- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
Bizim kızda doğduğundan beri gaz sorunu yaşamadım çok şükür...son 1 aydır ama öldürdü beni ya.2 3 dk emme sonrası gaz doluyor uğraş dur sonra ..bu zamanlarda artık gazın azalması gerekirken benim ki yeni başladı off..ben sadece anne sütü veriyorum henüz ek gıdaya geçmedim..az önce rezene ve kimyonu kaynatıp bi kaç damla içirdim pıt pıt gazlarını saldı ve yattı şimdi..aranızda var mı rezene kimyon veren yada gaz için daha etkili bi çözüm ?
aman arkadaşım bitkisel falan diye uyku damlası verme.benim teyzem zamanında ogluna bunalıp cahilliginden kaynaklı uyku ilacı vermiş sonra çocuk geç konuşmuş hatta doktora falan götürmüşler sebebini uyku ilacı vermesine baglar.dogruda olabilir.zararını bilmedigimiz şeyler kullanmayalım.madem bitkisel olsun diyosun melisa çayını demleyip biraz içirmeye çalış.etkili olacaksa o etkili olur.anlıyorum seni uyumayan bebek cok zor olsa gerek.sinirlerini bozar ama dogal halleriyle büyüsün bebeklerimiz.allah kolaylık versin:)))nasıl oluşcak düzenleri..bu ara emmek istemiyo memeye benzeyen biberon emziği bile istemiyo ağlıyo.uyku yokk..ablamın 3 aylık kızı var doktor bay bay diye bitkisel bi uyku damlası vermiş kullanıyo ama ben kullanmaya cesaret edemedim
4.ay aşımızı olduk ..2.ay aşısında ateş o
lmamıştı ama bu baya ateş yaptı..37.8 görünce calpol verdim soğuk su koydum alnına bakalım düşmesini bekliyorum..bişey danışmak istiyorum sizlere sütüm baya azaldı çalışmaya başladıktan sonra kızım 300 -400 gr ya aldı ya almadı bu ay..mamaya başlamak istiyorum hip marka düşünüyorum ama karar veremiyorum ne tavsiye edersiniz..bu arada hipin bi maması çıkmış yeni mamada devrim deniliyo diye yazmıştı bi arkadaş hangi maması acaba bu bilen varsa yazabilir mi..
Cok bunaldim bu aglama krizleri nedir anlamiyorum yaa surekli bi aglama atakmidir nedir bilmem insallah ataktir yeni yeni huy edinmez
Off be guzelim aynen bazen sabrim zorlaniyor
iyi geceler kızlar nasılsınız?
biz hasta olduk yaa oğlum 4.ayında 2 kez grip gibi oldu geçen hafta ablamdaydım izmite gitmiştim dışarıda çıkmadık ama yavrum hasta oldu.orda götürdüm dr.a 2 kez hava verdiler o akşam bide iğne yedi.şu antibiyotik şurup ve ventolin kullanıyoruz.burdada dr.umuza götürdüm gelince zaten aylık muaynemizde gelmişdi.10 günü tamamlayalım dedi antibiyotik ve ventolinde.alerjik bronşitten şüphelendi.zaditen damla verdi.damlaya daha başlamadım propektüsü okuyunca kafam karıştı bide çok ilaç veriyorum gibi geliyo.oğlum arada öksürüyo ve hırıltısı oluyo ama sürekli değil.neşesi yerinde ama.6300 kg geldi 63.5 cm olmuş 1 ayda 300 gr almış dr.günde 3 kez mama ver dedi şimdi mamaya başladık.varmı bebeğinde böyle problem yaşayan arkadaşlar? bide bebeğim çok terliyo emerken bile alnı boncuk boncuk terliyo, sırtına bezde koyuyorum ama benmi hat yapıyorum biyerde anlamadım şimdi yanına gittim geldim baktım hırılt varmı diye yoktu.
