peki son durum ne canım içiyormu mama ve su ? ben ek gıdayı o kadar çok ta vermedim bi gün bir çeyrek elma suyu veya püresi bigün çok az muz püresi bigün çok az havuç suyu..3 gündür kestim şimdi suyu ve mamayı içiyor...
aaa nasıl bardakla içiyor bizimki biberondan bile fışkırtıyor nasıl yapıyorsun? ek neler veriyorsun bir günde canım?
Himmm demek hava soguk demicez yikicaz. Ogrendigimiz iyi oldu bence.meraba güzel hanımlarnasılsınız öğleden beri şöyle bir geçmiş yaptım da çok okuyamadm uyanır simdi bizimki malum babadan hayır yok öğleden sonra işyerinde inanılmaz yoğundum katılamadım aranıza neler yaptınız bakim 4 gibi de çıkdım işden kızımın dr kontrolü wardı strese girmişdim 5. ay kontrolümüzüde atlattık çok şükür kısaca anlatayım.. bizim kız kilo almadığı için dr bir sürü tahlil yapmısdı çok sükür hormon testi falan temiz çıkdı çirozluğu genetik galiba dedi 5.200 62 cm di en son 5.500 63 cm olmus dr 1 ayda ilk defa bu kadar kilo aldı ek besinler işe yaramıs dedi sewindim bende tabi.. biraz kansızmıs demir ilacının dozunu arttırdı.. 7 8 aylık olduğunda bir daha bakarız dedi.. gelişimi gayet yerinde dedi diş çıkarma ewresi başlar artık dedi ama ben ilaç yada jel werecekmisiniz demeyi unuttum:18: aşılarını konusduk 6 ayda rota asımızın sonuncusunu olacakmısız bu kadar tabi bizim kız dr görünce bastı yaygarayı sanırım artık tanıyor birde ne kadar soğuk olursa olsun haftada en az 3 kere yıkıyacaksın dedi kulağı we burnu tıkanmıs sebebi az banyo yapması dedi.. şimdilik bu kadar kalkıp kız uyumus iken ewi toplasam ii olacak
canım daha az vermeye başladım sütünü çoğalttım , istersen biraz ara ver ek gıdaya yoksa kilo alımı düşer , zaten bu dönem alışma süreci 6. ayda tam doyurucu olarak verilmeye başlanıyor diye biliyorum ve o zaman bile 500 cc anne sütü veya devam sütüne ihtiyaçları var , en azından ek gıda konusunda başarılı bir bebeğin var bunun için sevin2-3 günde bir ver ek gıdayı , o zaman miğdesi de büyür ek gıdayla birlikte 500 cc sütü içebiliyor duruma gelir .. En azından ben bu şekilde aştım :)
ayy sağol canım ya evet çok şükür seçmedi henüz ne verdiysem aldıöyle yapayım 2-3 günde bir vereyim mesela 2 gün süt+su, 2 gün ek gıda bi de böyle deneyeyim bakalım...
meraba güzel hanımlarnasılsınız öğleden beri şöyle bir geçmiş yaptım da çok okuyamadm uyanır simdi bizimki malum babadan hayır yok öğleden sonra işyerinde inanılmaz yoğundum katılamadım aranıza neler yaptınız bakim 4 gibi de çıkdım işden kızımın dr kontrolü wardı strese girmişdim 5. ay kontrolümüzüde atlattık çok şükür kısaca anlatayım.. bizim kız kilo almadığı için dr bir sürü tahlil yapmısdı çok sükür hormon testi falan temiz çıkdı çirozluğu genetik galiba dedi 5.200 62 cm di en son 5.500 63 cm olmus dr 1 ayda ilk defa bu kadar kilo aldı ek besinler işe yaramıs dedi sewindim bende tabi.. biraz kansızmıs demir ilacının dozunu arttırdı.. 7 8 aylık olduğunda bir daha bakarız dedi.. gelişimi gayet yerinde dedi diş çıkarma ewresi başlar artık dedi ama ben ilaç yada jel werecekmisiniz demeyi unuttum:18: aşılarını konusduk 6 ayda rota asımızın sonuncusunu olacakmısız bu kadar tabi bizim kız dr görünce bastı yaygarayı sanırım artık tanıyor birde ne kadar soğuk olursa olsun haftada en az 3 kere yıkıyacaksın dedi kulağı we burnu tıkanmıs sebebi az banyo yapması dedi.. şimdilik bu kadar kalkıp kız uyumus iken ewi toplasam ii olacak
Himmm demek hava soguk demicez yikicaz. Ogrendigimiz iyi oldu bence.
