2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aman nin uyudular ne yapsam mutfagi salonu mu toplasam yarina yemek mi yapsam banyo mu yapsam camasirlarimi yikasam utumu yapsam biberonlarimi yikasam....sam....sam...sam

Merhabalar herkeslere ve minik kuzulara
Bugun yine misafir gunuydu. 12 kisiiiiii. Neyseki bir arkadasim cok yardimci oldu. Bulasik birakmadi hepsini topladi allah eazi olsun. Bi misafirin daha sonuna geldik. Bakalim yeni kara nerdeymis

kızlar dr.umuzun bana verdiği kitaptan özetlemeye çalıştım..

Meyve suyu ilk verilecek ek besindir. Elma, şeftali, armut gibi meyvelerin suları 1-2 tatlı kaşığından başlanarak verilir ve yavaş yavaş arttırılır. Bir seferde en fazla 50 ml (yarım çay bardağı) verilir.

Meyveler iyice yıkanıp kabukları soyulup cam rendede rendelenir, tel süzgeçle süzülerek suyu elde edilir.
Meyve suyuna başladıktan 1-2 hafta sonra muz ve diğer meyveler püre şeklinde verilebilir.
Günde 1 veya 2 kez öğün aralarında olmak üzere yarım muz veya orta büyüklükte bir meyve verilebilir.
Meyve püreleri yoğurt ile karıştırılarak bir öğün olarak da verilebilir.

MUHALLEBİ: genellikle akşam öğünü olarak verilir.
Muhallebinin formül mama ile hazırlanışı: bir su bardağı su ve yaklaşık 3 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak su muhallebisi yapılır, ateşten indirilir, hafif soğuduktan sonra 6 ölçek mama toz halde katılır. Gerekirse tel süzgeçten geçirilir.
YOĞURT: genellikle ikindi öğünü ek gıdası olan yoğurt, muhallebi yerine de verilebilir.
SEBZE ÇORBASI VE PÜRESİ: 5-6. aylarda, muhallebiye başladıktan 1-2 hafta sonra, genellikle öğle öğününde 1-2 tatlı kaşığından başlanak verilir ve yavaş yavaş arttırılır.
Sebze çorbası(1. Hafta): 4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç konarak 45-50 dk. ağzı kapalı pişirilir. Tel süzgeç veya blenderden geçirilir. Bu sulu çorbaya önce yarım çay bardağı ile başlanır, çocuğun isteğine göre yavaş yavaş arttırılır.
Sebze püresi(2.hafta): yukarıdaki gibi daha az su ile bir çay kaşığı zeytinyağı ya da bir fındık büyüklüğünde tereyağ konarak pişirilir.havuçlar, patatesler tamamı ile ezilerek püre haline getirilir.
Karışık sebze püresi(3. Hafta): mevsim sebzeleri eklenerek içerik zenginleştiriebilir.
KAHVALTI: çocuk yukarıdaki besinlere alıştıktan sonra kahvaltıya başlanır.
Hazırlanışı: formül mama bulunamıyorsa meyve suyu,peynir,reçel ya da pekmez, ekmek ya da bebe bisküvisi ile hazırlanır.
(burda tüm kahvaltılıkları karıştırıp verin demiş ama ben hepsini ayrı ayrı verme taraftarıyım)
Yumurta: katı pişmiş yumurta sarısı çocuk kahvaltıya alıştıktan sonra 1 çay kaşığı olarak beslenme programına eklenir. Yavay yavaş miktarı arttırılır, bir haftanın sonunda bebek tam bir yumurta sarısını yiyebilir.(yumurta çok iyi pişmiş olacak)
ET: 7.-8. Aylarda hazırlanan sebze püresine tepeleme 1 çorba kaşığı pişmiş kıyma veya orta boy ince bir biftek veya derisiz tavuk ya da hindi eti parçası eklenir.
TAHILLI ÇORBALAR: 8. Ayda mercimek, yoğurtlu yayla, acısız tarhana çorbaları verilebilir.
PİLAV,MAKARNA VEYA KIYMALI DOLMALAR: 8. Aydan sonra yoğurtla karıştırılarak verilir.
BALIK: 8. Ayda püre şeklinde et yerine değiştirilerek verilir.
KÖFTE: baharatsız olarak hazırlanmış ızgara köfte veya terbiyeli-sebzeli köfteler 9. Ayda verilebilir.

