Cnm cok basit ama bol kaloriiiiiiiiiibak şimdi akşam akşam iş çıkardın bana pepik yaaa
Ewet ewettt kabul ediyorumm benim o cok misafir agirlayan. Yarin aksama da vardida ertelendi 1 ay sonrayaaa.pepikcim izninle senı ve kendımı topıgın en cok mısafır agırlayan zavallı annelerı olarak ılan edıyorum
maasllah
annesı ogluna nazar degdıreceksın.neguzel bı duzenı var darısı basımıza
Ewet canim biraz parcaliyorsun. Zaten yumusuyor santide. Ay cok guzelde ben cok yedim. Yaa kizlar bi teosi borek sarlot dolma kisir vat atlayin gelin yarin yiyelim birlikte.oyyy acıktım gözümün önüne geldi bu tarif.bisküvileri kırıp krem şantiyle mi karıştırıyoruz ayyy bayılıcam en kısa zamanda yapcammm
Kardiyolojide Ekg ile kontrol edildi. Doktorumuz ayrıca önemli bir artış belirtmez ise ve kesilmez ise 1sene sonra anestezi ile uyutup tekrar ekg ultrasonla kontrol edilecek bizimkide dedklerine göre..
Teşekkür ederim canım sağol
Masallahh hamarat kizz bak sen cimcimeye donerek geziyor desene. Bizimki digil gezmek donmuyor bilee masallah sizeemerhaba kızlar yine uzun zamandan beri yazamadım hele bu sıra hiç fırsat bulamıyorum çünkü girmem gereken sınavlarım var onlara çalışıyorum( bi yandan ev işi, bi yandan yemek diğer yandan kızım bi de sınav stresi neyse allah yeter ki sağlık versin herşeye razıyım ben.
bizde baya baya ek gıdalara geçtik. ipek hanım artık çok az emmeye başladı benimde sütüm iyice azaldı. bi gece uyandığında bi de sabah uyandığında güzel emiyor o kadar. bende mama takviyesi yapıyorum. ek gıda konusunuda doktora danışmadım çünkü her ay doktora götürmeye gerek görmüyorum tabi eğer sağlığı sıhhati yerindeyse.
öğlen genelde meyve suyu veriyorum elma muz ya da armut muz gibi. akşam üstü çorba içiriyorum yanı sıra biraz da yoğurt veriyorum gece uyumadan öncede muhallebisinin içine biraz cice bebe koyup öle yediriyorum. tabii su vermeyide ihmal etmiyorum. kahvalltıya da iki hafta sonra başaltıcam inşallah.
kızım tam 5 ay 10 günlük nerdeyse iki aydır tam dönüyordu zaten artık yavaş yavaş emeklemeye bile başladı sanki:)) sırt üstü yatırıyorum bi de bakıyorum yüz üstü dönmüş başka yerlere sürünerek gitmiş:)) bir de acayip sevinç çığlıkları atıyoruz, yüksek sesle bağırıyoruz bu ara. kahkahalarla gülüyoruz bazen işte bizden böyle teyzoşlarrı
Uyku tulumu kullanan var mı arkadaşlar ?Umay beline kadar açıyo üstünü ,tulumla uyutabilir miyim acaba ?
Bizde aldik ama benim kizim hix sevmiyo uyanikken kalkmak istiyor uyunca koyuyorum dizlerim agriyor sallamktan ins sever hamagi zamanla
yok canim arada uyaniyorlar 2 kere falan ama en azindan 4 - 5 kere uyanmamizi azaltti
tatlim ben zencefilli bal vermistim gunde 1 kere gecene kadar
anladım canım sağol bilgi için bu arada geçmiş olsun Allah acil şifalar versin öksürük içinde ıhlamur düşünüyorum içine zencefil atabilirim demişsin zaten, baldan korkuyorum alerji oluyor yaa...:44:
bu arada resim yükleyen arkadaşlar bıdıklarınızı Allah nazarlardan korusun bunların hepsi birbirinden tatlı maaşallahh
benim kız uyandı 2 den beri ayaktayanımda yatırıyordum deli gibi ellerini sallayıp yatağa vuruyor kendi kendine oynuyor eee tabi bende uyuyamıyorum doğal olarak şimdi geçtik içeri koydum salıncağına kendi kendine takıl dedim küstüm resmen kızıma şimdi bana uzaktan uzaktan bakıyor kuzucum ama yokk konuşmam onla anneyi uykusuz bırakmak neymiş öğrensin bu arada acaba diş mi çıkarıyor da bu saatte uyanıyor anlamadım .. ilk defa böyle yaptı çünkü
cnm benim kızımda gündüz pek uyumaz gece de deriksiz uyurgeçenlerde benim kızımda gece sık sık uyanmaya başladı ama memede direk uyudu memeden çekince ağlıyor memde uyuordu..bende ya doymuyor dedim,yada diş çıkarıo die düşündüm ama çok şükür şimdi gayet iyi ...geceleri artık uyanmıo gaz problemide oalbilir cnm
benim kız uyandı 2 den beri ayaktayanımda yatırıyordum deli gibi ellerini sallayıp yatağa vuruyor kendi kendine oynuyor eee tabi bende uyuyamıyorum doğal olarak şimdi geçtik içeri koydum salıncağına kendi kendine takıl dedim küstüm resmen kızıma şimdi bana uzaktan uzaktan bakıyor kuzucum ama yokk konuşmam onla anneyi uykusuz bırakmak neymiş öğrensin bu ara da acaba diş mi çıkarıyor da bu saatte uyanıyor anlamadım .. ilk defa böyle yaptı çünkü
