2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yazdıklarının hepsine katılıyorum:))

Canım tabiki doktor kontrollerini ihmal etmeyip gelişimlerini gözlemleyeceğiz ama her çocuk da farklı, bazıları bazı şeylerî geç yapar. Benim kardeşim de 15 aylıkken yürümüş, şu an 22 yaşında basketbol oynuyor, öss'de derece yaptı.
Kitaplarda yazanlara çok da takılmamak lazım, pratik oldukça farklı çünkü.

Onceden ne akilli bebegim varmis 2gundur cok yaramaz hep kucak istiyo aksam uykusuna 5te yatardidaha yeni uyutabildim

ya bu cocuk oturmak ıstıyor uyurken bıle kalkmaya calısyo kafaya koymus yapacak ??ne yapayım:44:
popısı pısık olmus hugıesten sanırım esım cınko krem almıs ınsallah ıyı gelır prımaya gectım tekardan
boyun kokum kopacak bu da 3 olsun

Ha haaa benimkide uyurken kafa kaldiriyor.

9 gibi kalktik busabah ve 4 e kadar sadece 15 dk ka uyudu oglum. Neden bukadar direniyo uyumamak icin anlamiyorum. Kucakta gezdirsem bi yarim saat daha uyurdu belki ama bi arada ayakta gezmeylede uyumadi. Sallayarak uyutamadigim cocugunu tek basina uyutmaya alustirmayi planliyorum bide peeehhhhh bi hayal mi neee

amin inşallah, aslında eahatta olmak lazım ama ben yapamıyorum, çok zor bir hamilelik geçirmişsin gerçekten allah bebişine uın ömürler versin hepimizinkine versin, bende de 33. Haftada doğmaya kalktı Alp dr iğne fln yaptı ikaç kullandım durdu, duruş o suruş sonra kanala girmedi 40+5 te sezeryanla aldı dr. Onun dışında çok zor bir hamilelik geçirmedim ama ozamanda çık özendim bebeğe faydası olmayacak hiç bir şeyi yemedim, hatta gerekenden fazlasını bile yemedimki normal doğum yapayım diye hergün hem yüzdüm hemde yürüdüm toplamda sadece 8 kilo aldım ama yinede normal doğum yapamadım kısmet aslında herşey biraz da haklısın ama elimde değil

Yok cnm kitaplarda öylesir demiyor bende demiyorum zaten dikkat etmek lazım demek istiyorum aslında, mesela allah koruaun ama yenfemin kardeşi problemli çocuktu annem ilk gördüğü gün dr'a götürün diye dinlemediler insan konduramıyor tabi ( allah kimseye vermesin) çocuk problemli çıktı sonradan o zaman farkedilseydi tedavisi daha kolaydı. Bilmem belki demin iriss e de yazdığım gibi ben pinpirikliyimdir.

Tmn cnn sabirsizlikla bekliyorum
Tmn cnn sabirsizlikla bekliyorum
Biz sallanmayı bırakmadan evvel nelere tepki veriyoruz neyle ağlamamızı kesiliyor neyle sakinleşiyoruz onları tespit ettik. Sonra oğlumu da oynatarak(ama öğrenmesi için hep aynı hareketi yaparak-mesela ben ayaklarını oynattım hep elimle) sadece bir hareketli şarkı dinlettim günde 5-6 kere ve hergün (o şarkımız: yalın'ın kasma şarkısı) öğrendiğini şarkıyo çalıp ayaklarını ben oynatmadan onu izledim o gözümün içine bakıp resmen ayağını hafifçe oynatıyor hadi oynat beni diye :)
bunların dışında çok tavsiye ettiğim White Noise Baby Care Masters diye bir albüm var içinde anne karnındayken duyduğu kalp atışlarından o ortamın sesine (hani bat çektirirken bizimde duyduğumuz ses varya o) , okyanus sesine, fan sesine kadar birsürü hem doğa sesi hemde böyle bebeğin algılarındaki sesler var. Biz artık okyanus sesi ve dağdan su akış sesine sakinleşiyoruz.
Birde mozart, bethoven, vivaldi, bach gibi sanatçıların albümlerini yine oğlum için kullandığımız ipod'a indirdik. Arada bunlarıda dinletip alıştırmaya çalışıyorum. (Alışınca onunla sakinleşiyor)
bu yukarıda yazdıklarımın hepsi kucağımda uyutmadığımda ağlamaya başladığında yapacaklarım oluyor.
Sıra uykuya geldiğinde başta kucağıma alıp sallamadan kucağımda tutup ninni söyleyip ( uyku ninnisi olduğunu öğrenmesi için tek bir ninniyi defalarca söylüyorum) başını yanaklarını okşadım, birde yine sadece uyuyacağı zman dönencesindeki cırcır böceği sesini açıyorum. Diğer zamanlarda onu hiç çalmıyorum.
tabi başta uyumadık ağladık hemde çok ama ağlamasına izin verdim ( katılmadan tabi) çübkü ağlamak bbişlerinizi çok yoruyor. Fazla ağladığındada yıkarıda anlattıklarımla sakinleştirip öpüp kokladım. Ama sonra yine kucağıma yatırıp sallamadan ninni fln cırcır böceği... Zorlu bir süreç sonunda uyuyor. Çünkü bi sadece kucakta sallanmıyorduk, kucakta uyumayınca babasıyla evi gezerek uyuyordu, öylede uyumuyorsa pusetine oturtup sallıyorduk, çok kötü zamanlardı
şimdi öğrendi annesi ninniyi söylemeye başladığında cırcır böcekleri öttüğünde ve başı okşansığında uyku zamanı olduğunu suratıma bakıyor bakıyor , bazen onu okşarken elimi yanağında yakalayıp sıkı sıkı turuyor ve uyuyor. Bazen bunkadar kolay olmuyor yine ağlıyor ozaman yine sakinleştirici yönetemler devreye giriyor.
zor bir süreç apladığında ve onu ağlarken bıraktığında çok üzülüyorsun sonradan vicdan aAbı bile çektim ama sonuç odaklı savranınca düşündümki bir gün gelip onu böyle sallayamadığımda konu ayağımda, çarşaf arasında sallamaya ve huzursuz bir uykuya geçiş yaşayacağımızı düşünerek katlandım şimdi çok şükür çok huzurlu ağlamadan uyuyoruz.
Gazlı oldupunuz geceler uykuya geçemediği için yine kucağıma alıp uyutuyorum ama asla sallamıyorum ve kimseninde sallamasına iin vermiyorum çünkü sıpalar hemen alışıp sürekli onu istiyorlar.
allah yardımcınız olsun tez zamanda bırakır bebişleriniz inş sallanmayı

