2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sen naptın canım bakıcı işini?

Canım öncelikle istifa etmeyi sakın düşünme bence.. Şu an duygusal davranıyoruz hepimiz ama hem onlara güzel bir gelecek sağlamak için hem de kendimiz için çalışmalıyız.
Siz nerde oturuyorsunuz? 1200 bana biraz fazla geldi doğrusu. Biliyorsun uzun zamandır bakıcı olayı ile haşır neşirim ortalama 1000 civarı gibi fiyatlar. 1200 gayet iyi bir rakam.
Bakıcının sigorta istemesi normal karşılanabilir tabi, sonuçta biz sigortasız çalışmayız. Ama malesef piyasaya baktığımızda bakıcılar sigortasız çalışıyor ve sigorta yapıldığında ise masraf maaştan karşılanıyor. Yani seninki de 900+sigorta olursa o zaman olabilir. Bir de seninkinin önceden istememesi, sonradan siz alıştıktan sonra istemesi biraz kötü niyetli bir davranış gibi.. Ama eğer bebeğine gerçekten iyi bakıyor ve de işlerinden de memnunsan anlaşmaya çalışabilirsin. Çünkü bu devirde doğru düzgün birini bulmak zor. Bu arada anlaşırken de onun isteğini tam olarak kabul etme sakın. O zaman ileride de başka şeyler ister.. Sonuçta gerçekten 4 yıllık üniversite mezunu bir sürü arkadaşım var, mühendis, iktisatçı ya işsizler ya da 900-1000 tl'ye bankalarda çalılıyorlar. O da o kadar yüksek ücretli ve de sigortalı işi nerden bulacak. Büyük ihtimal bülöf yapıyordur. Senin istediğin gibi 900+sigorta ile anlaşmaya çalış. Biraz ısrarcı olursan kabul eder belki. Ya da 1000+ sigorta yapabilirsin ama bence kesinlikle tam onun istediğini yapma..
Benim bakıcı işine gelince, yeniden internet sitelerine ilan verdim bir sürü de başvuran oldu. Ama bu arada annem bakıcı tutmayalım ben kendim bakarım, o kadını gördükten sonra kimseye güvenemem diyor. Benimse kafam çok karışık ne yapsam bilemiyorum.. Ben aslında bir yardımcı olsun hem Ela'ya baksın hem ev işlerine yardımcı olsun, annem de gelsin bize istiyordum. Ama tabi annemin hergün bize gelmesi de zor. Bu yüzden tam güveneceğim birini bulmam lazım. Onu da böyle internet ilanı ile bulamayacağımı düşünüyorum artık. Bir tanıdığın referansı olmalı ama öyle biri de yok.. Bu durumda hergün anneme getirebilirim ama çocuğa tek bakmak da zor. Annem altından kalkabilecek mi emin değilim. Ayrıca annem biraz kaprislidir, eşimle de arası çok iyi değil.. Ömür boyu ben sizin çocuğunuza baktım olacak.. Bilemiyorum yani ne yapacağımı... Düşünme aşamasındayım.

Diğer yazılara altıntı yapamadım ama hatırladığım kadarıyla Senaysen barışmanıza çok sevindim. Karakız sana da geçmiş olsun..

Selam kızlar,

Şimdi doktordan geldik, bebeğimin 5. ay kontrolü vardı. Bebeğimin baş çevresi geçen aydan bu yana hiç büyümemiş. 40,4 cm. Zaten en alt sınırdaydı. Çok endişeliyim. Doktor 2 ay üst üste duraklarsa o zaman problem var diyoruz dedi ama ben o adama hiç güvenmiyorum. Bu durumla daha önce karşılaşan oldu mu? Başka bir doktora daha götüreyim mi fikrini almak için ne dersiniz?
Bir de İstanbul Acıbadem hastanelerinin herhangi birinde önerebileceğiniz çocuk doktoru var mı? Adam baş çevresinin beyin gelişimiyle hiç alakası yok dedi

tatlim prensesin gozumu rahatsiz yeni gordum hayirdir ?

oyhh gelebildim mutfağa daldım da yine elimin hamuruyla yazamadım...

