ben mama vermiyorum canım, 12de prinç unu ve cicibebe (havuç suyuyla yapıyorum) 6da meyveli yoğurt, yada rondoda çektiğim bi kaç meyve, yatarkende muzlu prinç unu veriyorum.
Zaten kusuyor, fazşa versem daha kusar, arada anne sütüde alıyor sürekli.
Kilo geçen hafta 7600 boyda 70ti, sence azmı? Doymuyor olabilirmi?
cnm cok basit ama bol kaloriiiiiiiiii) hele iki misafire bi dunya yapinca gerisinide ben yiyinceeee iste gerisini soylemek istemiyorum ama (şişko anneeeee )
ewet ewettt kabul ediyorumm benim o cok misafir agirlayan. Yarin aksama da vardida ertelendi 1 ay sonrayaaa.
Ewet canim biraz parcaliyorsun. Zaten yumusuyor santide. Ay cok guzelde ben cok yedim. Yaa kizlar bi teosi borek sarlot dolma kisir vat atlayin gelin yarin yiyelim birlikte.
Insallah duzelir canim. Allah korktugunuzdan emin eylesin. Rabbim yavrularimizla imtihan etmesin bizi. Insallah bu ufak tefek sıkintilarimiz ( simdi ufak tefek diyorum ama sen gel ogrendigim zaman ki hâlimi bana sor ondan cok iyi anliyorum seni) nazar boncugu olsun yavrularimiza.
bence yavaş yavaş başlayabilirsin ek gıdalara. öğün olarak değil de tattırmak için. Yoğurtla başlarsan daha iyi olur, ilk olarak meyve ile başlayınca diğer ek gıdalara alışması zor olabiliyor. Bir kaç tatlı kaşığı yogurtla başlayıp yarım fincana kadar çıkabilirsin. Sonra meyve ve sebze püreleri verilebilir.
Bizim düzenimiz şöyle sırasıyla:
Mama (içine hipp bebe biskuvisi 2-3 tane, tuzsuz peynir, bence bebe bisküvisi yerine tahıllı mamalar tercih edilmeli ama biraz daha büyümesini bekliyorum kuzunun :))
elma, armut suyu (yarım fincan kadar)
sebze corbası (su anda patates havuc pirinçle yapıyorum ve az veriyorum, yarım fincan kadar)
yoğurt (yoğurda artık alıştık bir fincan yiyiyor, seviyor da)
tam öğüne geçmedik, yedirdiklerimin üstüne mutlaka anne sütü, kalan öğünlerde anne sütü, yetmediğini düşünürsem mama. Ağırlık anne sütünde olmak kaydıyla alerji yapmayacak her şey tattırılmalı bence. Sonra alışmıyorlar ek gıdaya. 6. Aya girmişsiniz bence artık tattırmak için zaman gelmiş. Ben 6. Ayın sonunda kahvaltı, meyve, sebze püresi yogurt şeklinde 4 öğün ek gıda veriyor olacağım inşallah, şimdi alıştırma safhalarındayız.
benimkide kurulmuş saat gibi ya saat 8 buçuk dedim mı gözleri acıyor yatağında ses talimi yapıyor gelde uyu bı hafta sonum var valla bütün uyuma planlarım suya düşüyor neyseki şimdi uyuttum tekrar inş kalkmaz.
Dün aksam misafirim vardı kısır falan vardı menüde yatmadan önce büyük bir tabak kısır yemiştim valla lohusalik zamanımda bile böyledir göğüs acısı yaşamamıştım haftalardır çok yumusakti göğüslerim süt azalıyor sandim ama kısır sayesinde atağa gecti gece kıyafetim bile islanmişti akmış çünkü kesinlikle sutum azaldı diyenler kısır yesin :)
amannn durmadan kapi telefon ha babam birileri geliyır yahu
bebeleri mi susturuyım hizmet mi ediyim sasirdimm
dinlenmemi saymiyorum bile
O misafir agirlayanlardan biride benim listeye dahil edebilirsiniz :) esler çalışınca misafirler iki taraftan geliyor komşular cabası ama bitirdik sayılır :) dün esimle hesap yaptık evde olduğu her aksam birine gitsek iadeyi ziyaret icin tam 2 ay gezmiş olacağız ooooh ekmek elden su gölden :)))
herkese meraba biraz uzak kaldım sizden malum misafir dün anlattım çok şükür bizle beraber 21 kişiydikcanım çıktı kızı çok ellemesinler die dua ettim kızım saolsun yabani halini korudu yanlarına bile gelmedi bizim odada kendi kendine oynadı yanına biri gidince gözlerinden nasıl yaslar akıyor görmeniz lazım hala bitmedi ewi toplamam nyseki pzrtsi kadın gelecek
aminnn canım
ama çocuğu olan insanın bazı şeyleri sorunsuz atlatmak gibi bir lüksü yokmuş bunu öğrendik 5 ayda
hadi hayırlısı canım planlaman güzel.sebze püresine pekmez eklesek olur mu?hazır pürelerde tat vermek için elma suyu var o da olabilir sebzeyi sevdirmek adına
kızlar az önce ilk ek gıda denemem olumsuz sonuçlandı.patates-havucu haşladım zeytinyağı ve pekmez ekledim ezdim çatalla.ağzına alıyor yüzünü buruşturup hafif öğürüyor.ama iyice ezdim sulandırdım bir de neden böyle oldu kaşığı çok kullandım alışması lazım değil mi.:26:
Sukur ikiside uyudu ama her an kalkabilir dusuncesi ile diken ustundeyim
Uyurlar insallah. Diken ustundeyiz bizde 12 den once ewet uyudu diyemiyorum. Yarim saat once cok derin uyudu yatirdim ve duan tekrar uyutmaya calisiyorum.Uykularinda bile rahat vermiyler
hanımlar kızımın ateşi yok ama burnu akıyor oksuruyor ve hırıltısı var ne yapabilirim gece hiç uyumadık acil cevap yazarmısınız
hanımlar kızımın ateşi yok ama burnu akıyor oksuruyor ve hırıltısı var ne yapabilirim gece hiç uyumadık acil cevap yazarmısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?