kaç kilo aldın hamileyken tatlım şimdi ne kadarsın ben yaklaşık 20 kilo aldım yani yaklaşığı yok 20 aldım ama şimdi çok şükür verdim hepsini 55 kiloyum.Ama göbek var hala çekmedi daha:))
11 kilo aldım çok almadım ama dediğin gibi göbüş kaldı 64 üm şu an sadece 2 kilom kaldı ama kendimiçok hantal hissediyorum 60 a düşsem iyi olucak ama iştahım açılıyo günden güne sadece süt emiyo benimki .. sen çok iyi vermişsin maşallah yaa 55 istemiyom ben 60 olsam yeter
İstediği zaman uzanabilir ,ben gelişimiyle ilgili bi endişem olduğunu yazmadım ki ; kilosu , boyu , sese dönmesi ,oyuncağı tutması , dönmesi , hoplaması ,zıplaması vs. şeylere hiç takılmıyorum ,sadece sizinkiler nasıl gibisinden sorulara cevaben yazıyorum bazı şeyleri.Her bebek aynı kiloda,aynı boyda doğmadığına göre ,anne karnında aynı gelişimsel süreçlerden geçmediğine göre gelişimleri de aynı olmayacaktır .Her ay doktor kontrolündeyiz zaten hepimiz , o bir sorun yok dediğine göre , iyi kötü herkes kendi çocuğunu gözlemliyodur heralde ,sağlıklıysa gerisi teferruat...Geç yürüsün,geç konuşsun hiç önemli değil benim için , genel anneler gibi "benim çocuğum çok zeki" iddiam yok , sağlıklı olsun yeter bebişim ...
Ben
bu söylediğine katılmıyorum o zaman o çocukta bir problem oluyor ama biz farkedemiyoruz. Zaten aile hemkimine değilde özel doktora biçin gidiyoruz. Bebeğin sadece kilosunu boyunu aşısını takip etsin diyemi, Hayır. Gelişimini takip etmesi için gelişim takibinide doktorlar 4 ana geupta inceliyor;
1-kaba motor hateketleri,
2- ince motor hareketleri,
3- iletişim kurma ve dil gelişimi,
4- kişisel-sosyal gelişim.
kısaca özel dıktorunuz aşıları, beslenme önerileri ve büyüme ve gelişim takibini yapıp sağlam çocuk izlenimini yapması gerekiyor.
Örneğin ;1. Yaşını dolduran çocukta iletişim kurma ve konuşma becerisinde ilerleme kaydedemeyen bir çocukta belirgin ama zararsız bir gecikme olabileceği gibi otizm şüpheside söz konusu olabilirmiş. Emeklemek yerine popo üstü ileleyen bebek normal olabileceği gibi ka tonusu güçsüzlüğü (hipotoni) olabilirmiş. Kısaca bebeğin beklenen ayda beklenm şeyleri gerçekleştirmemesi soruna işaret edebilir o yüzden kimi geç kimi erken dememek lazım.
Birde bilgi için söylüyorum bebeğin farklı atlarında farklı şekillerde yapılan denver gelişimsel tarama testi varmış dr karınızla görüşebilirsinşz belki bu konuyu ben 12 sinde drumuza sorucam.
ya bu cocuk oturmak ıstıyor uyurken bıle kalkmaya calısyo kafaya koymus yapacak ??ne yapayım:44:
popısı pısık olmushugıesten sanırım esım cınko krem almıs ınsallah ıyı gelır prımaya gectım tekardan
boyun kokum kopacak bu da 3 olsun
Ha haaa benimkide uyurken kafa kaldiriyor.
