yaa kızlar daha önce bakıcımızın ssk olayını anlatmıştım ya size. ben blöf yaptığını düşünüyordum ama dün yine geldi ben ayrılıcam diye. illa ssk istiyor ve maaşından çok az miktarda keserek yapmamızı istiyor, bu da bizim ekstra 250 tl vermemiz anlamına geliyor. ki şu an bu bizi çok zorlar. ben dün akşam işten ayrılmasının onun için iyi olmayacağını tekrar düşünmesini söyledim bakalım bugün ne diycek. yeni birini nasıl bulurum, bulduğum kişiyle bir arada durmadan nasıl emanet ederim bilmiyorum. dün gece hiç uyumadım düşünmekten. annem gelir yanında dururum yeni bakıcının diyor ama sabahın köründe gelemeyeceğine göre benim en az 2 saat onları yanlız bırakmam gerekecek. bunları düşününce, şu anki bakıcının hem kızımı sevdiği ve iyi baktığı hem de ev işlerini iyi yaptığını da düşününce acaba şartları zorlayıp yapsam mı sigortasını düyorum ama o da içime sinmiyor, daha 2 ay oldu gireli oturup para konuşuyoruz, bir de ssk yaparsam ipleri onun eline vermiş olucam gibi geliyor. bir akıl verin nolur? bazen diyorum basayım istifamı oturup bakıyım çocuğuma.. offf:100:
bu arada dün iyi bir şey de oldu, kızım dönmeye başladı ve ayaklarını tutmaya.:81: ne zaman ayaklarını farkedecek diyordum, dün yatarken tutmaya başladıi dönmesini de kolaylaştırdı sanırım bu :111:
sen naptın canım bakıcı işini?
ssk istemekte haklı tabi, gerçi emeklilik için değil kredi almak için istiyor. benim kızdığım nokta bunu işe girerken sormama rağmen söylememiş olması, daha üzerinden 2 ay geçti ve hemen sözünden caydı. eğer başta söylemiş olsaydı ücretini ona göre konuşurduk, kendisine güvendiğimizi hissettiği an istedi sskyı. bir de zaten şu an 1200 tl veriyoruz, sigorta yapınca (kredi alması için bordrolu olması gerekiyor, isteğe bağlı sigorta da yetmiyor) vergi dahil 450 tl daha ödememiz gerekiyor. 1000 artı sigorta istiyor. ben de ancak 900 artı sigorta yapabiliriz dedim. durumumuz da bu kadar iyi değil yani sonuçta maaşla çalışan ay sonunu getirmeye çalışan insanlarız..
Canım öncelikle istifa etmeyi sakın düşünme bence.. Şu an duygusal davranıyoruz hepimiz ama hem onlara güzel bir gelecek sağlamak için hem de kendimiz için çalışmalıyız.
Siz nerde oturuyorsunuz? 1200 bana biraz fazla geldi doğrusu. Biliyorsun uzun zamandır bakıcı olayı ile haşır neşirim ortalama 1000 civarı gibi fiyatlar. 1200 gayet iyi bir rakam.
Bakıcının sigorta istemesi normal karşılanabilir tabi, sonuçta biz sigortasız çalışmayız. Ama malesef piyasaya baktığımızda bakıcılar sigortasız çalışıyor ve sigorta yapıldığında ise masraf maaştan karşılanıyor. Yani seninki de 900+sigorta olursa o zaman olabilir. Bir de seninkinin önceden istememesi, sonradan siz alıştıktan sonra istemesi biraz kötü niyetli bir davranış gibi.. Ama eğer bebeğine gerçekten iyi bakıyor ve de işlerinden de memnunsan anlaşmaya çalışabilirsin. Çünkü bu devirde doğru düzgün birini bulmak zor. Bu arada anlaşırken de onun isteğini tam olarak kabul etme sakın. O zaman ileride de başka şeyler ister.. Sonuçta gerçekten 4 yıllık üniversite mezunu bir sürü arkadaşım var, mühendis, iktisatçı ya işsizler ya da 900-1000 tl'ye bankalarda çalılıyorlar. O da o kadar yüksek ücretli ve de sigortalı işi nerden bulacak. Büyük ihtimal bülöf yapıyordur. Senin istediğin gibi 900+sigorta ile anlaşmaya çalış. Biraz ısrarcı olursan kabul eder belki. Ya da 1000+ sigorta yapabilirsin ama bence kesinlikle tam onun istediğini yapma..
Benim bakıcı işine gelince, yeniden internet sitelerine ilan verdim bir sürü de başvuran oldu. Ama bu arada annem bakıcı tutmayalım ben kendim bakarım, o kadını gördükten sonra kimseye güvenemem diyor. Benimse kafam çok karışık ne yapsam bilemiyorum.. Ben aslında bir yardımcı olsun hem Ela'ya baksın hem ev işlerine yardımcı olsun, annem de gelsin bize istiyordum. Ama tabi annemin hergün bize gelmesi de zor. Bu yüzden tam güveneceğim birini bulmam lazım. Onu da böyle internet ilanı ile bulamayacağımı düşünüyorum artık. Bir tanıdığın referansı olmalı ama öyle biri de yok.. Bu durumda hergün anneme getirebilirim ama çocuğa tek bakmak da zor. Annem altından kalkabilecek mi emin değilim. Ayrıca annem biraz kaprislidir, eşimle de arası çok iyi değil.. Ömür boyu ben sizin çocuğunuza baktım olacak.. Bilemiyorum yani ne yapacağımı... Düşünme aşamasındayım.