önlükler çekmece bekliyor canım zaten, bi de ağız bezi tekrar çok çok gündemde olacak galiba.
aslında kafama takılan başka birşey daha var. dışarı çıktığımızda ya da bi misafirliğie gidildiğinde nasıl vericez gıdalarını? umarım o zamana kadar emer de, katı gıda işini hazırlamak bi ayrı taşımak bi ayrı. onun için de sordum aslında neler lazım diye.
çoğu kişi kavanoz maması ya da hazır mamalardan al dicek de, onun dışında mutfak usülünden bahsediyorum yardım için. :44:
bizimkide çocuk uyanınca beşiğinden almıyor,tekrar ee eee deyip uyutmaya çalışıyor. ben evdeyken uyanınca alırsamda tühh niye aldın, ben olsam onu uyuturdum tekrar diyo...aman allahım çocuk bütün gün uyu uyu ee tabii normal olarak akşam uyumuyor. sonrada anneler uğraşsın dursun:) yün yeleğini normalde yataktan kalktığında giydiriyorum ben,hastalanmasın diye.benim kv yatarken zaten hiç çıkartmıyo bebeğimin yeleğini.çocuk yelekle yatıp yelekle kalkıyo, kalkıncada ayy çocuk soğuk soğuk ter döktü diyo.terler tabii yelekle yatırma desemde anlamıyo, bildiğini okuyo.
günaydın kızlar,
birşey sorucam. çocukların sağlak mı solak mı olacağı şimdiden belli olur mu?
Benimki de önce solu kullanıyordu hep, solak olacağını dşünüyordum. Ama artık sağı kullanıyor.Gunaydin cnm eger belli oluyorsa benimki solak olur
Kızalar eşim aşı odasına gitmiş bugün sağlık ocağına.hemşireye demir ilacı vermediğimizi kabızlık sorunu yaşadığımızı söylemiş.hemşire onun yerine pekmez verin demiş.bizde şekersiz organik üzüm pekmezi var.versem sorun olurr mu sizce
Demir bizi de çok bozmuştu. Ama doktorumuz ki kendîsine güveniyorum, verelim demiri önemli dedi. Pekmez içîn daha erken ilerikî aylarda pekmez ve et yediğinde yeterli olabilir ama şimdilik demir ver dedi. Markayı değiştirdi. Ferrum'a başladık. Bu daha iyi gibî ilk günler gaz yapmıştı ama iki gündür îyi. Sizinki de alışır belki.. Ben de hep kansızlık vardır. Anne kansız olunca bebek de öyle olurmuş. Sizde de varsa, demiri birkaç gün daha deneyebilirsinîz bence..Ben de pekmez vericem Muffin'cim ,demir Umay'ı da bozdu :111::111::111:
Kati gida emzigi nedir yaaa ilk duydum
Evde pişirip götürebilirsin tupperlara koyarak veya malzemeleri alırsın gittiğine yerde pişirirsin ,1 patates 1 havuç en fazla ,ya da onun gibi ufacık malzemeler...Kavanoz mamaları da öcü değil bence ,cicibebeden daha iyi.Çok zor durumda kalınırsa veya çok acele çıkılırsa kullanılabilir.
Evde pişirip götürebilirsin tupperlara koyarak veya malzemeleri alırsın gittiğine yerde pişirirsin ,1 patates 1 havuç en fazla ,ya da onun gibi ufacık malzemeler...Kavanoz mamaları da öcü değil bence ,cicibebeden daha iyi.Çok zor durumda kalınırsa veya çok acele çıkılırsa kullanılabilir.
bi yere çıkmak ölüm desene, 2 saat hazırlıkacele durumlarda da tabiiki kavanoz, ama hangi marka daha iyi ve 6. ayda ne kadarı? yediği kadar mı yoksa yerse hepsi okey mi?
Herkes kayınvalidesinden bahsetmiş ben de eksik kalmayayım. Bizimkiler allahtan şehirdışında yaşıyorlar.. Ama torunlarını özlemişler ve bugün buraya geldiler.
Sabah 7'de burdaydılar, saat 13:50 kendisini boğazlamak istiyorum..
Çok bilmiş herşeyi kendisi biliyor sanki.. Herşeye bir laf.. Ela herşeyi ağzına götürüyor doğal olarak, kv. soruyor bunları yıkıyorsun değil mi?yok yıkamıyorum, mikrop kapsın diye kirli kirli ağzına sokuyorum demek istiyorum..
