gecen tv de bı doktor dıyor:
sut hormonları memelerde degıl beyındedır(pozıtıf ol mutlu ol ,no stres demek ıstıyo sanırım)
sutu artırdıgı ıspatlanan tek şey SU dur dıyor:44::44ben doktorun yalancısıym)
eveeeeeeeeeeeeetttttttt uyurken sık oluyor nedeni d vit ve kalsiyum eksikliğimi
beni de alın kulübe.2012 kv ye düşman ağustos anneleri diye grup açalım
canım uzak bir arkadaşın oğlu da yemek yiyeceği zaman tek gözü kısılıp yanağı yukarı gidiyormuş ..nörolojikmiş sanırım.ank ya gittiler tedavi gördü sanırım gayet normal bir çocuk 3 yaşında sanırım.bir arkadaş anlatmıştı.moralini bozma belki geçici bişeydir.bir arkadaşın bebeği 8 aylıkken göz bebeği hızlı hızlı yukarı aşağı hareket ediyormuş 4-5 kez olmuş kontrolsüzce.ist a gittiler beyin tomografisi bir sürü şey.bişey çıkmadı.bir daha da olmamış zaten.
Ne güzel ya, ikiz bebekler çok tatlı.. Birbirlerini keşfetmeleri de ayrı güzel:)kizlar bebeler yurutecte
birbirlerine bir gulucuk atmaya basladilar bir egleniyorlar hem cok hosuma gitti hem de duygulandim yahu sulugoz miyim neyim
3 tane cadı kız... Dayanabilir misin bilmiyorum:)canım okuduguma gore senın bakıcıdan farkın yok sankı o ev hanımı ben aklıma ne geldı ben bayrampasada ot. Buralarda olsaydın senın bebeyede bakardımnolcakkı kı ha ıkı bebe ha 3 bebe alıstım nasılsa ıyı kudururlar hee
Konuşmadan direk yollayacağım canım ya, zaten daha 4 gündür geliyor, Ela'da henüz insanları çok tanımadığı için etkilenmez hiç. İçime sinmedi bir defa. Şimdi ben konuşsam o an için düzeltecek muhtemelen ama ya ben işe gidince, aklım hep evde kalır. Bu sabah geldiğinde kızın altını değiştirmişti. Sonra hep onda, alt değiştirmesini bari yapsın diye karışmadım. Biraz önce, ki saat 15:00 olmuş, bir baktım altı dopdolu kızın, altını gittim kendim değiştirdim. Geldi yardım etmeye çalışıyor.. Bunun altını değiştirmedin mi bugün hiç dedim, sabah değiştirdim dedi.. Bu kadr şeyden sonra konuşmanın faydasız olacağını düşünüyorum. Karar verdik, akşam eşim gelince söyleyip göndereceğim. İlk deneyim böyle oldu napalım artık.. Annem bakmak istiyor da, tek başına korkuyor biraz. Tansiyonu var, çocukla evde yanlızken tansiyonum çıkar, birşey olur diye..mutlusu
bence kadına kuralları güzelce hatırlat baktın sallamıyor gereğini yaparsın.annen bakmak istiyor mu peki canımçok bakıcı değiştirmek çocuk için zararlıymış.aklıma 1 kadın 1 erkek geldi.orda zeynep temizlikçi tutuyor.ona tarif edicem diye bütün evin işini kendisi yapıyor kadın da öyle miymiş vb diye bilmezden gelip işleri zeynepe yaptırıyor bir güzel.çıkarken de yüklü miktar ücretini alıp evine gidiyor.bence bakıcının yemek saatini değiştir.
