2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Anne sütünü arttıran gıdalar
Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edilmemelidir. Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz. İşte anne sütünü artünü arttıran gıdalar:
1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak göğüse bağlanırsa süt yollarını açar.

Gunaydin canlar
Bu mamayi puskurt tukurme isini anladimda ayni hareketi memeye yapma cabasida nedir!!!!!

gunaydin guzel anneler ve sipalari
kizlar milupanin iyi geceler cayi ve hipp in iyi geceler mamasini tavsiye ederim ise yariyorlar

bu arada ben de yeni birsey ortaya cikti kizcemi kucagima alsam kizanima haksizlik etmis gibi hissediyorum
kizanimi kucagima alsam kizceme haksizlik gibi hissediyorum
velhasil surekli bir yetersizlik duygusu icindeyim hadi bakalim

canim benim sipalar da yapiyordu
her yaptiginda parmagimi salliyip kaslari catip net bir sesle hayir dedim
simdi yapmiyorlar artik
cok komik oluyorlar ama sonrasini dusunup ondan kizdim ben de
Puskurtmeyi nerden ogrendi yaaa hic bisii yediremiyorum artuk

oyy kiyamam takmamaya calis guzelim
dinlenemiyorsun nasil sut olsun
Ay cok sinirliy m anneme ve ksyinvalideme sutum gitti.

canim walla ben normal rende de kullaniyorum o kadar takilmiyorum detaylara
bazen rende bazen blender artik hangisi denk gelirse hatta bazen catalla ezme
pekmezi de dedigin gibi verebilirsin
hatta gunde bir tatli kasiginda kadar verebilirsin
ben peynirle karistirip da veriyorum bazen
aman suyu ver icini yakiyor bebelerin pekmez

Herkese günaydınnnn,geçmişi okuyup anca gelebildim...
Demir vermeye başladım 2 gündür ama dün gece resmen uyumadı Umay Çok rahatsız oldu,sabah çıkarken de kakasını yapmamıştı henüz,birazdan arayıp bilgi alıcam durum nedir .Birkaç hafta sonra ekgıdaya başlayınca pekmez vericem demir yerine,bu ne yaa,şaşkın oldu yavrum yazık,en son gece 1 de sızdı uykusuzluktan...

kızlar bu ferro sanol konusunda kararsızdım almamıştm demin gittim almaya yokmuş toplatıldığı doğru ferrum aldım ayyyy bide taşıncam ben büyük ihtimal ya kış günü bebbişle zor olcak
Taşınma maşınma işin varsa demir verme işini ertele istersen,bizi çok etkiledi,belki sizi de etkiler çok zorlanırsınız...

Gayet iyi bence kilosu boyu,hem sağlıklıysa gerisi teferruat zaten,bi sorun olsa doktor uyarır...

Ay cok sinirliy m anneme ve ksyinvalideme sutum gitti.
Hem anne hem kv mi problemli yau ?SEnin de işin zormuş canım,boşver onları yaaaa,konuşsun dursunlar...

Gülüşü kadar güzel bir ömrü olur inşallah...

Maydanoz sütü artırmaz ,tam tersine azaltır...Bu listeye göre ne yesek artıyo gibi sanki

bu arada lilyumece ve muffin tavsiye ettiginiz mama sandalyesini aldim cok da memnun kaldim sekerler tesekkur ederiyoruz

muffinn gorunmuyor bu aralar :44::44:

Şu demir bizim de düzenimizi bozdu gibi,vermemeye karar verdim.2 haftaya kadar başlıycam ek gıdaya,o zaman pekmez veririm diye düşündüm.
Soru 1 : Hangi pekmez ?
Soru 2: Hangi öğünde / hangi saatte vermeliyim ?
Soru 3 : Miktarı ne kadar olmalı ?
Bir bilene sormak lazım diye düşündüm ,direk aklıma geldin canım

selam kızlar,

kızımın uykusuna ne oldu anlamadım. sabahları artık yaklasık 2 saat daha erken uyanıyor ve gün içinde daha kısa uyuyor.

dün senaysencim sana mesaj yazdım ya devamını getiremedim, bi uyandı 4 saat ayağa dikti beni

haftaya kontrolümüz var, valla korktum irisscim ya bize de aynı etkiyi yaparsa günde 1 saat uyur bu minnoş doktor 5. ayda başlayalım demişti demire. demir mi kan ilacı mı gerçi tam bilmiyorum da

kiyamam Umayima ya
su demir ilaclarini toptan dovucem ben bebelerin canina okuyorlar walla

guzelim ben koskanin cam kavanozda olan pekmezini kullaniyorum
gunde toplam bir tatli kasigi kadar
eger sabah kahvaltisinda yumurta yoksa peynirle karistirim tamamini sabah veriyorum
yok sabah yumurta yiyecekse o zaman bir tatli kasigini iki postada sabah ve ogleden sonra olarak veriyorum
bazen uyku oncesi emzigi almayi redderse de emzigi batiriyorum pekmeze
yalniz pekmezden sonra mutlaka su ver biraz (biberona koyup) susatiyor cunku
bir de yumurtanin sarisi da demir deposuymus ilerleyen zamanlar da onu da verebilirsin

bu bebelerin bizim uykumuzla ne alip veremedigi var ki
demir ilaciyla kan ilaci ayni sey bu arada canim

