Puskurtmeyi nerden ogrendi yaaa hic bisii yediremiyorum artuk
Ay cok sinirliy m anneme ve ksyinvalideme sutum gitti.
hepimizin yeni yılı sağlıklı,huzurlu,mutlu ve kuzularımız çoook uslu olsun bizi hiç üzmesinler inşalllahhh..
senaysen :
normal rende besin değerini azaltıyormuş deli gibi cam rende arıyorum, muza gelince ipliklerini temizleyince olmaz dediğin gibi denicem canım...
kan damlasını almadık (zaten yok ta) sabah aç karınla emziğiyle pekmez veriyoruz bi miktar peşinden su...senin fikrin nedir doğrumu yapıyoruz eşim böyle yapmayı uygun buluyor bende hala kararsızım bilemedim...
Taşınma maşınma işin varsa demir verme işini ertele istersen,bizi çok etkiledi,belki sizi de etkiler çok zorlanırsınız...kızlar bu ferro sanol konusunda kararsızdım almamıştm demin gittim almaya yokmuş toplatıldığı doğru ferrum aldım ayyyy bide taşıncam ben büyük ihtimal ya kış günü bebbişle zor olcak
Gayet iyi bence kilosu boyu,hem sağlıklıysa gerisi teferruat zaten,bi sorun olsa doktor uyarır...4. ay asımızı olduk uyuyor uyku yaparmı bilmiyorum boyumuz 65 cm kilo 7100 bilmiyorum iyimi kotumu doltor iyi dedi irris inde dediği gibi besleneceksin emzireceksin sutun artacak ha her sutte doyurucu değil benim sutum var mandıra gibiyim ama yeterince kaliteli değil sanırm sadece anne sutu alıyor ve anca doyuruyor eğer sutumuz kaliteliyse oyle dolmasına gerek yok cok az bile doyurup besleyebiliyor bu sut olayı cok karmasık valla ne kadar emziririsek o kadr iyi
Hem anne hem kv mi problemli yau ?SEnin de işin zormuş canım,boşver onları yaaaa,konuşsun dursunlar...Ay cok sinirliy m anneme ve ksyinvalideme sutum gitti.
Gülüşü kadar güzel bir ömrü olur inşallah...Eki Görüntüle 593949 İşte benim minik oğlum :)
( Pek oyuncak almadıgımı yazmıstım resimdekinide almadım hediye :) Hala aldığım bir cıngırak birde ufak peluş oyuncagı var aldıgım :) )
Anne sütünü arttıran gıdalar
Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edilmemelidir. Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz. İşte anne sütünü artünü arttıran gıdalar:
1 Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 Ayva, balla pişirilip lapa olarak göğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
Şu demir bizim de düzenimizi bozdu gibi,vermemeye karar verdim.2 haftaya kadar başlıycam ek gıdaya,o zaman pekmez veririm diye düşündüm.
Soru 1 : Hangi pekmez ?
Soru 2: Hangi öğünde / hangi saatte vermeliyim ?
Soru 3 : Miktarı ne kadar olmalı ?
Bir bilene sormak lazım diye düşündüm ,direk aklıma geldin canım
selam kızlar,
kızımın uykusuna ne oldu anlamadım. sabahları artık yaklasık 2 saat daha erken uyanıyor ve gün içinde daha kısa uyuyor.
dün senaysencim sana mesaj yazdım ya devamını getiremedim, bi uyandı 4 saat ayağa dikti beni
haftaya kontrolümüz var, valla korktum irisscim ya bize de aynı etkiyi yaparsa günde 1 saat uyur bu minnoşdoktor 5. ayda başlayalım demişti demire. demir mi kan ilacı mı gerçi tam bilmiyorum da
Aynen canım bizde gazlıyız ve bizde hala uğraşıyoruz bununla yapmadığım denemediğim şey kalmadı, aralarından beni sonuca ulaştıran 3 şey oldu:
1- aşağıda linkini bulacağın gaz masajı:
YouTube'da şu video: Bebek bakımı gaz masajı ve egzersiz | Bebek ve Hamilelik | Bebisler.com - YouTube
2- prof. Dr umuzun tavsiyesiyle kullandığımız sub simplex 8 damla +nurse harvey 1/2 kaşık gaz şurubunun birlikte kullanımı her 6 saate bir ( ilk önce her ikisinide ayrı ayrı olarak 4-5 er gün her 6 saate bir kullandık sancıllarda değişiklik olmayınca birlikte kullanmaya başladık) gaz ilaçlarını düzenli kullanmazsan boşuna vermiş oluyormuşsun, verme düEnli kullanmayacaksan dedi.