amin inşallah, aslında eahatta olmak lazım ama ben yapamıyorum, çok zor bir hamilelik geçirmişsin gerçekten allah bebişine uın ömürler versin hepimizinkine versin, bende de 33. Haftada doğmaya kalktı Alp dr iğne fln yaptı ikaç kullandım durdu, duruş o suruş sonra kanala girmedi 40+5 te sezeryanla aldı dr. Onun dışında çok zor bir hamilelik geçirmedim ama ozamanda çık özendim bebeğe faydası olmayacak hiç bir şeyi yemedim, hatta gerekenden fazlasını bile yemedimki normal doğum yapayım diye hergün hem yüzdüm hemde yürüdüm toplamda sadece 8 kilo aldım ama yinede normal doğum yapamadım kısmet aslında herşey biraz da haklısın ama elimde değilYanlış anlamadım kendi durumumu özetledim sadeceAnnelik çok farklı gerçekten de,herkesin hassasiyetine saygı duymak lazım.Ben anne olmadan önce de böyleydim ; rahat ,çok ince eleyip sık dokumayan , asla pimpirikli almayan ,hatta olamayan ,sıkıntıya gelemeyen vs. vs. Evet annelik biraz hassaslaştırdı ama yok , hala aynıyım sanırım
Hamileliğim ilk dört ayını hastanede geçirdim,su bile içemedim,sadece serum yedim,doğurduğum günün sabahına kadar bulantı ilacı kullandım,39 haftanın sonuna kadar da midem bulandı,bebeğim çok erkenden doğum kanalına girdi,son haftaya kadar yürümedim sayılır,sadece ayağa kalktım,bebeğimi besleyebilecek hiçbirşey yiyemedim,kan ilacını bile damardan aldım,tek bir hap içemedim,yani kısacası kabustan beter bir hamilelik geçirdim ama bir o kadar da kolay bir doğumum oldu,bütün bunlara rağmen tek bir kere bile doktorumu arayıp da şu nedir bu nasıldır diye sormadım,hatta benim tahlilleri falan çıkışta asistanı bana veriyodu,onları bile almadım hiç.Sadece doktoruma ve hislerime güvendim.Sanırım şimdi de öyle yapıyorum ; biraz tembelim sanırım,böylesi işime geliyor ...Bu rahatlığım başıma iş açmaz dilerim ki
Yok cnm kitaplarda öylesir demiyor bende demiyorum zaten dikkat etmek lazım demek istiyorum aslında, mesela allah koruaun ama yenfemin kardeşi problemli çocuktu annem ilk gördüğü gün dr'a götürün diye dinlemediler insan konduramıyor tabi ( allah kimseye vermesin) çocuk problemli çıktı sonradan o zaman farkedilseydi tedavisi daha kolaydı. Bilmem belki demin iriss e de yazdığım gibi ben pinpirikliyimdir.Canım tabiki doktor kontrollerini ihmal etmeyip gelişimlerini gözlemleyeceğiz ama her çocuk da farklı, bazıları bazı şeylerî geç yapar. Benim kardeşim de 15 aylıkken yürümüş, şu an 22 yaşında basketbol oynuyor, öss'de derece yaptı.
Kitaplarda yazanlara çok da takılmamak lazım, pratik oldukça farklı çünkü.
Tmn cnn sabirsizlikla bekliyorum
Biz sallanmayı bırakmadan evvel nelere tepki veriyoruz neyle ağlamamızı kesiliyor neyle sakinleşiyoruz onları tespit ettik. Sonra oğlumu da oynatarak(ama öğrenmesi için hep aynı hareketi yaparak-mesela ben ayaklarını oynattım hep elimle) sadece bir hareketli şarkı dinlettim günde 5-6 kere ve hergün (o şarkımız: yalın'ın kasma şarkısı) öğrendiğini şarkıyo çalıp ayaklarını ben oynatmadan onu izledim o gözümün içine bakıp resmen ayağını hafifçe oynatıyor hadi oynat beni diye :)Tmn cnn sabirsizlikla bekliyorum
ya bu cocuk oturmak ıstıyor uyurken bıle kalkmaya calısyo kafaya koymus yapacak ??ne yapayım:44:
popısı pısık olmushugıesten sanırım esım cınko krem almıs ınsallah ıyı gelır prımaya gectım tekardan
Günaydın herkese bizde aşıdan geldik 4.ayımız bitti çok şükür
4.ay hamileliğimiz dün gibi tabi hafta hesaplarından kafamız karısıp ayları hesaplayamasakta
Annemgilin oradaki sağlık ocagı aşımızı yapmadı,aynı şehir içinde ise illa ki kendi semtinize gideceksiniz dediler.
Aşının birinde hiç ağlamadı dayısına gülüyordu hatta ama sanırım zaturreydi onda bastı cıglıgı :)
Ateşi cıkarsa yarım fitil ver dedi hemsire , şurup sordum anne sütü ile beslenen bebeğe şurubu 6.aydan sonra tavsiye ediyoruz dedi.
Sağlık ocagında kadınlar yine aaa senin bebeğin mi diye şaşırdılar küçükte değilim ki ya 25 yaşındayım beni küçük görüyorlar hep
Kan damlasını sordum, önceden D vitamini gibi herkese veriyordu Sağlık bakanlığı artık kaldırdılar dedi. Kan tahlili yaptırmadan zaten gereksizdi gercekten, kabızlık falan yapıyordu dedi. Doktora gidip tahlil ver gerekli olursa kullanırsın dedi. Bende zaten boyle dusunuyordum içim rahatladı.
