2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bak şimdi akşam akşam iş çıkardın bana pepik yaaa
Cnm cok basit ama bol kaloriiiiiiiiii ) hele iki misafire bi dunya yapinca gerisinide ben yiyinceeee iste gerisini soylemek istemiyorum ama (şişko anneeeee )

Ewet ewettt kabul ediyorumm benim o cok misafir agirlayan. Yarin aksama da vardida ertelendi 1 ay sonrayaaa.
oyyy acıktım gözümün önüne geldi bu tarif.bisküvileri kırıp krem şantiyle mi karıştırıyoruz ayyy bayılıcam en kısa zamanda yapcammm
Ewet canim biraz parcaliyorsun. Zaten yumusuyor santide. Ay cok guzelde ben cok yedim. Yaa kizlar bi teosi borek sarlot dolma kisir vat atlayin gelin yarin yiyelim birlikte.

İnsallah duzelir canim. Allah korktugunuzdan emin eylesin. Rabbim yavrularimizla imtihan etmesin bizi. İnsallah bu ufak tefek sıkintilarimiz ( simdi ufak tefek diyorum ama sen gel ogrendigim zaman ki hâlimi bana sor ondan cok iyi anliyorum seni) nazar boncugu olsun yavrularimiza.

Masallahh hamarat kizz bak sen cimcimeye donerek geziyor desene. Bizimki digil gezmek donmuyor bilee masallah sizee

merhaba kızlar yaklaşık 1 aydır girmiyorum neredeyse.herkese öncelikle iyi,mutlu seneler

girmeye zaman bulamadım bir türlü.20 gündür istanbul da annemdeyim.yrın dönüyorum kısmetse evimeee.

bizdeki son gelişmeler..

2 tane diş çıkarttık alt dişlerimizi.

ek gıdaya yavaş yavaş geçtik.(çorba , meyve suyu)

yaramazlık,huysuzluk son safhada

birde idrar enf. var azıcık ama tekrar istedi dr 10 gündür alamadım doğru düzgn artık hastanenin idrar poşetlerini ben bitirdm.

benim tırnak batmam vardı tırnağım çekildi ameliyat olacaktım aslında batık yer alınacaktı fakat burada gittiğim dr çekti.ben muayeneye gttm hem ameliyat için gün almaya ne old anlamadan tırnağım çekildi.iyileşmek üzre ama tırnak ne zaman çıkar bilmem.

szilerde ne var ne yok öpüldünüzzz

Uyku tulumu kullanan var mı arkadaşlar ?Umay beline kadar açıyo üstünü ,tulumla uyutabilir miyim acaba ?

merhaba, ben ikeadan aldim.kolsuz. cok ama cok kullanisli. kollarinin sicak olmasindan ziyade ayak ve gogsune dikkat ediyorum.
sabah kalkinca hemen cikartmiyoruz , vucudu biraz ortama alissin diye. terletmiyorda ve fermuarli.
fiyat olarakta uygundu muadillerine gore. aldigim en mantikli urundu.

cevaplar geç oldu biraz ama ancak fırsat bulabildim haftasonu sınava gittim,hasta oldum,misafir ağırladım vs derken gün bu gündür deyip girebildim

Bizde aldik ama benim kizim hix sevmiyo uyanikken kalkmak istiyor uyunca koyuyorum dizlerim agriyor sallamktan ins sever hamagi zamanla

biz hamağı alalı 2 hafta oldu onda uyuyor artık maaşallah bize büyük kolaylık oldu alıştı o da.seni çok iyi anlıyorum canım aynı ağrıları bende çektim Allah yardım etsin...

yok canim arada uyaniyorlar 2 kere falan ama en azindan 4 - 5 kere uyanmamizi azaltti
tatlim ben zencefilli bal vermistim gunde 1 kere gecene kadar

Son düzenleme:
benim kız uyandı 2 den beri ayakta yanımda yatırıyordum deli gibi ellerini sallayıp yatağa vuruyor kendi kendine oynuyor eee tabi bende uyuyamıyorum doğal olarak şimdi geçtik içeri koydum salıncağına kendi kendine takıl dedim küstüm resmen kızıma şimdi bana uzaktan uzaktan bakıyor kuzucum ama yokk konuşmam onla anneyi uykusuz bırakmak neymiş öğrensin bu arada acaba diş mi çıkarıyor da bu saatte uyanıyor anlamadım .. ilk defa böyle yaptı çünkü

cnm benim kızımda gündüz pek uyumaz gece de deriksiz uyur geçenlerde benim kızımda gece sık sık uyanmaya başladı ama memede direk uyudu memeden çekince ağlıyor memde uyuordu..bende ya doymuyor dedim,yada diş çıkarıo die düşündüm ama çok şükür şimdi gayet iyi ...geceleri artık uyanmıo gaz problemide oalbilir cnm

