2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım lütfen arkadaşlarınla görüşünce son durumu bana özelden mesaj at.fazla giremediğim için sayfalar birikiyor göremeyebilirim.

kızlar D vitaminlerinde de (yerli) BHA denen zararlı bir madde varmış.bizimkinde de var.kanserojenmiş

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-sagligi-hastaliklari/483522-monovit-d3.html

paraben « Organik Anne

Türkiye’de en yaygın olarak reçetelere yazılan D vitamini damlalarından biri Devit-3, bir diğeri ise Monovit D3, ama gel gör ki, her ikisi de BHA içeriyor. Yani ‘çocuğum D vitamini eksikliği yaşamasın’ diyorsanız kaçış yok gibi…D vitamini eksikliğini önlemek için bebeklere verilen bu takviyelerin, kanserojen olma ihtimali fazlasıyla yüksek olan katkı maddeleri içermesi ne büyük bir paradoks. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak bu olsa gerek! Anlamakta zorluk çektiğim şey ise, en ‘doğalcı’ geçinen çocuk doktorlarının bile paraben ya da diğer sentetik katkı maddeleri içeren ilaç ve takviyeleri otomatiğe bağlanmış bir şekilde reçetelere yazma konusunda oldukça rahat davranmaları.

Son düzenleme:
canımmm hayırlı olsun çokk sevindimmm .. şuan kaç aylık ? ve öncesinde bir belirti hissetmişmiydin yada damaklar da bir farkllılık ?

4 ay 21 günlüğüz bugün canım. annem söylemişti bunun damakları şişmiş yakında diş gelir diye. bunun dışında uzun zamandır oğlumda yeşil mukuslu kaka vardı ama diş patlayınca kaka sarı normale döndü, dişle mi alakalıydı yoksa tesadüfmüydü bilemicem:)

en geç 9 da yatıyot sabah 5 buçu6 gibi gözü açıyor.gece saat başı uyanmaları saymadım henüz.yok emziği düştü yok çişten bezi şişti.ben de şiştim valla

ayy ya ne olcak bu halimiz biz bide gece kalkıp gaz sancısıyla uğraşıyoruz saatlerce ağlıyo kuzum sonunda apartmandan atacaklar valla

Arkadaşlar bu paraben, bha vs. olaylarında internette gördüğünüz her yazıya inanmayın derim. Herkes aslını astarını bilmeden yazıyor.. Ben ilaç hukuku alanında çalışıyorum, bîr çok büyük yabancı fîrma da müvekkilim. İç işlerinden haberim var yani. Bu maddelerîn kullanım miktarı önemli.. Düşünsenize bir kaşık antibiyotik insanı iyileştiriyor, ama şişenin tamamını içerseniz zehirlenirsiniz. Bu maddelerin de fazlası zararlı olabilir ama o ilaçlardaki fazla değildir. Yıllarca klinik araştırmalar yapılıyor o ilaçlar için. Zararlı olduğu bu kadar bariz olan şeyleri neden koysunlar ilaca, o zaman o ilaçları özellikle avrupada kimse kullanmaz. Ayrıca ilaçlarda zarar fayda dengesini de düşünmek lazım.

devit-3 ü uzun zamandır kullanmıyorum sürekli unuttum vermeyi 2 aydır kullanmıyorum yaklaşık, isabet olmuş artık kullanmam da pekmez vereceğim ben de inşallah günde 1 çay kaşığı yeter herhalde, verirken içini yakmasın diye kendi sütümle versem etkisini azaltırmı acaba bi bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Ayrıca ilk defa bu akşam ek besin verdim oğluma, 1 patates 1 havuç ve avuç ici kadar pirinci hasladım, blendır ile ezdim içine zeytin yağı da koydum sonra sütümü ekleyerek kıvamını açtım akşam üzeri oğluma yedirdim afiyetle yedi bi 10 çay kaşığı verdim sanırım ilk gıda olarak iyi mi arkadaşlar ek besin verenler ne dersiniz? :)

Bizim evi toplama geregi bile duymuyorum oyuncaklar bezler battaniyeler pit pit ayaktan atilan coraplar.islanmis yakalar

Ha haaaaa superrr daginiklik. Ben yavastan alistim bi duruma sizin ew gibisine de alisirin zamanla. Saka bir yana ikiz bakmak eminim cok zor du zamanlarda ama gun gelicek cok harika bisi olucak.
Bende takildim paraben olayina. Kullaniyoruz ama rabbim korusun yavrumalitimizi tum kotuluklerden.