Cok bunaldim bu aglama krizleri nedir anlamiyorum yaa surekli bi aglama atakmidir nedir bilmem insallah ataktir yeni yeni huy edinmez
Canın bazen 5 dk bazen de 20 dk sürüyor ama ben göğsümü yoklayarak anlıyorum ne kadar emdiğini, en az 100 ml içiyor bir seferde ama gazıımız varsa 30-40 cc içiyor anca sonra ıkınıp ağlayıp bırakıyor. bende zorlamıyorum ozaman, bazen 2,5 satte acıkıyor baEn 3-3,5 ama 3,5 geçmiyor hiç ben yoruluyordur belki diye söyledim ama gündüz emzirmesi için 4 saat fazla değilmi, sen bir 5-10 dk mola vererek dene bakalım belki yoruluyordur gerçektenÇok ayrıntılı anlatmasam da doktor 3-3,5 saatten önce emzirme dedi. Aile hekimliğindeki ebe de aynı şeyi söyledi, çok acıkmıyordur onun için kısa emiyordur, 4 saate kadar bekle dedi. Senin ki kaç dakikada doyuyor ve kaç saat arayla emziriyorsun?
çok geç saatmiş canım yaa. çocuk huysuz da olur tabi. ışığı filan kapattın mı? bi de konuşuyo musun gece? bi de böyle dene, gece oyun yapmayı çok seviyo bazı bebeler, ve malesef de baya gidiyo bu halleri.
demir damlası eğer kansız değilse verilmemeli zaten bebeklere. hayret bişi yani. nasıl doktor bunlar anlamadım. büyük insanlara kafadan vitamin veriyolar mı da bebeklere veriyolar.
iyi geceler kızlar nasılsınız?
biz hasta olduk yaa oğlum 4.ayında 2 kez grip gibi oldu geçen hafta ablamdaydım izmite gitmiştim dışarıda çıkmadık ama yavrum hasta oldu.orda götürdüm dr.a 2 kez hava verdiler o akşam bide iğne yedi.şu antibiyotik şurup ve ventolin kullanıyoruz.burdada dr.umuza götürdüm gelince zaten aylık muaynemizde gelmişdi.10 günü tamamlayalım dedi antibiyotik ve ventolinde.alerjik bronşitten şüphelendi.zaditen damla verdi.damlaya daha başlamadım propektüsü okuyunca kafam karıştı bide çok ilaç veriyorum gibi geliyo.oğlum arada öksürüyo ve hırıltısı oluyo ama sürekli değil.neşesi yerinde ama.6300 kg geldi 63.5 cm olmuş 1 ayda 300 gr almış dr.günde 3 kez mama ver dedi şimdi mamaya başladık.varmı bebeğinde böyle problem yaşayan arkadaşlar? bide bebeğim çok terliyo emerken bile alnı boncuk boncuk terliyo, sırtına bezde koyuyorum ama benmi hat yapıyorum biyerde anlamadım şimdi yanına gittim geldim baktım hırılt varmı diye yoktu.
canım yaa sizi endişelendirmek istemem ama uyarmam lazım bebeklerimizin saglıgı için.lütfen hipp markasını bi araştırın.hatırlarmısın bilmem bikaç sene evvel ana haberlerde, bazı mamalarda agır derecede kurşun arsenik gibi maddeler ortaya çıkmıştı ve biz nasıl böyle bişey olur diye beddua etmiştik o markalara.ve bu markalarda hipp,nestle gibi markalarda vardı hatırladıgım.böyle bi konuda yanlış bilgide asla vermek istemem size lütfen eski mama haberlerini bi araştırın int tenCanim biz 4 aydur hipp kullaniyoruz
once pre sini kullandik simdi 1 nodayiz
cok memnunum
2.ay aşıları gibi akşama dogru cıkıp ertesi gün öglene bitti demek ki düzenimiz bu :)
Amin amin İriss gibi serum yemeden ayılamıyor zaten 4.ayında doguma kadar sürer senin bulantın demişti doktor. Valla gün sayıyor. Herkes kilo alır o 10 kilodan fazla zayıfladı ilk 5ayda