Süt veremedim diye üzülmeyin kızlar. Benim teyzemin hiç sütü gelmedi, bebek doğduğundan beri hep mama yedi. Şimdi 3 yaşında, zehir gibi bir çocuk. Annesine de çok bağlı tabiki. Süt içmedi diye annesinin kokusunu bilmez vs. diyenler kötü niyetinden diyordur, herşey süt mü sanki..emen çocuk profesör mü oluyor.boşver ben de sütüm az olduğu için 2ay ağlaya ağlaya gezdim 60 cc-80 cc idi gün boyu toplamda.sonra kafaya koydum artırmayı inanınca mutluyken süt oluyor.olumsuz düşününce ııh azcık geliyor.ama değmez kendini ve bebeği yıpratıyorsun.o psikoloji sütü de azaltıyor.şu an damla bile mi gelmiyor canım?ingiltere de bir anneanne torununu emzirmek istemiş kadının sütü gelmiş.psikolojik bişey bu eğer damla geliyorsa artırabilirsin.hem yeğenlerime hem süt hem mama verdi ablam.zekiler ve okul 1. siler şu an.mama zehir değil sonuçta.arada ben de yiyorum aptamil çok lezzetli
gecen tv de bı doktor dıyor:
sut hormonları memelerde degıl beyındedır(pozıtıf ol mutlu ol ,no stres demek ıstıyo sanırım)
sutu artırdıgı ıspatlanan tek şey SU dur dıyor:44::44ben doktorun yalancısıym)
bu arada dannn diye bi konu atayım da ortaya, incilerimiz dökülsün.
o değil de siz bu kıl tüy işini ne yapıyorsunuz hatunlar? ben jiletle dost oldum ve kendime çok kızıyorum, ama vaktim olmuyor. ayrıca hormonlar normale dönüp (hatta saçlar da gidiyor ya vs) bu tüyler de mi azdı ne? kaş bıyık da dahil...
bende kzımı sadece 4 ay emzirebildim daha fazla da emzirmek isterdim ama her ylou denedim. öyle öyle sütüm azaldı iyice. misafr geldiğinde yada gttiğimde ilk sordukları emziriyonmu yok deyince yok benimki 2 yıl emdi yok 14 ay emdi. hemde sütüm şakır şakır geliyodu ben sütten kestim bebeği diye öyle moralim bozuluyki.kendimi kızıma karşı yetersiz bile hissetiğim oldu. ama şimdi düşünüyorum biz onu onca ay karnımızda taşıdık bende düşük tehlikesi vardı herşeyden sakındık. doğduğunda sabahladığım oldu bazı geceler 2 hafta önce hastalandıda bütün gece ateşini ölçtüm ödüm koptu ateşi çıkacak diye valla alışverişe çıktığımızda ben kendimi unutuyorum hep yavruma almak istiyorum. emzirsekte emzirmesekte biz anneyiz
Teşekkür ederiz, inşallah. Evden yana pek şansım yoktur ama hayırlısı bakalımhosgeldiiiiiinnnn
naber nasılsın atakanım napıyomus.sevdımı yenı evını
gule gule oturun canım
Teşekkür ederiz, inşallah. Evden yana pek şansım yoktur ama hayırlısı bakalım
KOrnejler takılmamış geldğimiz gün onlar takıldı. Matkap sesinden korktu çok ağladı teyzesi dudağını büktü. Evde kapılarda yoktu ses heryerdeDünde eksik kornejin biri geldi, takıldı kapılar gelmeden yine aynısı gözünden yaşlar gele gele ağladı, çok tırsak olacak galiba oğlum Evde eksikler var ama kaç gündür bıktık oglumla gelenden gidenden çogunu yaptırmıcaz valla illallah ettik idare etcez :)
int oyle yazıyordu canım ama arastırmaya devam ediyorum
açalım vallahi güzel olur oylama yaparız en cadı kv diye
Ne güzel ya, ikiz bebekler çok tatlı.. Birbirlerini keşfetmeleri de ayrı güzel:)
3 tane cadı kız... Dayanabilir misin bilmiyorum:)
Konuşmadan direk yollayacağım canım ya, zaten daha 4 gündür geliyor, Ela'da henüz insanları çok tanımadığı için etkilenmez hiç. İçime sinmedi bir defa. Şimdi ben konuşsam o an için düzeltecek muhtemelen ama ya ben işe gidince, aklım hep evde kalır. Bu sabah geldiğinde kızın altını değiştirmişti. Sonra hep onda, alt değiştirmesini bari yapsın diye karışmadım. Biraz önce, ki saat 15:00 olmuş, bir baktım altı dopdolu kızın, altını gittim kendim değiştirdim. Geldi yardım etmeye çalışıyor.. Bunun altını değiştirmedin mi bugün hiç dedim, sabah değiştirdim dedi.. Bu kadr şeyden sonra konuşmanın faydasız olacağını düşünüyorum. Karar verdik, akşam eşim gelince söyleyip göndereceğim. İlk deneyim böyle oldu napalım artık.. Annem bakmak istiyor da, tek başına korkuyor biraz. Tansiyonu var, çocukla evde yanlızken tansiyonum çıkar, birşey olur diye..