Offffffffff bu ne yaaa bende de var hakikaten paraben var.... metil paraben demis acaba farkli bir ozellik gosteriyor olabilir mi.... Cocuklarimi alip issiz bir adaya gidip mango ananas ve balikla beslenmek istiyorum sadecweeeeee......

FDA Amerikadaki katki maddelerini filan arastiran devlet kurulusu su anda kosmetik ve ilaclardaki paraben kullaniminin saglik acisindan sorun olmadigini belirtmis sitesinde..... Nasil bir cagda yasiyoruz Allahim sen koru kuzularimizi.....r

ya mutlusu keşke güvenebilsek ama ben kime güveneceğimi şaşırdım. şu işe bak, d vitamininde de varmış bha. fayda-zarar dengesini sağlamak önemli tabi, de acaba neye göre karar vereceğiz buna. ve bu d vitamini ve demir kullanmak şart mı mesela. yani eh o kadar da gerekli değilse mesela, ne diye vereyim ki şimdi ben bunları offff of
netten araştırdım amerikalı doktorlar öneriyor d vitaminini. her gün ortalama 20 dak. güneşte gezdirmiyorsak gerekliymiş.
demir içinse zaten sanırım ice daisy yazmıştı dün.
nefret ediyorum ilaç sanayisinden. bu maddeler koruyucu madde olarak kullanılıyor ilaçlarda. nolur sanki daha doğal koruyucular kullansalar. sanki parasını verip almıyoruz. o kadar vergi veriyorum, hala korku ve endişe içinde yaşıyorum. ne yediğimiz belli ne içtiğimiz, ne de soluduğumuz hava belli.

ayyy dağınıklık demeyin bana hadi ikiz anneler neyse bana noluo şuan evi görseniz yuh dersiniz

valla canım ya doğru söylüosun ben demiride devitide veriyorum napcam şimdi dünya ne kadar kötüye gidiyo ya ilerki yıllarda doğcak bebişlere üzülüyorum kötüye giden bi dünyaya gelcekler

Bence cok basarili

Allahima bin sukur tum zorluklarina ragmen ikiz bebek hamilelikten doguma tam bir doga harikasi ben saatlerce karnimdaki hareketin hangisine ait oldugunu cozmeye calisirdim heleki simdilerde ikisinin bir biriyle gulusup gevul guvul konusmasi hic bi anla degisilmez.

gece gece duygulandırdın beni ne mutlu sana ömürleri sağlıkla güzellikle geçsin inşallah hep bir arada olsunlar

Yav hani bunlar 6.ayda acikmayacakti ben kaldirmasam aglayark kalkiyor bu defa yatmiyorlar.iyi gecelerrr

gece gece duygulandırdın beni ne mutlu sana ömürleri sağlıkla güzellikle geçsin inşallah hep bir arada olsunlar

Ya yaa heleki suan sut sagarken esimin hangidini sustursam acaba kim o talihli diye bi brini bi birini kucaklamasi bi harika ki sorma.saka bi yana amin guzel dileklerine

Ya yaa heleki suan sut sagarken esimin hangidini sustursam acaba kim o talihli diye bi brini bi birini kucaklamasi bi harika ki sorma.saka bi yana amin guzel dileklerine

tahmin edebiliorum canım ya arkadaşlarımız var ikizi olan şuan 1buçuk yaşındalar rahatladılar artık ama önceden çok zordu ya bize geldlermi ne ydiklerinden ne içtiklerinden bişey anlamıolar biri olmasa biryle ilgleniolar ama bebek hasreti çekmektense varsın ikiz olsun dimi

Masallah allahim bebeklerimizi korusun benimkinin biri cok zayifti dogdugunda kupkuru cop gibi bacaklari vardi.buyuduler. bebegin cok tatli masallah allshim korusun

zayıfta doğsalar kocaman oluolar canımya yeterki sağlıklı olsunlar saol canım büyüdü valla artık geçen sene bugün hamiş olduğumu öğrenmiştimde fotoları kurcalıodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…