Biz de sub simplex kullandık.colinox kullandık.Şimdi de zinco kullanıyorumBizim gece sancısı oluyor o yüzden gece ver dedi bizim drBen de öyle yapıyorum ama.Hep gaz var yanii.Humana kimyonlu rezene çayından da daha küçükken veriyordumUzun zamandır vermedimSenin dediğin gibi bir de ondan vereyim bakalım.
Ayrıca masaj yapmaya o kadar alıştıkı bizim oğlan resmen pozisyonunu alıp bekliyor artık

tamam canım sagolasın bır deneyeyım bakalım neler olacak
anladım canım esım bana anlatmaya calısıyordu fısher prıce ıcın.ben dınlemıyordum oyuncaga fazla para vermeyeyım dıye konusuyordur dıye dusunuodum

ahha evet yanlış yazmışlar maydonoz ve hatta özellikle adaçayı sütü azaltır

:101::102::103::104::105::106::107::108::109::111::112::113::114::115::116::117::118::119::120::76::78::79::80::81::82::83::84::85::86::87::88::89::90:
degişik smileler

merhaba hanımlarrr öncelikle herkese mutlu günler olsun :)))) sonrasında bir kaç tane sorularım olacak sizlere dün biz 4. ayımızı doldurduk ve aşılarımızı olduk sağlık ocağındaki ebe demir ilacına başla dedi ve bebeğim 2 haftadır anne sütünden kesildi tamamen sadece mamayla besleniyor .. meyve suyu , püresi yoğurt çorba ve kaşık mamasına başla dedi , hee dedim geçtim çünkü çoğu şey için çok erken .. muhtemel yarın doktor kntrolümüz var o zaman doktorumuz sadece meyve suyu ile başlatır diye tahmin etmekteyim .. benim gibi olan var mı ? varsa ne ile başladınız ? etki yaptı mı çünkü benim bebeğim çok gazlı o yüzden çok tırsıyorum yeni yeni geçmeye başladı gaz sancıları tekrar geri gelir mi ki ?

suan zinco kullanıyorsun sanırım. ozaman zincoyu düEnli kullanmayı dene birde 3-4 gün sonuç nasıl olacak.

Cnm 3 haftadir bisiler veriyorum ben bebeme. Dr un tavsiyesini anlatim. Sabah meyve suyu oglen yogurt aksam kasik mamasi vermeye calis ama 2 cay kasigi vererek basla ay sonuna bir turk kahvesi fincani olmasina gayret et yemedigi zmn zorlama. Bende 1 hafta meyve suyu artirarak verdin sonra meyve suyu oglene yogurt yine artirarak 1 hafta daha sinra muhallabi eklenecekti ama eklenemedi yemiyor muhallebiyi. Bende simdi 3 gundur sebze corbasi vermeye calisiyorum. Meyveyide bazen pure bazen suyu. Meyve gaz yapiyor ama geğirtiyor bizlerede yapar bilirsinizki. Ama ole sanci yapicak bi gazi sadece kan ilaci yapiyor onuda sabah veriyorum ki aksama kadar bitsin

ek gidaya yeni baslayanlar bir iki hafta eski gaz ilaclarina da baslasinlar cunku yeni yeni seylere alisma sirasinda eski gazlar geri gelebiliyor

çokkk teşekkür ederimmm çok tırsmaktayım ama öyle yada böyle başlayacağız zaten çıkış yolu yok hadi bakalım hayırlısı .. artık yine bol bol banyonun küvetinde yüzdürücem bizim kızı yoksa evde terör estiriyor

Herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmem ama dikkatli olmakta fayda var.Ya da belki azar azar başlayıp artırmak mı lazım ,bilemedim şimdi.:44:

merhaba hatunalr sınava gireceklere başarılar dilerim
Ne sınavı yau ?

Ben olsam vermezdim katı gıda...5.ay kontrolünde doktora sormuştum,sütüm azalırsa mama mı-katı gıda mı diye? Büyük olduğu için katı gıda ama sütün yanında takviye olarak dedi,asla öğün olarak değil.Eğer 4 aylık olsaydı kesinlikle biberon maması dedi.Katı gıdayı sindirmek için hazır değiller dedi.Ben katı gıda konusunda katıyım biraz,ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyorum nedense.

ek gidaya yeni baslayanlar bir iki hafta eski gaz ilaclarina da baslasinlar cunku yeni yeni seylere alisma sirasinda eski gazlar geri gelebiliyor
Yine kara geceler desene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…