Maşallah gayet iyisiniz annesi, ama bebeğin kişo durumunun iyiliği bir önceki ayla aradaki farktan belli oluyor büyüme yüzdesi yapıyordur dr'unuz ona göre iyi yada değil diyordur büyüme yüzdesinde eğride sapmalar olunca drlar söylüyor zaten sıkıntıyı. Karnesinin arka sayfalarında yüzde tablosu vardır oraları kafa çevresi bıyu ve kilosuna göre işaretleyip önceki ayla karşılaştırıyorlar.4. ay asımızı olduk uyuyor uyku yaparmı bilmiyorum boyumuz 65 cm kilo 7100 bilmiyorum iyimi kotumu doltor iyi dedi irris inde dediği gibi besleneceksin emzireceksin sutun artacak ha her sutte doyurucu değil benim sutum var mandıra gibiyim ama yeterince kaliteli değil sanırm sadece anne sutu alıyor ve anca doyuruyor eğer sutumuz kaliteliyse oyle dolmasına gerek yok cok az bile doyurup besleyebiliyor bu sut olayı cok karmasık valla ne kadar emziririsek o kadr iyi
ben mecbur kalıyorum mama vermeye canım.akşam oldumu öyle bi aglıyoki imkansız memeyi alması.hatta dahada sinirleniyo memeyi agzına verince.mamayı içince sakinleşiyo.günde toplasan gecede dahil 1 su bardagı emiyodur benden.inşallah bırakmazlar keratalar.evet mücadeleye devam bakalım kim kazancak.benimki de aynı valla biberonda almıyor mama da yemiyor. artık daha kısa sürede emer diyorlar ama ne bilim sanki aç gibi geliyo bana. 3 aydan beri böyleyiz biz şimdi 4 buçuk aylık oldu bir ara düzelir gibi oldu şimdi yine emmiyor. evde ilgisini dağatıcak birileri var mı annemler bizdeydi sürekli sevdiler onu ondan sonra tekrarladı uyuklarken emerdi eskiden sol göğsümü neredeyse hiç almıyor artık ama ben mücadeleye devam edicem sende biraz daha diren mama verme bence
canım biz onu aldık bile.seninle o gün yazıştıktan sonra eşimede bahsetmiştim.oda işteyken incelemiş internetten ve ben daha kararımı vermeden sipariş vermiş.4 gün sonra geldi kurduk.ben memnun kaldım sade bişey . hafif taşıması kolay .mutfak ve oturma odasında gezip duruyo.hemde emniyetli.saglam yani.totosuna küçük minder koyuyorum yumuşak olsun diye. güzel oturuyo
Canım arkadaşımın kızıda aynısını yaptı 4. Ayında ne yapsa emzirenesi çok üzüldü fln dr' una sordu oda biberon emziğinin az yada fazla akıtmasını kontrol et demişti yani memeden süt iki delikten çıkıp az akıyorsa emmeye yorulup istemiyor olabiliyormuş yada memeden fazla süt gelip akılını konteol edemediği için istemeyebiliyormuş bazen ikiside olmuyor bebek anne memesini kabul etmiyormuş ozamanda zorlama dedi sağ sürekli ve biberlnla ver demişti arkadaşım sağıp içiriyor hala sütünü kızı 8 aylık olacak neredeyse oda mayıs annesi :) zaten biz arkadaş grubu olarak aynı sene evlenip aynı sene doğurduk :)) toplam 7 anneyiz 4 ü erkek 3 ü kız hepimizn arasındada 1 ay kadar fln var-yok :) oyüzden hepimiz ayrı bir sorun yaşadığımız için hepimiz birr çok konuda tecrübelendik :)slm kızlar.2013 hepimiz için ailemizle beraber keyifli ve huzurlu geçer umarım.:))
bu arada benim kız maalesef memeyi bırakma moduna girdi.kaç gündür gündüzleri dogru düzgün emmiyo beni.kucagımda dolaşa dolaşa emzirmeye çalışıyorum ama gene aynı bazen iki memem dışarda bi birine bi ötekine degiştirip duruyorum.acaba ne yapsam aç bıraksammı iyice.dün4 saat bişey vermedim ama yinede iki dakka emdi bıraktı.ama biberonu bitiriyo sonuna kadar .çok üzülüyorum.hiç olmazssa bi ay daha emmesini çok istiyorum((
ben mecbur kalıyorum mama vermeye canım.akşam oldumu öyle bi aglıyoki imkansız memeyi alması.hatta dahada sinirleniyo memeyi agzına verince.mamayı içince sakinleşiyo.günde toplasan gecede dahil 1 su bardagı emiyodur benden.inşallah bırakmazlar keratalar.evet mücadeleye devam bakalım kim kazancak.
