2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar size bişey danışacağım 3 bucuk aylık oglum 1 aydır memey reddedıyordu önceden aglamayan oglum bayadır hep uzursuzdu dra götürdüm gaz deyip yolladılar 2 hafta önce pipsi şişti ve üzerinde küçük sivilciler cıktı soguk algınlıgı enfeksıyonu dedı alerjı ılacı kullandık ama huzursuzlugu emmemesıı devam ettı dun acıle goturduk yıne gaz dıyıp gonderıyorlardı ben memeyı reddedıyor dıyınce tahlıl yaptı ıdrar yolu enfeksıyonuymus antıbıyotık verdı 10 gun sonra gel dedı bı akrabamız hastanede calısıyor uzmana sormus oda bızım hastamız olsa hastaneye yatırırdık demıs ısterse pazartesıye kadar antıbıyotıgı kullanıp takıp etsın pazartesı getırsın bakalım demıs haftasonuda gırıyor kararsız kaldım bugun götürsemmi takıp edıp pazartesıyımı beklesem :18:

evet canım çatlak vardı ama geçti şuanki sorunumuz siyah kaka pardon ya aklım başka ilaca gitti ayrı ayrı 15dk arayla sürüodum bebelacda kaç aydır kullanıorum hiç bi şikayetim yoktu mamadan değildir heralde tatlım bakalım bdahaki kaksını merak ediyorum

Aksama yine misafir var ve oglusum sagolsun ewi anca supurdum. Hazirlik yapmam lazimmm ama nasil? Ne yapim. Pofff bebekle zor misafir. Agirlaniyor bi sekil ama oglum cok agliyor hep kucak istiyor.

Yemeğe mi geliyolar Ben hala şok oluyorum şu bebeklilere yemeğe gelen misafirlere yaaa Al bikaç kilo mantı ,dök yoğurdu üstüne,hem erkenden de uykuları gelir kalkar giderler

Bence hiç bekleme,idrar yolu enfeksiyonu çok can yakıcı bişey,yazık yavru acı çekmesin...

Aksama yine misafir var ve oglusum sagolsun ewi anca supurdum. Hazirlik yapmam lazimmm ama nasil? Ne yapim. Pofff bebekle zor misafir. Agirlaniyor bi sekil ama oglum cok agliyor hep kucak istiyor.

ay normalde zamanda misafiri çok seviorum ama bebek olunca çok zor oluo ya hamur işimi yapcaksın canım evde varsa hazır pasta tabanlarından falan bi pasta yap hazır yufkadan bişiler yapabilirsn bebişle herşeyn kolayına kaçmak zorundayız

Bu arada yoğurt mayaladım 3 saat oldu , 1 saat sonra açıp kontrol edicem peki ben bunun olup olmadığını nasıl anlıcam hadi oldu diyelim dolaba kaldırdık .. başka bir sorum olacak ben kaymak sevmem kaymaksız yoğurt nasıl yapılır bilen var mı ?

Yemeğe mi geliyolar Ben hala şok oluyorum şu bebeklilere yemeğe gelen misafirlere yaaa Al bikaç kilo mantı ,dök yoğurdu üstüne,hem erkenden de uykuları gelir kalkar giderler

allah canını almasın ya güldürdün beni uykuları gelir he valla ya bazı insanlar düşüncesiz oluyo mantı ii fikir yada pide yaptırmak salata çorba falan tatlı

valla koyu yoğurt kıvamına geldiyse tadıda olduysa olmuştur heralde canım ben kaymağını geçtm yoğurduda sevmem sütü sevmem asla içmem

İlk baktığında cıvık gibi görünebilir,dolaba koyduğunda sertleşiyo merak etme...Şişe sütlerle yaparsan kaymaksıza yakın bir kaymağı oluyor,onu da sıyırır alırsın...

Son düzenleme:
dünyalar güzelim DOĞA NİL'İM

Eklentiler

• $P010113_09.03_[03].webp
    89,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
yoğurt demişken, dün eşim dedi ki: "bu çocuklara 1 yaşına kadar inek sütü yasak diyordun sen, nasıl yoğurt vericez?"
ben de madem veriliyor, dur bi cevap uydurayım dedim: "Fermente olunca sütlükten çıkıyordur o, ondan verdiriyorlardır." doğru demiş miyim? hakkaten öyle mi?

selam kızlar, bayaadır giremedim valla özledim sizi

oğlum artık çok zamanımı almaya ve ciddi ciddi beni yormaya başladı, çok şükür sağlığı yerinde, gerisi önemli değil

son gelişmelerimizi uzuun uzuun anlatayım

5. ay kontrolümüzü ve 2. rota aşımızı olduk.. 8buçuk kg kuzum maşallah..
herşey yoluda çok şükür..

anne sütü ve ara sıra 1 veya 2 defa mama veriyorum.. gerçi biz eşimle 1-2 defa elma suyu ve yoğurt tattırdık ama dr. bilmiyor yoksa kızıyor 6. aydan önce

neyse bu ay sonuna doğru yavaş yavaş başlıyoruz ek gıdaya.. kısaca bahsedeyim, önce 5-6 gün bir meyve, örn. elma, suyunu sıkıp (cam rendede rendele tülbent ya da tel süzgeçten suyunu çıkar dedi) 1 tatlı kaşığı ile başla, hergün arttırarak yarım çay bardaı olunca yoğurda geç aynı şekilde, sonra başka bir meyve suyu dedi... alışınca ana öğünleri anne sütü ama güne 2 öğün biri yarım çay bardağı meyve suyu diğeri yarım çay bardağı yoğurt ara öğün yapacaksın dedi..

ben meyve suyundan önce yoğurtla başlamayı tercih ettim, dün gece mayaladım güzel tutmuş bugün vericem 2-3 tatlı kaşığı...
bu arada içtiği kadar su da vermeye başla ek gıdaya başlayınca dedi..

akşamları da 50-60 cc milupa gece çayı içiriyorum bir süredir, sanki daha rahat uyuyor, yine de en az 2 kere uyanıyor.. akşam 9 gibi uyuyor, 11-11 buçukta uyanıyor o zaman mama veriyorum gece daha uzun uyuyor 4-5 gibi uyanıyor.. sonra 7 gibi uyanıyori8 e kadar oynuyoruz sonra 10 a kadar tekrar uyuyor.

12 de mutlaka öğle uykumuz var, alıştık çok şükür, bir de 3-4 gibi bir ikindi uykumuz var bunlar düzene girdi artık..

ayy ne çok birikmiş yazacaklarım

aynenn canım, dün ben aynı şeyi dr.a sordum, o süt mayalanınca artık süt olmuyor merak etme dedi

Maşallah Yaman paşaya,tosbağa olmuşşşş Biz de başladık katı gıdaya ama sizin kadar sistemli değiliz,karadüzen yapıyoruz biz.Anası gibi kızı da her türlü düzene karşı :118:

Maşallah Yaman paşaya,tosbağa olmuşşşş Biz de başladık katı gıdaya ama sizin kadar sistemli değiliz,karadüzen yapıyoruz biz.Anası gibi kızı da her türlü düzene karşı :118:

ya bakma sen şimdilik böyle, herhangi bir şeye alerjisi var mı diye anlamak için.. sonrasında aynen Allah ne verdiyse
hem babasına kalsa sütlaç bile yedirecek yoğurdu yedirdiği gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…