canım benim bir yandan çok sevindim bir yandan üzüldüm .. vallahi tek benim kız değil diyorum çiroz kalanama birazz fazla kilo alsalar olmaz mı diyorum üzülüyorum ama yinede olsun en azından sağlıkları yerinde diyorum .. benim doktor da dedi 3 günde bir banyo yaptır diye bende hep kaçırmadan yaptırıyorum banyosunu .. ilk zamanlar sevmiyordu ama şimdi çok şükür seviyor artık
yok yok tek değil merak etmebnde diyorum çok sükür sağlığı yerinde ama imrenmiyorda değilm şöyle bacakları ısıracak düzeye bile gelmedi kaburgaları görünüyor hala buna şüükür ne yapalım sağlıklı olsunlarda kv dediği kız çocuğu zayıf olsun daha ii ilerde rejim dertleri olmaz bnde artık yaptırayım bari olmuyor böylee kızım suya hasret walla
Bu arada dün yoğurt mayalayım tutturabilecem mi diye merak ettim. Vermeye başlamadan pratik yapayım dedim
Küçük bir kavanoza mayaladım, sardım peteğin üstüne koydum. Yarım saat sonra düşürdüm yerindenAldım düzeltip geri koydum. Sonra iki defa actım havluyu baktım merak ettim durumu Sonra akıllı eşim gitmiş pencereyi acmış tam yogurtta onun önünde :) Neyse dedim ilk seferin günahı olmaz. Akşam aldım bayağı tutmuş ama sulu gözüküyordu.Dolaba koydum, sabah baktım ne güzel tutmuş garip yoğurt başına gelenlere rağmen
Ama tadına bakayım diye çay kaşıgını değdirince biraz sulandı, halbuki tahta kaşıkla bakmam gerektiğini biliyordum heyecan yaptım
Tadıda çok güzel olmuş.Eşim illa verelim biraz diye ısrar edince kıramadım. 2çay kaşıgı verdik ama pek sevmedi sıpa oğlum :)
guzel anneler ve bebisleri hepinizi cok ozledim umarim keyifler yerindedir
biz berbat bir haftasonu gecirdik esimle kavga ettik ben bebeleri alip evden cekip gittim ...
hersey birbirine girdi bakalim bugun insallah donucem evime umarim hersey yoluna girer kizlar dua edin ..
merhaba
ya bu zamanlarda herkes mi böyledir bilmiyorum insanın hep bi çekip gidesi oluyor :) düzelir inşallah aranız. benimde evim annme yakın olsa ben de 2, 3 kez giderdim heralde
bu arada dişi çıkan var mı bizim alttan iki dişimiz çıktı. Maşallah diyeyim oğlum bize hiç hissettirmedi o kadar ki doktor kontrolunde doktor farketti :)
ben de yavaştan yoğurtla başladım 1 tatlı kaşığını zor yedi ağzını buruştura buruştura yedirirken diyorum her şey şekerli olmaz ki diye :)
Ne güzel yoğurt nasıl buruşa buruşa tükürüyor sıpaBabasıda şeker mi katsak diyor
Slm kızlar nasılsınız, misafirleri uğurladım ama mutfak kalkmış kaçıyo.
Oğlum yarı yaşına geldi hala görmeye geliyorlar, bundan sonrakilere diyeyimde bari ufaklık doğunca ikisini bir görmeye gelsinler.
Benim oğlanda bi garip, meyveli yapıyorum yemiyo sade yiyo yoğurdu.
Tam başlayınca meyvelere falan bende öyle deneyim olmazsa :)bizimki de yoğurtta surat büzüştürüyor, bende cam rendede armut püresi yapıp katıyorum tatlı oluyor o zaman yiyor :)
Slm kızlar nasılsınız, misafirleri uğurladım ama mutfak kalkmış kaçıyo.
Oğlum yarı yaşına geldi hala görmeye geliyorlar, bundan sonrakilere diyeyimde bari ufaklık doğunca ikisini bir görmeye gelsinler.
Benim oğlanda bi garip, meyveli yapıyorum yemiyo sade yiyo yoğurdu.
ayy Allah kolaylık versin canım senin de ne çok sevenin varmış.. söyle de 2.ye gelmesinler ağırlaman daha zor olur 2 bebişle .. emmiyodu zaten dimi seninki? yeniden hamile kalınca kesilme oluyo mu? bu arada bebişi kontrole gittiniz mi?(küçüğünü?)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?