2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bir de doktorunuz bıngıldağını kontrol ediyor mu. Bizimkini etti ve 1 cm açıklığı var D vitamini veriyor musun dedi. Evet dedim. 8 ila 18. aylar arasında kapanması beklenir bıngıldağın o zamana kadar vereceğiz D vitaminini dedi. Acaba bizimkinin açıklığı az mı çok mu bilemedim.

offf sorma, sanki yeni doğmuş gibi bu gece her 2 saatte bir kalktı ki hiç huyu değildir uzun zamandır. sütüm yetmiyor galiba, drumuz da anti-ek gıda. :44: ankarada da sanki git cinnet geçir havası var zaten, yarın da bi sürü misafir.

Sabretmekten başka bişey öneremiyorum malesef,sanırım yalnız bakıyosun bebeğine.Biraz yardım alabileceğin birileri yok mu,anne,kayınvalide vs. Az da olsa yanında olsalar rahatlarsın biraz.Komşulardan utanıcak bişey yok,herkesin bebeği ağlamıştır heralde,ona takılma boşver,sebepsiz yere de ağlıyo bu canavarlar yapacak bişey yok...
Eşlerle ilişkiler herkesin aynı sanırım ama biraz anlayışlı olmaları gerekiyo tabi eşlerin ,anlayışlı ve de az beklentili ...

1 cm az mı çok mu bilemedim ,doktorumuz kontrol ediyo bizimkini de ama kaç cm olduğunu hiç sormadım.Bu arada eğer bıngıldağı daha doğrusu kafası küçükse d vitamini kullandırılmıyo erken kapanmasın diye ,kuzenimden biliyorum ,sadece güneşe çıkarıyodu o kadar.

Misafirrrrr Bana hala çay içmenin ötesinde misafir gelmemiştir ,bebeklilere enikonu misafirliğe gidenleri dövesim geliyo ya ,şiddete karşı değilim sanırım Yatılı falan deme sakın burdan oraya ışınlarım kendimi

doğru erken kapanmaması gerekiyor

selammmm kızlar

son durumumuzla ilgili bir özet geceyim

4ay 13 günlüğüz, son kontrolde 4. ay aşılarımızı olduk, 8 kg, 65,5 cm iz...
anne sütü + devam sütü olarak devam ediyoruz...aptamilden hipp e gectik umarım sever daha vermedim.
.. 6. aya kadar ek gida yok,
santafer damla + devit 3 kullanıyoruz..
dönmelere başladık ama başlamamız biraz fena oldu, ilk dönmede yataktan düştük
bıcır bıcırız, uykusuzuz

hepinizi öpüyoruuzzzz

uyku oyuncagi kullanan var mi kizlar ? onerilerinizz ?
almaya niyetliyim yavas yavas kendi kendine uyumaya alistiricam artik

uyku oyuncagi kullanan var mi kizlar ? onerilerinizz ?
almaya niyetliyim yavas yavas kendi kendine uyumaya alistiricam artik

uyku oyuncağı nasıl bişey canım ?

bizim teyzemiz minik bir ayıcık getirmişti kısa süreli de müzik çalıyor, doğduğundan beri yatağının parmaklığında bağlı, eline alsın yanında dursun dedim ama istemedi

ikea dan el kuklası aldık ona deli oluyorr, konuşturuyorum karşısında kendinden gecerek dinliyor

Bebek sütünü bırakıp devam sütüne mi geçtiniz. Peki neden marka değiştirdiniz?

Ben de bir durum bilgisi vermeliyim öyleyse. Tam 4 aylık kontrolümüzde 7 kilo 65 cm idi. Ek gıdaya geçtik doktorumuz ev yoğurdu ile başlamamızı söyledi. Sonra da meyve suyu ve sebze püresi. her öğün arttıra arttıra bunları yiyecek. 2,5 ay sonra her birinden 1 su bardağı kadar yiyor olacak dedi. Kan damlasını tahlilden sonra gerekirse bir sonraki ay vereceğiz dedi.

yani devam sütü diye yanlış mı söyledim şimdi bilemedim ama bebek sütünü kastettim canım,
aslında aptamilde sorun yaşamadık ama hipp in organik olması ve kullananların memnuniyeti üzerine denemek istedim

tatlım sütün ne durumda? daha doğrusu sağmıyorsan göğüs sertliğin nasıl? benim sütüm azalıyor galiba napıcam bilmiyorum:44: bu bir süreç mi diye soruyorum, aslında herkese.

tatlım sütün ne durumda? daha doğrusu sağmıyorsan göğüs sertliğin nasıl? benim sütüm azalıyor galiba napıcam bilmiyorum:44: bu bir süreç mi diye soruyorum, aslında herkese.

canım ben sağmıyorum, sertlik ilk aylardaki gibi değil, gecen ay bir süre ciddi azalma vardı ama sonra yine toparladı çok şükür şimdilik iyi, bazen bütün gün sadece emiyor, bazen de doymadığını düşünürsem emzirmenin peşine biraz takviye yapıyorum

oz cuğum farklılık olabilir tabi çocuklar arasında, ben demiyorum ki kimse kullanmasın, tahlil yapılmadan kullanılmasına anlam veremiyorum. d-vit fazlası ne kadar zararlı bilemiyorum ama demirin fazlası zarar, onu biliyorum. o nedenle tahlil yaptırmadan vermicem ben.

biz de 20 günlükten beri aptamil kullanıyoruz. Geri bildirimlerini bekleyeceğim o zman:) Şimdiden löp löp et pıt pıt yağ, küt küt kemik ( ben ekledim) olsun inşallah. Zaten 3-4 güne kalmaz kakasından anlarsın. Değişimi. Bu arada kaka ile ilgili sormak istediğim bir şey var. Bizim bebişin kakası 10 gündür falan yağlı boya gibi, sarı renkte ama pütürleri çok az ve günde 1 kez yapıyor. Bezinden taşıyor artık miktarı da çoğaldı. Ek gıdaya başlamadan önce de böyleydi. Annem de çocuk kakası böyle olur panik yapma dedi. Doktora sordum kontrole gittiğimizde (uyuz etti yine beni) mama veriyorsun ya ondan oluyor dedi.. 20 günlükten beri aynı mamayı veriyorum dedim. Ama sütünü her gün azaltıyorsun mama alımı artıyor ondan oluyor falan dedi. E kötü birşey mi yani bu diyorum yooo düzelir diyor.... ( neden hala aynı doktora gidiyorsam) SİZİN BEBEKLERİNİZİN KAKALARI NASIL?????

Son düzenleme:

bizim kakamız sadece 2 kere yeşil oldu, dr. üşüttüğü için dedi..
onun dışında hep altın sarısı pütürlü pütürlü, arada da dediin gibi pütürsüz dümdüz sarı bişey..her seferinde de bez dolusu hatta taşmış vaziyette oluyor.. bazen günde 2 kere, bazen 3 günde 1 yapıyor ve bütün bunları dr.umuz çok normal karşılıyor ki bence de normal..

mama konusunda da bilgi veririm hele bir deneteyim

benim de bildiğim bebeğin hali hazırdaki kan değerlerine göre verilmiyor, ek gidaya geçiş döneminde bebekte oluşacak demir eksikliğine önlem ve destek için veriliyor, bu dönemde gerekli enerji ve demir üretimi için anne sütü yetersiz kalıyor bu da ilerleyen dönemlerde ciddi demir eksikliğine yol açabiliyor.. dr.un yalancısıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…