Ben irmak koyuyorum pirinc de bazenDün gezmelerdeyken ,yeğenime bakan ablamız çorbalara irmik koyduğunu söyledi.Kendisi çok bilgili ve de yeğenim gayet sağlıklı olduğu için tecrübelerine önem veririm.En küçük numara irmik dedi bir de,ilk defa duydum irmiklerin boy boy olduğunuPirinç koymuyordum ben ,bulgur için de erken diye düşünmüştüm...Akşam giderken alıcam marketten .Kullanan var mı irmik çorbalara?
Banada dis gibi geliyor cnm ama iki gun once dr gittik dis yok dedi birden mi cikiyor bu dis merak ediyörumDoymazsa ne durur nede kilo alır canım :) Kilo alımı güzelmiş zaten.Mamayı kafandan çıkar ek gıda denemesi yapabilirsin işte elma suyu,elma puresi falan :) Sütünde varsa ek gıdayada yüklenme bence emsin güzel güzel :)
Pepik; galiba sizin ki diş ateşi ve huzursuzluğu... Yakında minik minik dişler başgösterecek gibi geliyor bana :)
İriss; yarıyaşınız kutlu olsunGelinliklerini damatlıklarınıda görürüz hayırlısıyla inşallah
wayvbaby; doktora gittiniz mi canım?
İrmik bende duymuştum Allah nasip ederse kullanırım bende çorbalarda
Yürüteç uzun kullanılmazsa zararlı olmaz yapısal bozukluk olarak.Kac tane yegenim kullandı.Ama ev kazaları acısından oldukca riskli tabi.Birde kaşla göz arasında oluyor butur şeyler. Belki alırım diyordumda bu ev büyük parke ve fayans alanı fazla. Halılar ufak geldi ondan almıcam sanırım. Artık park yatagı tasırım mutfaga falan onda dursun zibidi işim varken 10 dakika
Gecmis olsun canimyok tatlım ya burnu akmıo öksürük çok nadir sadece balgam oda kusturmaya başladı daha öncedende olmuştu şurup verdi 2 tane öksürürğünün arttığını hissedersen hırıltı falan hemen gel demişti olmadı geçmişti şimdi o şuruplardan veriyorum bakalım kusturuo balgamı atması için çıkarıo zaten görüorum canım işte sıcak tutuyorum serum fizyolojk kullnıyorum arada genizini rahatlatsın die artmaz inşallah ya
Benim oglumda mama aliyordu ve 4. Ayda basladik ek gida tattirmalarina . İki cay kasigi ile baslayip bir kahve fincanina ciktik ilk ay sindi cay fincani jadar veriyorum meyve suyu ve yogurtla basladik sonra meyve puresi yogurt corba devsm ediyotuzmerhaba herkese
ben eylül annesiyim 15 eylülde doğdu kızım ek gıdaya ne zaman geçtiniz nasıl başladınız neler verdiniz kızım hem mama hem anne sütü alıyor gündüz yetirebildiğim kadar emziriyorum ama uyutmadan mama veriyorum 60-90 ml arası değişiyor
yardımcı olursanız sevinirim
guzel anneler ve bebisleri hepinizi cok ozledim umarim keyifler yerindedir
biz berbat bir haftasonu gecirdik esimle kavga ettik ben bebeleri alip evden cekip gittim ...
hersey birbirine girdi bakalim bugun insallah donucem evime umarim hersey yoluna girer kizlar dua edin ..
ben tam bilmiyorum, ama 500 ü geçince 2 olacaktı onu biliyodum.Anammm,panik oldum birden...Gerçi sen istiyomuşun ,en kısa zamanda inşallah hayırlısıyla ....Kaç mesajda bir kalp alıyoz merak ettim
geçmiş olsun canım, inşallah çabuk toparlar. benim büyük hasta, öksürüp duruyo anlamadım, tam da iyileşiyo diyodum :18:kızllaaar nasılsınız bi geçmişi okudum geldim hemencik benim kız balgamlandı biraz ilaç içiriyorum hafta sonu kontrol var geçmezse kontrolü öne alayım bari o kadar dikkat edioruz ama neden oldu bilmem
naptın kızz, üzüldüm şimdi. inşallah düzeltirsiniz canım aranızı, sakin kalmaya çalış, bu da geçicek diye düşünüp kendini çok üzmemeye çalış.guzel anneler ve bebisleri hepinizi cok ozledim umarim keyifler yerindedir
biz berbat bir haftasonu gecirdik esimle kavga ettik ben bebeleri alip evden cekip gittim ...
hersey birbirine girdi bakalim bugun insallah donucem evime umarim hersey yoluna girer kizlar dua edin ..