Talya iyi güzelim, bi sorunu yokmuş boşuna telaş yapmışım. birşey uzattığımda gözünü sıkarak kırpıyordu, ama tek gözünü, hatta doktordan gelince ve bilakis doktorun yanında geçti zaten çok itici bir kadındı resmen azarlar gibi kontrol etti, belki yavrum ona tavır aldı hadi basalım gidelim anne dedi içinden kim bilir

eşinle ikiniz adına çok sevindim tatlım, ama ayrı birşeye daha sevindim, aslında eşin seni ailesi seçmiş artık bunu anlamış olduk bu krizden sonra. demek ki sen ve yavruları huzurla oturun başka birşey istemiyor adam. ailesi hakkında sıkıldığını söyleyen eşini takdir ettim aslında - bu kadar açık olabilen az kişi kaldı artık. herkes eşim ya açığımı yakalar da bunu bana koz olarak kullanırsa diye kolay kolay ailesini bile eleştiremiyor. seni kırdığı için kızgınım ona, ama insanız ne zaman nasıl oluyor bu patlama insan farkedemiyor ve sınırını bilemeyebiliyor bazen.

seni seviyorum

Geçmiş olsun canım, hipotroid tahlili yaptırmışmıydın sen?
Yani topuk kanı aldılarmı?
İnşaAllah bi sorun çıkmaz...

Geçmişi okuyunca son durumu öğrendim ,bi daha olmasınnnnn

Önemli bişey değildir umarım,moralini bozma...

Çıtır olucak işte ne güzel , sağlıklı olsun en önemlisi o.Katı gıdalarla daha iyi büyür merak etme...Haftada 2 yıkıyodum ben,3 yapalım bari...

Eki Görüntüle 612747

biz takım tutmuyoruz ama dayısı fanatik izmirden gelirken kızıma hediye getirmiş banyodan sonrada hemen giydirmiş anneannesi
Çok yakışmış şirineye.maşallah ...

Bakıcı lafını duyunca bi darlanıyorum ben artık.Kısaca yorumlayayım ; kesinlikle istifa etme...Kendisine de söyle ; neden ilk konuştuğunda istemedin sonradan istiyosun de,sürekli şartları değiştiremeyeceğini söyle.Kredi çekecekse ihtiyacı var demektir ,çok ısrar ederse maaşının içinden ödensin ssk sı.İstemiyosa da ayrılsın,bence blöf yapıyo ,ev alacağına göre o da hemen ayrılmayı göze alamaz.Gerekirse izin alırsın bakıcı bulana kadar ama istifa etme bence.

Korkacak bişey yokmuş bak ne güzel,sevindim iyi haberlere

bugun de iriss yok kızlar hayırdır.ıyıdırler ınsallah
Burdayım canlarım burdayımmmm...

Geldim geldim doktora gittik,ayrıntılar az sonra Bu heriflere sık sık ayar vermek gerekiyor anacım , (benimki pek öyle değil ama yine de arada sıyırıyor ) hemen fabrika ayarlarına döndürüyorum .Bir cinnet herşeyi çözer

Maşallah yavruya...

Eki Görüntüle 612840

kızım çok hasta teyzoşları :2:
Geçmiş olsun karaböcüğümmmm,iyileş tez zamanda

Moralini bozma hemen .İstanbul'da mısın?İlla Acıbadem neden ? Şu Acıbadem hastaneleri bana nedense ,lüks otel gibi geliyo,param çok olsa bile çocuğumu götürmem heralde .( Tamamen şahsi fikrim )

Yarınki kontrolümüzü bugüne aldık ,babamızın işleri dolayısıyla...
Önce ölçüler ; 8200 gr - 69 cm olmuş tosbağam...
Aşılar ; biri ağızdan olmak üzere 4 aşı oldu.Diğer aşılarda olduğu gibi iğne vurulurken sadece ağladı ,sonra normal hayatına devam etti.Ateş takibi yapılacak ,şimdilik bişey yok...
Yeme - içme işleri ; kahvaltıya başlayın dedi doktorumuz .Yumurta sarısı ( 1/8 artırarak 1 hafta tam sarı )+ tuzsuz peynir + pekmez.Kesinlikle bulamaç yapılmıycak,sebze çorbaları blenderdan geçirilmiycek dedi.Akşamları süt yetersizse tahıllı sütlü pirinçli mamalardan ver dedi ,pirinç unuyla muhallebi yapma dedi,hiçbir faydası yok,mamalar daha besleyisi ,tahıllar hem tok tura hem de sindirimi kolaydır dedi.
Demir damlası ; kan tahlili yapıcaz, değerler iyiyse sadece pekmez yeterli olur dedi...
Şimdilik bu kadar ,son halimizin fotoğrafları var ama boyutu büyük diye yükleyemiyorum,nasıl küçültebilirim fikri olan var mı :44:

maşallah yavruma, Allah daha nice sağlıklı ay dönümlerini yaşlarını göstersin.

