2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım biz ev gezmesine gidince minik kavanozlara koyuyordum küçük bide mama çantamız vardı onada koyardım mis gibi.dış gezmelerde meyvepüresi yoğurt gibi ısınma gerekmicek şeyler koyarsın yanına.
Açıkcası ben hiç hazır mamalardan vermedim hepkendim yaptım.oğlumla brunch a giderdik ben pekmezini meyve suyunu yumurtasını hep yanımda götürüldüm.
Sözün kısasıhazır mamaya hayır

Yarım günü gitmiş,kalmış 3,5 gün sabret canım Bu kaynanaların hepsinde topluca akıl tutulması oluyo bence ,evlenirken başlıyo ,çocuk olunca tavan yapıyo hertürlü saçmasapan...Yapabileceğin en iyi şey ; takmamak,duymamak,umursamamak...Baktın devam ediyo ağzının payını vermek . Tecrübeyle sabittir ,asla tekrar etmiyolar...Ben susturma işini nikahta yapmıştım ,ogün bugündür rahatım,herkese de tavsiye ederim

demir ilacı bizim düzenimizide çok bozdu çok huysuzlaştı oğlum doktorunu aradım ve bir süre ara verelim dedi.şimdi ise keçiboynuzu pekmezi veriyorum

dokunmasın canım ıspanak? yemeğinden püre hele hiç yapma; malum salça tuz vs de var. doktor ne diyor bu konuda?

bizşm doktorumuz artık zamanı gelmiş dedi, zaten çok hareketli sindirir dedi.
salça ve yağlı yapmıcam ona, prinç unuyla yapayım dedim ama bekleyeyim en iyisi çekindim bir an...

Canım artık büyüyorlar etrafa olan ilğileri arttı tabi anneyide biliyorlar artık. Benim kızda bir haftadır çok zor uyuyor ve geç uyuyor.
Ama ben alışkınım oğlum daha fenaydı hala fena

Gecenlerde bir arkadaş sormuştu ek gıda konusunu orada yazmıştım sebze çorbamı. Ben bu çorbanın versiyonlarını 2 yaşına kadar oğluma verdim. Ayrı ayrı hiç sebze vermedim neredeyse bir yaşına kadar. Çünkü hepsini bu çorbanın içine katıyordum. 1 yaşından sonra akşam öğünlerine sebze yemeği koydum. Ciğeri, kıymayı, tavuğu hatta bazen balığı hep bu çorbanın içine kattım. Şu anda 10 yaşında oğluşum maşallah her şeyi yer, bir tek pırasayı sevmez, ama onu da yer yine de. Küçük kuzuma da öyle yapıcam...
Her gün ne yapıcam derdinden kurtarıyor bu çorba insanı, ıspanak katmadığını zaman iki gün de verebiliyorsunuz (Ben hep taze yaptım ama iki gün veren arkadaşlarım var)

Tarifim:
İlk hafta: 1 patates, 1 havuç, 1 tatlı kaşığı pirinç (daha sonraları bulgur da ekleyebilirsiniz), zeytinyağı
İkinci hafta: Bunlara ek her iki günde bir farklı sebze (Alerjisi olup olmadığını görmek açısından iki gün beklemek lazım bir çeşit sebzeden sonra)
Üçüncü hafta: Bunlara ek bir çorba kaşığı yeşil mercimek
Dördüncü hafta: Bunlara ek ceviz büyüklüğünde iki kere sinirsiz etten çekilmiş yağsız kıyma

Çorbaya 1 çay kaşığı irmik katarak daha besleyici hale getirebilirsiniz, hatta çok seviyorlar irmikli.

Kahvaltıyı 2 yaşına kadar karışım şeklinde verdim o zamanlar cicibebeyle hazırladık ama şimdi Hippin bebe bisküvisi var ayrıca çok güzel tahıllı mamalar var, onları tercih ediyorum. Hipp'in bebe bisküvisini yazmıştım, ben çok memnun kaldım, cicibebeye göre biraz pahalı ama güzel. Ancak bu sefer iki yaşına kadar vermiycem karışım olarak biraz uzun olmuştu oğlumda :) 1 yaşından sonra ayrı yemeye alıştıracağım küçük yavruyu :)

Son düzenleme:

teşekkürler tatlım, ben de öyle yaparım artık gelecek aydan itibaren. hergün çık çık ölüyoruz ya ama olsun bilgili olmak içimi rahatlatıyor olası bi durum öncesi.

bu arada diyete mi başladın canım? 2 kilo gitmiş görünüyorrr???

acaba benim oğlumdamı ondan huysuz?
ama pekmezde alerji yapıyor, ne yapsam bilemedim