slm kızlar benim kızımda 5 ay 10 günlük oldu nesnelere uzanıyor.vuruyor ağzına götürüyor ama hala dönmedi malaesefff :44: ben hala sadece anne sütüyle besliyorum kızımı henüz ek gıdaya geçmedim..ama bi kaç gündür gece deriksiz uyuyan kızım ağlayarak uyanıyo ve uyku halinde ağlıyor memde direk uykuya dalıyo memden çekmek istediğimde yine ağlıyo ...acaba doymuyo mu..doktora kalsa 6 aydan önce ek gıda yok diyo ama ne bilim kafam karıştı..sizler başladınızmı ek gıdaya bana önerilerinzi ne sizce ufaktan başlasammı ? cici beeb elma suyu yoğurt falan
Benim oğlum da uyumuyor iki gündür. Üçte uyanıyor altıya kadar ayakta. Ne yaptıysam uyutamıyorum bir türlü. Gündüz bebeğim uyusa da uyuyunmuyor, ev işi yemek vs. gece uykusu çok önemli o yüzden. Gözlerim yanıyordu birkaç haftadır, dün doktora gittim göz kuruluğu başlamış. Bu bebişler bizi hurdaya çıkaracak galiba büyüyene kadar
sekerler kac gundur giremiyorum dogru duzgun
umarım herkesler iyidir
ben bu ara deoresyona gircem sanirim gece uykularimiza birsey oldu hicc kalmadi
ee gunduz zaten uyumuyoruz bende de hal kalmadi
bir de dun 6. ay asilarimizi olduk ates ve huzursuzluk yapiyor kizlar haberiniz olsunn
ayy sabah sabah icinizi kararttim di mi
neysem uyumadigimiz her uyku kankilerimizin uykularina katilsin insallahhh
sekerler kac gundur giremiyorum dogru duzgun
umarım herkesler iyidir
ben bu ara deoresyona gircem sanirim gece uykularimiza birsey oldu hicc kalmadi
ee gunduz zaten uyumuyoruz bende de hal kalmadi
bir de dun 6. ay asilarimizi olduk ates ve huzursuzluk yapiyor kizlar haberiniz olsunn
ayy sabah sabah icinizi kararttim di mi
neysem uyumadigimiz her uyku kankilerimizin uykularina katilsin insallahhh
Benimkide kurulmuş saat gibi ya saat 8 buçuk dedim mı gözleri acıyor yatağında ses talimi yapıyor gelde uyu bı hafta sonum var valla bütün uyuma planlarım suya düşüyor Neyseki şimdi uyuttum tekrar inş kalkmaz.
Dün aksam misafirim vardı kısır falan vardı menüde yatmadan önce büyük bir tabak kısır yemiştim valla lohusalik zamanımda bile böyledir göğüs acısı yaşamamıştım haftalardır çok yumusakti göğüslerim süt azalıyor sandim ama kısır sayesinde atağa gecti gece kıyafetim bile islanmişti akmış çünkü kesinlikle sutum azaldı diyenler kısır yesin :)
Uff canım istedi :) Yapiym bari bugün :))
O misafir agirlayanlardan biride benim listeye dahil edebilirsiniz :) esler çalışınca misafirler iki taraftan geliyor komşular cabası ama bitirdik sayılır :) dün esimle hesap yaptık evde olduğu her aksam birine gitsek iadeyi ziyaret icin tam 2 ay gezmiş olacağız ooooh ekmek elden su gölden :)))
Bence yavaş yavaş başlayabilirsin ek gıdalara. Öğün olarak değil de tattırmak için. Yoğurtla başlarsan daha iyi olur, ilk olarak meyve ile başlayınca diğer ek gıdalara alışması zor olabiliyor. Bir kaç tatlı kaşığı yogurtla başlayıp yarım fincana kadar çıkabilirsin. Sonra meyve ve sebze püreleri verilebilir.
Bizim düzenimiz şöyle sırasıyla:
mama (içine hipp bebe biskuvisi 2-3 tane, tuzsuz peynir, bence bebe bisküvisi yerine tahıllı mamalar tercih edilmeli ama biraz daha büyümesini bekliyorum kuzunun :))
Elma, armut suyu (Yarım fincan kadar)
Sebze corbası (Su anda patates havuc pirinçle yapıyorum ve az veriyorum, yarım fincan kadar)
Yoğurt (Yoğurda artık alıştık bir fincan yiyiyor, seviyor da)
Tam öğüne geçmedik, yedirdiklerimin üstüne mutlaka anne sütü, kalan öğünlerde anne sütü, yetmediğini düşünürsem mama. Ağırlık anne sütünde olmak kaydıyla alerji yapmayacak her şey tattırılmalı bence. Sonra alışmıyorlar ek gıdaya. 6. aya girmişsiniz bence artık tattırmak için zaman gelmiş. Ben 6. ayın sonunda kahvaltı, meyve, sebze püresi yogurt şeklinde 4 öğün ek gıda veriyor olacağım inşallah, şimdi alıştırma safhalarındayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?