3- humana kimyonlu rezene gaz çayı, gaz spazmı genellikle gece arttığı için saat 8 gibi (ilaçtan 3 saat sonraya tekabül ediyor yani iki ilaç saati arası) 50-70 cc arası hazırlayıp içiriyorum.
Ancak böyle başrdebiliyoruz gazlabiraz sarktımı yada çayı içirmedimi bazen hiç birşey olmazken bazen gece uyku uyumuyoruz.
Sende dr'una danışıp bunları deneyebilirsin. Bizim prof. Muayenemiz bu ayda var başka tavsiyesi olacakmı soracağım yazarım yine farklı bişey olursa. büyüdükçe farklı tavsiyeler verebiliyorlar. Prof diye belirtiyorum çünkü ben bu gaz ve kaka sorunumuz yüzünden 2 tane özel dr a gidiyoruz. Biri prof., diğeri uzman. (Prof aşıları yapmadığı için 2. Dr'ada aşı için gidiyoruz. İyide oluyor kafama birşey takıldımo hemen arıyorum.)
tamam canım sagolasın bır deneyeyım bakalım neler olacakTatlım biberona da başlamalısın daha sonrası içinde kolaylık olur zaten bizlerin üşenip yapmadığı şey göğsü boşaltmak oğlun yağlı sütten mutlaka içiyordur ama sen sağıp vermeyi dene birde zaten 1,5 saatte bir emiyorsa tam doymuyor demekki, benim sıpa gazlı olunca öyle azıcık içip ağlar ozamanda sık sık emmek ister1-1,5 saatte bir bende sütümü emzirmeden komple sağıp biberonla içiririm ki sulu yeri içmesin sadece çünkü sulu yeri içerse sırf o zaman oda gaz yapıyor olay bir kısır döngüye giriyor.
Sağ göğsünü mutlaka bir sonraki emzirmede önce onu içir sonra yetmezse göğsünü ver. yada önce sulu kısmı 20-30 ml kadar sağ sonra oğlunu emzir ama bunu yaparken emzirmeden önce bir seferinde sağ bir seferinde sağma çünkü vücudunun o suya ihtiyacı var, sürekli her emişte sulu kısmı sağıp ondan sonra emzirme bide susuz kalır sonra olmaz. gerçi susuz kalan bebişin bıngıldağı çöker içine oradan anlarsın ama o zamana kadar da olmasın. Yada emzirmeden göğüsünü komple sağıp karışımı verebilirsin, ama tam sağıldığından emin ol yokladımı çok yumuş olacak ( gitti memişler yumuşadılar hep)
anladım canım esım bana anlatmaya calısıyordu fısher prıce ıcın.ben dınlemıyordum oyuncaga fazla para vermeyeyım dıye konusuyordur dıye dusunuodumOyuncakta en önemli dikkat edilecek husus üstünde CE işaretînin olması bu standarta uygun olarak üretilen oyuncaklar sağlıklıdır. Fisher Price vb gibi markaların çindeki fabrikalarında CE standartlarında üretiliyor, için rahat osdun. Birde ucuz işçilik nedeniyle nerdeyse hepsinin fabrikadı çinde
Herkese günaydınnnn,geçmişi okuyup anca gelebildim...
Demir vermeye başladım 2 gündür ama dün gece resmen uyumadı UmayÇok rahatsız oldu,sabah çıkarken de kakasını yapmamıştı henüz,birazdan arayıp bilgi alıcam durum nedir .Birkaç hafta sonra ekgıdaya başlayınca pekmez vericem demir yerine,bu ne yaa,şaşkın oldu yavrum yazık,en son gece 1 de sızdı uykusuzluktan...
Taşınma maşınma işin varsa demir verme işini ertele istersen,bizi çok etkiledi,belki sizi de etkiler çok zorlanırsınız...
Gayet iyi bence kilosu boyu,hem sağlıklıysa gerisi teferruat zaten,bi sorun olsa doktor uyarır...
Hem anne hem kv mi problemli yau ?SEnin de işin zormuş canım,boşver onları yaaaa,konuşsun dursunlar...
Gülüşü kadar güzel bir ömrü olur inşallah...
