- 1 Aralık 2011
- 1.082
- 261
- 123
İki cocuk Arasinda 10 sene olunca tecrübe falan kalmıyor maalesef. Herseyi yeni öğreniyorum nerdeyse .
Birde canım bebeğinin anne sutu almamasına üzülüyorsun ama bence üzülme . Şimdiki mamalar anne sutu kadar olmasada gayet iyi. Çevremde mama ile büyümüş o kadar cok cocuk varki ve maşallah hepside gayet sağlıklı ve zekiler.
tamm bı fırsatta ızleyeyım merak ettım sımdı.böyle bitmesin de çok harika bi dizi zaten her haftası bi film gibi:)) orda da nisa çok hoşş... cuma günü bebişi uyuttuk(biraz erken uyuyunca uyandı tabi) çay da koymuştum eşimle birbirimize bakıyoz kız ağlayınca birimiz çaya birimiz çocuğa diyip aynı anda çıktık odadan :)))
evet o daha çok bize hitap eder 80 lerin sonunda doğduğumuz için azıcık uzak geliyo :) evet ergun plağın gömleklerine hastayım :) komser rıza çocuklar duymasında bayıyodu ama burda güzel usturuplu :))
Slm kizlar nasilsiniz bebisler nasil?
Bizde durumlar feci kizim cok kotu kucaga alisti ne ara oldu anlamadim hep kucak istiyo bu Iki haftadir hic bir is yapamiyorum surekli huzursuz aglama modunda eskiden atardim besigine oynar oynar uyurdu ama simdi imkansiz ayakta saliyorummm yada beni deniyo aglamak iste yariyo falan diyodur bazen almiyorum aglar susar diyorum amà susmuyo nefesi kesilene kadar agliyooooo napicam ben(
siz bebişleri oyalamak için neler yapıyorsunuz?yada rahatça durdukları bişeyler varmı,salıncak filan gibi?valla almaya razıyım yeterki şu çocuk biraz rahatlasın.bi yerimi ağrıyor diyeceğim, öyle bişey yok.karnımı doymuyor dicem çok güzel yemesi(nazar değmesin).valla şaşırdım!tavsiyelerinize ihtiyacım var
günayydınlaaarrrsu veriyormusunuz bebişlere?yada nezaman başlamalı su içirmeye?
evet canım o bağırarak çığlık atarak ağlamalar yokmu!bazende ağlamıyor ama çığlık atıyor..bende fıtık olurum diyordum ama bizimki sizinkinden az eksikmiş,7500 gram seninki kaç aylık?
Gunaydin... Bebisler nasillar?
Kasikmamasi demissiniz kizlar bende yediremiyorum benim sipama dun bayaa bi aradan sonra tekrar yaptim bukez muz koydum icine 2 tatli kasigi mama kucucuk bi parca muzla yarisini zorlayarak suyla kandirarak yedi.
Canim 4 bucuk artik 5 olmak uzere. 2 agustos dogumlu
benim oğlul 4 ayı bıtırdı artık hiç anne sutu almıyo oyuzden ben ek gıdaya başladım.. su da verıyorum..
niye almıyorki
ben de geçen gun mılupanın prınçlı sutlu muhallebısını aldım..
bıberenla verebılırmıyım.. aç oldugu zaman kaşığı pek ıstemıyo
canım zaten hiç emmedi hep sagıp verdım..
işe başlayınca iş yedınde sut sagmaya yer yok.. gıderek kesıldı..
Verebilirsin canim zaten üzerinde biberon icin ölçüsü var sıvıda hazirlanabiliyor
Bende baslarda sıvı verdim artık büyüdük diye herseyi kasıkla veriyorum koyu kivamli olunca daha rahat yiyor hatta meyveleri çatalla ezip vermeye başladım..bunların üstüne mutlaka su veriyorum ben..
Demek mamayı az yeme hemen herkeste varmis bende bu kiz beni az emmeye başladı diye düşünüp duruyordum..hesabıma göre 500-750 cc arası emıyor günlük..çünkü tek göğüsten sagdigim zaman 70-100 cc arası çıkıyordu iki gogus emıyor bazen 5 bazen 8-9 defa emıyor ama ikinci göğüsü tam bitirmiyor..oyle olunca bende diger emzirmede son emdigi göğüsten başlıyorum..
Donem donem huy değiştiriyor bu bebeler bize talim ettiriyorlar valla..3 yasına kadarda böyle gidecek anlaşılan bu defada ikinciyi yaparım ben tam rahata kavusmusken basıma bit çorap daha örerim :))
bende kesilmesin diye işyerinde 2 saate bir elle sagıyorum az cıkıyor 50cc her sagdıgımda ama 150cc eve goturup ertesi gun için anneme veriyorum.mamaya başlamadan 1 aydır boyle idare ediyorum bakalım nekadar dayanacam
canımm saol biberon olcusunu gormedım ben .. sadece arzuya gore bıraz sıvılaştırabılırısnız yazıyo arkadaşım bıobern la verme topak topak olur dedi..ama denıycem akşam
Canim kutusunu attım ama hafızamda kaldığı kadar şöyleydi
140 ml suya 2,5-3 yemek kasigi idi sanırım bugun alacam alınca yazarım yine
Suyu onceden kaynatip ilitmak gerekiyor üzerine 2 yemek kasigi koy başlangıç olarak tadına alışması acısından iyice calkala biberonu hic topaklanma olmuyor zaten kasik mamaları pişirilmiyor diger mamalar gibi hazırlıyorsun sadece biraz daha fazla karıştırmak gerekiyor o kadar..İns afiyetle yer bebisin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?