amin canım bebeğede yazık anne babalarada ii ne güzel geçmiş bize ilk metsil verdi zaten canım verdi die kullanıodum baktı çocuğun gaz sorunu pek yok her zaman vermiodum şimdi hiç ama arda vermek ii oluo yinede bağırsaklarını rahatlatıo bence canım
kuzunun kulağının arkasına bak klagı akmışsa kulak arkasına yapışmıştır anlarsın benim oyle olmuştu kremle temiledim
tamam canım uyansın bi bakayım çok saol
Biz metsili ilk doğduğumuzdan 10. Günmüze kadar kullandık çünkü ilk doüan bebeğe diğer gaz ilaçları 10. Günü çıkmadan verilmiyormuş ama bizde bişeye yaramadı, zaten bizim dr'umuz bu gaz ilaçları her bebekte farklıdır biraz tabiri tuhaf gelebilir ama bunlar deneme yanılmayla bulunacak birşey bizim reçetemize zinco, sub simplex ve nurse harvey yazdı nurse harveyi 40 ından önce başlamıyoruz. Diğerlerinden de deyeceksin demişti. Denememize rağmen olmayınca profesöre gitmiştikbiz de bir sürü damla rezene çayları kimyonlar neler neler verdik aynen bir tanesi aksasa yine sancılar ağlamalar başlıyordu.bir gece acile gittik ağlaması yüzünden ve dr. bize metsil diye bir damla verdi. bir de çok ucuz bir damla ben eşime o kadar pahalı ilaçlar kullandık bu mu fayda edecek dedim ama lafımı yuttum. metsili kulladıktan sonra ne çay ne diğerleri hiçbirini kullanmadım ve gaz maz kalmadı çok şükür şimdi 4 buçuk aylık ve damlayı da bıraktık allah kolaylık versin arkadaşlar uğraşanlara çok zor bir dönem
ağlama krizlerine girmiyorsa vermemeye çalış bence bizim de arada oluyo böyle sızlamalar ama biraz çalıştır bacaklarını filan öyle atlatır inş
ayy cnm yaa allah yardımcın olsun cok zor bılıyorum benımde bırı cın gıbı heo ılgı kucak ıstıyo cook yoruyo valla ole bole 5 aylık olduk baksana senaysene masallah yakında pılav ustu kuruda yıycekler
yok be guzelim hediyeye ne gerek
bence de ic camasiri siyah ama espri katsin diye kırmızı fiyonk olsun
masallah prenseslere
biz demir hapini biraktik ya canim o yuzden dr dedi yumurta ve eti ondan baslamistik (demir deposuymuslar)
bizimkiler de yemekten sonra acikabiliyorlar bazen de tobe yemiyorlar sagi solu belli olmuyor sipalarin
uykudan once hipp in iyi geceler mamasini dene tatlim bayaa tok tutuyor hem tadi da guzel
bizim duzen de yalan oldu bakalim bu ara yeniden birsey tutturmaya calisiyorum
gecen en son birini sol kolumda uyuturken sag elimle digerine yemek yediriyordum
isimlerimiz ırmakla ozan teyzesi
aslinda ben ne varsa iteliyorum canim bazen keyifleri olmazsa yemiyorlar bazen goturuyorlar
sofrada bizimle olmuyorlar ama es kaza olurlarsa herseyden istiyorlar ben de tattiriyorum
yumurtanin tamamini veriyorum canim
sebze corbasini da dedigin gibi hepsini hasliyorum sonra cekiyorum ama cok pure gibi yapmiyorum birazt taneli birakiyorum
uyusunlar diye ne varsa iciyorlar teyzesi cay da onlardan ama ise yaramiyorrr
bize de dediler Emir ismi icin ama ne oldu yine dediklerini yaptiriyorlar
dediğin gibi devam bir defada ne kadar emdiğğini kestirmek zor tabi senin iyi yine de en azından mamayı yiyor. bazı çocuklar hem emiyor hem mama yiyor arkadaşımın sütü yetmedi mesela mama veriyor ama çocuk yine de emmek te istiyor. bizde süt var çocuk emmiyor. ben bazen yatarak emzirmeye çalışıyorum memeyi alınca kucağıma alıyorum. bazen de davlumbazı açıyorum esnemeye başlıyor sonra da emiyor. allah bize kolaylık versin zorlu çıktı bizimkiler
Iyi geldide bunlar costu iyice nssil bakacam bilmem ya hic durmuyorlar hic biseyden memnun degiller .sut sagacak kafar bile uyumuyrlar
Ayy evet daha biz iki kasik yogurttayiz.valla sute guveniyordum oda gitti artik mamanin dibine vuracaz
ah ah ne yollar deniyorum emsin diye.bi amuta kalkmadıgım kaldı.bu bebekler nekadar inatçı böyle.mecbur demin 140 cc mama ypıp verdim biberonu kaptı havada soluksuz içti.şimdi neşesi yerinde içerde babasıyla oynaşıyolar.ben ek gıdada veriyorum. bugün corba muhallebi falan verdim ama onlar kesmiyo onu.biberon iyiyce şişiriyo galiba.bakalım yarın savaşa devam yine akşama kadar ugraşıyorum.akşam pes ediyorum.
Peygamberimiz ne demiş Cennet anaların ayakları altındadır diye
Bu ay kontrole gittiğimizde sordum ben doktorumuza diş değil bu ayın gelişim göstergesi dedi kullarını eller gözlerini kaşır dedi ama saçı sormadım. Diş değil dedi ağzınada baktı yinede. Hepimizin durumu aynı gözlerini kaşıyorlarsa bu ayda mutlaka tırnaklarına çok özen gösterin sürekli kesin gözlerine zarar verebilirlerherhalde dişten yapıo kulak olsa ememez dimi:44:
Puskurtmeyi nerden ogrendi yaaa hic bisii yediremiyorum artuk
Maşallah bu ne hız oda benim eşim gibi birsey al demeni bekliyor demek kiBen düşünüyorum derim eşim alır hemen ben düşünme aşamasındayken
Benim oglum daha pek oturamıyor, kafasını fazla tasıyamıyor. Karnımdayken kafasına gore govdesi daha geriden geliyordu galiba hala oyle diyorum bende eşime :)
Gülegüle kullanın, emme savasınıda sen kazanırsın inşallah gecici bir şımarmadır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?