Süt veremedim diye üzülmeyin kızlar. Benim teyzemin hiç sütü gelmedi, bebek doğduğundan beri hep mama yedi. Şimdi 3 yaşında, zehir gibi bir çocuk. Annesine de çok bağlı tabiki. Süt içmedi diye annesinin kokusunu bilmez vs. diyenler kötü niyetinden diyordur, herşey süt mü sanki..
Bence tek şey su değil. Tatlı yediğim günler göğüslerim fena halde doluyor mesela.. Helva, bulgur.. Su sadece sulu kısmı artırıyor bence.
Teşekkür ederiz, inşallah. Evden yana pek şansım yoktur ama hayırlısı bakalım
KOrnejler takılmamış geldğimiz gün onlar takıldı. Matkap sesinden korktu çok ağladı teyzesi dudağını büktü. Evde kapılarda yoktu ses heryerdeDünde eksik kornejin biri geldi, takıldı kapılar gelmeden yine aynısı gözünden yaşlar gele gele ağladı, çok tırsak olacak galiba oğlum Evde eksikler var ama kaç gündür bıktık oglumla gelenden gidenden çogunu yaptırmıcaz valla illallah ettik idare etcez :)
Ama öyle deme,tek başına dışarı falan ççıkmak istersin,gezmek dolaşmak,ya da önemli bi işin olur gidemezsin ,o kadar bağımlı olmasınnn.Hem yarın öbürgün evlenip gidecek şimdiden alışalım değil mi
Kelime söyleme değil de değişik ses denemeleri yapıyor şimdilerde,kendi sesi de hoşuna gidiyo heralde,uzattıkça uzatıyo
Göz doktoruna görünmeden panik yapma bence ...
Duymuştum ben ama o yenidoğan bebelerde oluyo diye biliyorum,yapmak hiç aklıma gelmemişti ama yen doğduğunda...
Siz bayağı sabırlısınız sanırım yaaa ,kendimi düşünüyorum da,böyle bir durumda ağzıma geleni söylerdim en edepsizinden.Hatta söylemişliğim de var ; benim de ilk günler azdı sütüm hatta sarılık bile oldu açlıktanMama verdim tabi birkaç kez ,kv o sırada birisiyle konuşuyodu telefonda ,"sütü de az işte,mama veriyo mecburen" dedi, durur muyum ben ; "birincisi lohusa bir kadına söylenecek en son laf sütün yetmiyodur , ikincisi de neden telefonda benim sütüm hakkımda konuşuyosun,kim olursa olsun bir daha konuşmıycaksın " dedim. O gün bugündür sadece ineklerin sütleri ile ilgili konuşabildi garibim Ha bi de,mevlüt yapmıştık biz Düzce'de komşular gelmişti ,ben de odadayken kv'ye soruyolar ,"annesi ni emiyo ?" ulan ben eşşekbaşı mıyım,yanında oturuyorum bana sorsana ,atladım tabi hemen ;" yok dedim biz değişiklik yaptık babasını emziriyruz " Kaldılar tabi ,ben de edepsiz gelin olaraktan imajımı tazeledim,ama daha da kimse bişey diyemiyo ,kafam rahat
Bi sabırtaşı daha , emzirmekle mi anne olunuyo yaaaBiriki gelip sevdiklerinde onlara bağımlı olacağını mı sanıyo bu dangalaklar be , ne takıyosunuz şunları yaaa,verin cevabını gitsinler...Hiçkimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz ,kimse büyüdüğünde emdiği anları hatırlamıyo değil mi,demek ki bağlılık emzirmekle alakalı değil,emekle alakalı...