Son düzenleme:
Aman nin uyudular ne yapsam mutfagi salonu mu toplasam yarina yemek mi yapsam banyo mu yapsam camasirlarimi yikasam utumu yapsam biberonlarimi yikasam....sam....sam...sam

hahaa.benim gibi internette sörf yap.boş veer o işi bu işi:))

Kızlar ek gıdaya başlayan var mı muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz bana bilgi verir misiniz bazıları anne sütünden yapıyorlarmış benim sütüm zaten azalmış ona nasıl katayım?Bir de benim bebiş kaşığa hiç ağız açmıyor.Kesinlikle yemiyor hele yoğurda ağzı kilitli duruyo.Nasıl alışıcaz yaa?

aynen muffin çatalla ez bir tanıdıgım var hep muhallebi kıvamında yediği için çocuk 8 yasında taneli bişey yemiyor çok kotu bende taneli vermeyi dusunuyoru hep

teyzemin tanıdığının kızı hep püre yemiş.taneli yiyince hala kusuyormuş kız.şu an 1. sınıfta hala taneli yşyemiyor

ben bi kaç kere denedim canım yarım bardak suya bi kaşıktan az fazla pirinç unuyla pişirdim sonra bi kaşıkta mama ekledim şekersiz sevmedi bi çay kaşığı kadar pekmez verdim bayıla bayıla yedi alışır ya yılmadan denemeye devam

ayneeeen canım 500 gr almışız 5 . ayda.bacağında bşzimkinin egzema ya da mantar gibi bişey var o da alerjik sanırım.kuruyemiş çikolata yiyor musun?
belki de salyasından olmuştur yanağı

2 saat önce besledim canım.dr amcadan nefret ediyor artık her kontrolde ağlıyor artık bilinçlendi cimcime.kussa da ağza girince o virüs etkisi devam edermiş canım aklında bulunsun.

yarım kundak yap canım aynı sorunu ben bu şekilde hallettim

canım bende sebamed şampuan kullanıorum mustelayada bugün bailadık inşallah geçer off daha ne hastalıklar duycaz kimbilir

kızlar ben johnsos baby şampuan kullanıyorum ama çocuk banyo yapıo şöle bi burcu burcu kokmuyo değiştircem ne tavsiye edersiniz

ayneeeen canım 500 gr almışız 5 . ayda.bacağında bşzimkinin egzema ya da mantar gibi bişey var o da alerjik sanırım.kuruyemiş çikolata yiyor musun?
belki de salyasından olmuştur yanağı

ay evet buara çikolata çok yedim ondanmı oldu acaba zaten doktor senin yediklerinden oluyo dedi:44:salyadan diil canım ta kulagına yakın yerde

Eki Görüntüle 604494 Eki Görüntüle 604495 kızlar kızımla bugün gezmelere gittik yeni geldik ii akşamlar nasılsınız

saç bağını sevsinler gülüşünü yerim senin maşallah sana

teyzemin tanıdığının kızı hep püre yemiş.taneli yiyince hala kusuyormuş kız.şu an 1. sınıfta hala taneli yşyemiyor

evet canım oyle oluyormuş biraz pütürlü olmasında fayda var

anamm bu nası bi poz öyle sanırsın kral suitinde jakuzi keyfi yapıyo:))

sorma canım benim kız herşeyin keyfini sonuna kadar cıkarmayı sever sudan cıktığı zamanda ağlama krizine girdi

Merhabalar herkeslere ve minik kuzulara
Bugun yine misafir gunuydu. 12 kisiiiiii. Neyseki bir arkadasim cok yardimci oldu. Bulasik birakmadi hepsini topladi allah eazi olsun. Bi misafirin daha sonuna geldik. Bakalim yeni kara nerdeymis

kız pepik senin ev nerede sonunda ben gelip kovacam o misafirler el insaf yaaaa

teşekkürler canım bunlar cok işime yarayacak

ayy yerım yerım ısırırım o tonton butları:* benım kızlarına koyalım bak nasıl sel yapıyorlar her yerı bu arada bende senın kıza hayranım...:*

valla o nemımı gosterıyor bılmıyorum sımdı baktım 75 yazıyo ev sıcaklıgıda 26 derece uygunmu bebek ıcın? Bende buhar makınası yok ketıl calıstırdım bıraz 3dk falan bılmıyodum onu

Canım 26 çok gibi geldi bana fazla sıcağa alıştırsa ılerde daha çok mü ne hasta oluyorlarmış valla bizimkini duysan gece bı kalkıyorum derece 18 ufoyu sürekli açamıyoruz kapatınca da anında soğuyor ben sıcaklığı 21 i geçmeyecek sekilde ayarlıyorum banyo yaptıracaksam 23 falan çok şükür şimdiye kadar bı rahatsızlık olmadı serin odada uykusu daha uzun oluyor bizimkinin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…