ne kadar canım bebeğin benimki 4 aylık mama yiyo diye herkez ver bişeyler diyo ama acele etmek istemiyorum :44:
maşallah senin bebişe.benimkide diger şeyleri yiyoda yogurdu yemedi.inşallah sonra alışır.yogurt çok faydalı çünkü
Merhabaa hanimlar nasilsiniz
Benim tosun ilgi ilgi ilgi istiyor surekli bakicaksin yuzune. Bide bu ara o guzel konusmalar azaldi agular kalmadi pek. Aglayarak istedigini yaptirma devri basladi artik. Sebze corbasina hala baslamadik biz.
Aynen oyle yoğurt cok faydalı günlük yediği kadar vermek lazım...ara verin uç bes gun sonra yine deneyin.. Ben oyle yapıyorum yiyor.. Aklınızda olsun ilk bir kac kasigi tükürebilir az az verin tadını alınca kendisi isteyecektir.. bide ilk 10-15 gun tükürerek yiyor bayagi zorlu geçiyor zamanla alışıyor simdi kizim kasik gelmeden ağzını acmaya başladı helede sevdiği tatlar olunca agucuk gugucuk seslere yiyoruz :))
Baslarda kabus gibiyken simdi cok eğlenceli oldu yemek yeme maceramız :))
ay sorma ya.benimkide gözümün içine bakıyo ona bakayım diye bakıncada bi gülücükler bi gülücükler.tabi o an bende çoook mutlu oluyorum. elindeki bi şey düşsün yada alınsın hemen ciyak ciyak aglamalara başladı. bide ayak parmak ucundan destek alarak belini havaya kaldırıyo.beni al diye.yatmayı sevmiyo.kucaga alır almaz başlıyo gözleriyle etrafı taramaya
ne kadar canım bebeğin benimki 4 aylık mama yiyo diye herkez ver bişeyler diyo ama acele etmek istemiyorum :44:
slm kızlar benim oğlan 3 gündür bi huysuz sormayın damaklar kabarmış ondanmıdır nedir anlamadım dün akşam ayva verdik eline amannn ne tatlı kaşıdı delirdi yavrum calpol versen rahatlarmı acaba
slm kızlar benim oğlan 3 gündür bi huysuz sormayın damaklar kabarmış ondanmıdır nedir anlamadım dün akşam ayva verdik eline amannn ne tatlı kaşıdı delirdi yavrum calpol versen rahatlarmı acaba
zamane bebekleri işte.el kadar bebekler nasıl kullanıyolar bizleri.bide numaradan aglamaları var.hem aglıyo hem etrafı kesiyolar:))Hepsi aynı model bu bebelerin ,yeter ki biri alsın konuşsun gezdirsin ,yere koyunca ciyak ciyak ...
Aman maşallah diyelim, bizim de bugün kontrolümüz vardı ,sütüm biraz azalıyo yetmezse naapiyim dedim ; çorba ,yoğurt ,meyve başlayabilirsin dedi ,heyecan yaptım şimdi :26:
Sözde bizimki planlıydıOkadar detaylı planlayamamışım, hiç aklıma gelmedi yazın hamilelik çekip, hemen ardından kış boyu eve tıkılacağım
Haklisin canim Dr da cok yerinde söylemiş bence bende her zaman önce emziriyorum biraz bekliyorum veriyorum yiyeceğini sonra uykusu gelince tekrar emıyor ve uyuyor bizimki her uykudan önce ve sonra mutlaka emer iyide oluyor aralardada değişik tatlar tattırıyorum..benimkide oyle doyumluk değil en fazla yarım cay bardağı bazen iki bazen uç defa yediğini hesaplardak ortalama bir cay bardağı yiyor bide altıncı aydayiz onuda hesaba katmak lazım..dört ay icin fazla gelir ama tattirma yapılabilir sadece cay kasigi ile..tabi herkesin görüşü farklıdır..Bence de acele etme, bugün sordum doktora ,biz 5 ayı bitirdik ona rağmen öğün olarak bile verme dedi,katı gıda için henüz erken,süte takviye olarak ver dedi yetmezse.Ama daha küçük olsaydı mama ver diycektim dedi.
kesinlikle katılıyorum bu nasıl plan yapmakmış dedim hay benim aklıma kimsede birşey demedi ki bizeikinciyi Allah kısmet ederse daha iyi planlayacağım.