Office de Picture Manager var ya, orada resimleri düzenle dediğinde YENİDEN BOYUTLANDIR ya da RESMİ SIKIŞTIR gibi tercihler var, oradan istediğin boyuta getirebilirsin, öpt kib sçs bye

ben her fırsatta su tıkıyorum kızımın ağzına mamayla besleniyor , ayrıca i.y.enf. ötürü fazla fazla veriyorum dr.demişti...sağol canım dua et bizimki de güzel güzel alışsın ek gıdaya ama mama,su hiçbirini bırakmasın ..deneme yanılma artık çözücem bu işi

senaysen çooook sevindim inşallah bir daha tekrarlamaz herşeyden önemlisi siz ve bebeler gerisi fasa fiso kendi keyfinizi bozdurmayın

karakız çok geçmiş olsun yavruna

msoe ya sizin verdiğiniz ücret çokmuş bu bakıcı eğitimli,çocuk gelişim mezunu,yatılı vs.mi? irisin yorumlarına katılıyorum ..benim yengem 400 tl baktırdı bir süre ev kadını, çocuğu yok , hiç evlenmemiş ama yeğenlerini büyütmüş , deneyimli ,çok seviyor bebeleri, ihtiyacı da yok emekli ,sırf vakit geçirmek için çalışan bir tipti...annem kontrole gitti bir kaç kere çok iyi baktığını söyledi...beykozda oturuyorlar muhit farkeder tabii fiyatta...ne bilim çok ihtiyacı olmayan böyle biri bulabilrsen verdiğin paranın yarısına bile baktırabilirsin , 3/1 i bile olabilir yinede sen bilirsin nacizane fikrim

iris maaşallah tosbağana bakalım bi sıkıntı olcakmı bize ışık olur takipteyim piant te yapılıyor resim küçültme..

yeni bebe fotoları çok tatlı kocaman maaşallah özellikle yavru aslana çok yakışmış takımı tutmasa da

Son düzenleme:

canım 1000+sigorta istiyor zaten, o da 1450 gibi bişi oluyor. biz ataşehirde oturuyoruz, aslında evi de çok yakın. eşi arabayla bırakıyor. krediyle ev alacak çok da ihtiyaç halinde değil aslında. ve hiç müdanası yok hiçbişeye. annem ben gelirim yeni biri olursa dururum yanında falan diyor ama benim annem de biraz inatçı ve dediğim dediktir, eşim de bu huylarından hoşlanmıyor. durduk yere onların gerilmesini de istemiyorum.
öğlen gittiğimde sordum kararlı mısın diye direk evet dedi. hiç uzlaşmaya yanaşmıyor ki

iriscim hepsini konuştuk haklısınız başta söylemeliydim diyor..ve sanırım blöf yapmıyor, bugün de aynı kararla geldi. benim izin almam da imkansız canım. keşke alabilsem de yeni bakıcıyla bir hafta geçirebilsem ama iş yerimde de sorun var. doğum iznine çıkmam hoşlarına gitmedi. ben yokken çok sıkışmışlar şimdi de bebeğimi yok sayarak hiç sormayarak vs. psikolojik baskı yapıyorlar, izinli günlerimin acısını çıkarıyorlar akılları sıra.

şu cinnet işini sevdim doğrusu

maşallah umaya pirinçli kaşık maması verdim ben bir ay çok da sevdi. bu ay da çavdarlı mısırlı veriyorum kakası düzene girdi çok memnunum daha biz çorbaya falan yeni geçicez zaten..siz abla olduğunuz için kahvaltılar bile başlamış

Kozyatağı acıbadem hastanesinden Dr. Meryem Necafi var canım. bizim doktorumuz kendi olmadığında yönlendirmişti ona. memnun kaldık biz iyi bir kadın.

