2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah gayet iyisiniz annesi, ama bebeğin kişo durumunun iyiliği bir önceki ayla aradaki farktan belli oluyor büyüme yüzdesi yapıyordur dr'unuz ona göre iyi yada değil diyordur büyüme yüzdesinde eğride sapmalar olunca drlar söylüyor zaten sıkıntıyı. Karnesinin arka sayfalarında yüzde tablosu vardır oraları kafa çevresi bıyu ve kilosuna göre işaretleyip önceki ayla karşılaştırıyorlar.
sütüm iyi diye düşünmeden hergün 1-2 bardak humana steel tea içmek kaliteyi artırıyor( dr tavsiyesi) birde kilo alımı az olandada sütün ön duyunu sağıp ondan sonra gelen sulu yağlı sütü verdiriyor drlar.

ben mecbur kalıyorum mama vermeye canım.akşam oldumu öyle bi aglıyoki imkansız memeyi alması.hatta dahada sinirleniyo memeyi agzına verince.mamayı içince sakinleşiyo.günde toplasan gecede dahil 1 su bardagı emiyodur benden.inşallah bırakmazlar keratalar.evet mücadeleye devam bakalım kim kazancak.

Maşallah bu ne hız oda benim eşim gibi birsey al demeni bekliyor demek ki Ben düşünüyorum derim eşim alır hemen ben düşünme aşamasındayken

Benim oglum daha pek oturamıyor, kafasını fazla tasıyamıyor. Karnımdayken kafasına gore govdesi daha geriden geliyordu galiba hala oyle diyorum bende eşime :)
Gülegüle kullanın, emme savasınıda sen kazanırsın inşallah gecici bir şımarmadır :)

Canım arkadaşımın kızıda aynısını yaptı 4. Ayında ne yapsa emzirenesi çok üzüldü fln dr' una sordu oda biberon emziğinin az yada fazla akıtmasını kontrol et demişti yani memeden süt iki delikten çıkıp az akıyorsa emmeye yorulup istemiyor olabiliyormuş yada memeden fazla süt gelip akılını konteol edemediği için istemeyebiliyormuş bazen ikiside olmuyor bebek anne memesini kabul etmiyormuş ozamanda zorlama dedi sağ sürekli ve biberlnla ver demişti arkadaşım sağıp içiriyor hala sütünü kızı 8 aylık olacak neredeyse oda mayıs annesi :) zaten biz arkadaş grubu olarak aynı sene evlenip aynı sene doğurduk :)) toplam 7 anneyiz 4 ü erkek 3 ü kız hepimizn arasındada 1 ay kadar fln var-yok :) oyüzden hepimiz ayrı bir sorun yaşadığımız için hepimiz birr çok konuda tecrübelendik :)

dediğin gibi devam bir defada ne kadar emdiğğini kestirmek zor tabi senin iyi yine de en azından mamayı yiyor. bazı çocuklar hem emiyor hem mama yiyor arkadaşımın sütü yetmedi mesela mama veriyor ama çocuk yine de emmek te istiyor. bizde süt var çocuk emmiyor. ben bazen yatarak emzirmeye çalışıyorum memeyi alınca kucağıma alıyorum. bazen de davlumbazı açıyorum esnemeye başlıyor sonra da emiyor. allah bize kolaylık versin zorlu çıktı bizimkiler

ağlama krizlerine girmiyorsa vermemeye çalış bence bizim de arada oluyo böyle sızlamalar ama biraz çalıştır bacaklarını filan öyle atlatır inş

Benim oğlum da biberon almıyor ne mama için ne süt için ne başka bir şey için. O yüzden bir an önce ek gıdalara geçmeyi bekliyorum. Kaşıkla yiyebileceğini yesin ve beni emsin. Sütüm bir gidip bir geliyor. Boza ve üstüne bol tarçın işe yarıyor gibi.

4.5 aylık olduk, yogurt yiyiyoruz, cok severek hem de, ufak tefek sebze ve meyveleri tadiyoruz. Tuzlu seyleri daha çok seviyor gibi. 5. ayda doktorumuz meyve ve sebzelere başlatacağını söyledi. İlk oğlumda çok erken başlatmıştı götürdüğüm doktor, artık bu şehirde değil. Ben de bu doktorun dediğini dinlemeye karar verdim, yogurt dedi, yogurtla başladık. Sonuçta dinlemeyecek olduktan sonra götürmenin de bir anlamı yok diye düşündüm. Yoksa ilk oğlumda bu zamanda çorbalara başlamıştık, gerçi o yoğun mama takviyesi alıyordu.