Ya arkadaş bugün cuma dedim sevindiydim ama bunları okudum sinirim hopladı , "emin ol kokunu hatırlar,benim de yüzüme hiç bakmaz" deseydin ...Yok arkadaş,bunların ayarı kaçmış ,fabrika ayarlarına döndürmek lazım topunu
Kız annesi geldiiiiPazartesi olucaz aşılarımızı ,gelişmeleri yazarım canım
Buna benzer bişey hediye gelmişti bize ,bikaç gündür kullanıyorum ben de ,epeyce bakıyor,bakarken de sızıyor,ayağımda sallarken tabi
Bir bereli bebek daha...Çok tatlı annesi ,maşşallah yavruya
Devam sütüyle yapmadım hiç ama maya olarak activia kullandım,çok güzel tutuyo .Sade olanından tabii ki.
Ne demiş atalarımız ; " dinsizin hakkından imansız gelir " ...Siz yazın bana sorunları hemen çözüm bulayım ,yeni bi topik mi açsam ne , güzin ablanın kayınvalidezede versiyonu ; iriss abla
irisss canim walla kv yorumlarinda gulmekten kopuyorum
sen beni guldurdun Allah da seni guldursun Umay 'a bol uyku versinnn
kafam karma karışık kızlar ne yapıcam bilemedim
ben lohusalıktan sonra normal dongume dondum 21 gunden 21 gune gecen ay ilaca başladım ama annemlerde kaldığım için 5 gün içemedim ilacımı eczaneye sordum bırak kulanma diğer ay başla dedi tabi prle konuyorduk ilac içerkende neyse 6 gün kanamam oldu 5 gün kız 21 gün gene olursun dedi 3 gün geçti ne gelen var ne giden ne yapayım ben şimdi sezeryanla doğum yaptım doğumum sıkıntılıydı dr gitmeye korkuyorum
kızlar benim kız tam olarak 2 3 haftadır dönüyor
bu arada bi ara 2 3 lere kadar uyumuyordu artık akşam 10 da yatıp sabah 7de uyanıp emip oynayıp babasına hoşgeldin yada güle güle deyip 8 de 8da geri uyuyor
slm kızlar nasılsınız, galiba benim 2. hakikaten geliyor, değer 2 katı yükselmiş, ilk başta çok üzüldüm ama eşim yardımcı tutarız dedi. Allahtan aldır diye ısrarcı olan bir eşim yok. Tam tersi bana destek oluyor, henüz kalp atışını bile duymadım ama alıştım bu fikire. Belki çook istediğim kızım geliyordur...
Aman canım hiç anlamıyorum ki bu hap işlerinden test mi alsan acaba birkaç gün daha bekleyip?
Zaten zammbak'ı okuyalı benimde midem falan bir tuhaf psikolojik olarak, halbuki hamileliğimde hiç bulantım falan olmamıştı
Daha hiç adet olmadım bu ara hamile kalmış olsam nerden anlıcam diyorum bende
Eşime dün diyorum onun için yanyana gelmemiz lazım önce diyor sanki bebek 50defada oluyor 1defada oluyor
Birde hamileliğimi bulantısz geçirdim, karnımda 5aydan sonra cıktı.Hamile falan kalsam dogumdan 2-3ay önce öğrenirim falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?