Maydanoz sütü artırmaz ,tam tersine azaltır...Bu listeye göre ne yesek artıyo gibi sanki
suan zinco kullanıyorsun sanırım. ozaman zincoyu düEnli kullanmayı dene birde 3-4 gün sonuç nasıl olacak.Biz de sub simplex kullandık.colinox kullandık.Şimdi de zinco kullanıyorumBizim gece sancısı oluyor o yüzden gece ver dedi bizim drBen de öyle yapıyorum ama.Hep gaz var yanii.Humana kimyonlu rezene çayından da daha küçükken veriyordumUzun zamandır vermedimSenin dediğin gibi bir de ondan vereyim bakalım.
Ayrıca masaj yapmaya o kadar alıştıkı bizim oğlan resmen pozisyonunu alıp bekliyor artık
merhaba hanımlarrr öncelikle herkese mutlu günler olsun :)))) sonrasında bir kaç tane sorularım olacak sizleredün biz 4. ayımızı doldurduk ve aşılarımızı olduk sağlık ocağındaki ebe demir ilacına başla dedi ve bebeğim 2 haftadır anne sütünden kesildi tamamen sadece mamayla besleniyor .. meyve suyu , püresi yoğurt çorba ve kaşık mamasına başla dedi , hee dedim geçtim çünkü çoğu şey için çok erken .. muhtemel yarın doktor kntrolümüz var o zaman doktorumuz sadece meyve suyu ile başlatır diye tahmin etmekteyim .. benim gibi olan var mı ? varsa ne ile başladınız ? etki yaptı mı çünkü benim bebeğim çok gazlı o yüzden çok tırsıyorum yeni yeni geçmeye başladı gaz sancıları tekrar geri gelir mi ki ?
Hangi mama sandalyesi tatlım sende bana tavsiye edermisinbu arada lilyumece ve muffin tavsiye ettiginiz mama sandalyesini aldim cok da memnun kaldim sekerler tesekkur ederiyoruz
muffinn gorunmuyor bu aralar :44::44:
Herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmem ama dikkatli olmakta fayda var.Ya da belki azar azar başlayıp artırmak mı lazım ,bilemedim şimdi.:44:selam kızlar,
kızımın uykusuna ne oldu anlamadım. sabahları artık yaklasık 2 saat daha erken uyanıyor ve gün içinde daha kısa uyuyor.
dün senaysencim sana mesaj yazdım ya devamını getiremedim, bi uyandı 4 saat ayağa dikti beni
haftaya kontrolümüz var, valla korktum irisscim ya bize de aynı etkiyi yaparsa günde 1 saat uyur bu minnoşdoktor 5. ayda başlayalım demişti demire. demir mi kan ilacı mı gerçi tam bilmiyorum da
Ne sınavı yau ?merhaba hatunalr sınava gireceklere başarılar dilerim
Ben olsam vermezdim katı gıda...5.ay kontrolünde doktora sormuştum,sütüm azalırsa mama mı-katı gıda mı diye? Büyük olduğu için katı gıda ama sütün yanında takviye olarak dedi,asla öğün olarak değil.Eğer 4 aylık olsaydı kesinlikle biberon maması dedi.Katı gıdayı sindirmek için hazır değiller dedi.Ben katı gıda konusunda katıyım biraz,ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyorum nedense.merhaba hanımlarrr öncelikle herkese mutlu günler olsun :)))) sonrasında bir kaç tane sorularım olacak sizleredün biz 4. ayımızı doldurduk ve aşılarımızı olduk sağlık ocağındaki ebe demir ilacına başla dedi ve bebeğim 2 haftadır anne sütünden kesildi tamamen sadece mamayla besleniyor .. meyve suyu , püresi yoğurt çorba ve kaşık mamasına başla dedi , hee dedim geçtim çünkü çoğu şey için çok erken .. muhtemel yarın doktor kntrolümüz var o zaman doktorumuz sadece meyve suyu ile başlatır diye tahmin etmekteyim .. benim gibi olan var mı ? varsa ne ile başladınız ? etki yaptı mı çünkü benim bebeğim çok gazlı o yüzden çok tırsıyorum yeni yeni geçmeye başladı gaz sancıları tekrar geri gelir mi ki ?
Yine kara geceler deseneek gidaya yeni baslayanlar bir iki hafta eski gaz ilaclarina da baslasinlar cunku yeni yeni seylere alisma sirasinda eski gazlar geri gelebiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?