Zor zanaat bebek bakmak, ikinci birinci farketmiyor. Ama bir gülüşleri ömre bedel :) Allah hepsini korusun, iyi günlerini göstersin.

Son düzenleme:
Biz metsili ilk doğduğumuzdan 10. Günmüze kadar kullandık çünkü ilk doüan bebeğe diğer gaz ilaçları 10. Günü çıkmadan verilmiyormuş ama bizde bişeye yaramadı, zaten bizim dr'umuz bu gaz ilaçları her bebekte farklıdır biraz tabiri tuhaf gelebilir ama bunlar deneme yanılmayla bulunacak birşey bizim reçetemize zinco, sub simplex ve nurse harvey yazdı nurse harveyi 40 ından önce başlamıyoruz. Diğerlerinden de deyeceksin demişti. Denememize rağmen olmayınca profesöre gitmiştik

Ayy evet daha biz iki kasik yogurttayiz.valla sute guveniyordum oda gitti artik mamanin dibine vuracaz

Aaa benim oglumun birinin adida ozan

ah ah ne yollar deniyorum emsin diye.bi amuta kalkmadıgım kaldı.bu bebekler nekadar inatçı böyle.mecbur demin 140 cc mama ypıp verdim biberonu kaptı havada soluksuz içti.şimdi neşesi yerinde içerde babasıyla oynaşıyolar.ben ek gıdada veriyorum. bugün corba muhallebi falan verdim ama onlar kesmiyo onu.biberon iyiyce şişiriyo galiba.bakalım yarın savaşa devam yine akşama kadar ugraşıyorum.akşam pes ediyorum.

Peygamberimiz ne demiş Cennet anaların ayakları altındadır diye

Iyi geldide bunlar costu iyice nssil bakacam bilmem ya hic durmuyorlar hic biseyden memnun degiller .sut sagacak kafar bile uyumuyrlar

Ayy evet daha biz iki kasik yogurttayiz.valla sute guveniyordum oda gitti artik mamanin dibine vuracaz

valla cnm cok zor 2 bebegı sutu yeten baska bı topıkte okudum 4,5 aylıklar sadece anne sutu almıslar ama annesl,teyzesı,komsusu yardımcıymıss ee sefada yanı bız tek buyutuyoruz benım bı kızım bıraktı emmeyı onca mucadeye ragmen sagıyorum otekı emıyo cok sukur aman saglıklı olsular canım yaa

aynen bende cnm emsın dıye gogsume muhallebı bıle surdum emdı valla ama tadı gıdınce bastı yaygarayı sabırsız bebelerımız cnm

herhalde dişten yapıo kulak olsa ememez dimi:44:
Bu ay kontrole gittiğimizde sordum ben doktorumuza diş değil bu ayın gelişim göstergesi dedi kullarını eller gözlerini kaşır dedi ama saçı sormadım. Diş değil dedi ağzınada baktı yinede. Hepimizin durumu aynı gözlerini kaşıyorlarsa bu ayda mutlaka tırnaklarına çok özen gösterin sürekli kesin gözlerine zarar verebilirler

Puskurtmeyi nerden ogrendi yaaa hic bisii yediremiyorum artuk

bu yenı nesıl bebeler annelerı cok calıstırıyo cnm yaa her yenı gun ıs cıkarıyolar benım kızımda ole mamasını yıyıyo hoo püfff yapıpo puskurtuyo gecen corba yedırdım suratıma bı tukurdu kızsammı gulsemmı bılemedım ama guldum

aynen aynen ben kızarım bazen niye hemen aldın geldin diye.heyecanlanıyo işte almak için.bu arada saol sayende mama sandalyesini ucuza kapattık.senin paylaşımın olmasa ıkeada böyle bi sandalye oldugunu göremezdim sanırım.gerçekten kullanışlı sandalye bacakları sabit duruyo .şimdilik devrilme riski hiç yok.diger mama sandalyeleriyle aynı işi görüyo.tavsiye ederim sanada.inşallah senin ogluşda 1 aya kalmaz oturmaya başlar:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…