önlükler çekmece bekliyor canım zaten, bi de ağız bezi tekrar çok çok gündemde olacak galiba.
aslında kafama takılan başka birşey daha var. dışarı çıktığımızda ya da bi misafirliğie gidildiğinde nasıl vericez gıdalarını? umarım o zamana kadar emer de, katı gıda işini hazırlamak bi ayrı taşımak bi ayrı. onun için de sordum aslında neler lazım diye.
çoğu kişi kavanoz maması ya da hazır mamalardan al dicek de, onun dışında mutfak usülünden bahsediyorum yardım için. :44:
Yarım günü gitmiş,kalmış 3,5 gün sabret canımHerkes kayınvalidesinden bahsetmiş ben de eksik kalmayayım. Bizimkiler allahtan şehirdışında yaşıyorlar.. Ama torunlarını özlemişler ve bugün buraya geldiler.
Sabah 7'de burdaydılar, saat 13:50 kendisini boğazlamak istiyorum..
Çok bilmiş herşeyi kendisi biliyor sanki.. Herşeye bir laf.. Ela herşeyi ağzına götürüyor doğal olarak, kv. soruyor bunları yıkıyorsun değil mi?yok yıkamıyorum, mikrop kapsın diye kirli kirli ağzına sokuyorum demek istiyorum..
Daha çocuk yeni yeni ek gıdaya başlıyor meyve sularıyla, balık çorbası verdin mi??
Zaten sürekli bir uykusu geliyor bunun, uykusu modu.. Sonra alıyorum kızı hadi gel uyuyalım diye, bu sefer de bak gelmiyor sana diyor, sanki çocuk birine gitmeyi biliyormuş gibi.. Neyseki kuzucum büyümüş artık, sürekli beni takip ediyor.. O da çatlıyor tabi..
Bir de bakıcı meselesi var tabi.. Sürekli Ela'ya bakıp seni versinler de ben götüreyim, gözüm gibi bakarım demeler.. Bakıcı nasıl biri derken ki yüz ifadesini görmeniz lazım.. Annem burda, annemin yanına yardımcı tutuyorum ya, sinir oluyor neden annem bakmıyor diye..
Pazartesi gidecekler, bu 4 gün nasıl geçecek bilmiyorum.. 3,5 gün kaldı, saat sayıyorum..
dokunmasın canım ıspanak? yemeğinden püre hele hiç yapma; malum salça tuz vs de var. doktor ne diyor bu konuda?
demir ilacı bizim düzenimizide çok bozdu çok huysuzlaştı oğlum doktorunu aradım ve bir süre ara verelim dedi.şimdi ise keçiboynuzu pekmezi veriyorum
acaba benim oğlumdamı ondan huysuz?
ama pekmezde alerji yapıyor, ne yapsam bilemedim
acaba zor dönemdemiyiz?
Oğlum çok ilgi istiyor, sürekli kucak istiyor, bir yere gittiğimizde çok yabancı görünce ağlamaya başlıyor, ben kucağıma aldığımda göğsüme koyuyor kafasını ağlıyor.
Gece uykularımız çok fena bu aralar, 2'yi gördüğümüz oluyor, bazen zorla uyutup sonra vicdan azabı çekiyorum, gece irkilip irkilip duruyor.
Ek gıdalara geçiş yaptık, bugün ıspanak yemeği yapıcam, oğlum için püre hazırlasammı ne dersiniz?
Canım biz ev gezmesine gidince minik kavanozlara koyuyordum küçük bide mama çantamız vardı onada koyardım mis gibi.dış gezmelerde meyvepüresi yoğurt gibi ısınma gerekmicek şeyler koyarsın yanına.
Açıkcası ben hiç hazır mamalardan vermedim hepkendim yaptım.oğlumla brunch a giderdik ben pekmezini meyve suyunu yumurtasını hep yanımda götürüldüm.
Sözün kısasıhazır mamaya hayır
acaba benim oğlumdamı ondan huysuz?
ama pekmezde alerji yapıyor, ne yapsam bilemedim
benim daha ilk bebeğim ama bende de acayip dökülme var sanki şakaklarımdan başladı seyrelmeye saçımı ellemiyorum bile daha fazla dökülmesin diye sabah topluyorum o kadar:26:Kızıma 3 gün önce yoğurt denedim(kaynanam her hafta bir tencere mayalayıp getiriyor ondan verdim ) ama yemedi.