öyle canım öylee ilk gaz çıkarttı afedersin zort diye sonra bir açtı o gözleri bir daha kapamadı sabah 5 de uyuya kaldı koltukta öyle uyudum bende , birde gündüzleri çok düzenli uyur yarım saat bi saat , neredeyse 3 saatte bir uyur bu gün biraz daha uyanık tutmaya çalışıcam bakalım gece nasıl olacak uykularımız

Benim oğlum da uyumuyor iki gündür. Üçte uyanıyor altıya kadar ayakta. Ne yaptıysam uyutamıyorum bir türlü. Gündüz bebeğim uyusa da uyuyunmuyor, ev işi yemek vs. gece uykusu çok önemli o yüzden. Gözlerim yanıyordu birkaç haftadır, dün doktora gittim göz kuruluğu başlamış. Bu bebişler bizi hurdaya çıkaracak galiba büyüyene kadar

Bence yavaş yavaş başlayabilirsin ek gıdalara. Öğün olarak değil de tattırmak için. Yoğurtla başlarsan daha iyi olur, ilk olarak meyve ile başlayınca diğer ek gıdalara alışması zor olabiliyor. Bir kaç tatlı kaşığı yogurtla başlayıp yarım fincana kadar çıkabilirsin. Sonra meyve ve sebze püreleri verilebilir.
Bizim düzenimiz şöyle sırasıyla:
mama (içine hipp bebe biskuvisi 2-3 tane, tuzsuz peynir, bence bebe bisküvisi yerine tahıllı mamalar tercih edilmeli ama biraz daha büyümesini bekliyorum kuzunun :))
Elma, armut suyu (Yarım fincan kadar)
Sebze corbası (Su anda patates havuc pirinçle yapıyorum ve az veriyorum, yarım fincan kadar)
Yoğurt (Yoğurda artık alıştık bir fincan yiyiyor, seviyor da)

Tam öğüne geçmedik, yedirdiklerimin üstüne mutlaka anne sütü, kalan öğünlerde anne sütü, yetmediğini düşünürsem mama. Ağırlık anne sütünde olmak kaydıyla alerji yapmayacak her şey tattırılmalı bence. Sonra alışmıyorlar ek gıdaya. 6. aya girmişsiniz bence artık tattırmak için zaman gelmiş. Ben 6. ayın sonunda kahvaltı, meyve, sebze püresi yogurt şeklinde 4 öğün ek gıda veriyor olacağım inşallah, şimdi alıştırma safhalarındayız.

sekerler kac gundur giremiyorum dogru duzgun
umarım herkesler iyidir
ben bu ara deoresyona gircem sanirim gece uykularimiza birsey oldu hicc kalmadi
ee gunduz zaten uyumuyoruz bende de hal kalmadi
bir de dun 6. ay asilarimizi olduk ates ve huzursuzluk yapiyor kizlar haberiniz olsunn
ayy sabah sabah icinizi kararttim di mi
neysem uyumadigimiz her uyku kankilerimizin uykularina katilsin insallahhh

ben hurdaya ciktim galiba sabah sag kolum ve elim titriyordu

O misafir agirlayanlardan biride benim listeye dahil edebilirsiniz :) esler çalışınca misafirler iki taraftan geliyor komşular cabası ama bitirdik sayılır :) dün esimle hesap yaptık evde olduğu her aksam birine gitsek iadeyi ziyaret icin tam 2 ay gezmiş olacağız ooooh ekmek elden su gölden :)))

Son düzenleme:

5. ayda aşı yok diye sevinirken darbe 6. ayda vurulacakmış demek Daha önceki aşılarda ateş vs. olmamıştı oğlumda.
Yok canım herkes aynı şeyleri yaşıyor bence.
Amin, yerimize de uyusunlar

Benimkide kurulmuş saat gibi ya saat 8 buçuk dedim mı gözleri acıyor yatağında ses talimi yapıyor gelde uyu bı hafta sonum var valla bütün uyuma planlarım suya düşüyor Neyseki şimdi uyuttum tekrar inş kalkmaz.
Dün aksam misafirim vardı kısır falan vardı menüde yatmadan önce büyük bir tabak kısır yemiştim valla lohusalik zamanımda bile böyledir göğüs acısı yaşamamıştım haftalardır çok yumusakti göğüslerim süt azalıyor sandim ama kısır sayesinde atağa gecti gece kıyafetim bile islanmişti akmış çünkü kesinlikle sutum azaldı diyenler kısır yesin :)

Uff canım istedi :) Yapiym bari bugün :))

Ohhh cefasını çektin, sefasını sür gönlünce.
Misafir konusunda ben şanslıyım. Yaşadığım şehirde benim tanıdığım yok eşimin akrabaları hep. Bebiş görmeye gelenlerde kv de yiyip içiyor, hediyelerini getirmek için de bana kahve içmeye geliyorlar. İkram derdim de olmuyor.

Meraba ek gidanin ardindan ayni miktar sut icmeye devam ediyorlarmi yoksa azaldimi birazcik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…