadığımızda böyle yapıyoruz emmiyor uyumuyor ( zorla uyuyor yada hemen uyanıyor) bşrde tabi ağlıyoruz ozaman ben zorlamıyorum hiç diğer saydıklarımda varsa gaz yada kaka olabilir. Çok geçmiş olsunbugün sabah kızımın kafası yatağa çarptı tak diye ses geldi buz koydum.şu an orası biraz sert ve kırmızı.ayrıca bugün ne biberon ne süt(beni emmeyi 1 haftadır reddediyor) emmek istedi.akşam mızırdandı biraz.30 cc emiyor bırakıyor.nedenini anlamış değiliz.3 ay 3 hafta 4 günlüğüz.desteğinize ihtiyacım var.hadi beni emmiyor biberonu neden istemiyor
Son olarak bir taktik daha var önce sol göğsünü emzir emmesi bittiğinde hemen diğer göğsüne geçme 5-10 dk mola verdir bebişine bu arada gazını çıkar mutlaka ondan sonra sağ göğsünü ver. ( buda belki çene kasları hala tam güçlenmemiş bebişlerde uygulanıyor, yoruluyor minik çenesi ve emmeyi bu yüzden reddediyor olabilir) buda olmadı bir dr'una sor cnm istersenTeşekkür ederim canım dediklerini denedim ama bizim ki biberonu unutmuşilk zamanlarda alıyordu ama şimdi biberonu almıyor. Belki de biberonun deliği küçük olduğu için almıyordur, biraz daha büyük delikli alıp tekrar deneyeceğim. Şimdilik sol göğsümü biraz sağıp rahatlatıyorum, ama iki göğsümü yine emziremiyorum, biriyle doyuyor, yağlı kısımdan yine fazla ememiyor.Sanırım sütüm fazla sulu benim, o yüzden kilo alamıyor
evet ben daha henüz çalışmaya başlamadım evde ben bakıyorum sadece ama annemlerin baktığı benim evde olmadığım günlerde sallattırmıyorum, zaten yaparlarsa anında anlıyorsun çünkü hemen onu istiyor ağlıyor o zmaan bende kızıyorum sizin yüzünüzden bem çocuğumu ağlatmak zorunda kalıyorum die( annem sözümü dinler yapmazda biraz eşimin ailesi sıkıntı yaratıyor onuda eşim hallediyor)Maşallah bebitoyaa
Umay da pişik oldu geçen hafta ,bepanthen krem kullandım ertesi güne geçmişti,bir dene istersen...
Boyun kopması bende de var ama henüz ona çare bulabilmiş değilim
Pek hayalperest gördüm seniiii
Çok başarılı bir plan gerçekten ...Ayrıca da çok sabır gerektiren...Bunu uygulayabildiğine göre bebeğine sadece sen bakıyor olmalısın,ben işe gidince bakıcı ablamız var , annem var.Her ikisi de farklı yöntem ve ezgilerle uyutuyor ,hele ben ; ninni falan bildiğim yok ,danalar hergün ayrı bi bostanı işgal ediyoEvde olup da sabırla uygulayabilecek arkadaşlar için güzel öneriler ama ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?