Ben ilk iki gün gaz şurubu verdim, iyi geldi, sonra vermedim. Şimdi iyi gibi, alıştı galiba vücudu. Bir de markasını değiştirebilirsin doktoruna sorarak. Biz önce ferro sanol kullandık, o mahvetti kızı. Sonra ferrum'a geçtik, ona alıştı galiba..

benim daha ilk bebeğim ama bende de acayip dökülme var sanki şakaklarımdan başladı seyrelmeye saçımı ellemiyorum bile daha fazla dökülmesin diye sabah topluyorum o kadar:26:
Bu konu üzerine düşünmekteyim sanırım bu yaz hamile kalsam sorun olmaz doktorlar iki sene bekleyin diyor ancak 2 sene sonra benim gözüm korkar yeniden bunları yaşamaya
slm kızlar benimde ikiz bebeklerim var 20 ağustos doğumlu
bebekleriniz çok güzel allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Amin canım hepimizinkilere birden.... sana birşey soracağim ecrin bu kilo cetvelinde hamilelikte aldığın kilolarımı vermeye başladın yani baya bir vermişsin yaa canım çekti benimde keşke bende verebilsem eşim devamlı yüzüme vurup duruyor göbeğimi ilk başlarda iyi yönde teşvik oluyordu ama artık sinir olmaya başladım daha da şişircem işte diyorum
Kati gida emzigi nedir yaaa ilk duydum
bende ilk defa duydum hemen araştırdım çoğumuzun uyguladığı bir yöntem aslında. ben temiz beyaz tülbent almıştım mendillik olanlardan onlara koyuyorum elma ya da armut dilimi kemiriyor emiyor. özellikle armuta bayılıyor. hemşire havuc koy demişti dişleri için ama onu sevemedi daha doğrusu tat alamadı herhalde ondan istemedi

yeni çıktıysa poşete buz koy onu uçuğun üzerinde beklet bende işe yaramıştı canım

canım, uçuk çıkma aşamasındayken pamukla aseton sür üzerine çıkmadan söndürüyor. benim eşimde çok çıkar, çok faydasın gördük.
sagolun kızlar deneyeyım.cok uzun suruyo tamamen ıyılesmesi.suan sarımsak surdum annem soyledı.sızınkılerı yapmakta gec kaldım sanırım ama denemekte fayda var

Evet canım diyete başladım bir ay oldu 3 kilo verdim

kayınvalideler bakıcıları cok kıskanır haberin olsun.ilk kızım hep bakıcıda büyüdü benim.ne annem ne kv vardı yanımda.kv min bakıcıyı kıskandıgını farketmiştim ozamanlar.kötülemeye çalışıyodu bana laf arasında.bende o dahada kıskansın diye bakıcıyı hep över dururdum ona.

aaa valla hiç öyle düşünmemiştim ben. benim kv. de geçen geldiğinde bakıcıyı bi iki kötülemeye kalktı, moralimi bozdu ama kıskanmış olabileceği aklıma gelmemişti

kızlar benim gibi bebegi su içmeyen varmı aranızda.agzını kiltliyo resmen.günboyu 1 2 çay kaşıgı zar zor içiyo.içmesi lazım ek gıda alıyo ama yok istemiyor.bi zararı olurmu acaba bebege

kızlar benim gibi bebegi su içmeyen varmı aranızda.agzını kiltliyo resmen.günboyu 1 2 çay kaşıgı zar zor içiyo.içmesi lazım ek gıda alıyo ama yok istemiyor.bi zararı olurmu acaba bebege

benimki de içmiyor canım, aynen kilitliyor ağzını, ya da içtiklerini 10 sn içinde çıkarıyor. :120:bugün doktora sordum içmese olmaz mı diye, içmesi gerek kaşıkla azar azar aralıklarla verin mutlaka dedi. herkesin bebeği yemek yemez bizimki su içmez çıktı:100: tadına alışacaklar zamanla herhalde..

aaa valla hiç öyle düşünmemiştim ben. benim kv. de geçen geldiğinde bakıcıyı bi iki kötülemeye kalktı, moralimi bozdu ama kıskanmış olabileceği aklıma gelmemişti

eften püften sebeplerle kötülüyosa kıskançlıktan dolayıdır.kendisi bakamadıgı için.yani benimkisi öyleydi.sevemedi gitti kızımın bakıcısını.ama belli etmemeye çalıştı.ben 5 sene aynı bakıcıyla büyüttüm kızımı. üzerinde kayınvalidemden daha coook hakkı vardır.oda budurumu kıskandı zaten

çok zorlamakta istemiyodum ama doktorun öyle dediyse artık bende ısrarla vermeye devam edeyim bari.tatsız kokusuz ya sevmiyolar sıpalar:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…