Geçmiş olsun işe yarar inşallah krem.
kafa olayı bizde de aynıydı gece uyanırken gozunu bile acmadan kafayı kaldırıp aranıyordu gunduzde bi durmuyordu ama hayret 3gündür kafayı unuttu.Şimdi ayaklar havada hep Belini ve ayaklarını kaldırıyor, yakında hepsini aynı anda yapıp ayaklanacak

bugün sabah kızımın kafası yatağa çarptı tak diye ses geldi buz koydum.şu an orası biraz sert ve kırmızı.ayrıca bugün ne biberon ne süt(beni emmeyi 1 haftadır reddediyor) emmek istedi.akşam mızırdandı biraz.30 cc emiyor bırakıyor.nedenini anlamış değiliz.3 ay 3 hafta 4 günlüğüz.desteğinize ihtiyacım var.hadi beni emmiyor biberonu neden istemiyor

bize ferrum damlasını verdi doktor, hatta sağlık ocağından ücretsiz veriyorlarmış ebemiz bugün söyledi, obizde almasaydık keşke dedim doktorumuz kullanım için eğer arttırarakgidersen bünye alışabilir dedi, yani 2 damla ile başla 3-4 sonra kendi kilosu ile devam edicekmiş ,1 yaşına kadar mutlaka kullanın dedi, bende tahlil yaptırmadan niye verdiler soramadım ,

keyfine bağlı, yani canı vermek istiyorsa, ama mesela çok belirgin seslere bakıyor , çıngırağı yada ani yüksek sesli müzik vs.

dilini çiğnemesi konuşması için hazırlık diye biliyorum , güzel şeyler anlıayacağın , maşallah bebeişinee

Geçmiş olsun canım senin bu kızın derdi nedir bende anlamadım ya :44:Bakalım bu ay kilo alımı nasıl olacak

Ayy tamda bu sekilde hamilelik geciren yakın bir arkadaşım var, su içse kusuyor zavallım. Artık midesi bogazı mahvoldu kan kusuyor. Bi dogursam diye gün sayıyor. 1.5 ayı falan kaldı hayırlısyla bir kurtulsa oda

Teşekkür ederim canım dediklerini denedim ama bizim ki biberonu unutmuş ilk zamanlarda alıyordu ama şimdi biberonu almıyor. Belki de biberonun deliği küçük olduğu için almıyordur, biraz daha büyük delikli alıp tekrar deneyeceğim. Şimdilik sol göğsümü biraz sağıp rahatlatıyorum, ama iki göğsümü yine emziremiyorum, biriyle doyuyor, yağlı kısımdan yine fazla ememiyor.Sanırım sütüm fazla sulu benim, o yüzden kilo alamıyor

Maşallah bebitoyaa

Umay da pişik oldu geçen hafta ,bepanthen krem kullandım ertesi güne geçmişti,bir dene istersen...
Boyun kopması bende de var ama henüz ona çare bulabilmiş değilim

Pek hayalperest gördüm seniiii

Çok başarılı bir plan gerçekten ...Ayrıca da çok sabır gerektiren...Bunu uygulayabildiğine göre bebeğine sadece sen bakıyor olmalısın,ben işe gidince bakıcı ablamız var , annem var.Her ikisi de farklı yöntem ve ezgilerle uyutuyor ,hele ben ; ninni falan bildiğim yok ,danalar hergün ayrı bi bostanı işgal ediyo Evde olup da sabırla uygulayabilecek arkadaşlar için güzel öneriler ama ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…