Daha çocuk yeni yeni ek gıdaya başlıyor meyve sularıyla, balık çorbası verdin mi??
Zaten sürekli bir uykusu geliyor bunun, uykusu modu.. Sonra alıyorum kızı hadi gel uyuyalım diye, bu sefer de bak gelmiyor sana diyor, sanki çocuk birine gitmeyi biliyormuş gibi.. Neyseki kuzucum büyümüş artık, sürekli beni takip ediyor.. O da çatlıyor tabi..
Bir de bakıcı meselesi var tabi.. Sürekli Ela'ya bakıp seni versinler de ben götüreyim, gözüm gibi bakarım demeler.. Bakıcı nasıl biri derken ki yüz ifadesini görmeniz lazım.. Annem burda, annemin yanına yardımcı tutuyorum ya, sinir oluyor neden annem bakmıyor diye..
Pazartesi gidecekler, bu 4 gün nasıl geçecek bilmiyorum.. 3,5 gün kaldı, saat sayıyorum..
kızlar bu ek gıda döneminde neler lazım olacak :44: özellikle tecrübeli anneler yardımlarınızı bekliyorum
3,5 gün çabucak geçer canım, bak beişlerimiz neredeyse 6 aylık oldu, zaman nasılda geçmiş anlayamadık.
Çokta umursamamaya çalış, sen yine bildiğini yap...
Herkes kayınvalidesinden bahsetmiş ben de eksik kalmayayım. Bizimkiler allahtan şehirdışında yaşıyorlar.. Ama torunlarını özlemişler ve bugün buraya geldiler.
Çok bilmiş herşeyi kendisi biliyor sanki.. Herşeye bir laf.. Ela herşeyi ağzına götürüyor doğal olarak, kv. soruyor bunları yıkıyorsun değil mi?yok yıkamıyorum, mikrop kapsın diye kirli kirli ağzına sokuyorum demek istiyorum..
Daha çocuk yeni yeni ek gıdaya başlıyor meyve sularıyla, balık çorbası verdin mi??
Zaten sürekli bir uykusu geliyor bunun, uykusu modu.. Sonra alıyorum kızı hadi gel uyuyalım diye, bu sefer de bak gelmiyor sana diyor, sanki çocuk birine gitmeyi biliyormuş gibi.. Neyseki kuzucum büyümüş artık, sürekli beni takip ediyor.. O da çatlıyor tabi..
Bir de bakıcı meselesi var tabi.. Sürekli Ela'ya bakıp seni versinler de ben götüreyim, gözüm gibi bakarım demeler.. Bakıcı nasıl biri derken ki yüz ifadesini görmeniz lazım.. Annem burda, annemin yanına yardımcı tutuyorum ya, sinir oluyor neden annem bakmıyor diye..
Pazartesi gidecekler, bu 4 gün nasıl geçecek bilmiyorum.. 3,5 gün kaldı, saat sayıyorum..
Plastik kaşık Ben cam kase kullandım.
Bol önlük
Küçük bir tencere
Meyve filesini oğlumda hiç kullanamadım bence hiç kullanışlı değil.
Bolll sabır
slm kızlar benimde ikiz bebeklerim var 20 ağustos doğumlu
bebekleriniz çok güzel allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Kızalar eşim aşı odasına gitmiş bugün sağlık ocağına.hemşireye demir ilacı vermediğimizi kabızlık sorunu yaşadığımızı söylemiş.hemşire onun yerine pekmez verin demiş.bizde şekersiz organik üzüm pekmezi var.versem sorun olurr mu sizce
Benım kız arada oksuruyo ılerı dıtmez ıns yaa bu arada senaysen bugun asıya gıtcektı naptı acaba merak ettım ıns ates felan olmaz
acaba zor dönemdemiyiz?
Oğlum çok ilgi istiyor, sürekli kucak istiyor, bir yere gittiğimizde çok yabancı görünce ağlamaya başlıyor, ben kucağıma aldığımda göğsüme koyuyor kafasını ağlıyor.
Gece uykularımız çok fena bu aralar, 2'yi gördüğümüz oluyor, bazen zorla uyutup sonra vicdan azabı çekiyorum, gece irkilip irkilip duruyor.
Ek gıdalara geçiş yaptık, bugün ıspanak yemeği yapıcam, oğlum için püre hazırlasammı ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?