İyi dileklere teşekkürler
Resmi küçültmeyi beceremedim,teknoloji özürlü olunca olmuyor işte Sıkıştır diyorum ama sonrasını yapamadım :44:

işte çok para verdiğimiz için fazlasını isteyince delleniyorum ya zaten biz bu bakıcıyı şirket vasıtasıyla bulmuştuk,şirket de ücretleri yükseltiyor tabi kendileri komisyon alacakları için tanıdık vasıtasıyla bulunanlar daha ucuz oluyor. bu kız lise mezunu, çocuk gelişim sertifikası var bir kurstan aldığı. kendisinin de 3 yaşında kızı var yeni geçmiş bu dönemlerden o yüzden hoşuma gitmişti. yatılı değil canım yatılılar 2000 tl.den başlıyor

bebişine maaşşaaallaah benim kızımda ilkkez bensiz gidecek dr kontrolune cunku akşam olan randevuyu oglene almak zorunda kaldım kucucuk burnu akıyor kızım nezle galibaa...neyse resim kucultmeyi paintten yapabilirsin cnm

Moralini bozma hemen .İstanbul'da mısın?İlla Acıbadem neden ? Şu Acıbadem hastaneleri bana nedense ,lüks otel gibi geliyo,param çok olsa bile çocuğumu götürmem heralde .( Tamamen şahsi fikrim )

Düşünmeden edemiyor insan. Gelecek aya kadar nasıl beklerim bilmem.En iyi hastane diye doğumunda Acıbadem Sağlık sigortası yaptırmıştık bebeğime o yüzden özellikle onu dedim. Zaten şu çocuk doktorları yüzünden ben de senin gibi düşünmeye başladım. Yoksa kadın doğumcum harikaydı. Evet İstanbul canım.

Canım bence hemen telaş yapma, ölçüm hatası da olabilir. Çünkü bizim sağlık ocağı ve özel doktor farklı ölçüyor mesela.. Bu baş çevresi de yarım santim bir santim büyüdüğüne göre, biraz alttan veya üstten ölçmüş olabilirler. Tekrar bir başka doktora götürebilirsin belki.
Biz bahçelievler aile hastanesinde özgür karlıklıya gidiyoruz, çok memnunuz. Aile hastanesini acıbadem aldı, o gruba bağlı yani.

Maşallah canım tosbağana.. Kahvaltı bulamaç olmayacaksa normal bizim yediğimiz gibi ayrı ayrı mı yiyecek yani?
Ben de şu muhallebi ve mama konusunda çok kararsızım. Bir arkadaşımın doktoruda sizinki gibi mamaları önermiş, onlar milüpanın 7 tahıllısını vermişler hep, çocuk şimdi üç yaşında, çok memnun olduğunu söyledi. Bizim doktorumuz direk o tahıllılarla ilgili birşey söylemedi ama ben diğer kavanozdakileri sormuştum, herşeyin doğalı iyi sentetik mamalardan verme dedi.. Prinç unundan muhallebi bana da pek mantıklı gelmiyor, besin değeri de yok zaten. Hem benim hamilelikte şekerim çıkmıştı, o zamandan beri pirince gıcığım var:)

Maden eyvallahı yok ayrılsın gitsin ...Sen bakıcı bulana kadar annen idare etsin madem bakarım diyo ,sen de ona bırakmak istemiyosun ama idare edin bi süre.Bakıcıyı bulunca da 1 hafta -10 gün neyse artık annen kalır onunla,sonra da gelmez hiç.Olmaz mı o şekilde ?
Bu arada ,benim halam da ajansa bağlı olarak bakıcılık yapıyo ,en son ayrılmıştı galiba.Anadolu yakasında olsaydım o bakıcaktı ama malesef ,çok iyidir.Kendisi boşta mı şuan bilmiyorum ,çalışıyosa da tavsiye edeceği birileri vardır belki.Küçükyalıda oturuyo ,yakın size.

hatice canim bir sorun yoktur sen icini ferah tut
istanbuldakiler iyi bir dr onerecektir kesin

oh canim cok sevindim Talyanin iyi olmasina
dogru diyorsun canim her serde bir hayir derler ya bu kavga da onu gosterdi
bebelerle beraber sinirimiz sabrimiz kalmiyor bazen patlamalar olabiliyor allah hepimize booool sabir versin
biz de sizi seviyoruz canim ankarada bebeleri de alalim bir iki tek atalimm

bir daha olmaz irisscimm iste ben esimi lohusalik depresyonundan cikarip fabrika ayarlarina dondurdumm
ama iki cocukla gitmek zor oluyormus yahu resmen tasiniyor gibiydim
masallah Umay 'ima annesi koccaman olmus artik 1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…