Ek gıda konusunu hiç açmadık, zaten surekli 6aya kadar su dahi verme diyorlar.
Oğlum 6.100 gram olmuş
meraba arkadalar, size bişey sorcam , bebişleriniz seslere tepki weriyo mu, sesi arıyomu geldiği yönü bulabiliyomu? benim oğlum17 ağustos doğumlu, ama seslere pek tepki wermiyo, bazen dönüp bakıyo ama sese mi harekete mi tepki weriyo anlayamıyorum? sizin bebişlerde nasıl durumlar;*
Merhaba güzel anneler, gece uykularımız o kadar düzensiz ki gündüz fırsat bulduğum zamanlarda uyumaya çalışıyorum, şmdi uyudu da ancak yazabiliyorum...Bebişimin gelişimi şu şekilde: canı isterse sese tepki veriyor, eşyalara henüz uzanamıyor, ellerini ortada birleştiriyor bir de son günlerde yeni huy edindi dilini çiğniyor.Canını acıtmasından korkuyorum
Bu da benim bebitom :)
bugün sabah kızımın kafası yatağa çarptı tak diye ses geldi buz koydum.şu an orası biraz sert ve kırmızı.ayrıca bugün ne biberon ne süt(beni emmeyi 1 haftadır reddediyor) emmek istedi.akşam mızırdandı biraz.30 cc emiyor bırakıyor.nedenini anlamış değiliz.3 ay 3 hafta 4 günlüğüz.desteğinize ihtiyacım var.hadi beni emmiyor biberonu neden istemiyor
Hamileliğim ilk dört ayını hastanede geçirdim,su bile içemedim,sadece serum yedim,doğurduğum günün sabahına kadar bulantı ilacı kullandım,39 haftanın sonuna kadar da midem bulandı,bebeğim çok erkenden doğum kanalına girdi,son haftaya kadar yürümedim sayılır,sadece ayağa kalktım,bebeğimi besleyebilecek hiçbirşey yiyemedim,kan ilacını bile damardan aldım,tek bir hap içemedim,yani kısacası kabustan beter bir hamilelik geçirdim ama bir o kadar da kolay bir doğumum oldu,bütün bunlara rağmen tek bir kere bile doktorumu arayıp da şu nedir bu nasıldır diye sormadım,hatta benim tahlilleri falan çıkışta asistanı bana veriyodu,onları bile almadım hiç.Sadece doktoruma ve hislerime güvendim.Sanırım şimdi de öyle yapıyorum ; biraz tembelim sanırım,böylesi işime geliyor ...Bu rahatlığım başıma iş açmaz dilerim ki
Alp artık alıştı o göğsüme kendisi kontrollü içiyo ağzına fazla süt gelince çekiyor memeden kendini 2-3 yudumda ağızındakileri yutuyo arada da beceremiyo tıkanıp öksürüyor. Ama çok gazlı olduğumuz bir gündeysek o zaman o memede ıkınıp kendini kasarak memeden çekip ağlıyor. Bide her iki göğsündede sulu süt var canım diyelimki sağdan 100 ml çıkıyorsa ortalama 40-60 cc su oluyor. İşe yarar inşallahta bebişin alır kiloları ben bunu bir arkadaşımın kızı için önermiştim 1 ay sağıp içirdi sütünü ama hep sağdı o ( öyla yapmamalı ozaman memeyi almıyorlar) o ay kîloda atak yapmıştı 1290 gr almıştı ama memeyi bıraktı biberon alıyor sadece. İnş. Seninde kilo atağın olur ama hep sağmamali memeyi, emmeyle sağma bir olmadığı için ( sağmada arkadaki sütler tam boşalmıyor her zaman) süt erkenden kesilebiliyor. Aman kaş yaparken göz çıkarmayalım
Maşallah bebitoyaaMerhaba güzel anneler, gece uykularımız o kadar düzensiz ki gündüz fırsat bulduğum zamanlarda uyumaya çalışıyorum, şmdi uyudu da ancak yazabiliyorum...Bebişimin gelişimi şu şekilde: canı isterse sese tepki veriyor, eşyalara henüz uzanamıyor, ellerini ortada birleştiriyor bir de son günlerde yeni huy edindi dilini çiğniyor.Canını acıtmasından korkuyorum
Bu da benim bebitom :)
Umay da pişik oldu geçen hafta ,bepanthen krem kullandım ertesi güne geçmişti,bir dene istersen...ya bu cocuk oturmak ıstıyor uyurken bıle kalkmaya calısyo kafaya koymus yapacak ??ne yapayım:44:
Pek hayalperest gördüm seniiii9 gibi kalktik busabah ve 4 e kadar sadece 15 dk ka uyudu oglum. Neden bukadar direniyo uyumamak icin anlamiyorum. Kucakta gezdirsem bi yarim saat daha uyurdu belki ama bi arada ayakta gezmeylede uyumadi. Sallayarak uyutamadigim cocugunu tek basina uyutmaya alustirmayi planliyorum bide peeehhhhh bi hayal mi neee
Biz sallanmayı bırakmadan evvel nelere tepki veriyoruz neyle ağlamamızı kesiliyor neyle sakinleşiyoruz onları tespit ettik. Sonra oğlumu da oynatarak(ama öğrenmesi için hep aynı hareketi yaparak-mesela ben ayaklarını oynattım hep elimle) sadece bir hareketli şarkı dinlettim günde 5-6 kere ve hergün (o şarkımız: yalın'ın kasma şarkısı) öğrendiğini şarkıyo çalıp ayaklarını ben oynatmadan onu izledim o gözümün içine bakıp resmen ayağını hafifçe oynatıyor hadi oynat beni diye :)
bunların dışında çok tavsiye ettiğim White Noise Baby Care Masters diye bir albüm var içinde anne karnındayken duyduğu kalp atışlarından o ortamın sesine (hani bat çektirirken bizimde duyduğumuz ses varya o) , okyanus sesine, fan sesine kadar birsürü hem doğa sesi hemde böyle bebeğin algılarındaki sesler var. Biz artık okyanus sesi ve dağdan su akış sesine sakinleşiyoruz.
Birde mozart, bethoven, vivaldi, bach gibi sanatçıların albümlerini yine oğlum için kullandığımız ipod'a indirdik. Arada bunlarıda dinletip alıştırmaya çalışıyorum. (Alışınca onunla sakinleşiyor)
bu yukarıda yazdıklarımın hepsi kucağımda uyutmadığımda ağlamaya başladığında yapacaklarım oluyor.
Sıra uykuya geldiğinde başta kucağıma alıp sallamadan kucağımda tutup ninni söyleyip ( uyku ninnisi olduğunu öğrenmesi için tek bir ninniyi defalarca söylüyorum) başını yanaklarını okşadım, birde yine sadece uyuyacağı zman dönencesindeki cırcır böceği sesini açıyorum. Diğer zamanlarda onu hiç çalmıyorum.
tabi başta uyumadık ağladık hemde çok ama ağlamasına izin verdim ( katılmadan tabi) çübkü ağlamak bbişlerinizi çok yoruyor. Fazla ağladığındada yıkarıda anlattıklarımla sakinleştirip öpüp kokladım. Ama sonra yine kucağıma yatırıp sallamadan ninni fln cırcır böceği... Zorlu bir süreç sonunda uyuyor. Çünkü bi sadece kucakta sallanmıyorduk, kucakta uyumayınca babasıyla evi gezerek uyuyordu, öylede uyumuyorsa pusetine oturtup sallıyorduk, çok kötü zamanlardı
şimdi öğrendi annesi ninniyi söylemeye başladığında cırcır böcekleri öttüğünde ve başı okşansığında uyku zamanı olduğunu suratıma bakıyor bakıyor , bazen onu okşarken elimi yanağında yakalayıp sıkı sıkı turuyor ve uyuyor. Bazen bunkadar kolay olmuyor yine ağlıyor ozaman yine sakinleştirici yönetemler devreye giriyor.
zor bir süreç apladığında ve onu ağlarken bıraktığında çok üzülüyorsun sonradan vicdan aAbı bile çektim ama sonuç odaklı savranınca düşündümki bir gün gelip onu böyle sallayamadığımda konu ayağımda, çarşaf arasında sallamaya ve huzursuz bir uykuya geçiş yaşayacağımızı düşünerek katlandım şimdi çok şükür çok huzurlu ağlamadan uyuyoruz.
Gazlı oldupunuz geceler uykuya geçemediği için yine kucağıma alıp uyutuyorum ama asla sallamıyorum ve kimseninde sallamasına iin vermiyorum çünkü sıpalar hemen alışıp sürekli onu istiyorlar.
allah yardımcınız olsun tez zamanda bırakır bebişleriniz inş sallanmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?