anam bunaldım valla. bir haftadır annemlerdeyim moral depoladım. valla sütüm falan azaldı diyordum ama burada yeniden artttı yaa akıyo resmen. anladımki sık sık hava değişimi yapacağım anaevine döneceğim
bu arada az önce dişimizi gördük teyzeler nerdeyse patlatmış yaa her gün baktığım halde nasılda birden böyle belirmiş gerçi bir elma dişleyişi vardı resmen koparıyordu. bende tülbentle vermeye başladım ağzına deli gibi kemiriyor. diş kaşıyacağı midesini bulandırıyor
ay sorma ya.benimkide gözümün içine bakıyo ona bakayım diye bakıncada bi gülücükler bi gülücükler.tabi o an bende çoook mutlu oluyorum. elindeki bi şey düşsün yada alınsın hemen ciyak ciyak aglamalara başladı. bide ayak parmak ucundan destek alarak belini havaya kaldırıyo.beni al diye.yatmayı sevmiyo.kucaga alır almaz başlıyo gözleriyle etrafı taramaya
zamane bebekleri işte.el kadar bebekler nasıl kullanıyolar bizleri.bide numaradan aglamaları var.hem aglıyo hem etrafı kesiyolar:))
kesinlikle katılıyorum bu nasıl plan yapmakmış dedim hay benim aklıma kimsede birşey demedi ki bizeikinciyi Allah kısmet ederse daha iyi planlayacağım.
anam bunaldım valla. bir haftadır annemlerdeyim moral depoladım. valla sütüm falan azaldı diyordum ama burada yeniden artttı yaa akıyo resmen. anladımki sık sık hava değişimi yapacağım anaevine döneceğim
bu arada az önce dişimizi gördük teyzeler nerdeyse patlatmış yaa her gün baktığım halde nasılda birden böyle belirmiş gerçi bir elma dişleyişi vardı resmen koparıyordu. bende tülbentle vermeye başladım ağzına deli gibi kemiriyor. diş kaşıyacağı midesini bulandırıyor
Günaydın kızlar,
Çok kötü bir dört gün geçirdim. Oğlumun ateşi çıkmıştı, ilk defa başıma geldi. Sizden öğrendiklerimi telaş etmeden uyguladım. Ilık banyo ıslak pamuk, fitil falan. Düşürmeyi de başarmıştım. Ama sanırım ilacın etkisi geçiyodu dört saat sonra yine yükseldi. Sabaha kadar üç kez tekrarladı. Ben nereden bileyim. Çocuktur ateş olur dedim. Sabah olmayacak böyle hastaneye gidelim dedik. Kaka kan idrar testleri derken bebeğimin kanında enfeksiyon çıktı. Doktor acil yatış dedi. Başka çaresi yok serum, antibiyotik vereceğiz. Yavrumun küçücük kolunda damar bulmaya çalıştılar yarım saat çok ağlattılar. Hiç ağlamazdı oğlum, doktoru bile kontrole gittiğimzde mutlu bebek geldi diyordu. Psikolojisi bozuldu şimdi yan yatırdık mı katıla katıla ağlıyor(yan yatırıp damarını bulmuşlardı)
Dört gün hastanede kaldık. Geçti çok şükür ama şimdi çok endişeliyim. Haberlerde antibiyotikten ölen Özlem öğretmeni duymuşsunuzdur.Bebeğim daha çok küçük ve damardan dört doz antibiyotik aldı. Yan etkisi çıkar mı acaba ileride çok korkuyorum.
Aranızda bebişi antibiyotik alan var mı?
Hayırlı olsun dişiniz:) Alttan mı çıktı üstten mi? Bîzim üstler kabarmış gîbi önce üstten çıkacak galiba..kesinlikle katılıyorum bu nasıl plan yapmakmış dedim hay benim aklıma kimsede birşey demedi ki bizeikinciyi Allah kısmet ederse daha iyi planlayacağım.
Ewde hic bisi yapamamaktan sıkıldim ne yemek ne bulasik camasir utu temizlik hic bisii yapamiyorum ben. Afedersiniz ewi ... Goturuyor artik bugun yarisini zor supurdum oglum sagolsun numaradan ciyak ciyak sesi kisilana kadar agliyor egerki uyursa cit sesine uyaniyor. Cok bunaliyorum bu durumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?