Bügünde elma denedim onuda yemedi 6 ayı bitirelim tekrar denicem:44:
Oğum Şapur şupur yerdi herşeyi kaç aylıktı verdiğimde hatırlayacağım sanki çokkkkk geçmiş gibi halbuki bir sene önceydi
Kızlar saç dökülmeniz durduMu benim çok fenasanırım kel kalıcam üst üste gebelik yaşadığım içinmi bu kadar çok dökülüyor acep:44:
Bu konu üzerine düşünmekteyimgünaydınlar herkeseeeeuyandık kahvaltı yaptık evi topladık derken kızı uyuttum şimdi bir bakayım dedim ki amanın o da ne çok güzel fotoğraflar gelmiş yine çok güzel hepsi allah hepsini korusun bu arada benim merak ettiğim bir şey var bu topic te doğum yaptıktan sonra hamile kalan var mı yoksa da acaba ilk kim kalıcak ben çok tırsıyorum bu konudan da
Amin canım hepimizinkilere birden.... sana birşey soracağim ecrin bu kilo cetvelinde hamilelikte aldığın kilolarımı vermeye başladın yani baya bir vermişsin yaa canım çekti benimde keşke bende verebilsemslm kızlar benimde ikiz bebeklerim var 20 ağustos doğumlu
bebekleriniz çok güzel allah sağlıklı uzun ömürler versin.
bende ilk defa duydum hemen araştırdım çoğumuzun uyguladığı bir yöntem aslında. ben temiz beyaz tülbent almıştım mendillik olanlardan onlara koyuyorum elma ya da armut dilimi kemiriyor emiyor. özellikle armuta bayılıyor. hemşire havuc koy demişti dişleri için ama onu sevemedi daha doğrusu tat alamadı herhalde ondan istemediKati gida emzigi nedir yaaa ilk duydum
yeni çıktıysa poşete buz koy onu uçuğun üzerinde beklet bende işe yaramıştı canım
sagolun kızlar deneyeyım.cok uzun suruyo tamamen ıyılesmesi.suan sarımsak surdum annem soyledı.sızınkılerı yapmakta gec kaldım sanırım ama denemekte fayda varcanım, uçuk çıkma aşamasındayken pamukla aseton sür üzerine çıkmadan söndürüyor. benim eşimde çok çıkar, çok faydasın gördük.
teşekkürler tatlım, ben de öyle yaparım artık gelecek aydan itibaren. hergün çık çık ölüyoruz yaama olsun bilgili olmak içimi rahatlatıyor olası bi durum öncesi.
bu arada diyete mi başladın canım? 2 kilo gitmiş görünüyorrr???
Evet canım diyete başladım bir ay oldu 3 kilo verdim
Herkes kayınvalidesinden bahsetmiş ben de eksik kalmayayım. Bizimkiler allahtan şehirdışında yaşıyorlar.. Ama torunlarını özlemişler ve bugün buraya geldiler.
Sabah 7'de burdaydılar, saat 13:50 kendisini boğazlamak istiyorum..
Çok bilmiş herşeyi kendisi biliyor sanki.. Herşeye bir laf.. Ela herşeyi ağzına götürüyor doğal olarak, kv. soruyor bunları yıkıyorsun değil mi?yok yıkamıyorum, mikrop kapsın diye kirli kirli ağzına sokuyorum demek istiyorum..
Daha çocuk yeni yeni ek gıdaya başlıyor meyve sularıyla, balık çorbası verdin mi??
Zaten sürekli bir uykusu geliyor bunun, uykusu modu.. Sonra alıyorum kızı hadi gel uyuyalım diye, bu sefer de bak gelmiyor sana diyor, sanki çocuk birine gitmeyi biliyormuş gibi.. Neyseki kuzucum büyümüş artık, sürekli beni takip ediyor.. O da çatlıyor tabi..
Bir de bakıcı meselesi var tabi.. Sürekli Ela'ya bakıp seni versinler de ben götüreyim, gözüm gibi bakarım demeler.. Bakıcı nasıl biri derken ki yüz ifadesini görmeniz lazım.. Annem burda, annemin yanına yardımcı tutuyorum ya, sinir oluyor neden annem bakmıyor diye..
Pazartesi gidecekler, bu 4 gün nasıl geçecek bilmiyorum.. 3,5 gün kaldı, saat sayıyorum..
kayınvalideler bakıcıları cok kıskanır haberin olsun.ilk kızım hep bakıcıda büyüdü benim.ne annem ne kv vardı yanımda.kv min bakıcıyı kıskandıgını farketmiştim ozamanlar.kötülemeye çalışıyodu bana laf arasında.bende o dahada kıskansın diye bakıcıyı hep över dururdum ona.
kızlar benim gibi bebegi su içmeyen varmı aranızda.agzını kiltliyo resmen.günboyu 1 2 çay kaşıgı zar zor içiyo.içmesi lazım ek gıda alıyo ama yok istemiyor.bi zararı olurmu acaba bebege
aaa valla hiç öyle düşünmemiştim ben. benim kv. de geçen geldiğinde bakıcıyı bi iki kötülemeye kalktı, moralimi bozdu ama kıskanmış olabileceği aklıma gelmemişti
benimki de içmiyor canım, aynen kilitliyor ağzını, ya da içtiklerini 10 sn içinde çıkarıyor. :120:bugün doktora sordum içmese olmaz mı diye, içmesi gerek kaşıkla azar azar aralıklarla verin mutlaka dedi. herkesin bebeği yemek yemez bizimki su içmez çıktı:100: tadına alışacaklar zamanla herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?