Benim ailem Adana'da kendim mersindeyim evlendim geldim 3,5 yıldır burdayim annem Adanada kızkardeşim Sivas'ta bende burda çil yavrusu gibi dağıldıkanladım ay canım ya Allah çocuklarımıza sağlık wersin.. biliyorum canm mersinde olduğunu ailen adanadaydı dimi yanlış hatırlamıyorsam.. benimde eşim mersinde çalışıyor hergün geliş gidiş yapıyor trenle
Canim benim kuzenimin bebeğinde oldu geçenlerde gece ateşlenmesi ertesi gun ağzı pamukcuk olmuş karbonatla geçmedi Dr ilaç verdi oyle gecti belki sizinkide pamukcukturMerhabalar,
2-3 gün önce farkeetim oğluşumun dudaklarının iç kısmı beyazlaşmıştı.ama emmekten oldu diye düşünüp üstünde durmadım.Bugün öğlende çok daha fazlaydı.Üst dudak ve alt dudakta da yarıya kadar nerdeyse beyazdı.Doktorunu aradım hemen.Aftmı diye sordu hayır dedim.Parçalı değil bütün olarak beyazlaşma var deyince kan sayımına bakalım kanı düşük olabilir yarın getir dedi.Bakalım yarın götürücem kan sayımı için.Moralim bozuldu.Aranızda bunu yaşayan var mı ?
Merhabalar,
2-3 gün önce farkeetim oğluşumun dudaklarının iç kısmı beyazlaşmıştı.ama emmekten oldu diye düşünüp üstünde durmadım.Bugün öğlende çok daha fazlaydı.Üst dudak ve alt dudakta da yarıya kadar nerdeyse beyazdı.Doktorunu aradım hemen.Aftmı diye sordu hayır dedim.Parçalı değil bütün olarak beyazlaşma var deyince kan sayımına bakalım kanı düşük olabilir yarın getir dedi.Bakalım yarın götürücem kan sayımı için.Moralim bozuldu.Aranızda bunu yaşayan var mı ?
Merhabalar,
üzüldüm senin için cnm. konu bebeklerden dolayı ise sudan sebeplerden bile kavga oluyo.inşallah çok büyümeden tekrar düzelir aranız.bu erkeklerde hiç anlayışlı degiller.
Pirinç yerine bulgur koysak daha mı iyi olur ki? Ya da ikisinden de azar azar. Bulgur çok değerli bir tahıl ve bebekler mutlaka yeterli miktarda tahıl almalı büyürlerken.
Ben de bu arada milupanın bir ürününü gördüm 8 tahıllı ballı kahvaltı. Sonuçta kahvaltısına mutlaka tahıl katmamız lazım, B vitamini almaları ve sinir sistemlerinin gelişimi için. Bebek biskuvisinden iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten bir yaşından sonra kahvaltıyı ayırıp yaptıracağım, ekmek peynir yumurta domates salatalık, ohh mis mis :))
ay acıktım valla.tahıl bağırsaklara da iyi gelir sanırım lifli ya.bal alerji yapmıyor mu sanki 8 aylık içindi o ballı kaşık maması.anlamadım valla.1 yaşa kadar vermeyin diyorlardı.hadi hayırlısı az büyüsün ben bunlardan yapcam
Eki Görüntüle 612238 Eki Görüntüle 612239 Eki Görüntüle 612240 Eki Görüntüle 612241 Eki Görüntüle 612242 Eki Görüntüle 612243 Eki Görüntüle 612244 Eki Görüntüle 612245
Bu arada dün yoğurt mayalayım tutturabilecem mi diye merak ettim. Vermeye başlamadan pratik yapayım dedim
Küçük bir kavanoza mayaladım, sardım peteğin üstüne koydum. Yarım saat sonra düşürdüm yerindenAldım düzeltip geri koydum. Sonra iki defa actım havluyu baktım merak ettim durumu Sonra akıllı eşim gitmiş pencereyi acmış tam yogurtta onun önünde :) Neyse dedim ilk seferin günahı olmaz. Akşam aldım bayağı tutmuş ama sulu gözüküyordu.Dolaba koydum, sabah baktım ne güzel tutmuş garip yoğurt başına gelenlere rağmen
Ama tadına bakayım diye çay kaşıgını değdirince biraz sulandı, halbuki tahta kaşıkla bakmam gerektiğini biliyordum heyecan yaptım
Tadıda çok güzel olmuş.Eşim illa verelim biraz diye ısrar edince kıramadım. 2çay kaşıgı verdik ama pek sevmedi sıpa oğlum :)
kızllaaar nasılsınız bi geçmişi okudum geldim hemencik benim kız balgamlandı biraz ilaç içiriyorum hafta sonu kontrol var geçmezse kontrolü öne alayım bari o kadar dikkat edioruz ama neden oldu bilmem
merhaba herkese
ben eylül annesiyim 15 eylülde doğdu kızım ek gıdaya ne zaman geçtiniz nasıl başladınız neler verdiniz kızım hem mama hem anne sütü alıyor gündüz yetirebildiğim kadar emziriyorum ama uyutmadan mama veriyorum 60-90 ml arası değişiyor
yardımcı olursanız sevinirim
geçmiş olsun canım dr hangi ilaclaır verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?