Kan damlasıyla ilgili tahlil yapmadan verilmediğini söylemişti doktorum ,neden kafalarına göre verirler anlamıyorumKızlar aşıdan geldik inşallah ateş yapmaz.Bu ay 300 gram almış bebeğim çok canım sıkıldı ayda 1250 alıyoduk buaydan sonra fazla kilo almadıklarını biliyorum ama 300 gr çok az değilmi.Acaba ek mama başlasammı.Birde kan damlası verdiler ben ilk oğlumda kullanmadım böyle bişey şimdiden ilaçlara bağımlı yapmak istemiyorum vücut kendi üretsinki öğrensin dimi ama.Hem kan sayımı çok iyi çıkmıştı 2 aylıkken.kullanmak istemiyorum siz ne düşünüyosunuz . :44:
merhaba kızlar bizde dün aşı olduk aslında benim ipeğim 2 ağustos doğumlu ama ilkini geç yaptırınca bu da böyle biraz geç oldu. sağlık ocağından gelir gelmez yarım fitil koydum ateşi önlemek amacıyla çok şükür akşama kadar rahattı. akşam biraz ateşi yükseldi 37,5 buldu yine yarım fitil koydum bugün çok şükür rahatız ateşi falan yok. benim de bebeğim her ay 1 kilodan fazla alırdı ama bu ay 800 gr anca almış. boyu 64 cm, kilosuda 6700 olmuş. gerçi ben pek önemsemiyorum sağlıklı olsun da kilosu gayet iyi. bu arada arkadaşlar erkek ve kız bebeklerin hem kilo hemde boy oranları farklı zaten artı böyle şeyler birazda genetik bu yüzden kimsenin bebeğiyle kendi bebeğimi kıyaslamıyorum. ek gıda vermeye azar azar başladım muhallebi, meyve suyu yogurt ve sebze çorbaları her gün bir kaç çay kaşığı veriyorum. biraz daha iştahlı olsa çok iyi olacak ama o da inşallah zamanla yeni yeni alışıyor. bizim maşallah uyku sorunumuz hiç yok uykuları çok düzenli, gaz sorunumzda bitti:nazar bu arada kızım aslan burcu oldugu içinmidir bilmem yükselende yay acayip oyuncu işini çok iyi bilyor sizinkilerdemi böyle kızlar çok uyanık çok numaracı
bu sabah kahvaltıdacok ıstıkrarlı bır sekılde rejıme basladım aksam yemegınde bozdummm hih hiii...
4.ay aşımızı olduk ..2.ay aşısında ateş olmamıştı ama bu baya ateş yaptı..37.8 görünce calpol verdim soğuk su koydum alnına bakalım düşmesini bekliyorum..bişey danışmak istiyorum sizlere sütüm baya azaldı çalışmaya başladıktan sonra kızım 300 -400 gr ya aldı ya almadı bu ay..mamaya başlamak istiyorum hip marka düşünüyorum ama karar veremiyorum ne tavsiye edersiniz..bu arada hipin bi maması çıkmış yeni mamada devrim deniliyo diye yazmıştı bi arkadaş hangi maması acaba bu bilen varsa yazabilir mi..
4ay önce bu saatlerde doğumhanede dr.un ıkın diye bağırmasıyla boğuşuyodum.
Sana da nice senelereGecen sene bugün hamile oldugumu öğrenmiştim bhcg 567 çıkmıştı :) şimdide kuzum misil misil uyuyor. Hamdolsun....
canım yaa sizi endişelendirmek istemem ama uyarmam lazım bebeklerimizin saglıgı için.lütfen hipp markasını bi araştırın.hatırlarmısın bilmem bikaç sene evvel ana haberlerde, bazı mamalarda agır derecede kurşun arsenik gibi maddeler ortaya çıkmıştı ve biz nasıl böyle bişey olur diye beddua etmiştik o markalara.ve bu markalarda hipp,nestle gibi markalarda vardı hatırladıgım.böyle bi konuda yanlış bilgide asla vermek istemem size lütfen eski mama haberlerini bi araştırın int ten
konuyla çok alakasız olacak biliyorumda,sabah 5 de kalkmak lüks oldu,sanırım artık depresyon girmek üzereyim,Allahım nasıl ağlanırmış nasıl bağrılırmışşşş komşulardan utanyorum,susturamıyorum çün kü çoğu zaman,eşimle ilişkimiz yerlerde can çekişiyo,ben napacağım kızlar yaaaa,isyan mı ediyorum bazen aceba Allahım affet nolur benii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?